Jean-Francois Millet (французький реаліст та натураліст) До речі, його творчість мала вплив на Ван-Ґоґа та Далі. Весна Осінь Кульбабки Букет ромашок
Поправка... Насправді прізвище художника читається як Бройґел... І саме ця картина знаходиться не Національній галерії, а саме зараз - в палаці роду Лобковіц, у Празі, після того, як держава повернула його родині. Перевезена картина з замку Нелагозевес - ще одного замку, що належить Лобковіцам, замку, де я працювала. Мала величезне щастя доторкатись до цієї,а також до картин Веласкеса, Каналетті, Рубенса, Веронесе, Кранаха... Не приховую, що хвастаюсь, але це направду особливе відчуття. А моєю улюбленою картиною там була "Інфанта Маргарита Марія Терезія" Веласкеса, правда, не можу знайти гідної репродукції саме цієї і цілої, бо інфанта була улюбленою "моделлю" художника. Але личко її можете бачити на сторінці палацу Лобковіц... http://www.lobkowiczevents.cz/palace/tours-admission-fees.html А ще я дуже люблю імпрессіоністів...
Не буду сперечатись як саме читалась його фамілія в його провінції в VI ст. ))) Цього я не знав, дякую.
А мені це щось нагадало. Francisco José de Goya (Spanish, 1746-1828) Caprichos, no. 80: Ya es hora., 1796-1797. Etching, burnished aquatint, and burin. First edition, 1799. Plate dimensions 215 x 150 mm.