Життя, хвороба і смерть

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Мих, 22 тра 2011.

1. Levko

Levko Well-Known Member

І про душевні і про тілесні.

Матв.8:15
    І Він доторкнувся руки її, і гарячка покинула
    ту... І встала вона, та й Йому прислуговувала!
    А коли настав вечір, привели багатьох
    біснуватих до Нього, і Він словом Своїм
    вигнав духів, а недужих усіх уздоровив,
    щоб справдилося, що сказав був Ісая пророк,
    промовляючи: Він узяв наші немочі, і недуги
    поніс.

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Що ж тоді відбувається, коли віруюча людина хворіє?

3. Levko

Levko Well-Known Member

Ви маєте на увазі -чому віруюча людина хворіє?

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Так. Чому?

5. Levko

Levko Well-Known Member

Тому що віруюча людина ще не в раю, а на землі живе, де панує князь світу цього і він без розбору атакує усіх всяким злом, в тому числі і хворобами.

Зараз усе що відбувається з віруючою людиною усе відбувається не автоматично, а ПО ВІРІ в те що написано в Слові.

В Слові написано, що Ісус забрав наші недуги і, що ранами Його ми Є зцілені. І хто відважується стати на це слово і повірити в те, що він уже Є зцілений ранами Ісуса, то той і не хворіє.
    Ісус дав нам владу перемагати хвороби цим Словом!
    І воно діє!
    Ще й як діє!! Чим дальше живу, тим більше переконуюся в цьому на своєму досвіді!

6. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Хвороби - це один з виховних методів егрегорів впливати на людину аби вона позбулася ідеалізацій. Деколи людина сама притягує хворобу як спосіб самозахисту. Простий приклад - дуже не хочеться на роботу - піднялася температура.

Людина сама себе атакує, і тотой "князь" в ній самій і живе.

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Левко, ви не відчуваєте конфлікт у тому, що ви пишите?
    З однієї сторони, ви пишите, що Ісус всі хвороби забрав з собою на хрест. Я так розумію, це вже доконона дія, що відбулася. З іншої сторони:
    Невже сила Ісуса Христа є меншою, ніж "князя світу цього"? А скільки є порядних, віруючих людей, які так і ніколи не виходять з хвороби, а закінчують на цвинтарі?

Щось не клеїться.

---------- Додано в 10:10 ---------- Попередній допис був написаний в 10:07 ----------

Дякую!

Задаю питання VNEBO, ввідповідає Левко, задаю питання Левкові - відповідає Дзеко...

Кашмар!!!!

• Подобається Подобається x 1
  8. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

А, ну пардон, я не знав шо в вас тут масонська ложа.

9. Levko

Levko Well-Known Member

Все клеїться, п.Миху.
    Ніякого конфлікту немає!
    До речі, то не я стверджую, що Ісус забрав наші хвороби на хрест і, що ранами Його ми є зцілені. Так написано:

Він узяв наші немочі, і недуги
    поніс. Матв.8:15

Його ранами ви
    вздоровилися! 1Петр.2:24

---------- Додано в 11:26 ---------- Попередній допис був написаний в 11:16 ----------

Та ні, п.Дзеку, говоріть.
    Але не плутайте праведне з грішним, усякі там окультні поняття(егрегори) з Богом...

10. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Ви можете розшифрованими словами говорити? Таке враження складається, що є категорія людей, в яких захоплення - говорити писанням. Зі сторони це виглядає наче вони говорять іноземною мовою. Якесь виварювання у власному соку.

Що стосується бога і оккультизму - істина одна для всіх вчень, не має значення в якій релігії як воно називається. Всевидячому оку з космосу все-рівно ким ви себе називаєте - йогом чи православним.

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

Таке враження, ніби ви недочитали мій допис докінця...

Що до мене, то у вашій цитаті з Святого Письма я бачу духовні немочі і хвороби, а не тілесні. Отоді все грає.

---------- Додано в 11:56 ---------- Попередній допис був написаний в 11:54 ----------

Я просто хочу знати думку Левка.

12. Levko

Levko Well-Known Member

Я навмисне привів цитату розширену, починаючи з того як Ісус зцілив Петрову тещу від гарячки, після того недужих усіх уздоровив:

Матв.8:15
    І Він доторкнувся руки її, і гарячка покинула
    ту
    ... І встала вона, та й Йому прислуговувала!
    А коли настав вечір, привели багатьох
    біснуватих до Нього, і Він словом Своїм
    вигнав духів, а недужих усіх уздоровив,
    щоб справдилося, що сказав був Ісая пророк,
    промовляючи: Він узяв наші немочі, і недуги
    поніс.

А в кінці йде пояснення того, що сталося- "Він узяв наші немочі, і недуги поніс".

Чи ви вважаєте гарячку духовним а не тілесним недугом?

---------- Додано в 12:14 ---------- Попередній допис був написаний в 12:02 ----------

13. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Духовність видно за кілометр. Обізвати глупотою і сказати щоб не ображались.

"Слово про хреста" - це не дослівні цитати, це вчення. Його можна хоч на блюз переробити, як американці, хоч на рок. А що вас стосується, то знайдіть якусь цитату собі про самолюбування.

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я вважаю, що хвороба може бути наслідком гріхів.

Тому, Ісус, відпускаючи гріхи, виздоровляв фізичнО хворобу.

15. Levko

Levko Well-Known Member

Звичайно, що може!
    А може і не бути наслідком гріхів.
    Може бути просто атакою диявола:

Еф.6:16 А найбільш над усе візьміть щита
    віри, яким зможете погасити всі огненні
    стріли лукавого.

Тому вірою в те, що Ісус забрав наші недуги на хрест і вірою в те що ранами Його ми є зцілені, ми сміливо можемо протистояти усім "огненним стрілам диявола".! Цими стрілами може буте будь яке зло, включаючи і фізичні хвороби.

Супер!!!
    Але, здається тільки в одному випадку Ісус вздоровляючи, казав, що відпускаються гріхи.
    В більшості ж випадків Він просто клав руки, мастив слиною змішаною з болотом очі, чи просто казав- "будь зцілений"... Або навіть взяти жінку, котра від кровотечі зцілилася, коли доторкнулася Ісуса, то Ісус навіть не знав її а не те, щоб прощав їй гріхи, а сказав, що віра її зцілила її... Так само і зараз, віра в те, що Ісус взяв наші немочі і в те що ранами Його ми є зцілені, дає ті самі результати - приносить зцілення.

---------- Додано в 13:20 ---------- Попередній допис був написаний в 13:10 ----------

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я не дуже в це вірю. Те, що Ісус не казав вголос: відпукаються гріхи тобі, зовсім не означає, що Він не відпускав їх, зцілюючи людину.

---------- Додано в 12:28 ---------- Попередній допис був написаний в 12:25 ----------

вогненні стріли і тілесна хвороба - то не одне і теж. Тому ця цитата нічого не доводить.

17. Levko

Levko Well-Known Member

То в же таке, маєте на те право щоб вірити, чи не вірити.

Я вірю в те що написано!

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ви так тверджуєте, при тому самі бачите, скільки людей хворіє. Вас це не хвилює?

---------- Додано в 12:34 ---------- Попередній допис був написаний в 12:33 ----------

У що ви вірите? У те, що Ісус людину виздоровляв, але гріхи не відпускав?

---------- Додано в 12:36 ---------- Попередній допис був написаний в 12:34 ----------

І де написано, що Ісус тіло оздоровлював, а при тому душу залишав кволою?

19. Levko

Levko Well-Known Member

Це не я стверджую, я тільки приймаю те що стверджує Бог!
    Я вірю в те, що Ісус забрав мої хвороби на хрест і що ранами Його я є зцілений!
    Бо так написано є.
    Що означає "душу залишав кволою"?

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

грішною.................

а де твій аватар? :)