ЖК "Ювелірний" -відгуки

Тема у розділі 'Будівництво, ремонт, нерухомість і господарка', створена користувачем IrynaDub, 3 гру 2013.

Спонсор розділу - Енциклопедія новобудов: Енциклопедія новобудов
  1. uvelir

uvelir Active Member

На рахунок ОСББ - можливо створити якусь доку (гугл док) з обмеженими правами доступу і заповнювати її тими власниками хто має ПВ. Можна наприклад просто номера квартир вказувати без прізвищ. Тоді будемо розуміти ситуацію і скільки ПВ є на руках.

2. rkc

rkc Well-Known Member

Стосовно кількості власників квартир, необхідних для проведення установчих зборів. В законі про ОСББ говориться: "Установчі збори правомочні, якщо на них присутні більше п'ятдесяти відсотків власників". Проте один власник (наприклад, забудовник) може володіти багатьма квартирами (і нежитловими приміщеннями), наприклад, непроданими на момент зборів, але оформленими на нього. Таких квартир було десь двадцять з хвостиком. А це означає, що нам потрібно не 56 власників (110/2+1), а приблизно лише 45-46.

3. YaOlya

YaOlya New Member

Привiт, майбутнi сусiди! У меня вроде-бы готовы документы - видела копию Витяга. Внимательно слежу за этой веткой форума, полностью поддерживаю закрытую территорию - ворота, металлические входные двери, домофон; забор бетонный вблизи не видела, поэтому не знаю, как лучше с ним поступить. По-поводу ОСББ: никогда с этим не сталкивалась, поэтому ничего умного предложить не могу, да и живу сейчас не во Львове (переезжаем только в конце лета). В общем, я в теме.

4. susid

susid Member

Декілька днів тому в лічку Забудовнику надіслав повідомлення. Реакції "нуль" тому тепер викладаю його на загал.

Шановний Забудовник, серед ще невирішених питань залишається питання не мого особистого житла, а розміщення персоналу, який буде мене обслуговувати. Від якості цього приміщення залежить якість сервісу який я буду отримувати і який я зможу вимагати.
    Зважаючи на те, що Ви самовільно захопили 11 поверх, площі під сміттєпровід і підвальні приміщення, а тепер вдруге продаєте їх тим хто вже і так вніс свою частку на їх побудову, я сподіваюсь, що Ви виділите пристойне приміщення для загальних потреб мешканців будинку. Я говорю про приміщення в якому ми в майбутньому можливо захочемо розмістити охоронця (і в такому випадку бажано, щоб вікна приміщення виходили саме на центральний прохід до будинку, обов’язково наявність санвузла, щоб він не до мене в туалет ходив), ще там може бути серверна, і як мінімум там будуть зберігатись і вестись наші спільні документи на будинок.
    Я готовий погодитись на приміщення на першому поверсі, для персоналу який буде мене обслуговувати (ОСББ). В іншому випадку залишаю за собою право відстоювати свої інтереси в законному порядку, оскільки як і інші мешканці платив за будівництво вищезгаданих площ. Такої думок притримуються і інші майбутні мешканці.

Крім того думаю що не лише мені було обіцяно (ще на початках будівництва) наявність в цокольному поверсі калясочної, де мешканці будинку мали б можливість ставити, принаймні взимку, дитячі візочки, велосипеди так само дитячі , а тепер доведеться захаращувати ними під'їзди, або балкони.
    Тепер виходить що та обіцянка була лише черговим маркетинговим кроком.
    Шкода шановний Забудовник.

• Подобається Подобається x 3
  5. rkc

rkc Well-Known Member

Олена Степанова створила документ "повідомлення-розписка" про установчі збори ОСББ, який підписує кожний, хто отримує ПВ. Ці розписки зараз залишаються у забудовника, проте їх мала б накопичувати ініціативна група, якщо б вона була :), і ми тоді точно знали б, скільки власників уже набралось.

• Подобається Подобається x 1
  6. rkc

rkc Well-Known Member

Була інформація про виділення забудовником для ОСББ інших, більш підходящих підвальних приміщень із вікном. Подивитись їх та зясувати, чи придатні вони для цього, мала б теж ініціативна група, ... якщо б вона була.

7. Olena Stepanova

Olena Stepanova Well-Known Member

Ну і подивилась я на ті приміщення-площі вистачає, з маленьким віконечком можна миритися (якщо не плануємо там охорону садити), не всі потрібні комунікації можливо провести. Це приміщення під ОСББ+охорону+серверну+архів не підходить. Наш забудовник знає що ми хочемо, але клеїть з себе щось.

8. susid

susid Member

Вважаю вашу думку слушною.
    Непогано якби Ви викладали тут дискусійні питання для обговорення, щоб на зборах дійсно приймати рішення голосуванням по питанням які вже відомі хочаб форумчанам.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  9. susid

susid Member

Багато невирішених питань і по приміщенню для ОСББ і по тому що Южанка писала, а Забудовник мало переймається ними, якось зарано переключився на новий об'єкт.

10. Mr Volodymyr

Mr Volodymyr Well-Known Member

Цілком правильно, якщо власників не 110, а 90, то кворум буде дотримано при наявності 46 власників. Є ще і підводний камінь - у зборах беруть участь не лише власники квартир, але й власники нежитлових приміщень, які не мають квартири у будинку. Чи є такі, скільки їх? Бо від цього теж залежить правомочність кворуму. Нам потрібен список власників квартир і нежитлових приміщень плюс інформація по кількості свідоцтв. А позаяк наш забудовник мовчить як Чарлі Чаплін, ми гадки не маємо що і коли робити.

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  11. rkc

rkc Well-Known Member

За законом про ОСББ, скликання установчих зборів здійснюється власником будинку або ініціативною групою, яка складається не менш як з трьох власників квартир або нежилих приміщень. Проте забудовник не є власником будинку, оскільки будівництво велось у першу чергу коштом інвесторів (в угоді ФФБ слова "інвестиція", "інвестори" зустрічаються понад 100 (!!!) разів). Він є лише, як і кожний з нас, власником житлових і нежитлових приміщень, хоча й найбільшим. Тож і скликати установчі збори має право лише ініціативна група, а не виключно забудовник. Окрім того, до передачі будинку на баланс створюваного ОСББ всю відповідальність за будинок, у тому числі за його охорону, продовжує нести забудовник. І тоді він мав би максимально сприяти якнайшвидшому створенню ОСББ, щоб передати йому будинку і приступити до нового проекту.

Чому ж тоді так повільно здійснюється процес отримання ПВ? Чому не надається інформація про кількість отриманих свідоцтв? Абсолютно не зрозуміло, навіщо забудовнику, який станом на червень вже дев'ятий місяць затримує завершення будівництва, ще одне джерело напружень у стосунках з інвесторами. Причому у питанні, якнайшвидше вирішення якого відповідає його ж інтересам!

12. Uganka

Uganka Well-Known Member

Так,давайте сделаем следующее.
    1.Хватит этой писанины,ее никто не читает,а если и читает,то работает принцип -собака лает,караван идет.
    2.Кто с праведным гневом и возмущением хочет добиться от Застройщика справедливости, тот объединяется и подает в суд.
    3.Тот,кто хочет быстрее создать ОСББ и вселиться,должен понимать,что без переговоров и договоров,взаимных уступок ничего не будет.
    4.Тот,у кого есть идеи,идет с ними,знаете куда, и говорит и добивается. Хватит этого базара,все умные и знают как должно быть. Но так не будет.Соседи,не забываем где живем и учитываем национальный менталитет,а также местный колорит.
    5.Хватит писать про помещение для ОСББ. Давайте голосовать или берем бесплатные подвалы без коммуникаций или крышу,или покупаем в цоколе помещение с видом на ворота,раскидываем на всех стоимость,добиваемся рассрочки на пару лет и снимаем головную боль с охраной на будущее. Ну чесслово,надо поставить себя на место застройщика и понять,что никто от прибыли не откажется. Андрей,плиз,сделай красивенький опрос по типу предыдущих.
    6.Инициативная группа. Не знаю даже смеяться или плакать. Мужчины,вы где?
    7.Списки,о которых говорил Владимир. Тяжелый случай.Опять мы упираемся в переговоры. Попробую поговорить. Но сами понимаете:pardon:

• Зе бест! Зе бест! x 1
  13. rkc

rkc Well-Known Member

Знову за своє :), ви не є модератором цієї гілки форуму, може досить командувати тим, хто, що і коли повинен писати і робити! Для багатьох форумчан є важливим зясування суттєвих моментів, повязаних із спорудженням будинку і створенням ОСББ. Більше того, навіть деякі працівники забудовника з певних важливих питань отримують інформацію лише через нас, у тому числі і з цього форуму.

Так, і зупиняє закриття ФФБ та решту повязаних процесів. Впливати на ситуацію можна не тільки через суд - у світі існує не тільки біле і чорне.

Знову повертаємся до ініціативної групи. Це вона, А НЕ КОЖЕН З НАС ОКРЕМО, повинна була б вступати в переговори із забудовником і домовлятись з усіх питань створення ОСББ. Проте ми її так і не сформували, і схоже не хочемо це робити. То які і до кого можуть бути претензії?

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  14. Uganka

Uganka Well-Known Member

Та мы её сформировали,просто кто-то дал дёру. Писать же легче)).

• Не подобається Не подобається x 1
  15. rkc

rkc Well-Known Member

Помиляєтесь, на сьогодні в ініціативній групі є лише двоє людей, які не мають ПВ (причому один з них записався туди сам). Отже вона НЕ Є СФОРМОВАНА. А двоє інших і справді вийшли з групи, оскільки працювати там можна лише за підтримки загалу. Якщо такої підтримки немає, і більше того, відбувається агресивний спротив такій роботі, як, наприклад, зараз чи було раніше, то і робота ця позбавлена смислу. А будь-яка робота, між іншим, починається з повного усвідомлення ситуації і шляхів її вирішення, а вже пізніше йдуть дії, причому узгоджені попередньо з більшістю, а не за примхою якогось "наполеончика". Для цього і потрібна 'писанина' чи "балаканина" ...

Може скажите, як можна "подниматься, объединяться и отстаивать свои интересы", якщо ви постійно скочуютесь до конфронтації?

Останнє редагування: 29 тра 2015
  16. Uganka

Uganka Well-Known Member

:)))Да снимите вы корону,потолки поцарапаете. С чего вы взяли,что вас вообще читают? Между вашей писаниной и решением проблем -пропасть.

• Не подобається Не подобається x 1
  17. miss j

miss j komilfo

Насправді, простіше прочитати 10 сторінок коментарів рідною мовою, ніж 1 - чужою.
    Ну а на рахунок, "местного колорита" - ніхто ж не заставляє)) тут світ клином не зійшовся.
    Проживши паро років за кордоном, я теж можу багато розказувати де, і який колорит.
    А зробивши, вибір в сторону Львова, треба пристосовуватися до тої реальності, яка є.

• Не подобається Не подобається x 5
    • Не погоджуюся Не погоджуюся x 1
  18. kritikm

kritikm Well-Known Member

Ініціативна група нато і ІНІЦІАТИВНА що її не вибирають.... збирається троє людей після того як озвучується що власники хочуть створити ОСББ вони все готоють до зборів... Їх нетреба обирати Хто сам захотів той і іде якщо має докумети і вони більше на нічого повпливати неможуть .

• Зе бест! Зе бест! x 1
  19. rkc

rkc Well-Known Member

У міськраді надають консультативну допомогу при створенні ОСББ. Там можна отримати взірці необхідних для цього документів. Серед них, зокрема, "протокол загальних зборів багатоквартирного будинку ..." по створенню ініціативної групи (якщо бажаєте, можу переслати). Цей протокол навіть оформляється підписами мешканців. Втім, напевно можна сформувати ці групи і за бажанням в них працювати. Проте, якщо ми хочемо, щоб вони приймали участь у якихось перемовинах із забудовником (хоча б з питань, повязаних із створенням ОСББ), то цих людей все-таки варто було б якось уповноважити на це (принаймні, до них було б зовсім інше ставлення, якщо б вони прийшли з таким протоколом). Але ж це тільки моя "писанина", тож можете думати, як вважаєте за потрібне :).

20. Uganka

Uganka Well-Known Member

Информация следующая.
    1. Застройщик не против создания ОСМД,а наоборот и готов всячески содействовать. Есть договоренность с человеком,который подготовит предварительно все необходимое для нашего дома к вторнику-среде и в четверг-пятницу можно назначать встречу,где можно все спросить,обсудить,поспорить и тд.
    2. Получено 30 ПС + 15 в работе и скоро будут.
    3. О.В. готов участвовать своими квартирами в этом процессе. Не вникала в юридический аспект,думаю Владимир нам подскажет как юрист,как будет в этом случае выступать О.В.
    4. Хватит плести интриги и заниматься писаниной. За суд было написано потому,что реально никто не пойдет судится. Если бы хотели,начали бы этот процесс еще осенью. А если думаете,что кто-то испугался одного намека на это,то ошибаетесь. Все люди взрослые и ситуации читать умеют,поэтому и строят дома))). По поводу моей конфронтации.Я столько переговоров провела с О.В. что вам и не снилось,не хочу загибать пальцы решение каких вопросов на мне.И мне в отличие от вас,ркс,не страшно позвонить,сходить в офис и добиться. И еще раз попробуйте назвать меня каким-то похабным словом на форуме и ответите мне за каждую гадость.
    5.По поводу помещения для ОСМД. Не знаю кто куда ходил и о чем говорил, ситуация следующая или берем бесплатно подвалы или покупаем чудо-офис как говорилось раньше. Рассрочки не будет. Приблизительно 270 уе с квартиры. Я не знаю,надо ли нам такое счастье. Если смотреть в будущее ,может это и не плохо иметь в собственности ОСМД такое помещение в 40 кв.м .Давайте будем голосовать.
    6. Двери в подъезд будут красивые с МДФ накладками.Ворота делают,заплатили аванс.

• Інформативно Інформативно x 5
    • Подобається Подобається x 1
а де твій аватар? :)