ЖК "Ювелірний" -відгуки

Тема у розділі 'Будівництво, ремонт, нерухомість і господарка', створена користувачем IrynaDub, 3 гру 2013.

Спонсор розділу - Енциклопедія новобудов: Енциклопедія новобудов
  1. Chuvachok

Chuvachok Андрій

Ми створили, напевне, перше у Львові легітимне ОСББ. Але, я б сказав, воно більше технічне. Іншими словами - формальне.
    Основна ціль - підключити (укласти договора з відповідними організаціями) вам додому комунікації, щоб з вашого краника пішла водичка, щоб лампочка засвітила і щоб котел грів ваші батарейки. Щоб це сталось не за півроку і не за рік, а найближчим часом. Щоб люди змогли вселитись і жити.

А далі проводимо Загальні Збори ОСББ і всі бажаючі (в тому числі ВИ) зможуть взяти активну участь у житті будинку. Думаю, посад в правління ОСББ буде багато, і для вас підшукаємо посаду. Якщо ви, звісно, захочете БЕЗКОШТОВНО "турбуватись про інтереси мешканців".

Останнє редагування: 26 чер 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 7
  2. Uganka

Uganka Well-Known Member

Послушайте,активный вы наш. Мы еще раз объясним,последний. Никто не спешил создавать ОСББ. Такие обстоятельства. Или вы так втянулись в строительные темпы хромой черепахи,так привыкли к вранью Игоря,что согласны еще 2 года и ОСББ создавать и сидеть без коммуникаций,а потом в один прекрасный день проснуться и понять,о,а нашим домом руководит непонятно какая организация. Такой вариант вам подходит?
    Потом,про наш так сказать долг перед вами.Мы не в рабстве.Мы как подорванные сутками решаем общие проблемы. Бесплатно между прочим.И лучше нас не трогайте. Создадим ОСББ,подключим коммуникации и готовьтесь к новому собранию и выборам новых членов правления.Там всю свою прыть и остроумие в действии и покажете,когда хватит смелости предложить свою кандидатуру. Без обид. Накипело. Надеюсь на понимание.

• Погоджуюся Погоджуюся x 8
    • Подобається Подобається x 2
  3. interested

interested Member

Южанка, спокійніше треба реагувати вам! Просто рішення по будинку мають приймати усі власники, бо форум читають одиниці!

4. interested

interested Member

А далі проводимо Загальні Збори ОСББ і всі бажаючі (в тому числі ВИ) зможуть взяти активну участь у житті будинку. Думаю, посад в правління ОСББ буде багато, і для вас підшукаємо посаду. Якщо ви, звісно, захочете БЕЗКОШТОВНО "турбуватись про інтереси мешканців".[/QUOTE]

На мою думку, найкращий варіант - щоб наш будинок взяло на баланс вже існуюче ОСББ, щоб цими справами займались компетентні люди. І в ОСББ працюють не на громадських засадах!

• Не погоджуюся Не погоджуюся x 2
  5. Uganka

Uganka Well-Known Member

Я буду реагировать согласно вызова,брошенного на форуме.
    Не надо думать о нас плохо. Мы еще никаких решений не принимали. Мы находимся в таком состоянии,что хотим мира,а нам навязывают войну. Будьте спокойны,все решения будут приниматься на общем собрании.
    Прекрасно,что у вас есть свое мнение. Но вариант присоединения к другому осбб уже давно отвергнут по ряду причин.
    А вот мы за бесплатно,представьте себе. И между прочим,всякие там смски,принтеры -картриджи,папки с файлами,кучи звонков на других операторов тоже оплачивает каждый из нас из своего кармана.

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  6. Vakitoria

Vakitoria Member

В нас не настільки великий будинок з купую під'їздів, щоб віддавати його управління компетентним людям! Люди, які були в інициативній групі вже мають певний досвід і навики і нічим не гірше справляться з поставленими завданнями! І не потрібно робити завчасних висновків по якихось прийнятих рішенях, майте совість. Не так то просто працювати з нашим Забудовником і нашими держустановами. Треба подякувати, що такі люди знайшлися, які взагалі зголосилися представляти наші інтереси. А "умничати" на форумах ми всі вміємо. А як до справи так всі в кущики поховались.

Ніхто не каже що за роботу не потрібно платити! Наразі на громадських засадах, згодом і за оплату. Чому люди мають тратити свій час і нерви за "дякую", не той час. Ми ж на роботу за "дякую" не ходимо. Чи я не права?

7. interested

interested Member

ніякого визову. ніхто не "умничае". просто не може бути мови про якийсь збір коштів за вихід на Стрийську. а за роботу з забудовником і його представниками дійсно велике дякую нашим ініціативним сусідам.

• Подобається Подобається x 3
  8. volter

volter Active Member

Той відсів поросте бур'янами і травою...

9. Uganka

Uganka Well-Known Member

У меня вот мысли вслух. Зачем было делать такую мощную бетонную дорогу,самодостаточную саму по себе,укладывать на нее плитку и все это на одном участке,а вторую часть оставлять просто с рассыпанным щебнем. Если мотивировать это тем,что полно коммуникаций,к которым в случае аварий нужен доступ,то вы меня уважаемые хозяева и строители извините вот вам конкретное фото. Двор уложен плиткой под которой утрамбован песок и щебень. В случае разрыва,снимается аккуратно плитка,складывается в сторонке,роют землю,ремонтируют что надо,зарывают землю,заливают водой,чтоб песок утромбовался,щебень и плитка. Получается,что это не аргумент-доступ к коммуникациям. А аргумент-это наш любимый лозунг этой стройки,не буду писать какое это слово,потому что все и так поняли. Вот чесслово, так и хочется предложить снять плитку с бетонки и переложить ее на щебень,потому что как представлю себе,что будет с этой парковкой когда приедет ремонтная бригада и разроет, и никогда уже не будет у нас нормальной территории,потому что щебень перемешается с землей и будет болото. Неужели положить самую дешевую плитку и сохранить при этом лицо так дорого стоит в наше время?
    20150507_111443.jpg

Останнє редагування: 26 чер 2015
  10. volter

volter Active Member

Повністю з Вами згідний. Якщо нам зроблять цю халтуру з відсіву то найближчим часом нам самим за власні кошти прийдеться це переробляти і класти там бруківку.

11. Mr Volodymyr

Mr Volodymyr Well-Known Member

Шановні сусіди!

Наразі правління, яке в силу необхідності негайно і ще до реєстрації приступило до виконання своїх обов"язків, веде переговори із забудовником по двох напрямках.

Напрямок перший - прохід на вул. Стрийську. Як і всі ви, я був обурений, коли дізнався про ці проблеми з проходом. Мені як і всім іншим його обіцяли перед укладенням договору. Складність у тому, що цей прохід повинен проходити аж через три земельні ділянки, власники яких уточнюються мною, але за попередньою інформацією йдеться про одне держпідприємство і двох приватних осіб. Ці дві приватні особи є проблемою. Забудовник відмовляється покрити вартість проходу за свій рахунок, мотивуючи тим, що перевищив кошторис у багатьох інших питаннях на благо мешканців. Вірити цьому чи ні - особиста справа кожного, головне інше - юридичних засобів для примусу забудовника в цьому відношенні нема. Прохід не був умовою договору. Я думаю, що висловлю думку багатьох, сказавши, що відсутність проходу це велика проблема, яка має бути вирішена. Тому ми таки змушені, хоч і стиснувши зуби, розглядати варіант про 40 доларів як просто найпростіший і найбільш якісний. Забудовник зобов"язується прокласти плитку, поставити калитку й забезпечити освітлення, але відмовляється виконати умови п. Вадима - власника стоянки - про оплату по 40 доларів з квартири. Правління не уповноважене приймати рішення такого роду за мешканців, тому ми запропонували обговорення й голосування на сайті.

Напрямок другий - покриття майданчику для паркування. Замість обіцяного асфальту забудовник збирається зробити гравійно-щебеневе покриття. Мене питали стосовно відповідності цих дій будівельним нормам. На жаль, забудовник може за п. 5.6.13.7 ДБН Б.2.2-5:2011 зробити будь-яке тверде покриття - асфальтобетонне, бетонне, гравійне або щебеневе. Але ми будемо робити все можливе і неможливе, щоб була таки бруківка.

Тепер відповім interested. Стосовно того, що ми форсували створення ОСББ, і тепер, мовляв, несемо всю відповідальність за невиконання забудовником своїх зобов"язань. Сусіде, без створення ОСББ у мешканців би не було газу і води, оскільки як Львівгаз, так і Водоканал вимагають перед укладенням індивідуальних договорів підписати договір з ОСББ. Варіант створення ОСББ не 20-ого, а 26-ого призвів би до того, що ОСББ би не було зареєстроване до глибокої осені, адже з наступної середи порядок реєстрації ОСББ змінюється. Крім того, не було би людей, які би могли захищати ваші права перед забудовником, і на яких ви от як зараз могли би скаржитись. Ми провели надзвичайно велику за обсягом роботу. Особисто я оцінюю втрати по своїм заробіткам за час створення ОСББ щонайменше у 10 тис., але не жаліюся та готовий і далі працювати, адже в цьому будинку буде жити моя сім"я. Тому мені і членам правління дуже неприємно читати на свій бік будь-які нападки такого роду. Врешті, ОСББ не позбавляє вас права самостійно працювати на захист своїх прав.

Щодо питання про те, чи варто нам знайти професіоналів, які будуть управляти об"єднанням. Моя відповідь - ні, не варто. Укласти договір про управління, означає просто отримати ті самі послуги ЖЕКу. ОСББ ж є ефективним лише у разі, якщо його управлінням займаються самі лише мешканці. Припускаю, що з часом і дійсно простіше буде вже налагоджений і відпрацьований механізм передати в руки якійсь асоціації, просто щоб зменшити витрати на управління. Але спершу треба це все на рейки поставити, а для цього потрібні мозги та ініціатива, причому свої, а не чужі. Ніхто нам нічого не зробить і не подарує, все треба починати з нуля.

Останнє редагування: 27 чер 2015
    • Зе бест! Зе бест! x 7
    • Подобається Подобається x 4
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  12. rkc

rkc Well-Known Member

Думаю, варто ще дещо додати до змістовного посту Володимира, щоб можна було чіткіше зрозуміти усю складність ситуації, в якій ми знаходимось, щодо реалізації так званих обіцянок забудовника. Яскравий приклад однієї з таких обіцянок - прохід на Стрийську. Це був дуже непоганий маркетинговий хід забудовника, ми усі попались на цей крючок. Проблема у тому, що забудовником є всім відома фізична особа, на яку і оформлялись усі документи. А обіцяли нам люди, які навіть не мали довіреності представляти її інтереси. Ті, хто був на першій (осінній) зустрічі мешканців, можливо, памятають, що я запитував у менеджера з продажів, чи має він такий документ. Тоді це запитання викликало посмішки. Тепер ми стикаємся з наслідками своєї недалекоглядності. Люди, за слова яких юридично забудовник не несе ніякої відповідальності, могли нам пообіцяти навіть царство небесне ...

Вертаючись до проходу на Стрийську, потрібно розуміти, що блокування хоча б однієї з трьох необхідних земельних ділянок призведе фактично до блокування всього проходу. А нам поки що говорять про вирішення цього питання лише на одній із трьох ділянок, причому вже тут ми повинні заплатити по 40 баксів. А щодо інших земельних ділянок є знову лише якісь туманні обіцянки, ціну яких ми вже добре знаємо. Тож найближчий тиждень-другий і покаже, чого можна буде сподіватись щодо обіцянки проходу на Стрийську та інших обіцянок-цяцянок ...

• Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Подобається Подобається x 1
  13. Mr Volodymyr

Mr Volodymyr Well-Known Member

Шановні сусіди!
    Повідомляю Вас, що сьогодні мав дуже тривалу розмову із забудовником про покриття місць паркування. Забудовник повідомив наступне. Наявне покриття з відсіву повністю відповідає державним будівельним нормам, а також проектній документації. Асфальтне покриття в нашому випадку є забороненим з огляду на наявність комунікацій під паркувальним майданчиком. Відсів використано найкращої і найдорожчої фракції для забезпечення міцності - запроектоване покриття здатне витримувати вантажіки вагою до 10 тонн. Покриття кладеться на подушку аж у 60 см завтовшки. Після утрамбування поверхня буде схожою на поверхню тенісного корту. В двох словах, проектоване покриття краще за асфальт через відсутність шкідливих випаровувань, стійкість до температур та відсутність колійок у спекотну погоду. Забудовник також повідомив, що влаштування асфальтного покриття обійшлося би йому щонайменше у два, а може і в три рази дешевше, однак на підвищеній якості невтомно наполягав наш архітектор Дмитро Завражин (відомий на форумі як Kreoplan). Міцність паркувального майданчику таким чином вища ніж міцність покриття багатьох заправок. Подібний вид покриття часто-густо використовують на парковках жилих будинків у більшості держав Європи.

У свою чергу, я зажадав від будівельника викласти тут на форумі технічні показники цього покриття з більш детальним поясненням питань, котрі турбують мешканців - чи не забрудниться від нього прибудинкова територія, чи буде воно довговічним, чи не зашкодять йому морози, чи буде воно рівненьким через рік-два-п"ять-десять тощо. Забудовник просив архітектора викласти цю інформацію тут. Чекаємо.

У свою чергу я домовився зі стороннім досвідченим спеціалістом з будівництва навідатись зі мною на об"єкт у середу. Він висловиться на предмет того, чи дійсно це покриття відповідає євронормам та чи дійсно воно таке міцне й довговічне, як твердить забудовник.​

• Інформативно Інформативно x 5
    • Не погоджуюся Не погоджуюся x 1
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  14. Chuvachok

Chuvachok Андрій

Так, будівельним нормам для влаштування парковки при бажанні може і відповідати перероблений десь зрізаний беу-асфальт.
    А в проект легким рухом руки можна занести будь-що.

Поцікавився в інтернеті про ЩПС.

Щебенево-піщана суміш (0-40 С7 - саме такий у нас обіцяють поставити на парковці. 10 см товщиною. Інформація від робітників)
    - це неорганічний, зернистий, сипучий матеріал, що отримується шляхом дроблення гірських порід.
    Створюється шляхом змішування фракцій 20-40, 5-20 і 0-5
    В ідеалі, виглядає, приблизно, так:

По цінам, такі цифри фігурують в інтернеті:
    • Ціна суміші - приблизно 150-200 грн за тону (тобто, до 10 разів дешевше, за асфальт)
    • Ціна асфальту - приблизно 1400-1800 грн за тону.
    Безумовно, таке покриття має право на життя десь у приміській зоні. Але чи воно буде кращим, практичнішим та естетичнішим, за асфальтне? Думаю однозначно - ні.

У Львові біля житлових будинків я ніде не зустрічав парковку з ЩПС. Бо це, як мінімум, додаткове болото в дощ, це більший за норму пил в суху і вітряну погоду. Тріщини з часом.
    Навіть біля супермаркетів, де велика площа парковки, завжди кладуть асфальт / бруківку.

Якщо під парковкою багато комунікацій, ідеальною альтернативою є бруківка. На ній, принаймні, можна нанести розмітку руху по території, паркомісця. І розібрати-зібрати як "лего" в разі потреби.

Така моя особиста думка.

• Погоджуюся Погоджуюся x 7
    • Інформативно Інформативно x 4
  15. Vasyok

Vasyok Active Member

пробують розвести як лохівdiablo:diablo:

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  16. rkc

rkc Well-Known Member

Думаю, це і справді був би найкращий варіант. Адже парковка розташована на південному, не захищеному від сонця боці, у спеку асфальт нагріватиметься, деформуватиметься і випаровуватиме токсини.

• Погоджуюся Погоджуюся x 8
    • Креативно Креативно x 1
  17. Chuvachok

Chuvachok Андрій

Останнє редагування: 28 чер 2015
    • Подобається Подобається x 9
  18. Chuvachok

Chuvachok Андрій

Результати голосування.
    Опитування проводилось Правлінням ОСББ ЖК "Ювелірний" 28-29 червня 2015 року.
    В опитуванні взяли участь 44 власники квартир нашого ЖК.
    Результати опитування буде передано Забудовнику.

untitled.GIF

Згідно проведеного опитування, 80% мешканців вбачають за необхідне вистелити парковку бруківкою, 17% - за асфальтне покриття.
    І лише один мешканець будинку виступив за ЩПС.

Результати поквартирно:

Аргументи від інвесторів на користь бруківки:

Аргументи від інвесторів на користь асфальтного покриття:

Аргументи від інвесторів на користь щебнево-піщаної суміші 0-40:

Останнє редагування: 30 чер 2015
    • Зе бест! Зе бест! x 4
    • Інформативно Інформативно x 2
  19. Werewolf

Werewolf New Member

Шановні сусіди! Не мав змоги проголосувати! Але ще один голос на користь бруківки - від мене, будьласка! Всі доводи щодо неприйнятності ЩПС підтримую на 100% !

20. Chuvachok

Chuvachok Андрій

Трохи нової інформації по покриттю парковки.
    Представника Забудовника (Олега) проінформовано про результати нашого опитування.
    На разі схоже на те, що незважаючи на майже одноголосну волю інвесторів, що профінансували будівництво цього будинку, рішення стелити щебневу суміш на парковці він міняти не збирається.

Долучаю фото генерального плану території, отримане від Забудовника у листопаді 2014. Там фігурує асфальтне покриття.
    http://tinyurl.com/plwcest

Також написав запитання про ЩПС на найбільш авторитетний форум будівельників.
    Читаємо:
    http://www.stroimdom.com.ua/forum/showthread.php?t=182323

п.с. Деякі недоліки щебенево-піщаної суміші:
    • пилюка в суху погоду
    • у дощ утворюватиметься болото
    • непрактичність - потребує постійної реставрації
    • забруднення і пошкодження взуття великими камінчиками
    • занесення сміття у автомобіль
    • просідання, утворення колій
    • важко підмітати, наприклад, від крихт пінополістеролу
    • по всій території прибудинкової території та будинку лежатимуть камінці
    • жінкам на підборах важко ходити по такому покритті