Я, виїзжаючи з парковки, зацепила машину. Вони за ремонт нарахували дуже багато, тому ми вирішили викликати ДАІ і оформляти все по страховці. Даішники вилучили в мене права (сказали, що по новим законам, вони навіть при дрібному ДТП мусять вилучати). Тепер чекаю суда. І от сьогодні, мені знайомий говорить, що треба буде з суддею домовлятися ($$$), бо він може вилучити права на рік часу. Що, дійсно він таке може зробити, якщо йому нічого не дати? Це ж не було якесь серйозне порушення.
Радість, я 7 років тому, виїжджаючи заднім ходом з базарної парковки, теж дряпанув машину, що рухалася. Мент вилучив права. Спасибі, що в талоні написав олівцем. Страховики розібралися швидко (140$ безготівкою з ПДВ; я пропонував 150 і роз'їхатися - нахабний бик вимагав 300). В той самий час я вирішував іншу (не автомобільну) справу в суді іншого району. Поговорив із пані суддею щодо ДТП і вона сказала буквально наступне: 1. права до закінчення робзору польотів (ДАІ чи судом) як правило, вилучаються 2. Навіть за таку дрібну подряпину суд може позбавити на 3-6 місяців 3. Щоби не було п.2 - треба відразу сказати судді, що я на місці на 100% визнав себе винним і тут же запропонував компенсувати заподіяну шкоду. Потрапив до симпатичної літньої судді (прізвище мусульманське, бездоганна українська мова). Почав говорити, як навчили. Суддя: - А чому в протоколі на місці події Ви приписали "Вважаю вину обапільною, бо на мою думку, водій Міцубісі порушив рядність" ? - Ваша честь - кажу - це не юридична, але неписана етична норма страхової компанії. Доки страховий комісар не дозволить, я не можу визнати себе винним. Суддя такого навіть не знала. Потім вона запитала, чи не обтяжить мене штраф 34 гривні і сказала "користуйтеся надалі засобом підвищеної безпеки!".
Так не Ви домовляєтеся! А адвокат, який "на довір'ї" того/тієї судді! Та все буде добре! Перечитайте новий адмінкодекс.
Думаю не стоит... Заплатите штраф и все будет ок. За это прав не лишат. Штраф вам скорее всего назначат где-то 340гр.
Вопрос о том, кто лучше водит машину - мужчина или женщина, появился в тот момент, когда первая женщина села за руль автомобиля. Ответ, поставивший окончательную точку в этом споре, был найден на днях. Два американских эксперта Сюзан Фергюсон и Кели Брайтман из Insuarance Institute for Highway Safety провели исследование. В их отчете говорится о том, что мужчины гораздо чаще женщин попадают в аварии, повлекшие смерть, передает Auto.oboz. Количесто таких ДТП с участием представительниц слабого пола в три раза меньше. Но если посмотреть и проанализировать общую статистику аварий, то окажется, что женщины с большей вероятностью попадают во всякие аварии. Если верить цифрам, то барышни становятся виновницами и участницами ДТП на 12% чаще, чем мужчины. Есть и другие выводы беспристрастных исследовательниц: - мужчины относятся к риску попасть в аварию более спокойно, чем женщины; - мужчины реже пользуются ремнями безопасности и чаще садятся за руль в состоянии алкогольного опьянения; - мужчины чаще превышают скорость; - мужчины полагают, что они водят лучше, чем представительницы противоположного пола. Резюмируя данные, можно сказать, что они лишь усиливают сложившийся стереотип. Мужчины водят агрессивно и губят себя в авариях. Женщины - осторожные водители, чья застенчивость и суетливость за рулем становятся причиной мелких ДТП. Мужчины, полагая, что они водят лучше, не любят сидеть в машинах, которыми управляют женщины. http://autonews.rbc.ua/autonews/2726/
Вчора чоловік мало не в"їхав у машинку з "каблучком" та "У". Мало знаків повісила жіночка, все одно не очікували, що вона так раптово гальмуватиме Як про ту Фабію (сіру) чоловік тіко не говорив. А я все перепитувала - а що, може я ТАК САМО воджу????? Ніби ні - принаймні перевіряю по дзеркалам як не збити з толку тих хто збоку і позаду... Але було за такого водія соромно... Я Вас просю дівчатка - дзеркала вони ж не тіко для перевірки зачіски, давайте будемо принципово краще рулити
Помню еду по Луганской, а впереди тико. Все, как положенно буква у, туфелька, огромная мягкая игрушка на задней полке, а боковые зеркала вообще сложенны
Помню еду по Луганской, а впереди тико. Все, как положенно буква у, туфелька, огромная мягкая игрушка на задней полке, а боковые зеркала вообще сложенны
ну, як там кажуть експерти, шо чим менша сила сопротивления, тим менше бензини тратиться. тобто якшо зеркала великі то автомобіль поглинає приблизно на 0.5л. бензини більше
у моего знакомого сестра, такие перлы выдает, что многим мужчинам еще поучиться...а некоторым должно быть даже стыдно.....
А я вот все никак не решусь ни права получить, ни за руль сесть, уже 5 лет. Страх появился после того, как я на мужниной шестерке из поворота в дерево въехала. На шестерке же не было гидроусилителя руля - ну вот руль и "выпал"... :rolleyes: А муж не успел среагировать, поскольку расслабился, т.к. 6 поворотов я сделала на отлично А в июне мой одноклассник будет учить меня вождению. Но муж сказал, что ни за что не сядет со мной в машину, если за рудем буду я. Говорит, что вряд ли сдержится от замечаний и советов. На самом деле я знаю, что он боится поседеть раньше времени
Страх надо не гнать, а побеждать. Как говорит Кастанеда: Страх - это первый враг воина на пути к заннию. Побеждая страх - приобретаешь уверенность. Вот и буду в июне побеждать свой страх вождения. Главное в этом бою - хороший учитель