Жінка у різних релігіях

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем SerhijS, 3 тра 2007.

1. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

Відповідь: Жінка у різних релігіях

ну?... ;)
    а який висновок?...

2. zet

zet Дуже важлива персона

По степени древности религии:
    1) поклонение растениям и солнцу
    2) поклонение зверям
    3) поклонение Богам
    4) поклонение 1-му Богу, но неравноправие полов
    5) поклонение 1-му Богу, но движение к равноправию полов
    6) что дальше? :)
    По-моему ислам на 4-м месте, а христианство уже продвинулось на 5-е место. Ислам похож на христианство времен Крестовых походов. Столь же непримиримо - максималистическое. Ничего хорошего для женщин в нем нет, по сравнению с христианством, это просто позавчерашний день.

• Подобається Подобається x 1
  3. Forpost

Forpost Стоїк

Є куме,облиште Мих.а та почитайте ото про готтентотский передник...На фільольогії того не проходили

4. Forpost

Forpost Стоїк

Як виявилось питання про жінку в різних релігіях не тіко нашу громаду турбує цілий сайтище тому є присвячений видно допекли таки до живої кістки http://woman.upelsinka.com/history/opposit_2.htm

5. Forpost

Forpost Стоїк

http://xpomo.com/ruskolan/avdeev/ras_05_predr.htm

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

Висновок простий - народна творчість.

7. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Гм, хто там про той "готтентотський перединк" писав? КабМінер? Ви знаєте на чому полягає обрізання жінок?? До чого тут ця штука???

8. zet

zet Дуже важлива персона

А кого именно допекли? Мужчин или женщин? А по моему, то просто мир вокруг нас развивается и цивилизовывается все больше и больше, что некоторым ретроградам очень не нравится...
    Но раз развитие идет по спирали, то просто подходит очередь спирали равноправия и полов тоже, и более ничего...

9. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

релігія, яка передбачає відсутність бога та одностатеві шлюби. А потім - новий всесвітній потоп ;)

• Подобається Подобається x 2
  10. Liliyah Romanova

Знаєте, що саме мені подобається у природності поваги до жінки та розуміння того, наскільки жінка важлива? Схильність до матріярхату. :D

Не знаю, чи задумувався хтось про те, ЧОМУ християни-слов'яни так виділяють Марію. В українській літературі всюди проходить тема "землі". І саме оця родючість землі, асоціювання її з матір'ю, схиляє слов'ян до пстійного шукання жінки-матері, матері усіх людей. От вам і культ Богородиці. Ніде його так не розвинули, як у слов'ян. І то для них абсолютно природньо. І тягнеться саме з того язичеського розуміння природи, близькости з нею.

11. Liliyah Romanova

Якщо це говорить пан Шрек, то, мабуть, все-таки чоловіків допекли. :D

12. zet

zet Дуже важлива персона

Раз цивилизация развивается по спирали, то следующим должен быть матриархат новой формации. Не в смысле женского главенства над мужчиной, а в смысле главенства женских естественных ценностей. Когда жизнь ребенка наибольшая ценность, а не героческая гибель на полях брани.

13. Liliyah Romanova

Ну, і в мене постійно відчуття, що я виділяюся серед інших. Тільки кількох знаю, які себе доглядають, цікавляться чимось, а не лише дітей родять, мають свою голову на плечах. Уявляєш, що я от ніколи зле не чуюся, коли до нас приходять інші священичі родини, коли дискусія йде в чоловічому колі. А от у жіночому... Ну, про що з ними говорити? Ну, про дітей. Але як часто, як довго?
    Цікаво, що у нас є серед друзів просто християнські родини, то там кобіти такі самі, як я. Ми би лиш про Святе Письмо та Бога говорили.
    Перша асоціяція у мене з жінкою священика, то те, що її ніхто не бачить, бо вона непомітна. Не малюються, вбираються в мішкуватий одяг, не пхаються в дискусії. :sad: Ой!
    Важко то все пояснити. Просто намагаюся від них ховатися.

14. Liliyah Romanova

Зето, то якраз до того вже Канада дійшла. Тут діти - то маленькі боги. Просто страхіття!

15. zet

zet Дуже важлива персона

Лиличка, еще немного Канада цивилизируется и прийдут в норму восприятия не только мужчин, женщин, но и детишек тоже... Поймут, что детей надо и любить, но и воспитывать тоже (т.к. ребенок, мужчина и женщина - тоже просто человек)...
    Была любопытная фантастика. В 2-х словах...
    Так и человечество медленно, но уверенно взрослеет...

16. duncan

висновок інакший: жінка щаслива і її серце не болить за безмозклого чоловіка...

17. duncan

знову нотки з "коду да вінчі"....
    матріархат — це підміна справжнього Бога...

18. Liliyah Romanova

Пупере, то не "код да вінчі", то сучасний фемінізм, а майстерність автора в тому і полягає, аби настрої суспільства підловити.
    Але про жіноче начало в Україні вже давно говориться. У нас таки матріярхат, що не кажи. Кобіти сильні. Слов'янки. Богу дякувати, що чоловіки не безяєві. :)
    Я вже писала, що колись була традиція, що дівчина могла піти свататися і хлопець не мав права їй відмовити.

19. duncan

ще є таке кіно "догма", де Бога грала аланіс морісет — співачка з канади...
    типово матріархальний погляд.... :)

20. Liliyah Romanova

Я сподіваюся, ти знаєш, що радикальні феміністки вірять у Хрісту, а не Христа. ;)

• Подобається Подобається x 1
а де твій аватар? :)