Жінка у різних релігіях

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем SerhijS, 3 тра 2007.

1. tradakad

tradakad Well-Known Member

Відповідь: Жінка у різних релігіях

а звідки Ви взяли, що вона це має робити? :)

чим? чи вдова Ви їх не бачили , а по проїзді до КИїва це Вас шокує?

2. Олена_ua

Олена_ua Well-Known Member

Оце ви вже перегнули...
    Майте сміливість говорити правду, чи може вам премію не дадуть?
    Мухамада я поважаю за те, що він кричав, що Бог один.
    Але іслам- це штучно створений культ одного пророка і як наслідок поділ на так званих "вірних"/"невірних" щодо пророка (Бог звичайно до уваги не береться), невизнання Божої природи Ісуса Христа та Його викупної Жертви (бо це вигідно з точки зору утримання свідомості мусульман у ярмі неправди і покори), перетворення жінки в неповноцінний придаток до чоловіка, дикунські звичаї і залякування....
    Результат не забарився...
    Одні підривають себе і випадкових перехожих, інші масово залишають свої країни і роз’їжджаються по світу. Схоже, що ваш іслам вам самим став у горлі, а може і нам стати...якщо Україна ратифікує Міжнародну конвенцію з прав біженців.

А щодо Ісуса Христа, так знайте, бо ваші імами вам не скажуть:
    Він є "образом невидимого Бога"(Кол.1:15). Боже Слово нас не обманює - Ісус не лише називається Божим Сином-Він ним є.Бог не залишається вічно схованим за хмарою образів і метафор, а дає доторкнутися до Себе- в тому, хто є Його Сином. І це правда, на якій ми можемо стояти, з якою ми можемо жити і вмерти...

• Подобається Подобається x 3
  3. tradakad

ну то ж Ви сказали що різня під прикриттям християнства - вигадка.
    я Вам навів найперший випадок який згадав щодо цієї думки. і я не вважаю це міфом. більш того - майже у будь - якому конфлікті чи сварці винні обидві боки.

ну якщо навіть Ви, що навели цю цитату, з деякими моментами погоджуєесь , а з деякими - ні, то невже Ви вважаєте, що я з цим погоджусь хоча б частково?

4. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

насправді - югославські події - прикрий виняток "аж такої" міжрелігійної ворожнечі - виняток, а не правило. Християнство "хрестові походи" переросло вже давно, і засудило - теж.
    останні міжнаціональні християнські розборки відбувалися в Другу Світову - і відгонили диким середньовіччям. Часами, коли вирізали просто так села - не з метою загарбати територію - а просто так. І тут раптом ні з того ні з сього - спалах агресії в Європі, притаманний скорше середньовіччю...
    --
    Джихад же - до цього часу "живий" термін, і межрелігійна ворожнеча - тобто в сенсі збройних конфліктів - теж реалії Азії (ісламського світу Азії).
    Ви погоджуєтеся з таким формулюванням?

• Подобається Подобається x 2
  5. tradakad

ну , там здається смайлик стояв.. Ви його не процітували.. а це вже ну явне пересмикування :)

намагаєтесь вивести мене з рівноваги, щоб я почав плюватися, почав ображатися та ображати Вас? а адміністрація щоб закрила цю гілку через виникшу тут ругань? :) марна справа. такими дитячими спробами спровокувати мене Ви тільки показуєте те, що вести конструктивний діалог без образ на разі Ви не здатні, бо нічим іншим Ваше ігнорування ПРЯМИХ моїх питань я пояснити не можу :))

запитую знов - чи образ ріноцінний оригіналу? :) Ваше відображення в дзеркалі є ВАМИ чи це тільки відображення? ;)

і стосовно інших питань - я не бачу відповідей..

6. afterstep

давайте на хвильку відволічемося - і розглянемо античне мистецтво. Як ви думаєте - античні скульптури були точними копіями богів - чи намаганням людей втілити свою уяву про красу та довершеність богів у камені?
    А потім - плавно перейдемо до мистецтва Відродження - чи то була марна трата матеріалів та часу? адже з того полотна, що пішло на картини - можна було пошити щось корисне. Паранджу, наприклад.
    --
    Паранджа - то підколка, не реагуйте на неї бурхливо... Забув, як називається одяг бедуїнів... власне, його хотів подати в прикладі :sad:

7. zet

zet Дуже важлива персона

tradakad
    как вы умудрились столько написать, не ответив все-таки на мой один единственный вопрос? Он вам настолько не нравится, не понятен или надо было другим цветом выделить?

ПОЧЕМУ?

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

Зетта, Ви не на жарт зацікавились ісламом.

9. zet

zet Дуже важлива персона

Мих, у меня просто знакомых немало мусульман и в Кременчуге, но таким опудалом они не одеваются. Ценят здешнюю мирную жизнь и радикальное течение собственной религии осуждают. Кстати, мечеть тоже строят... И я, глядя на них, понимаю, что они сами от военных действий сбежали. На что обратила внимание, то вещами дом не заставляют, другим живут. Все раньше было, но дома осталось, а теперь тратят деньги на образование, музеи, экскурсии и т.д. А эти новоявленные украинские и русские мусульмане пытаются коренных мусульман в святости переплюнуть, вот и пристаю, т.к. опасаюсь я этих "истинных борцов за веру", могут переувлечься..

10. tradakad

з яким саме формулюванням? Від Вас в цьому повідомлені стосовно джихаду я почув лише те, що це "живий термін".

сформулюйте термін джихад , так, як Ви його усвідомлюєте.

11. tradakad

Мих, Ви мене ігноруєте чи не бачите моїх запитань? :)

12. tradakad

ну якщо не відповів - пардон. ненавмисно.

тому уточнюю - Вам незрозуміло, чьому саме ті дівчата чи дівчина, яку Ви бачили по телевізору в передачі про Іслам була вдягнута не просто у хіджаб, а у край якийся його близькосхідний варіант - (як Ви сказали - аля-Іорданія чипалестина), а не скажимо в більш толерантний та звичний тут костюм, але дозволений Шаріатом ?

я правильно Вас зрозумів?

13. tradakad

Ви маєте на увазі що Іса (ас) це щось на кшталт живої статуї Отця? (християне - не ображайтесь, я реально не розумію цієї думки)

не думаю, що епоха Відродження була марною тратою часу, адже тоді почалося відроджуватися Знання, а Іслам усіляко вітає "стремление человека к знаниям" і більш того - мусульмани повинні вчитися. завжди.

а я на щось реагую бурхливо? ;)

14. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Мих і Зета, там нема чим цікавитися. Можете повірити мені, я жив серед мусульман доволі довгий час.
    Чи вам відомо, що згідно Шаріату, женитися - це купити жінку. Я жив в Таджикистані в 70-х, то ціна вже тоді на жінку була 10000-15000 рублів.
    І можете собі уявити, як деякі чоловіки відносилися до своїх жінок.
    Наш рентгентехнік мав коханку. І хай би попробувала жінка не приготовити йому сніданку на час коли він повернеться.
    Був в мене приятель, лікар-педіатр. Трохи говорив навіть по-українськи бо пів року був на курсах в Харкові. Ми його весь час просили познайомити нас з його жінкою. Він нам завжди відповідав, що згідно мусульманських законів нам недозволено бачити його жінку.
    Згідно Шаріату жінка не повинна показати ніякої частини тіла, а бажано щоб взагалі все життя не виходити за ворота будинку.
    До речі, скільки разів я був в гостях у таджиків, ні разу жінка не винесла ні чаю ні їжі. Заборонено.

15. afterstep

маю на увазі, що ще з античних часів люди пробували відобразити засобами образотворчого мистецтва велич та досконалість богів7 Кому як то вдавалося - але пробували.

тільки після розвитку мистецтва. Таки знання - воно вторинніше ;)

не мав на меті зачіпити - тому пояснив, чому вжив то слово. З попереднім застереженням ;) - не чіпляйтеся до слів чи шматків фраз, вирваних з контектсту (тим паче, не кидайтеся обговорювати коми ;) )

16. tradakad

а звідки Ви знаєте, що було далі? Ви ж, згідно Ваших слів не бачили тіх дружин, бо, начебто це такі "ісламськи закони" :)

маячня :)

або Ваші знайомі мали вельми віддаленне уявлення про Іслам, або Ви маєте таке уявлення, або Ви навмисно кажете неправду.. гадаю щось насправді це суміш всіх трьох компонентів :)

Pedro, до речі, коли до Вас звертаються з питанням - Ви завжди ігноруєте таких людей чи тільки колди звертаються мусульмане? :)

17. tradakad

і?

ну я зрозумів Вас. а також просто запитав - чи я взагалі на щось реагую бурхливо? чи я образив когось ? навіть у ввідповідь на явні образи чи провокації? :) здається я намагюся бути найтерпимішим та найспокійнішим, бо для деяких людей, що читають цей форум знайомство з Ісламом починається саме з мене, а мені б не хотілося щоб через деякі мої негарні риси (яких в мене предостатньо нажаль :sad: ) люди переносили думку про мене на думку про Іслам.

18. afterstep

стоп - брек. Повертаємося до первинного - всі ці пости опускаємо як звичайнісіньке непорозуміння.
    --
    Я зрозумів, що питання слід ставити прямо, і на реверанси не тратити час - реверанси буде сприйнято як хитру спробу "наїхати"
    --
    ца частина вашого допису спонукала мене написати наступне:
    --
    я зрозуміло висловився? всі реверанси і те, що не стосується суті запитання - я прибрав.

19. tradakad

сподіваюся, що я зрозумів Вас. Ви маєте на увазі, що образ в будь якому випадку не може бути ідентичним оригіналу?

20. afterstep

можна трактувати і так. Навіть фото відрізняється від оригіналу. Навіть голограма - буде лише подібна на оригінал.
    А художник - той зображає взагалі своє бачення і свої емоції - а не пробує абсолютно точно відтворити оригінал.

а де твій аватар? :)