Але ваше запитання не є мудріше, повірте. ---------- Додано в 11:47 ---------- Попередній допис був написаний в 11:45 ---------- Ісус був Богом і безгрішною людиною...
Якщо ви на нього відповіді не знаєте, це не значить що воно дурне. Таке враження що з Буддою розмовляю. На землю спустіться.
Я в курсі. І погоджуюся з вами. Але то суті не міняє, що Ісус не не знаючи що таке хвороба, міг співчувати іншим. Це я до того про що ви раніше говорили:
Ну чому? Запитання теж бувають немудрі. ---------- Додано в 15:23 ---------- Попередній допис був написаний в 15:16 ---------- Чому не міняє? Ісус знає серце кожного. Знає наші думки і настрої. Він є досконалий. А візьміть звичайну людину, дайте їй все, що вона хоче і побачите як вона здеградує. Гляньте на наших депутатів, яке там співчуття? ---------- Додано в 15:27 ---------- Попередній допис був написаний в 15:23 ---------- Власне, тому Бог допускає хворобу, а не диявол. Диявол - той, хто бє хворобою.
Починаю, здається вловлювати, чому розмова не клеїться і чому не розуміємо один одного... Напевне через те, що, як казав п. Овод, у нас просто різні точки відліку- ви говорите про звичайних людей, котрі не знають Бога а я завжди маю на увазі тих людей, котрі навернулися до Бога, тобто народилися від Нього по духу.
Левку, і для таких людей дорога до гріха є відкрита. Людина може довго не грішити, вважаючи себе народженим згори... а потім впасти. От я вам розповім класичний приклад, коротко. Жив був один священник в якомусь там селі. Був він добрий і хороший і побожний і мудрий. Люди до нього ходили за порадою, просили його молитися за здоровя. Він завжди допомагав. З часом люди в селі почали про нього говорити лише добрі речі, а потім про те, що його молитви роблять чудеса - зцілюють людей. Спочатку священник особливо не придавав тому значення, але слухи вперто розповсюджувалися по селі і за межеми села. З часом ці слухи заставили повірити того священника, що він є особливий і в ньому оселилася гордість за себе, а потім, за гордістю прийшло і грошолюбство, бо люди віддячувалися за лікування. Отак часто буває, людина думає, що вона одним кроком вже в раю, а виявилось, що вона є слабенька, а диявол хитрий. Тому, хто там себе яким добрим не рахує, для Бога всі рівні. І невідомо ще, чи та, чи інша людина добра в Божих очах, як би вона себе не називала. Як на мене, повчальна історія. ---------- Додано в 15:58 ---------- Попередній допис був написаний в 15:49 ---------- І це все? А де ваша позиція? Що таке батьківство у вашому розумінні?
Звичайно, що відкрита, але це не правило. Тепер я зрозумів. п.Миху. Як в цій темі, так і в попередній про ключі у нас з вами розбіжності і нерозуміння один одного якраз через те що говоримо про різних людей... Можливо, ви просто ще не приймаєте, чи не розумієте того факту, що той хто в Христі Усусі, той створіння нове: 2Кор.5:17 Отже, хто перебуває в Христі, - той є вже новим створінням. Старе минуло, а нове настало!
Але ж у цьому немає жодного сумніву!! Як і в тому, що потрібно звертатись за допомогою до Бога у кожній потребі... Тільки п. Levko також сказав: Якби Бог не допустив в життя певні переживання, чи стала б ця тема такою близькою? Я говорила не про сумнів... а навпаки, про повну довіру Богові, про те, щоб віддати себе Його волі. Хочу Вас також запитати, пане Levko, як Ви пояснюєте тілесні недуги ап. Павла? 13 Ви ж знаєте, як я з-за недуги тіла звістував вам перший раз Євангелію,(до Галатів 4:13)
ееееееееееее.... а при чому тут то... ? по-моєму, ви втікаєте від суті тих питань, що ми обговорюємо. При чому тут я? Ми що? Миха обговорюємо?
Що тут пояснювати, ап.Павло сам все пояснює: 2Кор.11:23-27 Я був більш у працях, у ранах над міру, частіш у в'язницях, часто при смерті. 24 Від євреїв п'ять раз я прийняв був по сорок ударів без одного, 25 тричі киями бито мене, один раз мене каменували, тричі розбивсь корабель, ніч і день я пробув у глибочині морській; 26 у мандрівках я часто бував, бував у небезпеках на річках, у небезпеках розбійничих, у небезпеках свого народу, у небезпеках поган, у небезпеках по містах, у небезпеках на пустині, у небезпеках на морі, у небезпеках між братами фальшивими, 27 у виснажуванні та в праці, часто в недосипанні, у голоді й спразі, часто в пості, у холоді та в наготі. От вам і причини тілесних недугів Павла. Павло страждав фізично через гоніння за проповідь Євангелії! Люди часто беруть це місце з Галат про недуги Павла і сліпо ліплять до чого попало, до будь-якої хвороби, прикриваючи цим самим своє нарікання на Бога, мовляв то Він такий жорстокий, що допустив цю хворобу... Люди часто проціджують комара, ковтаючи при цьому верблюда... (п.talavoda, то я не про вас, щоб ви часом не образилися...)
тобто Бог за допомогою диявола дає випробування людині....от який диявол корисний...а можна просто викреслити диявола з цієї схема і вийде, що Бог дає випробування людині, щоб вона розвивалася - духовно, фізично і морально....інакше просто людина не буде розвиватися... моя думка, для людини потрібне і добро і зло, щоб за допомогою зла відрізнити добро і навчитися перемагати зло і добро в собі...так звана золотий компроміс.... вважати що всі вже народилися по духу це дуже оптимістично))))....реальність же інакша))).... +3 ну залежить як ви сприймаєте любов....для когось це може якраз не допустити переживання....
Звичайно, що не всі, я й не казав що всі. Є люди народжені від Духа("створіння нове"), і є не народжені від Духа. Слово Боже чітко розділяє ці дві групи людей. Так. Ну і "переживання"- це не обов"язково щось негативне, можуть бути і позитивні переживання, до речі, я такі і мав на увазі, коли писав про те що багато пережив і переживаю...
ну і говорити тільки про одних і не враховувати інших це теж не зовсім справедливо.... а хто визначає позитивність переживання? а може для дитини воно негативне, а для вас позитивне як і навпаки? хто є мірилом позитивного-негативного?
Десь у Біблії є такі слова: Бог зло перетворює на добро. А що ви тим хочете сказати? Бог сам вражає людину хворобою?
Ну так. Але все одно тре проводити якусь межу, бо інакше вийде каша в розмові, щось на зразок як у нас з п.Михом виходить... А якщо говорити про зцілення від хвороб, то Бог не є несправедливим, до "інших", як ви пишете. Такі люди можуть отримати своє зцілення, через віру, молитву і покладання рук на них віруючих в Ісуса людей, і тим самим побачити який Бог є добрий до них.
Ні, Левку, це є правило! Кожний смертний, ким би він не був, може впасти! Кожен! Ніхто не застрахований від гріха. І саме тому прийшов Ісус - Спаситель, бо ніхто не міг спастися! За законом ніхто не міг спастися! Сьогожні відкрита дорога до спасіння, незважаючи на те, багато падають серед спасенних. Це якраз дав Ісус. почитайте Книгу Йова, а потім те, що ви написали. ---------- Додано в 16:17 ---------- Попередній допис був написаний в 16:13 ---------- Людині потрібно тільки добро, але людина впала і пізнала добро і зло, як постфактум. Тепер виходимо з того, що є, а є добро і зло і поки ми є тут на землі, живемо в цьому середовищі.
хвороба - це теж випробування..... і не вражає....просто, коли людина не витримує певні обставини, то вона сама хворіє(фізично чи духовно)..... п.с. колись читав....не впевнений шо то... однозначно... так...тільки це не є автоматичним і завершеним фактом(як мені розумілося з ваших слів десь на попередніх 2-3 сторінках)...для цього потрібне те що ви написали.... гра слів....не може бути добро без зла і навпаки....або немає ні того, ні того або є і то і то.... добро визначається через зло і зло визначається через добро.....а коли зникає щось одне то зникає і інше.... для прикладу, щоб по добру оприділити зло, потрібно зробити заперечення до того, що є добром....як і навпаки....це просто протилежність одне одного....