Жінка у різних релігіях

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем SerhijS, 3 тра 2007.

1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Відповідь: Що робити з ісламом?

Це типу, жінки - то така худоба, що конче треба знати, як з нею поводитися, і така зараза, що конче треба мати окремі правила, аби вона за рамки можливого не вийшла. Так-так, для жінок такі самі правила як для чоловіків не працюють. Де ж то так можна, чоловіка до жінки прирівняти! :ireful1: :ireful1: :ireful1: :ireful1: :ireful1:

• Подобається Подобається x 1
  2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Відповідь: Жінка у різних релігіях

тобто не було ні язичництва, ні ідолопоклонства, ні яких інших течій?
    Ви, виявляється історик.

3. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

не виявляється.... :)
    люблю історію...
    дуже люблю...

язичництво?... ідолопоклонство?... інші течії?...
    :D :D :D
    а до чого тут гоніння на відьом?....
    зверніть увагу, що цей термін означає, коли його використовують: пошук "козла відпущення", пошук "ворога, який за все винен"...
    у середні віки таким ворогом виявилися вродливі дівчата...
    україні пощастило у цьому плані — не католицька держава...

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

До того, що тоді не існувала не тільки католицька церква.

5. KabMiner

KabMiner Well-Known Member

А ну про це я писав в дописы #10: Араби ж (які вважають себе представникми білої раси) роблять обрізання для того щоб зробити статеві органи жінки менш чутливими і таким чином вберегти її від гріховних спокус, ну а чоловіків від крислатих рогів;)
    Хотів би погодитися з вашим татом, але не можу, оскільки Новий завіт хоч і є поправкою до Старого завіту, але в той же час він є історичним і ідеологічним продовженням остатннього, чого не можна сказати про співвідношення язичництва і християнства. Християнство не є продовженням язичництва:sad:

Тут ми знову приходимо до питання "що є Бог", до питання природи Бога, яке людиною вирішене бути не може, а тому і сперечатися на цю тему не варто.
    Я ж мав на увазі іноземну релігію, іноземну інтерпретацію Бога.

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

А я шо казав?

7. KabMiner

KabMiner Well-Known Member

Слава Богу, у нас права жінок (і чоловіків) записані не тільки в священних писаннях, є ще й закони. Крім того, є таке поняття як традиції. У словян це традиції рівності чоловіків і жінок. А традицій ніякими писаннями не заміниш, навіть святими.

Допис від Мих
    московіти знищили, а жінок крали турки.
    Допис від пупер
    татари, пан мих, татари...

І татари і турки. Просто татари були проблемою в осоновному для Польщі, України, Московського царства, а турки для інших європейських країн.

8. duncan

тобто — у вогонь все, що не відповідає папського догмату?.. ;)
    а в першу чергу — жінок, бо вільнодумство від них...

лілю, а це ж були перші феміністки.... ;)
    вільнодумні жінки.... :D :D :D

9. duncan

так, так...
    "мішки" з магазину совати — бо рівноправ’я... :)
    укладати асфальт, будувати — бо рівноправ’я... :)
    колись русь була проблемою для оточуючих, у тому числі і для цар-граду... ;)
    а про багатонаціональний (трохи віруючий) союз — мовчу...
    проблема була для всього світу.... :)
    до чого тут іслам?... :eek:

10. Liliyah Romanova

Ні-ні, то не та традиція, не народна. То вже совітські маразми. Переробили жінку із романтичної у мало не камінну. "На скаку коня остановит, в горящую избу войдет..."

11. duncan

:)
    це фемінізм — тобто рівноправ’я... :)
    так, лілю, ти що тут робиш?
    ану бігом мішки совати!... :D :D :D
    жартую...
    пс. укранська традиція — це до матері звертатися на "ви"...
    це повага...
    і ніякого фемінізму не треба, це характерне для українців....

12. SerhijS

SerhijS Well-Known Member

Для мусульманина Коран це Закон бо в ісламі немає розділення на світське та духовне!
    Ну так скажіть коли ці закони були прийняті?

Коли чоловік помирав, жінку вбивали та ховали разом з ним (вони ж рівні).
    Чоловік міг вбити дружину без суду.
    Становище жінки потроху мінялося лише з часу Руської правди, де жінку прирівняли до чоловіка і вона почала мати хоч якісь права.
    Почитайте Грушеського.

13. zet

zet Дуже важлива персона

Лілічка, ви у цих питаннях більш грамотні, бо відчуваю серцем, що пора вже жінкам своє "Святе письмо" започаткувати, бо усі кому не ліньки розказують що і як робити жінці. А мені вже здається, що є потреба розписати щось і для нас та дітей. Поставити потреби дітей на 1-ше місце. А то мені завжди здається, що чоловік норовить вилізти на 1-ше місце замість капризної дитини. Так і з релігією, то відьм шукають, то фемінізму лякаються, то розказують як гарно бути у гаремі, то ПРО ЦЕ тільки й думають.... :) :) :)

14. SerhijS

Де ви таке чули? :)
    Якби ПРО ЦЕ не думали :) все закінчилося би на Адамі та Єві :) :) :)

15. SerhijS

Які саме потреби?
    Годувати до пенсії? :)

16. zet

zet Дуже важлива персона

Отакої!!! Хіба ж не від вас? Тільки щось чоловіки розписують яке то щасттячко, а жінок своїх до інтернету не дуже допускають з поясненнями ... Ми б на жіночій гілці швиденько б усе вияснили... :)

17. SerhijS

Процитуйте?
    Хвакти, де хвакти?

Ну можу кілька лінків дати на форуми де мусульманки спілкуються.
    Самі спитаєте.

18. zet

zet Дуже важлива персона

Ні, пальчика зашибленого перев'язувати спочатку дитині, наприклад, а тільки потім чоловіку... Щось там на психологічному рівні з першочерговістю потреб негаразд... :p :rolleyes:

19. Liliyah Romanova

А це тут до чого?
    Зето, ви з такими висловами обережніше. Тут феміністки вже своє зробили. Проблема радикальних феміністок у тому, що вони забувають, що вони жінки і стають ТАКИМИ ж, як у чоловіки. У всьому. Я радикальний фемінізм називаю жіночим патріярхатом. Нічим від чоловічих методів та правил не відрізняється.

Зараз як напишу свою думку, то зацькують, але трудно. Проблема релігій у тому, що всі правила там творили чоловіки. Тому природнього щодо жінки там мало. Ну, але що поробиш. Жінки м'які, для них особа важлива, а не лише ідея, тому вони приймають те, що є в релігії. А чоловіки у церкві тому жінкам рота затикають, що просто не можуть усвідомити, як то так, що жінка може Бога часом краще відчувати. Адже у чоловіків віра на розумові побудована, а жінка може поєднувати розум, серце та волю. Потрібне і одне, і друге. Тобто чоловічий спосіб світосприйняття необхідний, бо хто би тоді писав усі філософії та інші науки? Але до жінки треба прислухатися, тоді до багатьох речей можна швидше дійти та додуматися. От мій чоловік наприклад мав теорію та практику сповідання, але також наші з ним розмови про специфіку жіночого та чоловічого світосприйняття допомагають йому розуміти та допомагати людям у їх проблемах. Питання, чи кожна жінка буде намагатися достукатися до чоловіка із поясненням жіночої природи і чи кожен чоловік зможе схилити вухо, аби прислухатися до жінки.

Гордість - страшна хвороба, яка легко поширюється та майже не лікується.

20. zet

zet Дуже важлива персона

Нічого страшного у моєму випадку, бо сприймаю тільки рівноправні відносини й більш ніяких. Правильно це чи не дуже, то неважливо, бо виховую таких же незалежних синів, а їм це згодиться у житті.
    (тільки іноді таки ж і дістають своєю самостійністю теж... ;) )

а де твій аватар? :)