ЖК "Ювелірний" -відгуки

Тема у розділі 'Будівництво, ремонт, нерухомість і господарка', створена користувачем IrynaDub, 3 гру 2013.

Спонсор розділу - Енциклопедія новобудов: Енциклопедія новобудов
  1. prius

prius Well-Known Member

Коли виберете на загальних сборах осбб ,то мусите написати правила проживання в будинку і офіційно видати в окремих книжках для кожної квартири,і якщо в тих правилах не буде тих дверей до гнидників,то хто встановить то буде платити немалий штраф який буде йти на потребу будинка,і двері за свій кошт ліквідує,я коли купляв своє кондо то взяв книжку в того хто продавав і почитав правила,мама моя рідна ,якби я тількі приїхав до Америки я б ніколи не купив свою квартиру,а так я задоволений правилами

• Тупо Тупо x 1
  2. rkc

rkc Well-Known Member

Маємо ще один сюрприз від забудовника: у свідоцтвах про ПВ і витягах з реєстру наша вулиця вказана як 'Підстригача Я. академіка', хоча у техпаспорті та розпорядженні Франківської райадміністрації про присвоєння поштової адреси - 'Академіка Я. Підстригача'. Юридичного значення це, швидше за все, не має, проте у різних електронних базах нас набиратимуть по-різному, в залежності від того, якими джерелами будуть послуговуватись. І тепер потрібно знати, відповідно до яких документів нам вказувати свою адресу :) ...

Останнє редагування: 9 чер 2015
    • Інформативно Інформативно x 4
  3. Chuvachok

Chuvachok Андрій

Скільки ж то ключів доведеться з собою возити, щоб потрапити у наш Ювелірний "Форт Буаяр"? :)))
    БРЕЛОК - 1: приїхав на територію, натис на брелок щоб заїхати на неї
    КЛЮЧ ВІД АВТО - 2: закрив своє авто на сигналку
    ДОМОФОННИЙ КЛЮЧ - 3: зайшов в під’їзд
    КЛЮЧ ВІД ДВЕРЕЙ КОРИДОРУ - 4: відкрив ці пропоновані двері від "коридору"
    1-2 ВХІДНІ КЛЮЧІ В КВАРТИРУ - 5: потрапив додому

6 ключів! Під "шафе" краще додому не приходити, бо можна і не змогти це все повідкривати:cools:.
    А ще є варіанти, коли по дорозі додому треба завезти ровер в підвал чи кладовку - це додатковий ключ.

До речі, на Пулюя біля НК є гуртожитки з довгими коридорами. Там, на деяких поверхах, теж встановлені перегородки з дверима. Сходіть, для цікавості, глянути, яка жесть з цього вийшла:bad:

• Смішно Смішно x 4
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
  4. rkc

rkc Well-Known Member

Це ще не всі ключі - є ще два при вході із сходової клітини: перші двері - вихід на відкритий балкон, другі - вхід в загальний коридор :). А замки у цих дверях особливі. Кому довелось відкривати їх у мороз, це добре розуміє. Бо конденсат призводить до їх замерзання, тому, щоб їх відкрити, потрібно спочатку розморозити :).

• Інформативно Інформативно x 2
    • Корисно Корисно x 1
  5. Iurii

Iurii Active Member

Дуже приємно що багато включилося в дискусію ....

От так б дискутувати і по більш важливих питаннях (створення ОСББ, підключення комунікацій, насоси, запуск ліфтів і т.д.) це було б супер. Є цікаві моменти:

Ви я так розумію також маєте квартиру в цьому будинку ? Якщо так - то не виберете і не напишете - а виберемо і напишемо, якщо ні - то не розумію Вашої стурбованості дверима на іншому поверсі ....

Що до відкривання дверей як підмітив rkc - дійсно вірно, але це тим хто буде йти по сходовій клітці а не буде підніматися ліфтом. До речі ці двері закриті на ключ - також унеможливлюють доступ до лічильників води і гідрантів :)

Також як на мене про ключі Chuvachok гарно підмітив - але це ж справа кожного :)

Також для розуміння - такі двері наскільки мені відомо встановити хочуть точно як мінімум на 5-и поверхах, де сусіди вже це проговорили - хоча деякі з них і пишуть на форумі що це не можна робити :)

А якщо серйозно то: я також за те щоб були правила погоджені нами усіма, і проти шнурків з білизною, антен під вікнами і т.д. - але ці правила або вже є (схема розміщення кондиціонерів) або їх ми ще скоро не напишемо, а робити будуть багато всього, і згоди в колективі з понад 100 людей дійти буде не просто (але не потрібно хамити - це про гнидиків). Думок, рішень і пропозицій буде багато - ми вже це бачили при обговоренні системи доступу (ворота. домофони ..) до будинку ... Можна щоб це вирішувала ІГ - але це також не законно :)

І тоді має бути здоровий глузд, дотримання законів, і щоб ніхто не перечив інтересам інших ....
    Дискусія: наскільки мені відомо такі двері не законні, але це так як і комірки в сміттєпроводі - чи не так ? Але їх ж розкупили - вільних немає. Також розумію і погоджуюся з тим що ці двері не мають закривати пожежний гідрант - він має бути загально доступний. Що до доступу до лічильників води - його дійсно не буде, але не буде ж і вільного доступу до лічильника газу який знаходиться в квартирі. Також за те щоб ці двері були аналогічні усім іншим і при монтажі було дотримано і збережено колір стін і т.д. Не розумію яким чином це негативно вплине на вигляд у будинку ? І чому якщо 4 сусідів на поверсі Х згодилися собі так зробити - то сусід з іншого поверху чи навіть іншого підїзду - має перечити цьому ? Інші можливо і ніколи туди не зайдуть на цей поверх - бо для чого ? Ніяким чином це нікому не заважає. Вигляд не псується .

Цікаво почути і інші думки, але конструктив і реальні заперечення - а не думки про особняки, гнидиків і т.д.

6. rkc

rkc Well-Known Member

Юрію, справа не в здоровому глузді, а в тому, що кілька сусідів вирішили приватизувати частину так званого неподільного майна, яке по закону належить УСІМ мешканцям. Підкреслюю - УСІМ. Можливо і справді УСІ мешканці дозволили б цим кільком мешканцям частину свого майна відчужити, але, погодьтесь, це все-таки ВОНИ повинні були б вирішувати :).

Щодо лічильників. Порівнювати лічильники електроенергії і води з газовими не варто. Наскільки мені відомо, будинок не використовуватиме газ на свої потреби. А от воду і електроенергію - буде. І якщо не вдасться добитись індивідуального підключення квартир, то потім потрібно буде розмежувавати те, що використано квартирами від того, що використано будинком. І скільки разів тоді обліковець ОСББ повинен буде проходити по закритих коридорах, щоб зібрати покази всіх лічильників?

І навіть, якщо і ОСББ дозволить встановлювати ці двері, то відбуватись це повинно за заздалегідь розробленими проектами, а не так, як комусь заманеться. Та й звідки така нагальна потреба ВЖЕ ЗАРАЗ встановлювати ці двері? Невже без них не можна обійтись ще місяць-два, поки не вирішаться усі ці питання?

І останнє. Якщо кожний почне робити будь-що з будинком, опираючись тільки на свій здоровий (чи не дуже) глузд, то чому б тоді мешканцеві, вхідні двері якого розташовані ближче до ліфта, теж не відхопити собі частину коридору, залишивши сусідам у куті коридору лише невеликий прохід? Чим той мешканець гірший за вас?

P.S. Думаю, що цю ситуацію можна було б вирішити взаємовигідно, здаючи частину коридору в оренду мешканцям для облаштування спільного коридору по прийнятній для обох сторін ціні.

• Погоджуюся Погоджуюся x 6
  7. Uganka

Uganka Well-Known Member

Это точно. Вопрос дверей конечно у некоторых заберет пару лет жизни,но как-то решится по ходу.
    Сегодня сделала прописку в новой квартире:dance3:. Тропа проложена,как всегда не хватало еще одной бумаги из горсовета.

• Подобається Подобається x 3
  8. Iurii

Iurii Active Member

Це нісенітниця - розсмішили :) Це так само можна сказати щоб Ви платили оренду за коврик який лежить під Вашими дверима в загальному коридорі, чи за залишене там взуття - воно ж в загальному коридорі і належить усім (місце) :)

Добре чекаю ще думок - і буду чекати з дверима :) Але готовий на спір - що таких дверей до року часу буде багато :)

9. Chuvachok

Chuvachok Андрій

• Смішно Смішно x 3
  10. rkc

rkc Well-Known Member

Тобто "але не потрібно хамити" стосується тільки тієї ситуації, коли, як ви гадаєте, образили вас, а дописи інших можна ображати, навіть не ознайомившись із законом про ОСББ в частині управління спільним майном чи проектом статуту ОСББ :)? Юрію, все можна вирішити, про все можна домовитись, тільки навіщо, кажучи умовно, вибивати двері там, де їх можна просто відкрити?

11. Iurii

Iurii Active Member

Перепрошую - ніяким чином не хотів Вас образити.

А що закон про ОСББ каже про продаж сміттєпроводів ? я щось не зміг знайти.

12. prius

prius Well-Known Member

ні не купив і не збираюсь,а ви шановний вже напевно встановили двері в цій гілці,що іншим людям сюди зась,а про гнидники,через рік після встановлення додаткових дверей там хлама буде по саму маківку,мав таких сусідів

• Тупо Тупо x 1
  13. NDD

NDD Member

Я теж не бачу потреба ставити ще одні додаткові двері на загальному коридорі. Будинок новий, гарний. Коридори великі і приємні. Який сенс закриватися і зменшувати загальний вигляд. Невже не вистарчає м2 в квартирі і додаткових м2 в підвалі (для тих хто їх придбав) для власних потреб.? Я проти таких дверей.

Надіслано від мого SM-N9005, використовуючи Tapatalk

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  14. Vakitoria

Vakitoria Member

Вітаю!!!:good:

15. Vakitoria

Vakitoria Member

Тема встановлення додаткових дверей на поверсі, ну сусіди :) смішно))) Таке враження що людина с 1 поверху понесе свої тапочки ставити на 8 поверх) Це ж майно всіх))))

16. Uganka

Uganka Well-Known Member

Ой,предвкушаю развитие событий с мусоропроводом.Прийдется застройщику поискать саму трубу и поставить,потом мы будем доказывать что эти коморочки не продаются,а потом делить на всех. Прелесть:suicide:

А завтра 10 июня. Интересно,какое число будет следующим?

17. Vakitoria

Vakitoria Member

Вам настільки потрібно мусоропровід? А крис і тараканів зі своєї кишені будете знищувати?

18. Uganka

Uganka Well-Known Member

Нет:). Мне нужно,чтоб застройщик не выкладывал на форум неактуальные вопросы и проблемы,погружая нас в словесные перепалки,отвлекая тем самым от важных проблем. Дом не закончен,коммуникации под вопросом,территория какой-то полуфабрикат,площадок и скамеек нет ( а будут ли?), ПС оформлены наполовину. А у нас тут дискуссия о дверях.

• Погоджуюся Погоджуюся x 10
    • Подобається Подобається x 2
  19. Chuvachok

Chuvachok Андрій

Забудовник, можете щось зробити з цими перилами?
    Придумайте кращу ідею, як вирішити питання з занадто близьким розміщенням перил. Бо залишати так, як є - це жахливо. Погляд на ці "недоперила" викликає огиду

• Погоджуюся Погоджуюся x 8
  20. Uganka

Uganka Well-Known Member

20150608_132523.jpg
    Вот любуюсь который день,даже расспросила,откуда такой креатив.ТЕХНАДЗОР. И вот в голове всплывает вопрос,если технадзор решил,что при ровном размещении будут застревать детские пальчики,то почему технадзор не настоял на том,чтоб были застеклены общие балконы,чтоб детки не вываливались?
    А потом всплыл еще один вопрос,но уже к застройщику.Вы не боитесь,что эти самые перила станут символом нашего дома,визитной карточкой так сказать?

• Погоджуюся Погоджуюся x 6
а де твій аватар? :)