І джанк і не джанк, шо всі їдять, то і їли, шо тут ще додати. Взагалі страшно навіть їсти американські продукти, одна сертифікована хімія без смаку. Ресторани є, але якої б не були кухні, все-рівно виходить по-американськи - ну-до-та.
Ну бачите дорогенькі, то ми про мериканські продукти і хліб говоримо, чи про польський, український, німецький чи італійський?! Або й взагалі власної випічки.))
Висти ніби їхали без цілу країну, то хочете сказати, же не їлисьте пурєдного бурґера в пурєдній реставрації в Вірджінії? Чи не їлисьте правдиво файної по-південному смаженої кури з кукурудзяним хлібом? Кожен штат має свою кухню, і вона смачна.
Шановні так нема тут що їсти нема,так що не приїзжайте сюди бо з голоду помрете,і грибів в лісі нема і рибу щоб ловити треба ліцензію купити і поліцаї хабаря нехочуть брати ,нудота тут
Та їв, де краще, де гірше. І взагалі - в китайців частіше штефкав. Але ж ми не про пурєдні реставрації, а про повсякденну їжу з маркету.) Шо ви з тими реставраціями лізете, ресторан на то і ресторан, би файно годували.
Я ж кажу, кожному своє, Америка славиться поганою їжею, а не хорошою. І не чайна країна нажаль, всі каву цмулять, і то без кофеїну, чаю хорошого заварного навіть не знайдеш в магазині, все в пакетиках. В кафе теж не чай, а шо попало.
Ой не брешіть чаю повно в магазинах до вибору і кольору,і крупнолистовий,і дрібнолистовий,я купую в металевих банках Ахмад,хоча сам чай не пью,купую для жінки
А в дітей, які народилися і виросли закордоном, тобто фактично в іншомовному оточенні, акцент є, коли українською говорять? Чи як в кого?
Це вже залежить від батьків ,якщо першою мовою навчили розмовляти українською і вдома розмовляють на українській мові то акценту нема або майже нема ---------- Додано в 11:45 ---------- Попередній допис був написаний в 11:42 ---------- Я не знаю де ви були,я говорю про Чикаго і предмістя,завтра буду робити закупи то зроблю фото того чаю
Акцент є, обов’язково буде. Тільки в кожного свій. ---------- Додано в 20:52 ---------- Попередній допис був написаний в 20:46 ---------- То ваш вибір, бо ви просто не знали що собі купити і собі зробити їсти. Повсякденна їжа американців то не хатдоґи, далеко від того. Вони завше готують рис або картоплю, якесь м’ясо печене або смажене, наприклад дуже поширене на повсякденному столі пересічної американської сім’ї кусок смаженої полядвиці з кісточкої, що в Україні називають свинячі стейки а тут порк-чапс. І обов’язково на столі в кожного американця мають бути присутні овочі якісь. Може не кожен пересічний американець сам собі готує їсти, тому і говорю про реставрації. Я знала сім’ї де готують і готують смачно, і їдять нормальну їжу. Ніде не їла ніяких паперових кусків мнєса. А їла паскудство під назвою флячки в українському ресторані, і пацєча відбивна. Ото точно била "отбівная із картошкі отбітой у свіньі". Отом запам’ятала на довго!!! Більше такого паскудства ніде не їла.
Не треба, я вірю шо в Америці є такий чай, там все є. В супермареті Fairway знайшов аж два види на вибір, в маленьких магазинах нічого немає на вибір. Я трохи про інше, що країна не чайна. Всі ці розмови насправді суб'єктивні як я сто раз переконувався, дві людини можуть разом приїхати звідкись і розказати кожен своє, наче були на різних кінцях землі. Я не вірю ніяким розповідям поки сам все не побачу. Ви були у Львові і Полковник був у Львові, як думаєте, співпадуть розповіді? ---------- Додано в 22:55 ---------- Попередній допис був написаний в 22:54 ---------- Зразу підтвердження моїх слів.
Давайте краще порівнювати мої спогади про відвідини Львова і Самуіловича, або Пріуса. Все ж такі порівняння будуть більш доречними. ---------- Додано в 20:59 ---------- Попередній допис був написаний в 20:57 ---------- Нема підтвердження ваших слів, бо у вас і у мене є акцент, а я також народжена в Україні, корінна Львів’янка. Я вживаю в своїй мові слова які Ви, для прикладу, не вживаєте тому акцент буде. Так само, як виховується особа в сім’ї лемків. Тут цей акцент можна розпізнати легко. Але кому буду це пояснювати.
Маруся-мама, а американці борщ їдять? Я знаю, що не готують такого, але серед Ваших знайомих є такі яких Ви пригощали? Що кажуть?
А чому? По-вашому я з іншої категорії? Всі ж в одній країні живуть - шо українці, шо мексиканці, шо сомалійці. А так українець скаже "Та мені пофіг, в мене тут український магазин", і мексиканець те саме і сомалієць те саме. А американець взагалі без поняття хто то такі, він і країн таких не знає. ---------- Додано в 23:08 ---------- Попередній допис був написаний в 23:04 ---------- Це шось не в той степ. В даному випадку тільки дві мови - українська і англійська. Колись показували Мирославу Гонгадзе з дочками, малі такої говорять шо я прозрів, українсько-англійський суржик. Там і так нічого не розбереш, яких ще лемків треба.
Американці борщу не їдять, ну це я маю на увазі пересічні а не ті які живуть в великих містах і їдять ВСЕ!!! Назагал у них дуже упередження до буряка, проте вони їдять інше якесь паскудство. Ті хто смакували, то їм дуже подобалось. Відповідно до діалекту буде вироблятись акцент.
Я народився у Львові і прожив в ньому майже все своє життя,тому моя розповідь ніколи не співпаде з тим опудалом
Твая-мая нє понімальт? Ви з іншої категорії, бо ми збирались порівнювати враження емігрантів від Львова.
То ви себе американкою не вважаєте? Якби вважали так не казали б. Так і зі мною не співпало. Я не в Москві народився і прожив.