ЖК "Ювелірний" -відгуки

Тема у розділі 'Будівництво, ремонт, нерухомість і господарка', створена користувачем IrynaDub, 3 гру 2013.

Спонсор розділу - Енциклопедія новобудов: Енциклопедія новобудов
  1. kritikm

kritikm Well-Known Member

а з 1 липня вступить в дію некий закон і тоді ... але небудемо про погане ....

2. kritikm

Тому треба зустрічатися і поскоріше але конкретно по ОСББ

• Погоджуюся Погоджуюся x 5
  3. Chuvachok

Chuvachok Андрій

Стосовно бетонного паркану

По цьому питанні провів окремо перемовини з Забудовником, Керівником "ФК", будівельниками, спілкувався з сусідами. Була, навіть, 3-стороння зустріч: представники ФК і Забудовника і я.

Зацікавлені сторони:

• Будівельники: бажання і можливість змінити паркан є. Навіть пропонують два варіанти

• Меншканці: На минулих зборах було попереднє голосування про паркан. Виражене бажання більшості міняти паркан не проявилось. Хтось не розуміє суті питання. Є, як на диво, 1-2 ярі противники сітки. У кожного, напевне, зараз є більш важливі питання, ніж паркан.
    • Керівництво ФК: Наші друзі і сусіди по території. Бажання змінити паркан є, дозвіл на демонтаж дають, фінансової участі не беруть. Дозволяють Забудовнику зробити калитку-вхід на територію "ФК" - десь на середині доріжки, яка веде на Стрийську.
    • Забудовник: бажання демонтувати бетонний паркан і замінити на сітку особливо не видно, кошти на це виділено не буде. Архітектор пропонує пошпаклювати, відреставрувати і пофарбувати бетонний паркан в тон будинку.
    Резюме: ініціативу розбито об пасивність всіх сторін та фінансовий бік питання. Наш паркан з бетону залишається стояти і відлякувати ворон.

Останнє редагування: 27 тра 2015
    • Зе бест! Зе бест! x 3
  4. Mr Volodymyr

Mr Volodymyr Well-Known Member

Про ОСББ

Я зголосився допомогти в його реєстрації. Проблема в тому, що ми не можемо ініціювати збори поки нема свідоцтв. По-перше, до ініціативної групи повинні входити принаймні 3 власники. Я, наприклад, не власник, чекаю не дочекаюсь, так що я в ініціативну групу не можу увійти. Друге, запрошення треба видавати не інвесторам, а теж власникам за 14 днів до дати зборів. Так що навіть створивши ініціативну групу, ми все одно не маємо кого запрошувати. Третє, для кворуму установчих зборів потрібно, щоб були присутні понад 51 відсоток власників квартир. Питання, хіба забудовник видав 56 свідоцтв? Кого з тутешніх не питаєш - ніхто ще не має. Я зроблю документи в найкоротші строки, але процес не почне рухатись, поки забудовник не видасть достатню кількість свідоцтв.

• Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Зе бест! Зе бест! x 4
  5. rkc

rkc Well-Known Member

Думаю, що стосовно нас знову сподіваються, що ми займемо пасивну, вичікувальну позицію. Створити повноцінну ініціативну групу (ІГ) ми можемо навіть вже зараз, не кажучи про те, що до кінця тижня кількість "щасливих власників" свідоцтв ПВ має нібито збільшитись.

Давайте вважати, що ІГ буде складатись із членів, які вже мають ПВ (і тут ми повністю дотримуємося вимог законодавства), і кандидатів в члени, які ПВ ще не мають, проте можуть бути корисними. На сьогоднішній день є лише два кандидати в члени - Олена Степанова і мр. Володимир. Окрім того, варто попросити Чувачка відновити своє членство в групі, оскільки, по-перше, його сімейні обставини, по причині яких він відмовився від цього, вже прояснились, по-друге, він справді, як ніхто інший, міг би допомогти нашій спільній справі. Тоді ми мали б також одного члена ІГ. Якщо ж до кінця тижня не отримаємо додаткових свідоцтв ПВ, можливо варто запропонувати ще двом відомим власникам свідоцтв (Южанці і Юрію) також увійти в ІГ (якщо не захочуть там працювати реально, це можна було б вважати формальним кроком, щоб виконати вимогу закону). Тоді залишилось би включити в ІГ ще кількох людей (як членів чи кандидатів), а також доручити утвореній ІГ не тільки вести справи, безпосередньо пов'язані із створенням ОСББ, але й також представляти мешканців на переговорах із забудовником та вирішувати якісь питання оперативного характеру.

Пропоную все-таки зібратись на вихідні (скажімо, у суботу, на яку прогноз погони цілком задовільний), щоб сформувати повноцінну дієздатну ініціативну групу, кістяк якої склали б власники ПВ. Тоді, якщо б ця група нарешті запрацювала б по справжньому, до установчих зборів нам вже не потрібно було б збиратись. Фактично, це все, що ми мали б зараз зробити - зібратись і сформувати таку групу і наділити її повноваженнями працювати від нашого імені. Інакше ми знову втратимо час, а можливо, і не тільки час :).

6. kritikm

На вихідних незнаю то свята ... чи багато зможе зібратися???

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  7. Mr Volodymyr

Що стосується мене, то я згодний зустрітись, бо ще нікого навіть на очі не бачив. Я просто проясню, що ініціативну групу уповноважувати ні на що не треба. Єдина її функція за законом - узгодити з власниками час для установчих зборів і роздати їм запрошення. На тому вона вичерпується і тому не може виступати від імені власників чи інвесторів у відносинах із забудовником чи управителем фонду. Ми звісно можемо сказати забудовнику, мовляв, так і так, ми зустрічались з інвесторами і вони уповноважили нас вирішувати технічні питання, ми будемо ініціативною групою, так що контактуйте по технічних питаннях з нами. Чому б ні. Просто це буде неформальне представництво.

Ситуація така, що збори можуть бути призначені за 2 тижні після того, як свідоцтво буде вручене 56-ому власнику. І лише тоді роздаються запрошення. Якщо ж ми почнемо рухатись до цього, то збори можуть бути згодом визнані неправомочними як і всі рішення, на них прийняті.

Останнє редагування: 28 тра 2015
    • Інформативно Інформативно x 2
  8. Mr Volodymyr

Але є речі, які ми можемо почати узгоджувати - це органи правління ОСББ і їх персональний склад. Думка ініціативної частини мешканців, які беруть участь в обговоренні на цьому форумі, матиме вирішальне значення на установчих зборах. В ідеалі я би хотів, щоб на час зборів ми вже рухались за готовим сценарієм дружно піднімаючи руки, підписали всі документи, протоколи і наступного ж дня віддали все в реєстраційну службу. Бо потім буде складно виправляти протокол, знову всіх скликати для його підписання чи індивідуально до кожного за підписом їздити. Кожен день тут дуже важливий.

Як ви знаєте, за законом вищим органом ОСББ є загальні збори. Пропоную поміркувати про строки обрання і кандидатури на посади:

Голови правління
    Заступника голови правління
    Членів правління (3 особи)
    Ревізора

• Погоджуюся Погоджуюся x 3
  9. Uganka

Uganka Well-Known Member

Нема свідоцтв!!!!!!
    Неужели не понятно,что камень преткновения здесь. Можно сколько угодно собираться по выходным и будням,обсуждать кандидатуры и уставы,сколько мы хотим платить за услуги и где будет офис,и это будут только разговоры.
    Прекрасно,что работа ведется в этом направлении. Но это ничего не дает. Потому что все силы нужно направить на получение ПС,их на блюдечке с голубой каемочкой вам никто не принесет,а если и принесет,то тогда,когда пожелает.
    Надеюсь,все понимают,что территория 1 июня не будет закончена. Заглянула в подвал в водяной узел, там по-прежнему нет насосов.Дверей в подъезды нет,внутренний двор не закончен,бетонное чудовище не разукрашено,калиток нет,трава не засеяна,детской и спортивной площадки нет,ворот нет и тд и тп.
    Это я про обещания в общем и в частности. Поэтому предлагаю всем ффбэшникам и не только взять в руки телефоны,набрать Игоря,напрячь его организовать очередное собрание в офисе,чтоб мы не бегали как ... ,под дождем ,от стройки к кафе с пьяными криками,а как люди задали вопросы и получили ответы.
    А так не вижу смысла приходить на собрания и что-то решать, имея призрачные шансы создать ОСББ в ближайшие 3 месяца.
    Если я не права,с радостью выслушаю аргументы.

• Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Подобається Подобається x 3
    • Зе бест! Зе бест! x 2
    • Інформативно Інформативно x 1
  10. Mr Volodymyr

А как же, вы естественно правы. Я Игорю звоню с регулярностью раз в неделю последние полгода. Разговор и обещания неизменны - на следующей неделе всё будет. А соль вся в том, что для ускорения регистрации застройщику нужны деньги, а их нет, уже всё пошло в новый проект. И этим же объясняется низкая скорость завершения стройки. Потому готово всё середина на половину, а свидетельства выдают по одному в неделю. Ключевой вопрос - можем ли мы что-то сделать для ускорения процесса?

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  11. Meshkanets

Meshkanets Member

давайте зустрічатись з забудовником в понеділок (це 1 число) і говорити.
    це ж по обіцянкам забудовника є дедлайном по праві власності, яке мали закінчити видавати до травня. а вже червень починається

ситуація з правами власності і, тим більше ОСББ не рухається, значить є проблеми, проблеми треба рішати.
    наша перспектива - газ, світло і воду запустять на цю зиму. в кращому разі.
    Бо нема свідоцтв у всіх - не буде ОСББ - не буде договорів на постачання продуктів цих комунікацій.

давайте на понеділок робіть на вечір зустріч в офісі карату
    бо нам життєво необхідно зараз отримати ці свідоцтва. всім мешканцям.
    бо це конкретно гальмує роботу над осбб.
    що з того що 10 червня нам дадуть ключі, якщо без ОСББ у нас відключать воду, газ не подадуть і тд.
    щоб тільки створити ОСББ, треба потратити місяці! бо треба щоб не тільки люди отримали свідоцтво, але й щоб прийшли і щоб проголосували!! а потім ще укладати ті договори. то все час

згідно договору, осбб мало б бути створене терміном до півроку від здачі в експлуатацію!!!!

забудовник до копійки вираховує скільки кожен з нас йому винен, перераховуючи на курс долара, а сам півроку грубо нехтує нашими грошима, які ми змушені марнувати не роблячи ремонти, знімаючи квартири, не маючи нагоди розпоряджатись власною квартирою. помножте ці гроші на 80-90 сусідів, вийдуть мільйони змарнованих гривень. давайте таких людей ставити на місце. вимагаю колективної зустрічі з забудовником

давайте говорити відверто: чому ми маємо вилазити зі шкіри щоб виконати свої фінансові обов"язки по договору на 100%, дехто на 150%, а забудовник займається лише своїми інтересами і в результаті ми отримуємо не 100% обіцяного, а 60-70%?
    зараз ми втрачаємо гроші і вигоду. поки ми втрачаємо гроші, наш забудовник займається своїми власними питаннями

• Погоджуюся Погоджуюся x 9
    • Подобається Подобається x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  12. Uganka

Uganka Well-Known Member

Получение свидетельств- это вообще песня с нецензурщиной. И там конечно много подводных камней. И этот вопрос точно не с Игорем обсуждать.И их выбивание займет никак не 10 дней. Я к тому,что 10-12 человек на форуме хоть обсуждать пытаются и влиять на ситуацию. Остальные как-будто на другой планете живут. Да никто ничего вам не сделает,пока вы с дивана не поднимитесь (это не вам лично м.Владимир). А для ускорения ситуации нужно всего лишь желание 65 (кажется столько членов ФФБ) человек и понимание,что мы находимся с одной стороны,а О.В. с другой,и считаю нормальным,что у него могут быть свои интересы как у бизнесмена. Поэтому нам тоже надо подниматься,объединяться и отстаивать свои интересы и это тоже нормально. И не надо в качестве аргументов приводить пункты договоров,обещания Игоря. Реальность другая,к сожалению.

13. Mr Volodymyr

Прошу вибачити, Uganka, щось натиснув не те, хотів поставити лайк, а мені висвічується баян :)))

Ну то є пропозиція для початку зустрітись із забудовником і влаштувати йому "допрос с пристрастием".

• Подобається Подобається x 2
  14. rkc

rkc Well-Known Member

Сьогодні отримав свідоцтво і витяг, видані 27.05.2015р. У пачці, з якої я отримав, є ще інші документи, тож, ймовірно, якісь мешканці також уже отримали документи + хтось ще тільки має отримати.

Так, зараз все завязано на ПВ. Особисто мені не подобається закритість забудовника з цього питання. Не думаю, що має бути комерційною таємницею кількість людей, яким вже видали документи, та кількість готових, але ще невиданих свідоцтв та витягів. Ігор відмовився назвати ці цифри.

Щодо проблем з оформленням документів. Подивіться Декларацію про готовність обєкта до експлуатації, затверджену 24.11.2014р. Більшість з нас прекрасно памятає, у якому стані були тоді і будинок, і прибудинкова територія. Проте забудовник продемонстрував своє уміння домовлятись, отримавши документ без єдиного зауваження. Чому ж у випадку з оформленням документів на ПВ не захотів теж домовитись, хоча це мало б бути набагато легше?

З розмови з Ігорем я зрозумів, що він гарантує необхідну кількість документів ПВ, щоб можна було провести установчі збори 26 червня. Більше того, він обіцяв :) зареєструвати ОСББ за один день. Тож у випадку введення в дію 1 липня нового законодавства щодо ОСББ ми нібито встигаєм створитись. Хоча потім, швидше за все, і прийдеться вносити зміни в статут.

Нам вирішувати, чи ми знову будемо пасивно плисти по течії, чи, все-таки, намагатимемось хоч якось вплинути на життєво важливі для нас процеси. В останньому випадку, вважаю, нам не обійтись без формування повноцінної дієздатної ініціативної групи - не кожного ж разу збиратись, щоб вирішувати чергові актуальні питання. Зустріч із представником забудовника може бути корисною, але цього питання вона не вирішить.

На 10 червня, якщо цей термін знову не буде змінений, нас може очікувати лише передача квартир, проте будівельні роботи очевидно будуть продовжуватись і далі, особливо на прибудинковій території.

15. Chuvachok

Chuvachok Андрій

Був на будинку. Прибудинкову активно роблять. Думається, що встигають.
    Южанка, якщо Олег казав перед усіма, що встигнуть прибудинкову, то так воно і буде. Сама розумієш, що він там головний, керує всім парадом.

16. riccio

riccio Active Member

Як уже писалося - це пряма зацікавленість і відповідальність забудовника.

Обіцянки-цяцянки. Вкотре... Телефонувати до Ігора? І скільки йому телефонувати? Пів години, 2 години, цілий день? А далі? Він і так не може / не хоче толком вирішувати питання. Відповідей на багато важливих запитань почуто / прочитано не було. Все тягнеться в часі і тягнеться. Я вважаю, що досить цього хамства. Повинен звітувати Олег Володимирович. І не по телефону, а перед нами всіма. І якщо в цей понеділок збираємся, то він має бути!

Чим він це гарантує? І що ж це за підхід такий, щоб під "шумок" відійти від відповідальності і "скинути" купу проблем на ОСББ швиденько?

17. uvelir

uvelir Active Member

Так вже не встигають. На 1 число не буде готова ні прибудинкова, ні вода, ні електрика.

18. Chuvachok

Chuvachok Андрій

Забудовник переніс же ж на 10 червня

• Смішно Смішно x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  19. Uganka

Uganka Well-Known Member

:)))10 -е так 10-е. Олег Владимирович,нам уже розыгрыш ключика не поможет. Терпение наше безгранично. У вас первый дом. Нам бы напиться уже по-родственному.Могу взяться за организацию. Должна сказать, наше с вами взаимодействие уникально и мы почти можем гордиться этим. И никак нам без оптимизма не выбраться из этой стройки. Уверена,что всё закончится хорошо,когда-нибудь.

• Зе бест! Зе бест! x 3
  20. uvelir

uvelir Active Member

Ну та, а якщо 10 червня перенесе на 1 липня - то ми так само будемо вважати що все іде за планом?:)

а де твій аватар? :)