Жінка у різних релігіях

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем SerhijS, 3 тра 2007.

1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Відповідь: Жінка в ісламі

А хто? :D:D:D

2. Liliyah Romanova

Бабинець - це спеціально виділене місце у церкві для жінок. Де моляться жінки та малі діти.

3. SerhijS

SerhijS Well-Known Member

Обов'язково почитаю.

4. SerhijS

Ну це як бути напіввагітною :)

5. Liliyah Romanova

Тобто? Що ви хочете цим сказати?
    Я вже була напіввагітною. :sad:

6. SerhijS

Не можна бути напівхристиянином, чи напівзлодієм. Ось це мені в Біблії подобається вірю, а це не подобається у це не буду вірити. Ви чи вірите, чи не вірите. Все інше від …

7. Liliyah Romanova

А я не вірю в Біблію, а в Бога! Чи я маю вірити в Біблію?
    Я вже казала, що не всі слова в Біблії є Божими.
    Якщо в Біблії написано покривати голову, то я маю покривати її? А якщо сказано, що хтось повісився, то й ти і повіситися.

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

Де Ви бачили, що у християнстві чоловік і жінка - рівні? Нема такого. Так є закладено Богом, що чоловік був першим, а жінка пішла від чоловіка.
    Чоловік має своє місце, а жінка своє. Але ця, скажімо, друга роль жінки, якщо можна так сказати, вона не є принизливою, просто, вона є трохи іншою. Це просто треба розуміти. А Змій знаєте чому не пішов до чоловіка? Бо він знав напевно, що в нього нічого не вийде з чоловіком.

Чоловік перший, хто перед Богом відповідає і за жінку і за сім"ю.
    Хотів написати, що така моя думка, та не моя це думка, так воно є.

9. Liliyah Romanova

Ой, миху. Ну, я хоч не богослов, але дещо вивчала.
    Так от. Жінка була створена з ребра, що і Є символом рівности. Якби вона була створена з коліна - була би нижча, якби з голови - вища.
    Це перше.
    Друге про рівність жінки і чоловіка (саме перед Богом) говорить ось що:
    Є ще одне:

• Подобається Подобається x 1
  10. Liliyah Romanova

А тепер не дуже серйозно. ;)
    Ви тільки подумайте. З чого створили чоловіка? З пороху. А жінку? З людини. Яке творіння вище?
    Ви дуже земний порох поважаєте? ;) Саме земний порох? Ми ж його постійно прибираємо, змиваємо...

Ви зауважте, що Бог нічого не каже, то Адам всі висновки робить. ;)
    А от 24 вірш каже не, що жінка до чоловіка пристане, а чоловік до жінки. Звертали увагу коли-небудь? ;)
    І як Адам знав, що жінка з чоловіка взята, адже він увесь час спав? І Бог з Адамом своїми планами не ділився. :D

11. Liliyah Romanova

Ой, миху, вже смішніше не придумаєте. А в церкві чого такі проблеми зі священиками? Не тому, що чоловік перший, хто того змія би послухав? Що чоловік робить, як йому зле чи щось не вдалося? Може, щось дуже добре? (Винятки є, звичайно, але то винятки.)

Миху, а думка про змія не моя, до речі. То мені священик її сказав. Як вам таке? ;) Я аж сама здивувалася тому, який він самокритичний щодо чоловічої статі. Але то правда, що чоловік духовно слабший. Фізично сильніший, а духовно - ні. Не можна все мати. Така вже природа.

Я от порівнюю себе, своїх подруг із різними чоловіками. Для жінки втриматися від спокуси легше, сила волі більша, а для чоловіка - треба дуууже багато зусиль. Гальма в чоловіка погано відрегульовані.

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ви ж знаєте, що люблю жартувати...

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ви тільки подумайте. З чого створили чоловіка? З пороху. А жінку? З людини. Яке творіння вище?
    пять балів!

• Подобається Подобається x 2
  14. Мих

Мих Дуже важлива персона

курсував між телевізором, диваном і холодильником.....

15. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

з ребра. Жеби була міцніша - то вибрав кістку без порожнин....
    та й на порох ребра не дуже спішать перетворюватися....

16. SerhijS

А ви самі вирішуєте які слова Божі, а на які можна покласти… :) ?

17. SerhijS

Багато вже тут наказалося. Переважна більшість знань можна охарактиризувати так - ОБН «Одна Бабця Натранділа».

Жінка в ісламі має прав більше ніж жінки в Україні зараз і ці права вони отримали ще 1400 років тому. Коли я пишу іслам я маю на увазі саме іслам, а не звичаї та традиції якогось конкретного народу який сповідує іслам і які можуть мати інколи жахливі традиції які вони наслідують з часів язичництва і мають до ісламу таке саме відношення як я до балету.

18. afterstep

Саме так! Це помітно вже давніше - у вас свій іслам, просто 1400 років неправильно трактували коран, і лише в 20 столітті мусульмани України нарешті зуміли показати світу правильне зерно, і гнівно засудили звичаї (безглузді) всіх народів - і українського, і мусульманських... Бо звичаї ніц спільного з кораном не мають....
    --
    Чоловіче, на хвильку задумайся - твоє життя (бажаю тобі довгих років) - це лише мить в житті церкви, а значимість твої коранодосліджень - відповідна... І звичаї - вони не винекли в запаленому мозку якогось читача корану чи іншого верховоди - ні: звичаї формувалися певними обставинами. І безглуздими називати звичаї може таки не варто ;) і відмахуватися, що раніше було неправильно, а тепер правильно - теж ;)

19. SerhijS

Якщо ви нічого не зрозуміли то я не лікар.
    Де я писав, що всі звичаї безглузді?
    Я повторюю, що є настанови ісламської релігії, а є народні звичаї, погані чи добрі. І плутати одне з іншим не варто :)

20. afterstep

а я поясню - фразу "нівно засудили звичаї (безглузді) " в українській мові прийнято читати так - засудити звичаї (маються на увазі - саме, тільки, винятково і лише ті, що безглузді)
    --
    А стосовно лікаря... Бачте, ви мою позицію зрозуміти не зможете. Хоч я вашу розумію чудово ;) Ви не маєте можливості якось хоч більш-менш критично глянути на стосунки церкви (тут церква - в загальному понятті: як громадська організація віруючих) і релігії, церков між собою, і на вашу проісламску агітацію ;) тому що ви свій вибір вже зробили - і ви ним сковані. Тобто вільні - в межах власноручно вибраної клітки ;)

а де твій аватар? :)