Жінка у різних релігіях

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем SerhijS, 3 тра 2007.

1. Полковник

Полковник миється в бані

Відповідь: Жінка у різних релігіях

А может, психиатор?:confused:

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Полковник - ось хто спеціаліст у цій царині.

3. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

дозвольте з вами не погодитися! цей фактор з головою жодним чином не конкурує!
    Щоб було зрозуміліше - процитую старий віршик (в оригіналі - російською), який чітко визначає вплив жіночого зображення на голову і загальне самопочуття:
    "Раньше были времена, а теперь - мгновения... Раньше подымался фактор, а теперь - давление..."
    --
    То тільки дуже неосвічені люди пов'язують голову з фактором... наприклад, один кум другому в селі жаліється: "Раніше бувало, тільки подумаєш - згазу ого!... а тепер - думай, не думай... Видно, щось з головою..."

• Подобається Подобається x 1
  4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я придумав питання для мусульман про свободу жінки в Ісламі.
    Розумію, що жінка в ісламі - це найвільніша людина, тоді чому я ніколи не бачив, щоб жінка з Ірану, Іраку виступали у плаванні, чи в легкій атлетиці, наприклад, на Олімпіаді? Скажете традиції, чи самі не хочуть?

5. afterstep

саме так - їхня свобода дозволяє їм відмовитися від цього ганебного примусового роздягання, та від одночасного зваблювання кількох тисяч чоловіків-глядачів. Їхня свобода дозволяє їм свого єдиного на гурт чоловіка зваблювати, тим самим змагаючись за право провести з ним ніч...

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

Мені сподобалось словосполучення: "свобода дозволяє".

7. afterstep

ага - вважайте що це термін. Взагалі у людській мові є так багато розмаїтої чудової бридоти, що суміш цих всіх словосполучень, а особливо, якщо трактувати фрази, писані півтора-дві тисячі років тому, з повним нехтуванням ідіом тодішніх та нинішніх, вірою в свою безпомилковість (бо ж віра!) - це все дає змогу трактувати та тлумачити класичні тексти і стверджувати, що все сучасне трактування то брехня і жінка в ісламі вільна... Тільки чомусь в ісламських країнах того 1400 років не розуміли...

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

То традиції....

9. afterstep

ну та ми їх скоренько поламаємо... навіть якись сякий-такий досвід в тому маємо ;) візьмемо найнищівнішу зброю - крейсер Аврору, запливемо в Червоне море та й торохнемо холостим пострілом! і відразу в Сахарі пісок стане по талонах....

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

то правда, або до ескімосів і снігу - ма.

11. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Дозволяю.
    Ви не зовсім зрозуміли про що я, але то таке.

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я придумав питання для мусульман про свободу жінки в Ісламі.
    Розумію, що жінка в ісламі - це найвільніша людина, тоді чому я ніколи не бачив, щоб жінка з Ірану, Іраку виступали у плаванні, чи в легкій атлетиці, наприклад, на Олімпіаді? Скажете традиції, чи самі не хочуть?

13. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

у свідків жінки щасливі...
    не бачив жодної "затурканої" чи такої, яка "хоче свободи"....

14. Liliyah Romanova

Ага, а як я за себе казала, що щаслива, то мене до безголових причислив. Ех, пупер, ніякої об'єктивности! ;)

15. Liliyah Romanova

Пупере, а де ти затурканих бачив? Бо для мене слово "затуркана" асоціюється з жінками священиків.

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

У мене по сусідству живуть чоловік та жінка не першої молодості. Чоловік любить випити, а жінка страждає від того і ось одного разу ця жінка стала свідком. Тепер вона на цю проблему дивиться по-інакшому: на чоловіка не кричить, по дому все робить, а на чоловіка не звертає уваги, на його пянство. Тепер там криків не чути. Але чоловік далі п"є. От зібралася компанія черговий раз на пянку, а одна з жінок кликала чоловіка, щоб не йшов на п"янку, на що її чоловік сказав:
    -Ціхо будь, а то запишу тебе у свідки, як Місько зробив з своєю жінкою і тепер має спокій.
    Ось така історія.

17. KabMiner

KabMiner Well-Known Member

Ну, мені, як словянину, обрізання ні до чого, а от для вас, мусульман – це священний обовязок, чи не так?:D

Розумієте, не можуть такі процедури успадковуватися поколіннями, якщо б в цьому не було певної потреби. Едва в XVI веке в Абиссинии было введено христианство, которое запретило проведение данной гинекологической операции (обрізання готтентоского передника) как сразу же вспыхнули восстания, ибо девушки не могли найти себе женихов-соплеменников, так как даже по их туземным понятиям данный анатомический феномен отвратителен. Специальным постановлением папы римского аборигенам было позволено вернуться к первоначальному обычаю, чтобы не чинить препятствий в распространении христианства.

Почитайте, в інтернеті наприклад про готтентотский передник ;) Зсилок вистачає. Можна почитати В.Б. АВДЕЕВ "РАССУЖДЕНИЯ О РАСОВЫХ ПРЕДРАССУДКАХ"- там є відповідний розділ.

Ну, от. Ви мене доведете до реклами прокладок. Не піддамся на провокацію!!!:D

Нє, не переживайте. Я не є агресивним в своїх віруваннях. Просто не люблю коли суспільству починають накидати якісь тупі ідеології привезені звідкись з Близького Сходу чи Африки і розповідати, що нам того дуже треба.

Ну, прямо: Християнство борець за рівність жінок!!! :eek:
    Не придумуйте. Впродовж всієї історії християнство обгрунтовувало другорядність жінки в суспільстві.

Сильною стороною язичеських (ведичних) релігійє те, що вони є природними, побудовані на розумінні того, що в світі існують істоти жіночої і чоловічої статі, які є різними, але в той же час взаємодоповнюють одне одного. Неможлива природа/всесвіт чоловіча чи жіноча. Світ тримається на їх поєднанні. Тому і сама постановка питання хто головний, рівний/нерівний суперечить ведичному світогляду. Чоловічі і жіночі істоти є взаємозалежними, а тому їх важливість для світу є однаковою.
    Постановка питання: хто головніший/рівніший виникла тоді, коли людина стала занадто зарозумілою і почала відділяти себе від природи (у тому числі ідеологічно), спробувала стати над природою.
    А в католиків священник взагалі не повинен себе "забруднювати" спілкуванням з жінкою!!!

А що тут пояснювати? – Статевий екстремізм неприродних релігій.

Та ну що ви?!!! Затуркана це жінка, що вийшла заміж за турка(мусульманина). Це ж очевидно: за турка-на.

• Подобається Подобається x 3
  18. afterstep

+1 за "затуркана" ;)

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

За це +1.

20. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму