Життя, хвороба і смерть

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Мих, 22 тра 2011.

1. talavoda

talavoda Well-Known Member

Для християнина насправді різниці немає... бо чи бути чинцем, чи виховувати дітей, доглядати стареньких і немічних, як і вирощувати сад чи сіяти жито, - все повинно бути дорогою служіння Богові і лудям.
    Прочитайте уважно п. Левку. На мою думку, ап. Павло чудово розумів, що вся сила його, і добро, і вміння не від нього самого а від Бога. І "колючка" була дана йому як нагадування, щоб гординя ним не оволоділа... А коли зрозуміло чому, то на питання "Ким дана?", - відповідь проста.

• Подобається Подобається x 1
  2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну... не знаю що ви раніше думали, а я такого не думав.

Яка різниця хто? Факт є той, що чим людина багатша, або самодостатніша, тим важче ввійти їй в Царство Небесне.

3. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Пригадав боянистий анекдот.

• Подобається Подобається x 3
  4. Мих

Мих Дуже важлива персона

На цю тему можна філософствувати багато, але... я читав причину смерті різне, але жодного разуне читав: причина смерті - старість.

Людина старіє, захисні функції організму слабшають, тоді вилазить хвороба, яка і робить свою справу.

5. Saszko

Saszko Well-Known Member

Не варто змішувати хронічні чи гострі захворювання, чи травми зі зношенням організму (старістю), коли старічок під сотку жив собі, не журився, а потім за тиждень змарнів і відійшов, чи навіть за кілька годин — раз і все. Бо так буде нечесно в контексті Ваших питань пану Левку. Левко стверджує, що хвороби зло і не від Бога, але не стверджує, жи чоловік має жити вічно.

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я не зовсім розумію що саме ви тим хотіли сказати.

7. Romko

Romko Дуже важлива персона

Мені нагадалось раптом,як мій тесть...хай земля йому буде пухом...казав:
    - Причина для смерті мусить бути.

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

Навіть при зношенні організму, причина завжди є.

Мати Тереза

Я просила Бога забрати мою гординю,
    і Бог відповів мені - ні.
    Він сказав, що гординю не забирають -
    від неї відмовляються.

Я просила Бога дарувати мені терпіння,
    і Бог сказав - ні.
    Він сказав, що терпіння з'являється в результаті
    випробувань - його не дають, а заслуговують.

Я просила Бога подарувати мені щастя,
    і Бог сказав - ні.
    Він сказав, що дає благословення,
    а чи буду я щаслива, чи ні - залежить від мене.

Я просила Бога вберегти мене від болю,
    і Бог сказав - ні.
    Він сказав, що страждання відвертають людину
    від мирських турбот і привертають до Нього.

Я просила Бога, щоби дух мій ріс,
    і Бог сказав - ні.
    Він сказав, що дух повинен вирости сам.

Я просила Бога навчити мене любити всіх людей так,
    як Він любить мене.
    Нарешті, сказав Господь, ти зрозуміла, чого треба просити.

Я просила - і Бог послав мені випробування,
    щоби загартувати мене.

Я просила мудрості -
    і Бог послав мені проблеми,
    над якими треба ламати голову.

Останнє редагування: 8 чер 2011
    • Подобається Подобається x 7
  9. Lents

Lents Well-Known Member

п. Levko Якщо у вашій церкві буде довго хворіти хтось з лідерів - пастор наприклад, то його позбавлять служіння?

10. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Є різниця, бо треба мати взірець людини що достойна Царства небесного і її туди "легко потрапити".
    Отже, взірець - це жебрак?.. що не має ні дому, ні майна ніякого і не є самодостатнім, - бо цілковито залежить від подаяння тих, хто не увійде в Царство (чи важко йому то зробити), бо він багатший за жебрака?..
    А отже, в ідеалі, всім слід стати жебраками?.. жити як, вибачте, свині і чим брудніше і неробніше, тим краще?..
    Що ж це за модель ідеального світу земного.. чим гірше він виглядає і чим у ньому (штучно) важче і нестерпніше існувати, чим більше бідності і злиднів - тим краще?..

Особисто я думаю, що це знову сприйняття алегорій за керівництва до дій.
    Бо думати що Богу приємні наші злидні мені не хочеться. Він пояснював наскільки треба бути неприв'язаним до речей внутрішньо, не заступати ними духовної свободи - на алегоріях, бо інакше не звільнитися, не пройти у "Царство небесне". Але не закликав до зубожіння народів (штучного), бо сама по собі бідність ще не дає людини совісті, щедрості, добрих помислів.

Сьогодні, до речі, бачила в метро дівчинку, любовно заплетену кимсь "колосками" по голівці, і ще й дві косички внизу.. і згадалося "не прикрашай себе плетенням волосся, а прикрашай.." добрими ділами, якось такий зміст. І подумала: господи, КОМУ заважає краса? чому треба зробити світ чорним і сірим, нецікавим, штучно обмеженим і скупим на Красу?.. чому не можна робити добрі діла, не знищуючи на ходу всю супутню красу, яка милує око - а значить і лікує душу тому, в кого вона є, чутлива до гармонії, з чистими помислами.. а в кого немає - тому і ліквідація краси її не поверне. ІМХО.
    Ну або я не розумію чогось.. кому заважає прикрашене заплетенням волосся дівчинки?.. - якщо слідувати буквально всьому тому, що написано в Біблії.

• Подобається Подобається x 3
  11. Levko

Levko Well-Known Member

Знаєте кому "заважає краса і хто хоче зробити світ чорним і сірим, нецікавим, штучно обмеженим і скупим на Красу"?
    Заважає тому, хто був позбавлений цієї краси навічно- дияволу. Він ненавидить красу, ненавидить Творця і усіх, хто є Його образом і подобою!

• Подобається Подобається x 2
  12. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Чорне і сіре теж може бути красивим.

13. Levko

Levko Well-Known Member

Якщо кольори- то так, а якщо життя- то не думаю...:)

14. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

У мене питання ближче до теми..
    Всі знають поняття "легка смерть" і коли людина роками, фактично, вмирає і дуже важко проводить останні роки (а то і десятки років) життя. Колись я малою не розуміла свою покійну бабусю, яка останні 15 років життя весь час повторювала що просить у Бога легкої смерті - щоб не обтяжувати ні дітей, ні кого... а тепер, дивлячись на різні долі людські, розумію навіть дуже (хоча все одно не згодна з тим що потрібно часто про це згадувати - це діє на нерви оточуючим все-таки, та і собі, навіщо постійно про це думати..) Вона померла/згоріла за 2 тижні. Фактично легко, як і хотіла.

..чи залежить "важкість смерті" і тривалість "агоній" від праведності життя?.. чи це випадковість?..
    чи тут теж є закономірність, що "чим більше відмучишся на землі, тим легше буде на небі"?..

• Подобається Подобається x 4
  15. Romko

Romko Дуже важлива персона

Дуже сумніваюсь...

16. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Анекдот хороший.
    але наштовхує на роздуми-аналогії..
    ...тоді нехай і бідній вдові з Писання повернуть її останній гріш пожертви, якщо ті гроші так уже нічого не означають.

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

Знаючи вас, як дописувача з давнього часу, ви мене тим дописом здивували.:)

А ви не знаєте Хто є взірцем християнського життя? Про Нього весь Новий Завіт написано! Почитайте уважно ще раз і ви зразу зможете відповісти на всі свої запитання про зразок життя, про жебраків та життя, як у свині і таке інше.

---------- Додано в 13:27 ---------- Попередній допис був написаний в 13:25 ----------

самодостатній залежить від майна, від будинку де живе, від своїх грошей, мирських справ і т.д.
    самодостатній не потрубує Бога, у нього "все" вже є.

---------- Додано в 13:30 ---------- Попередній допис був написаний в 13:27 ----------

А я такого не писав.

Я писав, що самодостатність і багатсво заважає людині, а Богові як воно може заважати?

18. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

..справді, цікаво,хто є таким взірцем християнського життя серед смертних сімейних людей (а не бого-людей)?..

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну я б не сказав так однозначно.

Диявол часто людині підкидає красоту, щоб віддалити від істини. А людина любить красиве і клює. "Красота спасьот мір" - диявольський лозунг. Краса нікого не спасе.

Але взагалі, питання краси - питання тонке. Не вся краса є правдива.

---------- Додано в 13:41 ---------- Попередній допис був написаний в 13:37 ----------

Гарно ви рельси перенаправили в іншу сторону.:haha:
    Фрезіє, ви хотіли зразок? Я вам дав. Він вам не підходить, бо Ісус був Богочоловіком?
    Гм, а для мене то не проблема, а для вас проблема?

---------- Додано в 13:43 ---------- Попередній допис був написаний в 13:41 ----------

Фрезіє, ваш допис 150 носить провокативний характер.

20. Levko

Levko Well-Known Member

Точно!
    Я бачив таких самодостатніх багатих. І також бачив самодостатніх жебраків. Ні першим ні другим Бог сто років не потрібен, у них "все" уже є, як ви кажете.
    Думаю, спрага і бажання пізнавати Бога не залежить від рівня статків людини...

---------- Додано в 14:45 ---------- Попередній допис був написаний в 14:44 ----------

Я мав на увазі правдиву:)

а де твій аватар? :)