Життя, хвороба і смерть

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Мих, 22 тра 2011.

1. Romko

Romko Дуже важлива персона

За 9 років боротьби за свою дитину...не повірите,скільки я надивився,наслухався отаких...з дозволу сказати,лікарів...
    І кожен переконливо...ох,як переконливо доводить свою компетентність і революційність свого методу.
    А наж віз і нині там..і помаленько сповзає в прірву.
    Тепер хапаємся за чергову соломинку.
    Сподіваюсь,дуже ссподіваюсь і прошу Бога,щоб ця соломинка не виявилась такою,як попередні.

• Подобається Подобається x 3
  2. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Це абсолютно практичні речі, можна елементарно на собі перевірити, навіть не треба нікуди йти/їхати. Наприклад нежить - від образи на когось. Перестав ображатися - нежить сам пройшов.

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

МОЛИТВА ЗА ХВОРОГО

О, мій Боже,

хворий, що перед Тобою,

прийшов просити Тебе про те,

що здається йому найважливішим;

про те, чого він так гаряче прагне,

що він вважає для себе найважливішим.

Але, ти, Боже,

наповни його серце такими словами:

«Найважливіше, щоб здоровою була душа».

Господи, нехай здійсниться у всьому Твоя свята воля над хворим!

Якщо ти хочеш, нехай він одужає.

А якщо Твоя воля, щоб він далі ніс свій хрест — нехай буде так!

Просимо Тебе і за нас,

що молимося за хворого:

очисти наші серця,

зроби нас гідними того,

щоб через нас Ти міг роздавати всім

Свої святі ласки.

Зміцни цього хворого

і полегши його страждання.

Нехай здійсниться на ньому

Твоя свята воля!

Вияви, Господи, на ньому

Твою Божественну любов

і допоможи мужньо нести свій хрест.

Амінь.

• Подобається Подобається x 4
  4. Levko

Levko Well-Known Member

Ваша молитва?

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ні, не моя.

6. Levko

Levko Well-Known Member

то добре, що не ваша:)

7. orfej

orfej Well-Known Member

У Фройда ще меткіше:

• Подобається Подобається x 5
  8. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

9. Levko

Levko Well-Known Member

Пригадалася історія однієї жінки хананеянки, котра прийшла просити Ісуса, щоб Він зцілив її дочку.
    Фактично, Ісус сказав їй, що нема волі Божої на те, щоб він зцілив її дочку, Ісус сказав, що він прийшов тільки до заблуканих овечок Ізраїля і що не годиться забрати хліб у дітей і кинути щенятам. Але ця жінка навіть після таких слів не здалася. Жінка не питалася, чи хоче Ісус зцілити її дочку, чи не хоче, вона точно знала, що Він може її зцілити. Вона, буквально притиснула Бога до стінки, і "вимагала", щоб він зцілив її дочку. Жінка сказала, що навіть щенята їдять крихти, котрі падають зі столу їхніх панів.
    І що дивно, Ісус не відкинув її, не сказав, що вона надто нагла і що вона собі дозволяє і т.п. Навпаки, Він був захоплений вірою цієї жінки, назвавши її віру великою! І зцілена була після цих слів її дочка!

До речі, тільки два рази Ісус називав віру людей великою- вперше, це віру хананеянки і вдруге, віру сотника Корнилія, котрий також фактично молився до Бога за видужання хворого.

Хіба віра цієї жінки не є нам прикладом для наслідування?!

Наскільки сильно відрізняється молитва цієї жінки, від молитви, котру ви навели!

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Наслідуванням чого? Притискання Бога до стінки?

Не боїтесь, що молитва до Бога може перейти у наказ Богові?

---------- Додано в 22:59 ---------- Попередній допис був написаний в 22:38 ----------

Ви побачили у хананеянки молитву? Гм... Де вона?

Так, вона вірила, так просила, а де молитва?

• Подобається Подобається x 1
  11. Romko

То не молитва?
    Боже...врятуй мою дитину,Боже...не відвернись...ВРЯТУЙ ДИТИНУ....
    То..не молитва?

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

А ти читав то місце у Біблії? Там нема таких слів.

13. Romko

Знаєш...коли я повторюю ті слова...менше всього думаю,що там написано...де б то не було..в Біблії,чи в молитвенниках...
    Я щиро прошу Бога...і надіюсь,дуже надіюсь,що Він мене почує...

• Подобається Подобається x 1
  14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та хто проти? хто ж проти....

15. Lents

Lents Well-Known Member

Можливо, ви праві, треба буде над цим подумати - що здоров"я настільки актуальне, що розуміється як само собою, а от Божа прихильність, мир, матеріальні блага, влада обумовлюються в побажаннях, бо є другорядними, чи то не настільки очевидними. :wacko:

---------- Додано в 09:26 ---------- Попередній допис був написаний в 09:05 ----------

Різні люди приходили до Ісуса. Були і досить скромні.
    Мт.8:2-3.

16. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Не завжди. Нежить - це бувають і "приховані сльози", інколи є сенс не просто "перестати ображатися" - а позволити собі викид емоцій (насамоті). Бо можна простити - а емоції куди?.. нас привчили їх душити, що "чоловіки не плачуть" - от ті сльози невиплакані і "виходять через ніс".
    Крім того якщо Ви б самі спробували спинити щось, що вже почалося і триває, самим лише прощенням - Ви би переконалися наскільки це непросто зробити, і не завжди те прощення допомагає - бо не завжди відчутна глибина завданих кимось ран, коли здається що давно забув і простив - але тільки "тиць" чимсь гострим прямо у ту рану показує що ні, прощення хоч відчувалося що повне - але було лише поверхове (а тому нежить і досі там).

Набагато легше попередити чи спинити на початку ніж спинити потяг коли він вже мчить.. написано просто, практикувати дуже тяжко і такі дива стаються рідко. Людині треба покинути все і всіх і зосередитися лише на собі і своїх прощеннях.. а це часто просто неможливо для тих, хто несе відповідальність за інших.

17. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Замість цього всього я б написав просто "Це складно". Ну нічого, раз бог наділив людину свідомістю - хай бореться сама з собою, а якщо не треба - хай бігає безтурботно як собачки. Мені тільки цікаво - в тварин комплексів не буває, але вони теж хворіють.

Це вже як собі хочете, можете покидати, можете час знайти, це можливо.

18. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

А Ви знаєте за яких обставин вона пішла з життя?..
    Вона, яка вчила що всі біди від гніву і непрощення - не змогла заспокоїти в собі гнів і образу на тих організаторів-партнерів хто її підставив (чи обдурив з її книгою чи виступом, щось таке) - вона їхала, повна образи, не справилася з керуванням авто і загинула у автокатастрофі.

Знати - це ще не означає могти завжди примінити.

Слушне зауваження.
    Як правило, хворіють чимось ослаблені - від народження чи внаслідок обставин їх, тваринного, життя. Так і в людей, але величезний шмат людських хвороб - психосоматичного характеру. Недарма ж умовно кажучи "розумово відсталі" чи "божевільні" (це дуже загальна назва, я не знаю як точніше), як правило, дуже сильні і здорові люди, дужі, не хворіють ніякими орві - не в останню чергу через свій абсолютний психосоматичний спокій. Вони не гризуть себе нічим ізсередини.
    Ха, я-то можу. У мене в цьому сенсі не життя а малина. І є всі умови для того щоб встигати дуже багато (що я і роблю).
    А, наприклад, Ромко - може?.. йому потрібно не лише постійно контролювати дитину, а і заробляти, залагоджувати всі ті ж справи що і нам - а то і більше.. він майже не залишається насамоті, не має можливості просто розслабитися.. ні Ви ні я не можемо уявити такої напруги без вихідних і відпустки.
    не можна рівняти всіх під одну лінійку. ІМХО.

19. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Не бачу тут нічого алогічного, її методика стосувалася її самої точно на тих самих правах, як і всіх решту. Вона писала що бореться зі своїми психологічними негативами кожного божого дня. А загинула... Може все зробила на цій землі що їй було заплановано.

Породисті і доглянуті хворіють. А їхні господарі чомусь лиш тим і займаються, що щеплюють їх від усього на світі.

Можливо розумово відсталі дійсно, ходячі рослини. А божевільні навряд, і на вигляд вони ніяк не здорово виглядають.

Ну цей випадок нк уявляю як би розрулювала Лууле Віілма.

20. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Ну, раз Ви так прониклися теорією Лууле Віілма (хоча мені більше подобається Луїза Хей - хоч це майже одне і те ж), то мали б знати що тварини які живуть з людьми (чи вирощуються людьми) підпадають під їх вплив. Тому хворіти вони будуть більше ніж дикі - саме через залежність від людей які з ними співіснують.

• Подобається Подобається x 2
а де твій аватар? :)