Життя, хвороба і смерть

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Мих, 22 тра 2011.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Що цікаво... Чи прийшли б ви до Бога, не будучи хворим? От питання, нє?

---------- Додано в 11:20 ---------- Попередній допис був написаний в 11:07 ----------

Левко, ви явно не розумієте суті питання, раз так пишите.

По-перше, хоче і допускає - то є дві великі різниці. От наприклад, людина є здорова. Скажіть, чи Бог береже її від хворіб? Так!
    Але людина часто грішить - відвертається від Бога, тим самим відмовляючись підсвідомо від Божої допомоги. Тоді Бог допускає людині хворобу. Людина, що грішить, стає вразливою до негараздів, в тому числі до хворіб.

2. Levko

Levko Well-Known Member

Ми люди знаходимося в чотиривимірному світі- верх-низ, направо-наліво, глибина і час. Ці виміри є природними, зрозумілим для нас і ми в них комфортно почуваємося. Віра- це також вимір. Він має свою природу і в ньому можна також рухатися. Слово Боже дає наступне визначення цього виміру:
    Євр.11:1
    А віра то підстава сподіваного, доказ
    небаченого.

Сучасний переклад(Р.Турконяка) дає краще розуміння цього визначення:

Євр.11:1
    Що ж це означає - віра? Це значить бути
    певним у тому, на що сподіваєшся. Це
    значить знати, що щось є дійсне, навіть якщо
    ми не можемо бачити його.

Якщо брати зцілення по вірі, то можна так перефразувати вірш з Євр.11:1:
    "Бути зціленим- це значить бути певним у тому на що сподіваєшся. Це значить знати, що ти є дійсно зцілений, навіть якщо на даний момент не можеш ще бачити цього."

І воно дійсно так є на практиці.
    Я, наприклад, беру вірш з Писання, про те що ранами Ісуса я Є зцілений. Я визнаю той факт, що я уже є зцілений, навіть якщо фізично все є навпаки. Але це моє сповідання дає поштовх для руху в цьому новому вимірі віри. І це дає результат, котрий проявляється фізично. Недаремно, багато разів при зціленні людей Ісус казав, що віра їхня уздоровила їх.

• Подобається Подобається x 1
  3. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Як ви побалакати любите. Все що ви написали можна сказати одним реченням: Що хочеш - те й отримаєш.

4. Levko

Levko Well-Known Member

5. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

6. talavoda

talavoda Well-Known Member

Дякую... взаємно.

Також і Луки 5. Бо це дуже важливо.
    12 І от, як він був в однім з міст, з'явився чоловік, увесь у проказі. Побачивши Ісуса, він упав ниць і почав його благати: “Господи, якщо ти хочеш, можеш мене зробити чистим.”
    13 Ісус простягнув руку, доторкнувсь до нього і каже: “Хочу, очисться!” І вмить покинула його проказа. (Луки 5:12-13)

- Як бачимо в Євангелії чоловік сказав - "якщо Ти хочеш" тобто, - якщо на те Твоя воля...
    - Для мене прохання "очисти мене, зроби мене чистим", перш за все, звучить як прохання очищення душі від прокази гріха...

Про це гарно і просто сказано, наприклад, в такому короткому розважанні...

…з'явився чоловік, увесь у проказі… Проказа за часів Ісуса відбирала людям не лише здоров’я, гідність, але й родину, дружні відносини…
    Щоб не заразити інших, хворий мусив відійти…
    …Побачивши Ісуса, він упав ниць… Проказа, така, яка була за часів Ісуса нам не загрожує.
    Але є проказа, якою можемо всі заразитися на кожному кроці – проказа гріха.
    Відділяє нас від Бога і від родини Божих дітей. «Деформує» нашу душу і впливає на наші думки, слова, вчинки…
    …“Господи, якщо ти хочеш, можеш мене зробити чистим… Якщо в собі відчуємо перші ознаки прокази гріха, шукаймо Ісуса,
    щоб своєю міццю перемінив темноти нашого гріха на світло Божої присутності та любові.
    Слова: Хочу, очисться! звучать над нами після кожної щирої тайни покаяння.

джерело

- Думаю також, що Бог промовив до Вас у Вашій справі... Він промовляє до кожного з нас особисто...
    тому, дуже важливо просити, запитувати і прислухатися.

7. Levko

Levko Well-Known Member

Прокажений чоловік, котрий прийшов до Ісуса не знав, що Ісус ХОЧЕ очистити його від прокази, через дуже банальну причину- прокажений не читав Луки 5.11-12. :) (жартую, хоча щось в тому є...)

Ми зараз, є в кращому становищі аніж той прокажений, для нас усі Божі обітниці є записаними у Слові. Якщо Ісус сказав до когось, що Він ХОЧЕ, значить нам не треба сумніватися, в тому чи Він насправді має на увазі саме те що сказав.
    Я сам довший час уже увірувавши в Ісуса сумнівався чи завжди є Божа Воля на моє зцілення і здоров"я. Тому, в принципі, розумію, що вам просто можливо це не відкрилося ще наразі. Але слава Богу, що Він відкриває все тим, хто любить Його.

Я розумію, що для вас це в переносному значенні, але це більше стосується нашого покаяння перед Богом, аніж зцілення тіла...

Якщо ж говорити саме про цей випадок з прокаженим, то думаю, що прокажений просив саме очищення свого тіла перш за все, а не душі.
    От уявіть собі малу дитинку, котра ненароком поранила свій палець. Вона відразу біжить до свого тата, чи мами з проханням про допомогу. Думаю дитинка в той момент навіть не задається таким питанням, чи тато хоче її зцілити. Вона точно знає, що тато її візьме на коліна, пошкодує, обробить ранку і зробить все можливе, щоб палець швидше загоїлася. А уже після того як все заспокоїться, мудрий батько почне наставляти свою дитину про те, що її не треба було гратися з ножем.

Так сам і з Богом, один до одного!
    Все залежить тільки від того, чи є Він для нас люблячим Татком!!!
    +100!!

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

Але ж ви напевно розумієте, що тато хоча й завжди любить свою дитину, все ж допускає виховні моменти, які не завжди є приємні.

9. Levko

Levko Well-Known Member

Не знаю як хто, але я як тато ніколи не допущу до того, щоб залишити без уваги ту рану на пальці дитини, я також ніколи не допущу, щоб та рана загноїлася, також ніколи не буду спокійно спостерігати за тим як моя дитина мучиться через те що її болить. Я першим ділом зроблю все можливе, щоб вилікувати ту рану, а потім уже, коли палець буде перев"язаний і дитина заспокоїться, то тоді уже почнуться виховні моменти на тему- "чому не варто було гратися з ножем".

Але є ще такий момент. Якщо дитина не прийде до мене зі своєю потребою, то я і не зможу нічим до помогти її. Так само, як той блудний син, поки не прийшов до свого батька, то батько був безсилий будь-що зробити, щоб йому допомогти. Не було напевне ні одної секунди в житті батька, коли би він не хотів допомогти своєму синові. Правда?

Отже, коли ми в молитві приходимо до свого небесного Тата, то нам також не потрібно сумніватися в тому, що Він хоче нас зцілити. Він напевне більше цього хоче, аніж ми самі.:)

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

А ви й далі про тілесне...:mocking:

Ну добре. Звісна річ, Тато не залишить поза увагою. Знову ж читаємо притчу про блудного сина. Батько ніколи не переставав думати про сина, але страждання на нього допустив - от що цікаво.
    А все для чого? Для виховного моменту! А чому? Бо

11. Levko

Levko Well-Known Member

Не можу ніяк вловити чому я вас не розумію, а ви мене...?:scratch_one-s_head:

12. ovod

ovod Well-Known Member

різні точки відліку і все тут.....

з боку Миха, страждання(переживання, перебування в складних ситуаціях) певним чином виховують людину фізично, морально і духовно....і відповідно, коли хворобу ви відносите до диявола, виходить, що диявол сприяє розвитку людини як особистості.... в психології є таке поняття, що критерієм розвитку особистості є внутрішні суперечності(різного плану), тобто коли вона сама долає різні труднощі то тоді вона розвивається, а якщо все за неї робити самому, то розвитку у людини не буде....

з ваших позицій ви берете за аксіому, що страждання, переживання(не тільки при пораненні виникають страждання) не потрібні, а можна без них обійтися, а Мих не розуміє чому без них можна обійтися....точніше, що вони по-любому будуть....
    ви берете, що Бог -це життя і любов....і прояв віри допомагає виздоровлювати....проблема в тому, що на мою думку, вихід в той інший вимір віри не зовсім простий(словами не пояснити...відео, до речі класне...) і не кожен християнин туди потрапляє...а здійнює самомобман...

у випадку Миха людина розвивається сама по собі під впливом зовнішніх факторів у вигляді проблем різного плану(гроші, здоров'я, настрій),
    а у вашому випадку людина розвивається самостійно....не чекає поки на неї звалиться кит..їй проблеми для розвитку не є обов'язковими....

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Висловлю свою думку.

Саме поняття батьківства у нас різне.

Я вважаю, що у батьківстві мусить бути виховний момент. Батько, це не той, хто постійно виправляє помилки дитини і при тому не виховує її. Батько не той, хто йде на поводу у дитини.

У вас же розуміння наступне (якщо я не помиляюсь). Якщо Татко каже не ходи по канату, а дитина пішла і впала і зламала собі кістку, то Татко мусить тут же прибігти і зцілити дитину, бо Він хоче, щоб дитини була здорова. Отаке розуміння для мене не є батьківство, а що це є? Це є страховий випадок. Зламав ногу - страхова фірма тут же відшкодувала і роби собі далі що хочеш. Це виглядає так, ніби діти ходять на головах, роблять собі травми, а батькова справа лікувати ті травми і більше нічого. Можна сказати, що батько на службі дітей... такий собі лікар-травматолог.

---------- Додано в 18:58 ---------- Попередній допис був написаний в 18:48 ----------

Бачите...

Уявіть собі ситуацію. Живе собі людина. З самого малку у неї нема ні в чому проблем. Є здоровя, житло, гроші, майно, все, що душа забажає.... і так все життя.

Як ви думаєте, чи буде в цій людині співстраждання до ближнього? Чи зможе вона зрозуміти, що таке хтось бідує? Чи зможе людина проникнутися до хворого, коли сама ніколи не хворіла і ніколи не хворітиме?
    Чи потрібен людині Бог, коли у неї і так все є?

14. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Можна було створити людину ідеальною і набожною, тоді б не було зла. Чому Бог так не зробив? І ще запитання, де був Бог до створення Землі, чим він займався і скільки це тривало часу?

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

Тобто роботів?

---------- Додано в 23:40 ---------- Попередній допис був написаний в 23:39 ----------

Бо він створив людину з вільним вибором і волею, а не запрограмованих роботів.

---------- Додано в 23:40 ---------- Попередній допис був написаний в 23:40 ----------

Бог поза часом.

16. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Ну чому ж, є якийсь набір смаків наприклад - солодкий, солоний, кислий і гіркий. Так задумав Бог і тому ми їх знаємо. А якби Бог гіркого не створив - ми що, стали б одразу роботами? Або створив би ще кілька зараз нам невідомих смаків.

І шо, вам дати Нобелівську премію за таку потужну відповідь? Скажіть що не знаєте, і все.

17. Levko

Levko Well-Known Member

Помиляєтеся.
    -100!
    Я такого не мав на увазі і близько...
    Це ще раз показує, що ми не розуміємо один одного, або ж говоримо про різні речі...
    Може.
    Ісус же не хворів тілом, але мав співчуття до хворих таке, що нам і не снилося...

18. Levko

Levko Well-Known Member

Цікава думка!
    Це ще раз доводить те, що хвороби не є виховним інструментом в руках Божих...

19. ovod

ovod Well-Known Member

але тоді получається, що диявол сприяє добру...

20. Levko

Levko Well-Known Member

От власне, що це абсурд!
    Він тільки злу може сприяти.

а де твій аватар? :)