ЖК "Ювелірний" -відгуки

Тема у розділі 'Будівництво, ремонт, нерухомість і господарка', створена користувачем IrynaDub, 3 гру 2013.

Спонсор розділу - Енциклопедія новобудов: Енциклопедія новобудов
  1. rkc

rkc Well-Known Member

Шкода, що ви обрали саме такий спосіб спілкування. Втім, якщо ми не спромоглись уповноважити перемовників із забудовником, то мені залишається лише подякувати вам за здійснені переговори. І я це говорю абсолютно щиро, хоча ви, напевно, вважатимете це "гадостью" :).

2. Uganka

Uganka Well-Known Member

Я выбрала такой способ общения,чтоб получать хоть какую-то информацию и делиться здесь на форуме,чтоб влиять на какие-то решения. Потому что не вижу смысла в бесконечных обсуждениях,потому что не понимаю,почему люди с идеями ничего не делают. А насчет иниц.группы,так есть еще несколько дней ее сформировать. Люди отзовитесь. Это не страшно.У нас есть юрист Владимир,который может консультировать нас,чтоб мы не ошиблись.

3. interested

interested Member

чекаю на ПВ вже більше місяця, хоча обіцяли 10 днів! хочу забрати документи і оформити самостійно. це реально? хтось так робив?

4. NDD

NDD Member

В мене та ж сама ситуація. Чекаю більше місяця. І дзвінки не допомагають до Ігора. Як добитися своїх документів?? Чому хоч раз не можна зробити в обіцяні терміни?? І чому не всім пакетом для усіх власників а порозтянували процедуру як ризинку?

5. Uganka

Uganka Well-Known Member

На этом этапе нет. 15 дел запущено,значит будут скоро.
    Все так ждали.
    Он не имеет никакого отношения к этому процессу. Только звонить на прямую к застройщику или к секретарю.

6. NDD

NDD Member

Якщо всі так чекали більше місяця то треба це вважати нормально, Uganka? Хто взагалі тоді придумав цей термін 10 днів - Забудовник, Ігор і т.д.?? Я особисто нікуди не спішу але для завершення справ з Забудовником і почати діяльність ОСББ якнайшвидше для всіх мешканців це необхідно.

7. NDD

NDD Member

Взагалі вважаю що по хамськи до нас як інвесторів відносятся. Обіцяли здати будинок до нового року (2015) потім все переноситься на 1 червня а потім за кілька днів до червня Забудовник переносить на 10 червня. Абсурд. Оформлення документів -теж саме. Просто сказали 10 днів аби ми задоволені вийшли з кабінету а потім обіцяють щоразу що завтра будуть готові. Ніякої поваги до людей які вклали свої гроші в цей проект. Але ми надіємся на швидкий кінцевий результат без перенесення обіцянок на нові терміни.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  8. Mr Volodymyr

Mr Volodymyr Well-Known Member

NDD, ви не одинокі в цій проблемі. В нас тут стіна плачу. Мені Ігор обіцяє з грудня, щотижня. Чому хтось отримав раніше, а хтось пізніше? Дуже просто, бо забудовник подав документи в реєстраційну службу не пакетом, а по мірі готовності технічної документації. Але проблема не в тому, що хтось щось вже отримав, а хтось ні, це взагалі не має значення. Реалізувати наше право власності можна виключно тоді, коли всі отримають право власності, коли буде створене ОСББ і будуть укладені договори про ЖК послугам.

• Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  9. Uganka

Uganka Well-Known Member

Я когда-то писала,что нормально-это когда выполнены все условия договора и в срок. Наши бы баталии да перенести на пол года назад. А сейчас желаю вам дождаться своего ПС. И всем нам желаю крепких нервов и холодных голов,нам просто необходимо создать это ОСМД.

• Подобається Подобається x 1
  10. Mr Volodymyr

Щодо перспектив створення ОСББ

Хочу подякувати Южанці за насправді корисну інформацію, якої бракувало. Отже, 30 свідоцтв готово, а 15 в роботі.

Що я тут придумав. Виношу на загальне обговорення. Видасть забудовник 46-50 свідоцтв, чи буде їх тільки 30, ми все одно будемо реєструвати ОСББ в першій половині червня. Річ у тому, що збори є правомочними, якщо в них приймають участь 51% власників всіх квартир. Якщо власників тільки 30, то за законом кворум буде дотримано навіть якщо на установчих зборах будуть присутні лише 16 власників. В чому підвох : Реєстраційна служба може відмовити у реєстрації ОСББ на тій підставі, що ще не всім вироблені свідоцтва на право власності, а в будинку є ще 60 потенційних власників і треба провести збори тоді, коли вони отримають свідоцтва. Щоб уникнути проблем такого ґатунку, я спробую дізнатись у Реєстраційній службі, чи так зробити можливо і чи не будуть вони мати заперечень. Думаю, що при деякому попутному вітрі нам дадуть на це добро.

Тоді всі інші інвестори, отримавши свідоцтва, вступлять у вже готове створене і зареєстроване осбб як учасники й укладуть з ним договори. Правління ОСББ, його голова і ревізор будуть обрані зборами лише на півроку. І коли всі матимуть свідоцтва, ми переоберемо правління. Чим це небезпечно? Меншість буде мати можливість сформувати статут ОСББ, обов"язковий для більшості й призначити свої кандидатури у правління. Тому ми як інвестори, що не отримали свідоцтв про власність, повинні проконтролювати зміст цього статуту. Але загалом, думаю це буде виходом з ситуації. Обговоримо цей варіант на наступних зборах із забудовником.

• Подобається Подобається x 1
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  11. promisto

promisto Well-Known Member

На Демнянській ОСББ створили та зареєстрували ще до видачі свідоцтв

• Інформативно Інформативно x 2
  12. Olena Stepanova

Olena Stepanova Well-Known Member

По цьому питанню вже давно була отримана консультація. Створити ОСББ не проблема, навіть без свідоцтв на ПВ (достатньо довідки з банку про повний розрахунок)-ніхто ніде не питає скільки їх вже видано чи не видано-в цьому випадку вся відповідальність лягає на організаторів установчих зборів (ініціативна група), а особисто на тих хто буде ставити підписи на документах це голова установчих зборів та секретар, під таким я підписуватись не буду так як не маю ні юридичного (не маю ПВ) ні морального права (у випадку якихось судових позовів ОСББ буде не правомочне і будь хто знаючи таку інформацію буде мати великі важелі впливу).

13. rkc

rkc Well-Known Member

Ідея цікава, ясна річ, що вона може бути реалізована лише при "попутному вітрі". Але, наскільки мені відомо, при "попутному вітрі" можна також зареєструвати ОСББ навіть і без ПВ. Слабкість і першого, і другого варіанту полягає у тому, що таку реєстрацію можна буде оскаржити в суді. Наприклад, якщо серед мешканців зявиться хтось, схильний до судових тяжб, або просто неплатник, то ОСББ не зможе йому протистояти. Більше того, цей привид незаконної реєстрації повисне на ОСББ назавжди. Кожний, хто докопається у документах до відповідних дат, зможе цим шантажувати. На мою думку, варіантами з "попутним вітром" варто скористатись лише у крайньому випадку, а поки що треба намагатись вийти на кворум по власниках. Чому б забудовнику не додати цього "попутного вітру" у процедуру отримання ПВ?

Останнє редагування: 30 тра 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  14. Olena Stepanova

Можливо створити те ОСББ (не зовсім законне) тільки для того, щоб ввести комунікації в квартиру, але не брати на себе ні будинка ні землі ..., а вже згодом коли всі отримають ПВ переєструвати цілком законне ОСББ. Постає питання хто під цим підпишеться, я ні.

15. Mr Volodymyr

Боюсь ви не зрозуміли. Я не авантюру пропоную. Ці установчі збори будуть законними на 100%. Вони відповідатимуть всім вимогам закону про ОСББ - будуть повідомлені всі власники, буде кворум, протокол відповідатиме вимогам. Підстав на оскарження нема жодних. В законі не написано, що власники не можуть реєструвати ОСББ, поки інші власники отримують свідоцтва. Бо той процес може тривати роками - хтось недоплатив, в когось забудовник шось не доробив, всяке трапляється. Повторюсь, власники, які отримали свідоцтва, нікого чекати за законом не повинні.

• Інформативно Інформативно x 2
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  16. Olena Stepanova

Технічно чим можу всім допоможу, але підписів ставити не буду. Тобто звільняється ще одне місце в Ініціативній групі.

Останнє редагування: 30 тра 2015
  17. Mr Volodymyr

А Ви і не зможете, Олено, і я не зможу. Підписи ставлять самі лише власники, в число яких ми увійдемо ще, мабуть, не скоро.

• Зе бест! Зе бест! x 1
  18. Olena Stepanova

19. rkc

rkc Well-Known Member

Олено, по закону на одну адресу, на один будинок може бути створене лише одне ОСББ. Тоді прийдеться пройти процедуру ліквідації першого ОСББ, щоб створити нове. Навіщо такі складнощі?

Виходить, що перші троє власників можуть створити ОСББ без участі майже всього будинку?

• Подобається Подобається x 2
  20. Olena Stepanova

Тобто для швидкого створення ОСББ потрібно 3-ох мешканців з виданими Свідоцтвами на ПВ. Де вони, хто вони.

а де твій аватар? :)