Жінка у різних релігіях

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем SerhijS, 3 тра 2007.

1. tradakad

tradakad Well-Known Member

Відповідь: Жінка у різних релігіях

згоден.

але можна розуміти Ісуса (ас) як відображення Отця?

2. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

чому відразу відображення? ще скажіть - тінь ;)
    це є єдине ціле ;)

3. tradakad

не зовсім розумію - до чього тут відмовчування Олени_уа, Педро, Миха та інших стосовно моїх питань щодо рівнозначності Отця та Сина :)

4. tradakad

ціле в чьому? три іпостасі чи три сутності? чи три лиця? ось про це я й запитую. таки єдине ціле чи три частини (сутності) цьго єдиного? взагалі то церква доволі неоднозначно трактує поняття іпостась..

до речі - що таке іпостась? :)

5. SerhijS

SerhijS Well-Known Member

Але ж ви нне пояснили значення слова «невірні» з Апостольских правил :) та перших соборів.

6. SerhijS

Мене також.
    На рахунок цього я вже писав, можливо так і є.
    Однак ЧОМУСЬ, абсолютна більшість подібних справ закривається, підозрюваних відпускають… але про це вже так помпезно вже не повідомляють на кожному стовпі.

Також я коли відповідав подавав інформацію про теж італійських терористів яких спіймали на передодні тої події. Але про них мабудь ніхто і не чув. ЧОМУ?

7. Черешенька

Черешенька Well-Known Member

Пане Традакад, я хоча й не теолог, попробую Вам відповісти, як то сама розумію.
    Ісус - Син Божий, який став чоловіком, нормальною людиною, щоб наблизити царство Боже для грішників. Його земне існування зовсім не заперечувало Божественному, бо Він, будучи чоловіком, творив Божі діла і приводив людей до Себе (Ви "Символ віри" знаєте, до речі, там йдеться повністю про сутність Ісуса Христа і Триєдинство Бога).

Наведу Вам деякі приклади з Біблії:
    слова Ісуса - "Поправді, поправді кажу вам: "Хто слухає слова Мого, і вірить у Того, Хто послав Мене, - життя вічне має той, і на суд не приходить, але перейшов від смерті в життя" (Івана 5,24)

"Це ж написано, щоб ви повірили, що Ісус є Христос, Божий Син, і щоб, віруючи, життя мали в Ім"я Його" (Івана 20, 31)

"Бо коли ти устами визнаватимеш Ісуса за Господа, і будеш вірити в своїм серці, що Бог воскресив Його з мертвих, то спасешся" (Римлян 10, 9)

і найважливіший, як на мене, вірш:
    "Бо заплата за гріх - смерть, а дар Божий - життя вічне в Христі Ісусі, Господі нашім" (Римлянам 6, 23).

Так, Бог Вседержитель проявляє Себе у трьох образах; Сина послав у світ в жертву з любові і для того, щоб ми мали Брата, Друга, Помічника у житті. Святий Дух - це швидше інструмент Божий, через який Господь приводить до Себе.
    Зрозуміти нелегко, погоджуюся з Вами, але відчуваю то в серці своїм...

P.S. Думаю, що також важливо просити у Бога розуміння істини, - а Він відкриватиметься у всьому!

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

Насправді довести, що Ісус є Богом не є так важко.
    Звернемося до Євангелії від Івана:

1 На початку було Слово, а Слово в Бога було, і Бог було Слово.
    2 Воно в Бога було споконвіку.
    3 Усе через Нього повстало, і ніщо, що повстало, не повстало без Нього.
    4 І життя було в Нім, а життя було Світлом людей.
    5 А Світло у темряві світить, і темрява не обгорнула його.

Бачимо просту істину: "ніщо, що повстало, не повстало без Нього".
    Бачимо, що Слово завжди було у Бога. І бачимо, що все, що повстало - повстало з Словом. Виходить без Слова Бог нічого не може і нічого не робив, а це нон-сенс. Крім того сказано, що Слово є Бог.
    Звідси є лише однин висновок, що і Отець і Слово є Бог, єдиний Бог, нероздільний в Дусі.

Далі євангеліст Іван говорить:
    18 Ніхто Бога ніколи не бачив, Однороджений Син, що в лоні Отця, Той Сам виявив був.
    Чому він на цьому зупиняється окремо? Бо у Старому Завіті сказано, Що Бога неможливо побачити, але Він себе таки виявив у Сині Однородженому.

• Подобається Подобається x 1
  9. afterstep

може, ви спробуєте не самостійно тлумачити біблію - а таки спробувати почитати вже існуючі тлумачення, вже описані єресі? це дозволить всім заощадити час ;)
    для прикладу

• Подобається Подобається x 2
  10. tradakad

Черешенька, дуже Вам дякую! нарешті хоча б одна людина спробувала відповісти щось окрім "сіє три суть єдіно".. відповісти так - як вона розуміє. дякую.

якщо я вірно Вас зрозумів то Бог та Боголюдина - це різні поняття.

якщо не заперечуєте - наступні питання. теж скажіть як розумієте.

чи рівні ці поняття? або щось вище?

далі - чи має Ісус (як БОг)власну волю? а чи мав він її як людина?

дякую

11. Олена_ua

Олена_ua Well-Known Member

Фил.2:6-11 "Він, бувши в Божій подобі, не вважав за захват бути Богові рівним, але Він умалив Самого Себе, прийнявши вигляд раба, ставши подібним до людини; і подобою ставши, як людина. Він упокорив Себе, бувши слухняний аж до смерти, і то смерти хресної. Тому й Бог повищив Його, та дав Йому Ім’я, що вище над кожне ім’я, щоб перед Ісусовим Ім’ям вклонялося кожне коліно небесних, і земних, і підземних, і щоб кожен язик визнавав: Ісус Христос - то Господь, на славу Бога Отця!

12. tradakad

це Ви так відповідаєте через небажання спілкуватися? :)
    щось на кштал RTFM :-D

тобто до того як Отець не підвищив Сина - той Отцю був не рівня? а як щодо ДУху?

13. SerhijS

НАРОД!
    Все, що не стосується жінок ;) в іншу тему!:shutup:

14. Олена_ua

Олена_ua Well-Known Member

Ів.17:22-24 "А ту славу, що дав Ти Мені, Я їм передав, щоб єдине були, як єдине і Ми. Я -у них, а Ти - в Мені, щоб були досконалі в одно, і щоб пізнав світ, що послав Ти Мене, і що їх полюбив Ти, як Мене полюбив.....- бо Ти полюбив Мене перше закладин світу."

15. tradakad

це Ви так відповідаєте через небажання спілкуватися? :)
    щось на кштал RTFM :-D

тобто до того як Отець не підвищив Сина - той Отцю був не рівня? а як щодо ДУху?

16. afterstep

ні - але є першооснови - ази. І пережовувати і "з нуля" виводити аксіоматичні поняття - не вважаю за корисне проведення часу ;)

17. tradakad

Олена_ua, ну і де в цьому пості

я писав про єдність? :) я писав про РІВНІСТЬ, а Ви що відповіли

де тут відповідь про рівність?

доречі Сергій правий

давайте подальшу розмову у відповідній гілці продолжимо

18. tradakad

давайте це в гілку про тріцю перенесемо