Вам мило, коли ваша дитина хвора фізично? Думаю, що не зовсім. Чому Отцеві нашому має бути мило те, що немиле Його дитині? Прошу переклад слова "зцілились" (Іс.Исаия 53:5) з оригіналу: apr A(qal): исцелять, лечить, врачевать; прич. врач, целитель. B(ni): быть исцелённым, исцеляться, выздоравливать, восстанавливаться. C(pi): 1 . исцелять, лечить, врачевать, восстанавливать; 2 . платить за лечение. G(hith): исцеляться, выздоравливать. Маю питання до вас, п.Марусю. А ви молитеся Богу за своє, чи чиєсь фізичне уздоровлення?
Цо ма пєрнік до вєтрака... Але я зрозуміла куди ви ведете розмову, мол якщо я молюсь за оздоровлення, то значить Бог може забрати від нас фізичні вади. Так, цього ніхто не заперечував, але ви також не бажаєте читати і визнавати, що Бог не зцілював всіх підряд. Тому, щоб відповісти прямо на ваше запитання скажу так. Коли я молюсь за хворого я кажу так - якщо на те Твоя воля, то оздорови його душу і тіло, але якщо це оздоровлення мало б зашкодити його дорозі до Тебе, то дай йому/мені втішатись своєю хворобою і нести її достойно без нарікань. Чомусь думаю, що вас відповідь не задовільнить. Але це і не дивно...
Це не зміг прочитати... Чому не бажаю визнавати? Я визнаю, що Бог(Ісус) зцілював "всіх підряд, хто звертався до Нього за допомогою". Хіба не так. Чи може десь є місце, коли Ісус відмовив комусь у зціленні? Є в Писанні приклад, такої (або хоча б хоча б подібної) молитви Ісуса, чи когось з апостолів за хвору людину? ---------- Додано в 17:05 ---------- Попередній допис був написаний в 16:46 ---------- А цього я взагалі не можу зрозуміти! Якесь збочення- як можна втішатися своєю хворобою?... Навіть якщо ви і сприймаєте хворобу, як Божу кару (хоча це абсолютно не Біблійно), то все рівно покарання ніхто з радістю не приймає. Я коли свою дитину караю, то ще ніколи не бачив, щоб вона втішалася тим, що я її караю... Та й у Слові написано, що покарання не є радістю, але смутком: Євр.12:11 Усяка кара в теперішній час не здається потіхою, але смутком Звідки то взялося. що хворобою тре втішатися?
Тоді про що ви писали? Що ви мали на увазі, коли писали про хвороби котрі дає Бог і котрими нам потрібно втішатися? ---------- Додано в 19:33 ---------- Попередній допис був написаний в 18:58 ---------- До речі, знаєте, чому коли моляться за оздоровлення, то кажуть "якщо Твоя воля"? (я не про вас, а так загалом, сам колись так думав і так молився) Тому що, в разі не зцілення хворого завжди можна вину перекласти на Бога, мовляв "не Його воля була, то Він не хотів зцілити..." Але то є неправда! Ісус зціляв усіх без винятку, хто звертався до нього про допомогу, немає жодного випадку в Новому Завіті, щоб Ісус комусь відмовив у зціленні. Божа воля завжди є на те, щоб людина зцілилася! Пам"ятаєте приклад, коли учні не могли зцілити людину, котра мала демона? Ісус не сказав, що напевне немає волі Божої на те. Він назвав тільки одну причину, через що учні не могли того хворого зцілити- "через ваше невірство!"
пане Левку, задавайте собі більше запитань і шукате відповіді. Я кажу дитині: вдягнися, бо холодно. А воно ж розумне - робить по-своєму. Хворіє. Мені мило, що воно хворіє? Або візьміть, почитайте притчу про блудного сина. Чи хотів батько, щоб син пішов з дому? Чи було йому шкода? Батько міг його не випустити у світ? Міг! Але Він допустив синові ті страждання, з якими син зіткнувся, а міг недопустити! Але Батько поступив мудро. Син, що переніс страждання, став іншим - кращим. У цій притчі Батько - Небесний Отець. Ще раз кажу: Він допустив страждання для сина, хоч і не переставав його любити!!! Ось де сіль цієї притчі.
Знову додаєте те, чого я не писала. Я ніде не написала, що Бог дає будь-кому хвороби. Приписуєте мені свої думки. Я писала тільки ось це, і тільки це. Якщо вже так сталось, що я маю хворе тіло і прошу в Бога виздоровлення, я прошу в першу чергу зцілити мою душу. І якщо на те Його Воля, той зцілити моє тіло. Можливо буде таке, що здоров’я тіла піде на знищення моєї душі, тоді я прошу дати мені розуміння і нести свій хрест достойно. Для прикладу, люди які хворі на невиліковні хвороби. Вони моляться о чудо, але водночас готові прийняти Божу волю, якою б вона не була. Наші дороги не завжди Божі дороги.
Ну а Він не дільничний лікар, щоб називати 10 причин, нє? І те, що Він назвав лише одну, не означає, що та одна не може бути й іншою.
Що ви маєте на увазі, коли кажете "зціли мою душу"? Зрозумів. Ви просто не приймаєте те що Воля Божа завжди на зцілення. І приклади з Писання на рахунок того, що Ісус жодного разу нікому не відмовив у зціленні для вас нічого не говорить... ---------- Додано в 20:14 ---------- Попередній допис був написаний в 20:12 ---------- У вашому стилі, п.Миху- якщо не сказано,то можна додумати... Я таким не займаюся, бо написано, що не можна нічого до давати і нічого віднімати від того що написано у Слові.
Слава Господу! Прошу читати із Євр.11:1-35-приклади віри(всі добре знають це місце Святого Письма),але що читаємо далі,з 36 віршу;"....а інші дізнавали наруги та рани,а також кайдани й в"язниці.Камінням побиті бували,допитувані,перепилювані,умирали,зарубані мечем,тинялися в овечих шкурах,збідовані,засумовані,витерпілі." ну,і далі до 40 віршу. Кожна людина,Християнин несе свій власний хрест,тягар. І в одного буде хліб із маслом,ковбаса,міцне здоров"я,а інший у хворобах,маючи лишень хліб та воду.Але і той і другий йдуть за Христом,до Вічного Царства дякуючи та вихваляючи свого Господа!
А ще читаємо із 2Кор.12:7-9,де Ап.Павло благав Господа про зцілення,але;"...Досить тобі Моєї благодаті,-бо сила Моя здійснюється в немочі. Отож,краще я буду хвалитися своїми немочами,щоб сила Христова вселилася в мене." ---------- Додано в 20:42 ---------- Попередній допис був написаний в 20:40 ---------- То ви вважаєте,що їх переслідували і гонили,а вони були здорові,як бики? ---------- Додано в 20:47 ---------- Попередній допис був написаний в 20:42 ---------- Хочу запитати усіх вас,чи ви слухаєте транссвітове радіо,початок передач о 21:00,передача "Через Біблію до Живого Бога",передача з Києва,веде Віталій Козубовський? Транслюється щодня,крім суботи та неділі (ті дні для дітей).
Не відмовив... бо у Писанні йдеться про зцілення духовне. Сліпота, глухота, проказа, параліч та інші недуги... не про тіло перш за все мова. Ісус зцілював та продовжує зцілювати від цих хворіб кожного хто до Нього приходить. "Однак не як я бажаю, лише – як ти.” (Матея 26:39) Ці слова мають бути присутні у кожній молитві... Ми просимо Господа і повинні смиренно чекати та приймати Його відповідь.
Прошу не виривати з контексту, а приводити цитату повністю. Читаємо з початку: 2Кор.12:7 А щоб я через пребагато об'явлень не величався, то дано мені в тіло колючку, посланця сатани, щоб бив в обличчя мене, щоб я не величався. По-перше, "колючку" точно не Бог дав, а сатана послав свого посланця? По-друге, той "посланець" постійно бив Павла в обличчя. Знаєте якусь хворобу, котра би постійно била людину в обличчя? Хвороба завжди починає з середини руйнувати тіло людини, а не зовні. Багато богословів схиляються до того, що цим посланцем сатани були демони в людях, котрі постійно, де би Павло не йшов звіщати Євангелію перешкоджали йому це робити, і завдавали йому постійно тілесні ушкодження. Павло сам про це пише: 2Кор.11:23-27 Я був більш у працях, у ранах над міру, частіш у в'язницях, часто при смерті. 24 Від євреїв п'ять раз я прийняв був по сорок ударів без одного, 25 тричі киями бито мене, один раз мене каменували, тричі розбивсь корабель, ніч і день я пробув у глибочині морській; 26 у мандрівках я часто бував, бував у небезпеках на річках, у небезпеках розбійничих, у небезпеках свого народу, у небезпеках поган, у небезпеках по містах, у небезпеках на пустині, у небезпеках на морі, у небезпеках між братами фальшивими, 27 у виснажуванні та в праці, часто в недосипанні, у голоді й спразі, часто в пості, у холоді та в наготі. ---------- Додано в 21:53 ---------- Попередній допис був написаний в 21:20 ---------- Нехай буде про духовне. Але воля Його завжди була і є на те щоб зціляти. Правда? 100% Тому для чого сумніватися в тому чи хоче Бог зцілити чи ні, чи є Його воля на те щоб людина була здорова чи ні? Звичайно, що Він хоче! Якщо сліпо застосовувати цю цитату до питання зцілення, то виходить, що ви бажаєте терпіти муки хвороби. Сам Ісус був спокушуваний на те щоб уникнути мук, хоча точно знав, що Воля Отця є на те щоб Він пройшов через ці муки. А тут навпаки виходить- Воля Отця є на наше здоров"я, а ми кажемо, що бажаємо хворіти. Абсурд якийсь виходить. ---------- Додано в 22:32 ---------- Попередній допис був написаний в 21:53 ---------- Так мило вам мило вам, що дитя хворіє, чи ні? Щось не можу вас зрозуміти?
Я, можливо, не зовсім чітко висловила свою думку, пане Левку... Але я хотіла сказати, що Ісус зцілює, оздоровлює, зміцнює душу кожного хто до Нього приходить. Часто людині для того потрібно перейти фізичне чи якесь інше терпіння. Ісус знав... а ми не можемо знати волю Отця наперед... вона може бути різною для кожної людини. Повністю з цим погоджуюсь.
Ви знову перекручуєте, але мені і не дивно. ---------- Додано в 03:31 ---------- Попередній допис був написаний в 03:28 ---------- Я просто знаю, що причина моєї фізичної хвороби гріхопадіння. Тому в першу чергу прошу про виздоровлення душі. Про що я і писала з самого початку. Я бачила і спілкувалась з людьми які зціляють свою душу в першу чергу, а паралельно йде оздоровлення тіла.
Ось,пане Левку,ми і "вийшли" на дорогу! Як і писав я раніше,що Бог дозволяє сатані (Йова,1:6-12;2:6-7),цим самим Бог і випробовує нас. А відносно Ап.Павла,так то зрозуміло що то за колючка-Дії,9:3-9,(коли Павло осліп),а в пос. до Галатів він пише,що-"...Свідкую бо вам,що якби було можна,то ви вибрали б очі свої та мені віддали б!" (4:15) А на підтвердження цих слів,він ще пише-"Погляньте,якими великими буквами я написав вам своєю рукою!" (6:11) Все це говорить про те,що Павло хворував на очі. Колючка сатани-хвороба в нашому тілі. ---------- Додано в 10:34 ---------- Попередній допис був написаний в 10:28 ---------- А ось іще одне місце про хвороби,що мали (і мають!) віруючі-"...бо він побивався за вами всіма,і сумував через те,що ви чули,що він хворував. Бо смертельно він був хворував. Але змилувався Бог над ним,і не тільки над ним,але й наді мною,щоб я смутку на смуток не мав." (Фил.2:26-27)
якраз це і хотів Левку написати.... повинний бути двосторонній зв'язок... не зовсім зрозуміло і деталізовано....принаймі для мене колись було... не збиратися - не значить не хворіти.... просто не договорює.... ---------- Додано в 20:55 ---------- Попередній допис був написаний в 20:37 ---------- цікаве запитання...
Вибачте. Я не навмисне... Просто тема зцілення і тема спасіння, то дві теми на котрі я не можу говорити без сильних емоцій... Напевне тому що багато пережив і переживаю досі стосовно цього...
Шановні, п.talavoda і п.Марусю, я вірю, і знаю з дописів, що ви любите і щиро шукаєте Господа, абсолютно ні в чому вас не осуджую, поважаю і шаную вашу думку, але я з нею не згідний. Я не згідний, по-перше, з тим що ми не можемо знати волю Отця стосовно фізичного зцілення і по, друге, не згідний з тим, що може бути Божа воля на фізичну хворобу. Стосовно першого, то Воля Отця на зцілення чітко і багато разів описана в Новому Завіті. Пам"ятаю як колись дуже серйозно захворів. Мав велику боротьбу в тілі, але більша боротьба перш за все відбувалася у моєму розумі. Найбільше мене мені не давала спокою думка проте чи хоче Бог, щоб я був здоровий? Я багато читав Слово, роздумував, молився, але в один день мені в очі впало це місце з Матв.8: І ось підійшов прокажений, уклонився Йому (Ісусу) та й сказав: Коли, Господи, хочеш, Ти можеш очистити мене! 3 А Ісус простяг руку, і доторкнувся до нього, говорячи: ХОЧУ, будь чистий! І тієї хвилини очистився той від своєї прокази. Особливо мене вразило слово ХОЧУ! Це був переломний момент у боротьбі з моєю хворобою. І хоча ще усі симптоми зберігалися, але всередині себе я відчув, що хвороба переможена. Якщо Сам Бог хоче, щоб я був здоровий, то хто може завадити Божому бажанню?! В мене уже не було ні каплі сумніву в тому чи Бог хоче мого зцілення чи ні. Одне Боже слово, "хочу", котре спочатку було логосом перейшло в моє серце і стало словом ремою. Тіло підкорилося Божому Слову і хвороба відступила. З того часу я уже ніколи не сумнівався і не сумніваюся в тому чи є Божа Воля на зцілення. Стосовно другого- що може бути Воля Отця на хворобу, то я не знаходжу ні одного місця в НЗ чи навіть натяку на те, що десь би Ісус сказав, що не хоче уздоровлення людини. Навпаки, сказано: Матв.10:8 Уздоровляйте недужих, воскрешайте померлих, очищайте прокажених, виганяйте демонів. Ви дармо дістали, дармо й давайте. Якщо господь сказав УЗДОРОВЛЯЙТЕ, то чого би Він потім мав бути перепоною тим, хто це робить. Це перш за все Його бажання, щоб людина була здорова!