ЖК "Ювелірний" -відгуки

Discussion in 'Будівництво, ремонт, нерухомість і господарка' started by IrynaDub, Dec 3, 2013.

Спонсор розділу - Енциклопедія новобудов: Енциклопедія новобудов
  1. rkc

rkc Well-Known Member

Маємо ще один сюрприз від забудовника: у свідоцтвах про ПВ і витягах з реєстру наша вулиця вказана як 'Підстригача Я. академіка', хоча у техпаспорті та розпорядженні Франківської райадміністрації про присвоєння поштової адреси - 'Академіка Я. Підстригача'. Юридичного значення це, швидше за все, не має, проте у різних електронних базах нас набиратимуть по-різному, в залежності від того, якими джерелами будуть послуговуватись. І тепер потрібно знати, відповідно до яких документів нам вказувати свою адресу :) ...

Last edited: Jun 9, 2015
    • Інформативно Інформативно x 4
  2. Chuvachok

Chuvachok Андрій

Скільки ж то ключів доведеться з собою возити, щоб потрапити у наш Ювелірний "Форт Буаяр"? :)))
    БРЕЛОК - 1: приїхав на територію, натис на брелок щоб заїхати на неї
    КЛЮЧ ВІД АВТО - 2: закрив своє авто на сигналку
    ДОМОФОННИЙ КЛЮЧ - 3: зайшов в під’їзд
    КЛЮЧ ВІД ДВЕРЕЙ КОРИДОРУ - 4: відкрив ці пропоновані двері від "коридору"
    1-2 ВХІДНІ КЛЮЧІ В КВАРТИРУ - 5: потрапив додому

6 ключів! Під "шафе" краще додому не приходити, бо можна і не змогти це все повідкривати:cools:.
    А ще є варіанти, коли по дорозі додому треба завезти ровер в підвал чи кладовку - це додатковий ключ.

До речі, на Пулюя біля НК є гуртожитки з довгими коридорами. Там, на деяких поверхах, теж встановлені перегородки з дверима. Сходіть, для цікавості, глянути, яка жесть з цього вийшла:bad:

• Смішно Смішно x 4
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
  3. rkc

rkc Well-Known Member

Це ще не всі ключі - є ще два при вході із сходової клітини: перші двері - вихід на відкритий балкон, другі - вхід в загальний коридор :). А замки у цих дверях особливі. Кому довелось відкривати їх у мороз, це добре розуміє. Бо конденсат призводить до їх замерзання, тому, щоб їх відкрити, потрібно спочатку розморозити :).

• Інформативно Інформативно x 2
    • Корисно Корисно x 1
  4. Iurii

Iurii Active Member

Дуже приємно що багато включилося в дискусію ....

От так б дискутувати і по більш важливих питаннях (створення ОСББ, підключення комунікацій, насоси, запуск ліфтів і т.д.) це було б супер. Є цікаві моменти:

Ви я так розумію також маєте квартиру в цьому будинку ? Якщо так - то не виберете і не напишете - а виберемо і напишемо, якщо ні - то не розумію Вашої стурбованості дверима на іншому поверсі ....

Що до відкривання дверей як підмітив rkc - дійсно вірно, але це тим хто буде йти по сходовій клітці а не буде підніматися ліфтом. До речі ці двері закриті на ключ - також унеможливлюють доступ до лічильників води і гідрантів :)

Також як на мене про ключі Chuvachok гарно підмітив - але це ж справа кожного :)

Також для розуміння - такі двері наскільки мені відомо встановити хочуть точно як мінімум на 5-и поверхах, де сусіди вже це проговорили - хоча деякі з них і пишуть на форумі що це не можна робити :)

А якщо серйозно то: я також за те щоб були правила погоджені нами усіма, і проти шнурків з білизною, антен під вікнами і т.д. - але ці правила або вже є (схема розміщення кондиціонерів) або їх ми ще скоро не напишемо, а робити будуть багато всього, і згоди в колективі з понад 100 людей дійти буде не просто (але не потрібно хамити - це про гнидиків). Думок, рішень і пропозицій буде багато - ми вже це бачили при обговоренні системи доступу (ворота. домофони ..) до будинку ... Можна щоб це вирішувала ІГ - але це також не законно :)

І тоді має бути здоровий глузд, дотримання законів, і щоб ніхто не перечив інтересам інших ....
    Дискусія: наскільки мені відомо такі двері не законні, але це так як і комірки в сміттєпроводі - чи не так ? Але їх ж розкупили - вільних немає. Також розумію і погоджуюся з тим що ці двері не мають закривати пожежний гідрант - він має бути загально доступний. Що до доступу до лічильників води - його дійсно не буде, але не буде ж і вільного доступу до лічильника газу який знаходиться в квартирі. Також за те щоб ці двері були аналогічні усім іншим і при монтажі було дотримано і збережено колір стін і т.д. Не розумію яким чином це негативно вплине на вигляд у будинку ? І чому якщо 4 сусідів на поверсі Х згодилися собі так зробити - то сусід з іншого поверху чи навіть іншого підїзду - має перечити цьому ? Інші можливо і ніколи туди не зайдуть на цей поверх - бо для чого ? Ніяким чином це нікому не заважає. Вигляд не псується .

Цікаво почути і інші думки, але конструктив і реальні заперечення - а не думки про особняки, гнидиків і т.д.

5. rkc

rkc Well-Known Member

Юрію, справа не в здоровому глузді, а в тому, що кілька сусідів вирішили приватизувати частину так званого неподільного майна, яке по закону належить УСІМ мешканцям. Підкреслюю - УСІМ. Можливо і справді УСІ мешканці дозволили б цим кільком мешканцям частину свого майна відчужити, але, погодьтесь, це все-таки ВОНИ повинні були б вирішувати :).

Щодо лічильників. Порівнювати лічильники електроенергії і води з газовими не варто. Наскільки мені відомо, будинок не використовуватиме газ на свої потреби. А от воду і електроенергію - буде. І якщо не вдасться добитись індивідуального підключення квартир, то потім потрібно буде розмежувавати те, що використано квартирами від того, що використано будинком. І скільки разів тоді обліковець ОСББ повинен буде проходити по закритих коридорах, щоб зібрати покази всіх лічильників?

І навіть, якщо і ОСББ дозволить встановлювати ці двері, то відбуватись це повинно за заздалегідь розробленими проектами, а не так, як комусь заманеться. Та й звідки така нагальна потреба ВЖЕ ЗАРАЗ встановлювати ці двері? Невже без них не можна обійтись ще місяць-два, поки не вирішаться усі ці питання?

І останнє. Якщо кожний почне робити будь-що з будинком, опираючись тільки на свій здоровий (чи не дуже) глузд, то чому б тоді мешканцеві, вхідні двері якого розташовані ближче до ліфта, теж не відхопити собі частину коридору, залишивши сусідам у куті коридору лише невеликий прохід? Чим той мешканець гірший за вас?

P.S. Думаю, що цю ситуацію можна було б вирішити взаємовигідно, здаючи частину коридору в оренду мешканцям для облаштування спільного коридору по прийнятній для обох сторін ціні.

• Погоджуюся Погоджуюся x 6
  6. Uganka

Uganka Well-Known Member

Это точно. Вопрос дверей конечно у некоторых заберет пару лет жизни,но как-то решится по ходу.
    Сегодня сделала прописку в новой квартире:dance3:. Тропа проложена,как всегда не хватало еще одной бумаги из горсовета.

• Подобається Подобається x 3
  7. Iurii

Iurii Active Member

Це нісенітниця - розсмішили :) Це так само можна сказати щоб Ви платили оренду за коврик який лежить під Вашими дверима в загальному коридорі, чи за залишене там взуття - воно ж в загальному коридорі і належить усім (місце) :)

Добре чекаю ще думок - і буду чекати з дверима :) Але готовий на спір - що таких дверей до року часу буде багато :)

8. Chuvachok

Chuvachok Андрій

• Смішно Смішно x 3
  9. rkc

rkc Well-Known Member

Тобто "але не потрібно хамити" стосується тільки тієї ситуації, коли, як ви гадаєте, образили вас, а дописи інших можна ображати, навіть не ознайомившись із законом про ОСББ в частині управління спільним майном чи проектом статуту ОСББ :)? Юрію, все можна вирішити, про все можна домовитись, тільки навіщо, кажучи умовно, вибивати двері там, де їх можна просто відкрити?

10. Iurii

Iurii Active Member

Перепрошую - ніяким чином не хотів Вас образити.

А що закон про ОСББ каже про продаж сміттєпроводів ? я щось не зміг знайти.

11. prius

prius Well-Known Member

ні не купив і не збираюсь,а ви шановний вже напевно встановили двері в цій гілці,що іншим людям сюди зась,а про гнидники,через рік після встановлення додаткових дверей там хлама буде по саму маківку,мав таких сусідів

• Тупо Тупо x 1
  12. NDD

NDD Member

Я теж не бачу потреба ставити ще одні додаткові двері на загальному коридорі. Будинок новий, гарний. Коридори великі і приємні. Який сенс закриватися і зменшувати загальний вигляд. Невже не вистарчає м2 в квартирі і додаткових м2 в підвалі (для тих хто їх придбав) для власних потреб.? Я проти таких дверей.

Надіслано від мого SM-N9005, використовуючи Tapatalk

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  13. Vakitoria

Vakitoria Member

Вітаю!!!:good:

14. Vakitoria

Vakitoria Member

Тема встановлення додаткових дверей на поверсі, ну сусіди :) смішно))) Таке враження що людина с 1 поверху понесе свої тапочки ставити на 8 поверх) Це ж майно всіх))))

15. Uganka

Uganka Well-Known Member

Ой,предвкушаю развитие событий с мусоропроводом.Прийдется застройщику поискать саму трубу и поставить,потом мы будем доказывать что эти коморочки не продаются,а потом делить на всех. Прелесть:suicide:

А завтра 10 июня. Интересно,какое число будет следующим?

16. Vakitoria

Vakitoria Member

Вам настільки потрібно мусоропровід? А крис і тараканів зі своєї кишені будете знищувати?

17. Uganka

Uganka Well-Known Member

Нет:). Мне нужно,чтоб застройщик не выкладывал на форум неактуальные вопросы и проблемы,погружая нас в словесные перепалки,отвлекая тем самым от важных проблем. Дом не закончен,коммуникации под вопросом,территория какой-то полуфабрикат,площадок и скамеек нет ( а будут ли?), ПС оформлены наполовину. А у нас тут дискуссия о дверях.

• Погоджуюся Погоджуюся x 10
    • Подобається Подобається x 2
  18. Chuvachok

Chuvachok Андрій

Забудовник, можете щось зробити з цими перилами?
    Придумайте кращу ідею, як вирішити питання з занадто близьким розміщенням перил. Бо залишати так, як є - це жахливо. Погляд на ці "недоперила" викликає огиду

• Погоджуюся Погоджуюся x 8
  19. Uganka

Uganka Well-Known Member

20150608_132523.jpg
    Вот любуюсь который день,даже расспросила,откуда такой креатив.ТЕХНАДЗОР. И вот в голове всплывает вопрос,если технадзор решил,что при ровном размещении будут застревать детские пальчики,то почему технадзор не настоял на том,чтоб были застеклены общие балконы,чтоб детки не вываливались?
    А потом всплыл еще один вопрос,но уже к застройщику.Вы не боитесь,что эти самые перила станут символом нашего дома,визитной карточкой так сказать?

• Погоджуюся Погоджуюся x 6
  20. kritikm

kritikm Well-Known Member

Це так по феншую. архітектор видно прорахувався на пару сантів або будівельники

• Оптимістично Оптимістично x 1
а де твій аватар? :)