Життєві цінності

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем Un.Known, 15 гру 2015.

1. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Цікавий пост.

Так, він себе зробив сам. Але й вгробив сам. І теперішній рівень не так далеко від рівня хлопчика, котрий надає платні послуги чоловікам. То ж чи варто так старатись?

І чим він кращий від пересічного чоловіка, котрий не прагне слави, але просто працює і заробляє на хліб з маслом для себе і сім'ї?

Як кажуть чехи, lidská sláva - polní tráva.

Чи не занадто ми звертаємо увагу на речі, котрих в житті насправді не потребуємо? Не потребуємо стільки?

Усе це марнота і ловлення вітру, казав Еклезіаст.

• Подобається Подобається x 2
  2. iso

iso Well-Known Member

Можна докладніше про вгробив і теперішній рівень?
    Тим, що він не пересічний чоловік, а має талант, запотребуваний суспільством. І цей талант зреалізував…
    Якщо Ви про матеріальне, то цивілізований світ це розуміє і міняє свої пріоритети (Для українського суспільства ця проблема не актуальна сьогодні для принаймі більшої половини населення.:sad:)
    Якщо це стосується окремих прошарків суспільства - noblesse oblige
    Або я не зрозумів питання:dntknw:
    Цитат можна привести на усі випадки життя, при чім цитат діаметрально протилежних за змістом:)
    Життя коротке, слава може бути вічною. Ціцерон

• Подобається Подобається x 1
  3. Un.Known

Якщо Ваша ласка - почитайте в інтернеті про любов до спиртного і країну перебування.
    І що маємо на виході?

До речі, тема не про рагуля Депардьє.

(Відповідаючи на Ваше можливе запитання - я мама трьох добре вихованих дітей (люди кажуть), бабуся одної пречудової внучки, я народила сина, все ще будую будинок і навесні буду садити дерева. Все ще реалізую себе. Про мене також можна почитати в газетах. Стараюсь бути по максимуму чесною з собою. Ітд. Не думаю, що чимось гірша від Депардьє).

Ну мені здається, для Вас та сама людська слава має велике значення.
    Знову ж таки, те, яку з них ми оберемо, буде розповідати про нас самих.

• Подобається Подобається x 2
  4. iso

iso Well-Known Member

Наскільки знаю – чи то Бельгія, чи щось подібне.
    Більше не буду про, алкоголіка, рагуля і талановитого артиста Депардьє:)
    Радий за Вас, що життя вдалося. Я не про дім і дерева:) – я про все решта. (Без підтексту)
    Не заперечую, поважаю людей, які заслужили славу.

5. Un.Known

Одне інше не виключає. Так часто буває.

Я також. Але я все таки дивлюсь, що на виході.

І знову, тема не про це.

6. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Все як завжди - мета життя "пересічного чоловіка", і жінки, - понародити дітей і робити шоб їх прогодувати. Називається не було смислу життя, то створив собі. Тільки це типовий егоїзм, бо дитину ви створюєте для себе, а не для когось. "Тамагочі", щоб не нудно було. Далі йдуть розмови "Та я ж все для дітей! Я святий (свята)!". І хата для себе, а не для когось. Світові не потрібна ваша хата і ваші діти. Це потрібне тільки вам. Егоїзм чистої води.

Останнє редагування: 15 гру 2015
    • Креативно Креативно x 1
  7. Un.Known

Як в кого, я б сказала.

8. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Згадався серіал цікавий, "Breaking Bad", де простий вчитель хімії думає що скоро помре і щоб залишити родині і діточкам щось після себе вирішує зайнятися виробництвом і продажем наркотиків. Протягом серіалу він вколошкав власноруч кілька людей, вішав всім лапшу наліво і направо, коротше порушив багацько законів. А аргумент залізобетонний "Заради сім'ї". Ось такі життєві цінності. А хто його просив народжувати дітей? Так заведено. Ким? ХЗ. Я вже не кажу шо це погано закінчилося для його сім'ї, з прямо протилежним бажаному результатом.

9. ІгорМ

ІгорМ Маленький українець

Все відносне, і життєві цінності тоже :)

10. Un.Known

Це правда.

З іншої сторони - народив, то вже забезпечуй, будь добрий.

Сама по собі сім'я і кількість дітей не є приводом для особливого статусу. Так як і слава. Джастін Бібер також славний.

11. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

Джекі, ти ще й серіали дивишся?! Піпець, як хлоп свій час марнує в онлайні і ящику. Не дивина, шо ледве на кострубате речення англійською спроможеться.

12. iso

iso Well-Known Member

Мета або зміст життя пересічної (чи непересічної) людини – це творення і підтримання життєдіяльності суспільства. Хоче вона цього, чи ні. А вже створення сімї, народження і виховання дітей, робота, кар’єра…. Це все засоби досягнення мети і одночасно є життєвими цінностями. Для когось важливими, комусь наплювати…
    Богом, Природою (зайве викресліть) Зрештою, Ви також продукт чийогось егоїзму?

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ого, ніколи не думав. Як то лиш для себе? А для майбутніх чоловіка/жінки, а для внуків?

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Так є завжди чорне і біле і в кожній людині. Воно, правда, буває більш виражене і менш виражене.

Більше турбує інше. От собі людина - знаменитість. Досягла великих успіхів, але водночас ця людина наркоман, або гомік, або одне і друге.
    І є фанатики. Які мліють від тої знаменитості, намагаються бути подібним, а тут раз і взнають - а він наркоман. Ну, значить і ми можемо бути наркоманами, бо наш кумир наркоман і досяг таких висот. Ото є саме страшне. Тому і сказано: "не роби собі кумира". Так, ця людина супер музикант і віртуоз, він знаменитий і отримує мільйони за свою роботу, але він гомік/наркоман і це його не красить, це говорить, що він далекий від досконалості і слабодухий, правда, колись батьки заставили його вчити музику. Він не став перше наркоманом, а потім музикантом. Наркоманія - не є ознакою його величі. Оце і є правда.

15. Hyligan

Hyligan Іронічний

Кожен собі живе як хоче, головне що не робив зла іншим.

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  16. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

І онуки - для себе, не для сусіда ж. Життєва цінність під назвою "продовження роду" - готова цінність "універсального призначення", як готовий одяг ви купуєте, бо ніколи і дорого шити на замовлення.

17. iso

iso Well-Known Member

Ідеї радянського соціалізму невмирущі. Народив дитину, здав на державне виховання - і жодних проблем. Не для себе - для суспільства. І жодного егоїзму:good:

18. Goldstein

Goldstein Егоїстка

Та не думаю, що хтось стає наркоманом, бо музикант, яким він захоплюється вживає наркотики. Це трохи по-дитячому :)

19. цінність полягає не просто в народженні , а у вихованні :) Той, хто пройшов це - знає і розуміє. Народити - багато розуму не треба. А виховуємо ми - майбутнє суспільство, ось вам і віповідальність. А то був тут один 10-ти річний, який погрожував дати по обличчю нашій асистентці, а його мамуся, тим часом казала: ну, ви ж розумієте, що він себе не контролює.

20. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Цінність полягає в пошуку сенсу свого перебування в цьому житті. А "продовження роду" - готовий сенс. Живе "Тамагочі", цілих 18 років є чим себе зайняти. Я про це.
    Але насправді і це далеко не всім допомагає.

а де твій аватар? :)