І про душевні і про тілесні. Матв.8:15 І Він доторкнувся руки її, і гарячка покинула ту... І встала вона, та й Йому прислуговувала! А коли настав вечір, привели багатьох біснуватих до Нього, і Він словом Своїм вигнав духів, а недужих усіх уздоровив, щоб справдилося, що сказав був Ісая пророк, промовляючи: Він узяв наші немочі, і недуги поніс.
Тому що віруюча людина ще не в раю, а на землі живе, де панує князь світу цього і він без розбору атакує усіх всяким злом, в тому числі і хворобами. Зараз усе що відбувається з віруючою людиною усе відбувається не автоматично, а ПО ВІРІ в те що написано в Слові. В Слові написано, що Ісус забрав наші недуги і, що ранами Його ми Є зцілені. І хто відважується стати на це слово і повірити в те, що він уже Є зцілений ранами Ісуса, то той і не хворіє. Ісус дав нам владу перемагати хвороби цим Словом! І воно діє! Ще й як діє!! Чим дальше живу, тим більше переконуюся в цьому на своєму досвіді!
Хвороби - це один з виховних методів егрегорів впливати на людину аби вона позбулася ідеалізацій. Деколи людина сама притягує хворобу як спосіб самозахисту. Простий приклад - дуже не хочеться на роботу - піднялася температура. Людина сама себе атакує, і тотой "князь" в ній самій і живе.
Левко, ви не відчуваєте конфлікт у тому, що ви пишите? З однієї сторони, ви пишите, що Ісус всі хвороби забрав з собою на хрест. Я так розумію, це вже доконона дія, що відбулася. З іншої сторони: Невже сила Ісуса Христа є меншою, ніж "князя світу цього"? А скільки є порядних, віруючих людей, які так і ніколи не виходять з хвороби, а закінчують на цвинтарі? Щось не клеїться. ---------- Додано в 10:10 ---------- Попередній допис був написаний в 10:07 ---------- Дякую! Задаю питання VNEBO, ввідповідає Левко, задаю питання Левкові - відповідає Дзеко... Кашмар!!!!
Все клеїться, п.Миху. Ніякого конфлікту немає! До речі, то не я стверджую, що Ісус забрав наші хвороби на хрест і, що ранами Його ми є зцілені. Так написано: Він узяв наші немочі, і недуги поніс. Матв.8:15 Його ранами ви вздоровилися! 1Петр.2:24 ---------- Додано в 11:26 ---------- Попередній допис був написаний в 11:16 ---------- Та ні, п.Дзеку, говоріть. Але не плутайте праведне з грішним, усякі там окультні поняття(егрегори) з Богом...
Ви можете розшифрованими словами говорити? Таке враження складається, що є категорія людей, в яких захоплення - говорити писанням. Зі сторони це виглядає наче вони говорять іноземною мовою. Якесь виварювання у власному соку. Що стосується бога і оккультизму - істина одна для всіх вчень, не має значення в якій релігії як воно називається. Всевидячому оку з космосу все-рівно ким ви себе називаєте - йогом чи православним.
Таке враження, ніби ви недочитали мій допис докінця... Що до мене, то у вашій цитаті з Святого Письма я бачу духовні немочі і хвороби, а не тілесні. Отоді все грає. ---------- Додано в 11:56 ---------- Попередній допис був написаний в 11:54 ---------- Я просто хочу знати думку Левка.
Я навмисне привів цитату розширену, починаючи з того як Ісус зцілив Петрову тещу від гарячки, після того недужих усіх уздоровив: Матв.8:15 І Він доторкнувся руки її, і гарячка покинула ту... І встала вона, та й Йому прислуговувала! А коли настав вечір, привели багатьох біснуватих до Нього, і Він словом Своїм вигнав духів, а недужих усіх уздоровив, щоб справдилося, що сказав був Ісая пророк, промовляючи: Він узяв наші немочі, і недуги поніс. А в кінці йде пояснення того, що сталося- "Він узяв наші немочі, і недуги поніс". Чи ви вважаєте гарячку духовним а не тілесним недугом? ---------- Додано в 12:14 ---------- Попередній допис був написаний в 12:02 ---------- Не ображайтеся, але і про це пише Писання: 1Кор.1:18 Бож слово про хреста тим, що гинуть, то глупота, а для нас, що спасаємось, Сила Божа! 1Кор.2:14 А людина тілесна не приймає речей, що від Божого Духа, бо їй це глупота, і вона зрозуміти їх не може, бо вони розуміються тільки духовно.
Духовність видно за кілометр. Обізвати глупотою і сказати щоб не ображались. "Слово про хреста" - це не дослівні цитати, це вчення. Його можна хоч на блюз переробити, як американці, хоч на рок. А що вас стосується, то знайдіть якусь цитату собі про самолюбування.
Я вважаю, що хвороба може бути наслідком гріхів. Тому, Ісус, відпускаючи гріхи, виздоровляв фізичнО хворобу.
Звичайно, що може! А може і не бути наслідком гріхів. Може бути просто атакою диявола: Еф.6:16 А найбільш над усе візьміть щита віри, яким зможете погасити всі огненні стріли лукавого. Тому вірою в те, що Ісус забрав наші недуги на хрест і вірою в те що ранами Його ми є зцілені, ми сміливо можемо протистояти усім "огненним стрілам диявола".! Цими стрілами може буте будь яке зло, включаючи і фізичні хвороби. Супер!!! Але, здається тільки в одному випадку Ісус вздоровляючи, казав, що відпускаються гріхи. В більшості ж випадків Він просто клав руки, мастив слиною змішаною з болотом очі, чи просто казав- "будь зцілений"... Або навіть взяти жінку, котра від кровотечі зцілилася, коли доторкнулася Ісуса, то Ісус навіть не знав її а не те, щоб прощав їй гріхи, а сказав, що віра її зцілила її... Так само і зараз, віра в те, що Ісус взяв наші немочі і в те що ранами Його ми є зцілені, дає ті самі результати - приносить зцілення. ---------- Додано в 13:20 ---------- Попередній допис був написаний в 13:10 ---------- То я вас обізвав???!! То Слово Боже так каже. Я навпаки, вас застеріг, щоб ви часом не образилися на Божі слова...
Я не дуже в це вірю. Те, що Ісус не казав вголос: відпукаються гріхи тобі, зовсім не означає, що Він не відпускав їх, зцілюючи людину. ---------- Додано в 12:28 ---------- Попередній допис був написаний в 12:25 ---------- вогненні стріли і тілесна хвороба - то не одне і теж. Тому ця цитата нічого не доводить.
Ви так тверджуєте, при тому самі бачите, скільки людей хворіє. Вас це не хвилює? ---------- Додано в 12:34 ---------- Попередній допис був написаний в 12:33 ---------- У що ви вірите? У те, що Ісус людину виздоровляв, але гріхи не відпускав? ---------- Додано в 12:36 ---------- Попередній допис був написаний в 12:34 ---------- І де написано, що Ісус тіло оздоровлював, а при тому душу залишав кволою?
Це не я стверджую, я тільки приймаю те що стверджує Бог! Я вірю в те, що Ісус забрав мої хвороби на хрест і що ранами Його я є зцілений! Бо так написано є. Що означає "душу залишав кволою"?