Тому, що лемки це ті люди які найпершими емігрували в США, відповідно вони формували тутейший український правопис і ще багато чого. Тому тут і кажуть кляси а не клас.
Моїм знайомим американця дуже сподобався борщ,і ще капустняк,їдять вони в основному зупи куплені консервовані
Ну чому не казала б так? Маю конституційне право говорити те, що вважаю за потрібне. ---------- Додано в 21:16 ---------- Попередній допис був написаний в 21:14 ---------- Ну з моїх не тільки з пушки їдять зупу, а й самі готують. Правда рецептура мені нераз дивна, але ...
Взагалі не понімальт. Якшо в Америці красиво, файна їжа і питво, то яка різниця звідки емігрант? Кого не візьми всі мають сказати "О, да, в Америці супер все - там красиво, файна їжа і питво". Чи емігрантам зі Львова м'ясо смачне в Америці, а хто вже наприклад з Бердичева, то вже якесь не таке?
Ну воно і видно. Давайте відмотаємо трошки плівку назад. Почитайте свої дописи щераз. Ви сказали, що давайте порівняємо враження Полковника від Львова і Пріуса, на що я зауважила, що таке порівняння буде недоречним. Правильнішим буде порівнювати мої враження і Пріуса. Мова взагалі не йшла про Америку а про Львів. Тепер, якщо ви хочете порівнювати враження від Америки осіб які живуть тут не перший рік і туристів, то це тим більше недоречно. Як то кажуть, не плутайте туризм з еміграцією. Не знаю де ви були чи що ви бачили, то вже ваша проблема. Говорити що тут саме паскудство і їсти тут нема що, і взагалі країна погана - не буду. Так само як я не в захваті від Канади, а он моя кума її дуже любить. Кожен бачить те, що хоче бачити. Я не вважаю, що в Америці погана їжа і все тут погане. Хочете мене переконувати в протилежному, то прошу дуже, але це буде складно. Іду краще мужа погодую.
Я думаю шо нічия розповідь не може співпасти, чи принаймні чиясь розповідь мені особисто не принесе практичної користі, бо коли навіть читаю якісь звіти про якісь географічні точки де я був, то прозріваю наскільки відрізняється від моїх вражень. Але все-рівно є речі, які знають всі - що в Франції хороші парфуми, шо в Італії смачна їжа, шо в Америці несмачна і шкідлива їжа (тому там бочкоподібні люди), шо Японія рибна країна, а також високотехнологічна і т.д. і т.п. А в межах цього вже будуть якісь особисті нюанси. Але переконувати шо всюди все однакове - нонсенс.
Згадалися мені дебати про американські кури, які перед продажем дeзинфікуються ХЛОРОМ. Це ж треба ще до такого додуматися. Взагалі американcькі солодощі надзвичайно пересолоджені. Так само, як морозиво...ніколи не могла доїсти до кінця, бо нудило.
Шо я можу хотіти бачити, якшо я перший раз там бачу все? Навіть якби хотів побачити (посмакувати) смачний сендвіч, то він би нажаль не став від того смачнішим. З зовнішнім виглядом, рекламою, упаковкою в них звичайно все окей, нічого не скажеш, все дуже гарно на вигляд. Пам'ятаю в аеропорті купив дуже апетитний на вигляд сендвіч з яловичиною, а відкусив - перше бажання виплюнути в смітник, рідкісна гидота. Хоч воно і свіже і органічне, і все як має бути сертифіковане всіми міністерствами.
Ну бачення не в прямому розумінні цього слова, а радше в баченні загалом. Не моя вина, що вам не попалася на очі смачна канапка. Це не характеризує країну загалом. Назагал це так. Їхні торти є дуже солодкі. Проте українські переписи тут не можу використовувати тютілька в тютільку, бо саме в цих переписах цукру забагато. Цікаво, що коли ми приїхали то нам тутейший цукор був зовсім несолодкий
Йой ,певно найсмачніша їжа у Львові або Тернополі у привокзальних забігайловок ---------- Додано в 13:34 ---------- Попередній допис був написаний в 13:29 ---------- Це правда ,але ці кури для далекої подорожі,я купую домашні курки від амішів
Це шо, такий сарказм? Як можна живучи в Америці назвати забігайлівкою кафе в міжнародному аеропорті? Пардон, домашнє лемківське сало не вожу з собою.
Точно такі самі як і в любому іншому місці, бо мережа, дурними розмовами сі займаєм. Одним словом мені дуже шкода шо американці шоковані моїми словами. Я перефразую - мені не подобається американська їжа, так буде нейтрально, бо комусь виявляється подобається.
Не знаю як в Штатах але в Канаді супи мало їдять.З мяса не їдять печінку.нирки.серце-мясо куском чи котлети ок а от якщо до субпродуктів то це в них непопулярне .Традиційна кухня відходить-зараз всі якщо готують то такий фюжин роблять -експериментують з різними кухнями.Життя швидке і багато їдять готові заморожені речі хоч кухні всюди великі і гарні.Фастфудом на постійній основі користуються бідніші люди-от там і грубі зустрічаються а ті яким дохід позволяє то і продукти виберуть кращі і в спортзал підуть.Щодо акценту-я поїхав у 34 але як додому приїду мені сестри кажуть що хоч акценту нема але пару перших днів речення будую неправильно-калька з англійської. Загалом система така-в великих магазинах дешевше але якісніша їжа з малих або спеціалізованих магазинів.Щодо чаю-звідки вибір якщо його мало пють-для Дзеко не будуть тримати.Якщо дійсно треба то завжди можна знайти спеціалізований магазин або по інету замовити.
Німецька преса говорить, що цим способом практично вся птиця обробляється і що найгірше НІДЕ НЕ ПОЗНАЧАЄТьСя на упаковці. Тобто по суті покупець купує кота в мішку. Аміші, це хороша альтернатива, їхні кури, це точо БІО.