ЖК "Ювелірний" -відгуки

Тема у розділі 'Будівництво, ремонт, нерухомість і господарка', створена користувачем IrynaDub, 3 гру 2013.

Спонсор розділу - Енциклопедія новобудов: Енциклопедія новобудов
  1. Olena Stepanova

Olena Stepanova Well-Known Member

От вже і є два питання від Vakitoria для зустрічі на 26 травня:
    1. Для чого так спішитись із створенням ОСББ?
    2. Хто із мешканців зможе реально займатися в ОСББ?
    Шановні сусіди, не ігноруйте ці збори де ми також зможемо сформувати свої вимого до забудовника, якщо захочемо написати листа і т. д

• Подобається Подобається x 1
  2. gonzik

gonzik Well-Known Member

Ось таке сьогодні привезли:

Вкладення:

• Подобається Подобається x 5
  3. Uganka

Uganka Well-Known Member

А никто никуда и не спешит. Или у всех на руках есть ПС?
    Правда? Аж интересно,как вам Игорь помог получить ПС или передал квартиру. Никто дружно Игорю претензий не выставляет,нам же не по 5 лет,и мы прекрасно понимаем,что он менеджер по продажам. А если и возмущаемся,то исключительно для того,чтоб он озвучил наше мнение вышестоящему начальству. А возмущаться мы точно имеем право - 8 месяц заканчивается наших ожиданий,беременность прям какая-то.
    И не надо молчать,честь вам и хвала,что высказались наконец-то!!! Любое мнение-это гораздо лучше чем пассивность :).
    А днем уже установили. Да будет свет!!!

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  4. Vakitoria

Vakitoria Member

В тому то і вся справа що Право власності є лише у декількох людей, а от дата установчих зборів на минулих зборах вже пролунала. Ще й половину часу розглядали місце для офісу ОСББ. Тому говорю це не без підставно!

Всі чекають, і треба дякувати за те, що в такій критичній ситуації в країні, воно взагалі не заморозилось! Чекали і побільше! Купівля квартир на стадії будівництва, завжди, має при собі відсоток ризику, а особливо у відтермінуванні здачі.

Перше питання, яке треба обговорювати на теперішній час це питання оформлення документів і вирішення питань щодо передачі квартир (особливо випадки пошкоджень в певних квартира: двері, вікна тощо). І ні в’якому разі, як це може сприйнятись, я не говорю про те, що не потрібно вимагати, потрібно! Але робити це більш організовано!
    Якщо збираються збори, то обговорювати конкретні питання, заздалегідь зафіксовані і винесені на обговорення. А не купа сказаного і нічого не вирішеного! Форум це чудово, але треба обговорювати і вирішувати безпосередньо на зборах! Тут від сили спілкуються 6-7 людей і це потрібно враховувати!

На зборах лунала ідея про розкладання всієї документації окремо по папкам з інформацією про квартиру і її власника - це дуже чудова ідея, яку потрібно обробити. Але скажу з практики, так як працюю з купою документів, організація паперів займає надзвичайно багато часу!!! А наскільки я розумію всім подібним займається одна людина, то і спілкування з власниками чи можливими покупцями, і організація будівництва, і документація - фізично не вспівається! Якщо в нас вже і є ініціативна група, яка в подальшому буде розглядатись в управління ОСББ - думаю їх допомога в цьому плані була б доречна!

Останнє редагування: 20 тра 2015
  5. Vakitoria

Vakitoria Member

Як то кажуть, якщо я вже тут:), то скажу свою думку і на рахунок охорони та домофонів, і огорожі.
    Щодо бетонної огорожі - скажу так, вітри тут дуже сильні, і якщо забрати бетонну огорожу і замінити її сіткою, то буде нам дуже весело, будемо з собою носити цеглу, щоб не здуло:))). Моя думка просто підремонтувати, пофарбувати і засадити деревами, чи кущами, що будуть витися по всій огорожі.
    Хоча, скажу чесно всі три сторони з різною огорожею мені не особливо до душі, але думаю поживемо облаштуємо)
    Щодо" живої" охорони і домофонної системи. - Якщо в нас буде повністю огороженна териорія і більшість схиляється до "живої" охорони, то для чого ставити ще й домофон?

Пам’яталося мені ще, те що питались на зборах за ліфти. Уявіть все що в них будуть возити перший рік (якщо на рік його вистачить), якщо вони будуть включені? Коли ми заселимось, ми залишимось БЕЗ ліфту. І буде спорт- це здоров’я:good: Тому моя порада, залишити працювати лише один вантажний ліфт і обов'язково оббити його яким дошками. А ще було б файно, щоб його включали лише на попердню вимогу, щоб були присутній хтось і спостерігав хто що везе і як (чи не пошкодив чогось і т.д.), але сумніваюсь, що хтось зі мною погодиться.

6. Uganka

Uganka Well-Known Member

Та будет вам бетонный забор,не переживайте. Вы не знаете,что такое сильные ветра,во Львове это явление исключительно редкое и здешний ветер я бы назвала ласковым. Но это уже не имеет значение. Подремонтировать "уставший" бетонный забор - чудное решение. Вы подойдите и посмотрите как бетон снизу рассыпается. А менталитет такой у нас,что сначала беда должна произойти,а потом мы что-то делать будем. А делать нам прийдется быстрее,чем вам думается и за свой счет. Но то такое,пусть лучше я ошибаюсь. А главное в этом вопросе,что единственная сторона ,которая могла бы украсить наш двор видом на зеленый газон,на озеро,которая радовала бы глаз,осталась для нас всех закрытой,привыкли мы к серости и все тут. И про зелень тоже скажу. Периметр просчитали? Количество деревьев прикинули? Умножили? И тут оптимизм должен потухнуть.
    Да уже давно фанера куплена и грузовой лифт планируется оббить изнутри на время ремонта. Так что совет припоздал,без обид.
    Та можно собираться хоть каждую неделю и обговаривать,обговаривать,даже письма писать. Осталось только времени 2 недели :). И настоящие решения принимаются не на собраниях(это я так,из опыта).

И последнее. Сегодня было принято решение по дверям . Все 4 двери будут одинаковые,но они будут металлические со стеклянными горизонтальными вставками,без МДФ накладок.

И совсем последнее-Форум це чудово, але треба обговорювати і вирішувати безпосередньо на зборах! Тут від сили спілкуються 6-7 людей і це потрібно враховувати! - Вот эти 6-7 человек сделали колоссальную работу и не только на форуме,а влияя непосредственно на ход строительства и принятие решений. А за это иногда даже лайков не удосужились,я молчу за простое "спасибо".

Останнє редагування: 20 тра 2015
    • Подобається Подобається x 3
  7. susid

susid Member

На рахунок дверей - шкода. Забудовник знов маладец. Хай ще сірого кольору замовлять.
    Доречі вони там часом самі (забудовник і ко) ОСББ не мутять, може тому і наші ПВ затримують, потім самі в себе приймуть будинок і можна без проблем переходити на новий об"єкт.:cools:

8. Werewolf

Werewolf New Member

Шановні сусіди, доброго дня!
    Нещодавно долучився до співвласництва у ЖК "Ювелірний", хоча правильніше сказати, що лише інвестував кошти у квартиру, бо, як я розумію, і більшість з нас ще не маю документів на право власності і тд...
    Підкажіть, будь-ласка, хто знає які саме документи нам мають бути видані при оформленні права власності на квартиру? Якщо хтось вже має такі документи, то що саме там є...
    На що треба звернути увагу при передачі квартири (як почитав вище - у декого були проблеми з подряпаними дверима/вікнами, тріщинами у штукатурці)... Як ці проблеми вирішувалися із забудовником - знижками чи повною заміною?
    Ще ось думаю про ті котли що нам встановлені. Має ж бути на них паспорт із номером котла, це ж має фігурувати у договорі із Львівгазом чи плані опалення (вибачте, не знаю як воно зветься). Цей паспорт на котел теж маємо отримати? А які потім діі? Вже після створення ОСББ заключатимемо договори на постачання газу?
    Як читав вище, дехто підіймав питання про обнулення лічильників. Але так і не зрозумів чим ця розмова закінчилася...
    Думаю, що ці питання цікавлять не тільки мене, тож якщо хтось може відповісти - був би надзвичайно вдячний!!!
    На превеликий жаль, я не маю зараз змоги приймати активну участь у вирішенні важливих для всіх нас питань особисто, оскільки знаходжусь зараз занадто далеко від Львова, та й через роботу не часто маю можливість зайти на форум. Сподіваюсь, що найближчим часом більш активно долучуся принаймні до обговорення важливих тем!
    Наперед вдячний за відповіді!

9. riccio

riccio Active Member

Для того, щоб ефективно публічно обговорювати і вирішувати питання оформлення документів по передачі квартир потрібно, що на тих самих зборах був присутній не лише менеджер з продаж в особі Ігора. Кількість проведених зборів може не впливати на їх результативність. Та й не всі мають можливість постійно ходити на такі збори... Те, що тут постійно дописують "6-7 людей" не означає, що це і є усі співрозмовники на форумі. Певна частина читає і в курсі поточних питань та проблем.

Питання документації піднімалося уже не вперше. Тут уже не обробляти пора. Нас запевняли, що це не буде проблемним місцем, а виявилося... При чому тут ініціативна група? Чим вона повинна допомогти? Така група не уповноважена ні Забудовником, ні навіть Банком на збір таких документів. Це пряма відповідальнвсть Забудовника і пана Олега Володимировича. І це вже озвучувалося.

Якщо у Вас є "недоробки" у квартирі спробуйте як мінімум озвучити це Ігору перед підписанням акту приймання-передачі. Здається він має повноваження дати наряд головному прорабу та/або поставити це питання відповідальній за встановлення/роботу фірмі. Або описуйте все це в Акті приймання-передачі. Можна ще фотографії долучити. Кожна така "недоробка" - індивідуальний випадок. Важко сказати як це буде вирішуватися, але Вам потрібно інтенсивно наполягати на вирішенні цих питань...
    Для забезпечення постачання газу, води, електроенергії уже ОСББ укладатиме договори з відповідними конторами. А от щодо "обнулення" лічильників - розмова ще не закінчилася, бо поки не пролунала конкретна відповідь зі сторони Забудовника.

10. Chuvachok

Chuvachok Андрій

ОБГОВОРЕННЯ В’ЇЗДУ НА ПРИБУДИНКОВУ ТЕРИТОРІЮ

Місяць тому ми проводили опитування, згідно якого визначили, що на в’їзді в будинок повинні бути саме ворота, а не шлагбаум, і що охорону ми не хочемо. Якщо нам поставлять ворота, це породжує нюанси:
    • Ворота не буде кому відкривати/закривати вночі/зранку. Це вимушує автовласників робити додаткові рухи, виходити з авто.
    • На разі виходить, що якщо ми хочемо ворота, то кожному треба робити електронний ключ-брелок, який дистанційно керуватиме воротами. Це додаткові фінансові витрати для Забудовника. Плюс треба мотор, щоб приводив ворота в рух.

Забудовник, на разі, пропонує поставити ворота з кнопкою - приїхав, вийшов, натис, заїхав, зачинив. Але тут є теж момент - кнопку натисне будь-хто. Ще йдуть обговорення з техспеціалістами.
    Як альтернативу, пропонують автоматичний шлагбаум, що є трохи неприйнятним з питань безпеки (вночі пройде хто хоче). Але машину викрасти буде важче. Особисто моя думка - автоматичний шлагбаум - непоганий варіант, але якщо є у всіх брелки.

Хто і що думає з цього приводу? Забудовник читає форум, прислуховується до побажань.

Останнє редагування: 21 тра 2015
  11. rkc

rkc Well-Known Member

Питання в тому, чи хочемо ми мати закриту територію.

Якщо так, то шлагбаум чи ворота на кнопці відпадають. Ворота тоді повинні бути автоматичними, які відкриваються дистанційним ключем. Схоже, що забудовник не готовий профінансувати таку автоматизацію. Тоді тимчасово можна було б закривати ворота на звичайний замок, і автоматизувати їх вже пізніше, через ОСББ. Головне тоді, щоб ворота були зроблені достатньо якісно.

Якщо ми не наполягаєм на закритій території, то може підійти автоматичний шлагбаум. Правда, в такому випадку і ворота на кнопці підійдуть, але тоді прийдеться виходити з автомобіля.

Фактично, потрібно було б спочатку вирішити, чи хочемо ми закривати прибудинкову територію від чужих.

Останнє редагування: 21 тра 2015
  12. volter

volter Active Member

Я за ворота з відкриванням на пульт!!! за такий варіант місяць тому проголосувало більшість сусідів.

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  13. NDD

NDD Member

Я теж за ворота на пульті.

• Подобається Подобається x 2
  14. Uganka

Uganka Well-Known Member

Давайте немного систематизируем всю информацию.
    1.74,5 % опрошенных высказались за ворота.
    2.Вчера в офисе я услышала из уст О.В.,что ворота уже заказаны,они не будут страшные и будут гармонировать с фасадным забором.
    3.Изначально перед голосованием,когда поднялся вопрос замены шлагбаума на ворота,обсуждался денежный вопрос-ворота не будут дороже шлагбаума.
    4.Ворота будут точно без автоматики.
    Теперь от себя. Функция шлагбаума- ограничение проезда посторонних транспортных средств. Наш дом единственный на всю улицу.Кому прийдет в голову идея поставить у нас во дворе свою машину? Наличие шлагбаума автоматически решает вопрос кодированных калиток.Смысл какой,если территория превращается в проходной двор?
    Ворота.Если мы хотим закрытую территорию,хотим избежать угона машин и не имеем возможности получить сразу автоматические ворота,то думаю нам нужно соглашаться на ворота под замок,выйдем откроем,никто не умрет.А после заселения хотя бы 50% собираем деньги с владельцев авто,ставим автоматику,у кого нет авто смогут купить просто пульт от ворот(грузовые машины,гости) и закрываем этот вопрос. Из опыта,должна сказать,что автоматика ломается,имеет место вандализм,отключают свет.В этих случаях нужен обычный замок,ключи от которого есть у каждого. Причем в утренние и вечерние часы интенсивного въезда-выезда (например, 8-10 и 17-19)можно договариваться,что ворота остаются открытыми,потому что нет смысла выскакивать из машины,если через 5 минут выезжает сосед. Я не навязываю свою точку зрения,это использование ворот на закрытой территории на протяжении 6 лет,я просто делюсь опытом.
    Потом еще один нюанс.Давайте забудем о том,что нам обещали, и реально повлияем на ситуацию за пару дней. Надо идти в офис на переговоры,пока нас еще есть кому слушать.

15. NDD

NDD Member

Коли ми купували квартиру, ми теж купували й ідею закритої території навколо будинку з воротами на пульті. Чому коли тепер про це іде розмова Забудовник наголошоє про його додаткові витрати??. А навіщо було це все навязувати покупцям а потім казати що немає грошей на брелки?? Треба обдумувати свій бюджет краще бізнесмени. Вважаю що Забудовник має забезпечити обіцяне (автоматичні ворота + брелки). Скільки можна вже йти на поступки??

• Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  16. Uganka

Uganka Well-Known Member

Так не идите!!! К чему эти вопросы в никуда? Откройте приложение к договору. У вас может написано про автоматические ворота хоть что-нибудь? У меня нет. Поэтому пытаюсь быть реалисткой,получить ворота,чтоб не платить за них из своего кармана в будущем. Лично мне автоматический шлагбаум никак не нужен,бессмысленная трата моих же денег.Пусть тогда уже будет свободный проезд. Я так понимаю,что для прояснения ситуации надо было в голосовании разделить вопрос ворот на несколько составляющих- ворота с автоматикой от застройщика,ворота без автоматики от застройщика,шлагбаум от застройщика и тд,там можно еще несколько вариантов насочинять. И тогда бы мы имели четкую картину наших настроений,было бы видно кто пойдет отстаивать свои желания и хотения. Вопрос стоит не в том,что мы хотим или нам обещали,а в том что у нас выбор не велик. И надо определяться быстро и четко.

17. NDD

NDD Member

Якщо б при купівлі Ігор не наголошував би про закриту територію з воротами на пульті то б і питання б не виникало. Тобі би всі прийняли будинок без воріт і забору і ніхто б не робив жодних опитувань на форумі. Чому ми мешканці маємо вкладати додаткові кошти самі якщо це було заплановано і запропоновано Забудовником самим. Тому питаю, Ігор, чому ви наголошували на воротах коли продавали свій товар (квартиру в будинку). Я ж в договорі теж не маю вписано що я купую ліфт, і я додатково за нього не доплачую? Обслуговування - так (і це саме з воротами) але закупівля ліфта (і обіцяних воріт) входить уже у ціну квартири.

18. Uganka

Uganka Well-Known Member

Лифт-это ДБН, а ворота-это маркетинговый ход. Может я ошибаюсь. Игорь точно знает :)

• Подобається Подобається x 1
  19. Werewolf

Werewolf New Member

Як на мене - ворота це найкращий варіант. Якщо поки без автоматики - поганенько, але краще ніж прохідний двір. Бо якщо просто шлагбаум - то це нехай захистить від крадіжки авто (але не 100% звісно). А от від скручування коліс чи злиття бензину - ото навряд чи. Тим більше на початковому етапі, коли мало мешканців заселяться і слідкувати буде нікому...
    А що з відеонаглядом, вибачаюсь?.. Він же планується, як я розумію? Але ж тільки після створення ОСББ + ще купа часу на облаштування і організаційні питання...
    Тож ворота - найкращий варіант наразі. А потім вже автоматизувати, якщо забудовник відхрещується від такого.

• Погоджуюся Погоджуюся x 4
  20. Chuvachok

Chuvachok Андрій

У випадку ручних воріт - закривати ворота хто буде на ніч? А відкривати? Коли саме це робитиметься?

Є люди, які приїздять і виїжджають вночі. Я часто приїжджаю пізно.
    По сто разів виходити з машини і відкривати ворота ніхто не буде. Ну раз-два відкриє, а потім просто лишать ворота відкритими на ніч, бо це серйозна незручність.

На мою думку, нам потрібна автоматика:
    • Або автоматичні ворота на брелок
    • або автоматичний шлагбаум
    • або охоронець, що відкриває ворота
    Якщо грошей на це немає, то краще зробити в’їзд без жодних воріт і шлагбаумів. У 21 сторіччі відкривати ворота руками - то конкретна незручність і ризик стати жертвою злочинця біля воріт, поки відкриваєш ворота. Будьмо реалістами.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
а де твій аватар? :)