Жінка у різних релігіях

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем SerhijS, 3 тра 2007.

1. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

Відповідь: Жінка у різних релігіях

ще один вихлоп некерованих фантазійта емоцій. Тут про це не йшлося. Якщо у вас є інше трактування терміну "домашні жінки" - то могли б відповісти таки коректніше, не пробуючи спрвокувати на образливих паралелях. Або промовчати.
    --
    А зараз - в даний момент - ви фиркаєте, як типовий "чурка" (знаєте, я ще їх в армії застав) - "сарєжу!!!". І ще вам що скажу - вони в основному - боягузи. Шакали, що йдуть натовпом. Тобто земляцтво є і в вірменів, і в грузинів - але лише представники "ісламських країн" старалися менше трьох на одного не нападати, роботи по можливості уникати, і т.д.
    --
    Правда, слід віддати належне - подібні на них були і серед москвичів....

2. SerhijS

SerhijS Well-Known Member

Ну нарешті! :)
    Ну так поясніть чому фантазії?
    І що саме вас так розлютило?
    А що пояснювати?
    Вже скільки накамлали тут, а толку?

Ви поясніть, що не правда?

3. afterstep

мене - не розлютило. Ви застосовуєте невірні терміни. Обурило, зачепило - але не розлютило.
    По прямій темі гілки - ви так і не змогли більш-менш дохідливо (наприклад, мені) пояснити, чому жінка-мусульманка має бути власністю - на рівні з худобою - чоловіка, і має ходити в паранджі. І яке вона від того має щастя.
    --
    В принципі, подальші суперечки безглузді. Якщо в межах трактувань корану - ще є що почитати, то ні про арабську міфологію ви не згадали (чи ви вважаєте, що вона суперечить корану?), ні в інших, пов'язаних з ісламом питаннях, ви жодного разу не спростували закидів - тільки подали перекручену версію подій.
    --
    Я розумію ненависть мусульман до євреїв, і мені байдуже, хто з них правий. Але я не розумію ісламської агресивності - і не вважаю іслам релігією, що завоює Україну.
    Вашим попередникам в середньовіччі - не вдалося.

4. SerhijS

Де це написано? Тільки конкретно.
    Про худобу то наскільки пам'ятаю то це ваша думка.
    І знову. Джерела?
    Все, що суперечить Корану, відкидається. Якщо не суперечить має право на життя.
    Якщо посилання на першоджерела це перекручення то я не знаю що вам треба.

5. SerhijS

вас обурив вислів «домашні чоловіки» :) ?

6. afterstep

ви втомлюєте, як Мих. Ви ж не проти паранджі, так? І про суспільне становище жінки в традиційних ісламських країнах - знаєте, так?
    І від того, що ви тут логічно це все заперечите - жінки паранджу не знімуть, так?
    І взагалі - не зміниться нічого - ми будемо лише тут товкти воду в ступі, який іслам файний. І закривати очі на новини. Так?
    --
    Якщо араби такі хороші - то чому їх тихо (бо політкоректність!) клянуть в країнах, де тих арабів стало достатньо багато?
    Якщо іслам така мирна релігія - то чому вибухи переважно лунають на ісламській території?
    Якщо іслам - рай земний - то чому ісламська молодь тікає в пекло християнського "старого світу"?
    --
    лінки пошукайте собі самостійно. Навіть BBC почитайте - не зашкодить...

7. SerhijS

Проти!

Я ще раз повторюю. Якщо ти не приносих користі Ісламу (а це переважна більшість теж мусульман) сиди вдома!
    Я важаю треба розглядати ПРИЧИНИ.
    хто таке сказав?
    Ні! Але треба фільтрувати те лайно яке звіти л'ється.

• Подобається Подобається x 1
  8. afterstep

наприклад, що мусульманська верхівка (саме так!) приторговує опіумом, і є одним з найпотужніших його експортерів - то лайно? - а я чомусь думав, що доконаний факт...
    А заява президента Афганістану - що він з тим не може самотужки справитися, і просить допомогу спільноти - теж кляті америкоси придумали?

9. SerhijS

Ну знову. Так мусульманська чи місцева?
    Всім відомо, що наші бандюки (колишні рекитири, злодії) дуже набожні. Тільки чомусь нікому в голову не прийде назвати їх християнською верхівкою. Чи Колумбійські картелі.

гроші які йшли на компенсацію селянам просрали, і в 2006 році виробництво товару збільшилося на 59 відсотків і побило рекорд. :)

10. afterstep

тому що вони не імами в мечетях і не керівники руху "талібан проти гашишу на користь героїну"
    В тій статті, що я вам давав посилання - є спроба чітко розмежувати мусульман по критерію агресивні/миролюбиві.

11. SerhijS

Тому я писав і напишу знову, мені клаву не шкода. Якщо Захід (ну і Zet) буде грести всіх під одну гребінку він отриає лише перше.

12. afterstep

прислухайтеся до поради boris_kiev - пробуйте пояснювати толерантно.
    Я вам наведу простий приклад - УПА - це на даному історичному етапі для східних областей України (переважної більшості) - те саме, що радянський прапор для пурєдного іспанського бика. Відповідно, будь-які радісні вигуки бжоловода-натураліста "об'єднайтеся, брати мої!" не дає нічого іншого, ніж загострення протистояння там, де воно є, і виникнення там, де його немає (і бути не може).
    Так само і з роллю жінки в ісламі - згідно "традиційного" підходу - в багатьох ісламських країнах (цитую узбека) "курица нє птіца женьшіна нє чєловєк". І від цього не слід відмахуватися - не слід наголошувати, що паранджі немає, і іслам проти паранджі. Бо на фоні реалій - ваші слова видаються дивними ;)
    --
    Пробуйте показати інщий світ - наприклад, очима мусульман південної Європи;)
    --
    таки не стримаюся - очима боснійців у світлі трагедії 1992-1995 років ;)
    не хотів вас зачіпити - на цей закид можете не реагувати ;)

13. SerhijS

Але ж це не значить що це правльне.
    Скільки разів я чув це від наших щирох слов'ян.
    Ніхто не каже, що паранджі немає. Ми кажемо, що в Ісламі паранджа не є обов'язкова.
    Насправді я не володію інформацією з цього питання. Тому писати аби писати не збираюсь.
    Де ви побачили нетолерантність?

14. muhammad_islam

muhammad_islam Active Member

15. Черешенька

Черешенька Well-Known Member

Так, пане Сергію, мушу Вам сказати комплімент, що Ви дуже виважено і культурно відповідаєте. І цікаво читати Ваші контраргументи.
    Заради об"єктивності мушу розповісти, що мала досвід співжиття з арабськими хлопцями і вважаю їх дійсно порядними і чистоплотними; інколи трохи приставали, про що я раніше говорила, але ми жили загалом мирно і гармонійно (це стосується тих, яких я персонально знала, деякі були з Сирії, декілька з Палестини). Навіть в порівнянні з німецькими хлопаками виглядали значно пристойніше. Завжди, підкреслюю завжди, прибирали за собою, мили посуд, якщо їм вказав на щось, одразу ж робили, позичали охоче і щиро і готували мені каву, в будь-який час дня :).
    Не думаю, що іслам набуде великого поширення в Україні, в нас є свої давні традиції, тому цій релігії вкорінитися глибоко буде важко.
    Я особисто, накінець, - за терпимість мовну, культурну, національну на будь-яких рівнях! Інакше тертя і гризні не уникнути.

P.S. Пане Афтерстеп, не висловлюйте вголос, хто Вас втомлює, то негарно ;).

16. afterstep

поки що ваші пояснення та ваші авторитетні джерела - це порожній звук на фоні реалій.
    "Ісламофобія" - не причина, а наслідок "успіхів ісламістів" впродовж багатьох років
    І їхні успіхи - переконливіші за вашу логіку.

17. zet

zet Дуже важлива персона

Черешенька не вы одна общались с арабами. Ливанские - это одно (за них 3 одногруппницы замуж вышли, но в Ливане не живут. В Европе нужна европейская жена.), наиболее цивилизованные были из них, а Палестинские и Иорданские - совсем другое. "Две большие разницы"..
    В исламе женщине достойное место есть только в семье и на кухне. Иногда мне кажется, что у нас в ислам пытаются сбежать те, кто на равных с нашими женщинами совладать не в состоянии. Хотела б я видеть как вы нашу Мег, например, в ислам затащите.. :)
    (Сергей, вы нервничаете, значит со средневековьем я в точку попала :))

18. afterstep

теж суто заради об'єктивності - з тих львів'янок, що на початку 90-х повиходили заміж за арабів - не чув, щоб хоч одна про шалене щастя хвалилася. Казали, що худоба там в більшій пошані, ніж невістка, що зобов'язана тій худобі шану віддавати.
    --
    Повернулися голі/босі, добре, якщо без смаглявого "доважка" - але щасливі, що повернулися...

19. Черешенька

Черешенька Well-Known Member

Пані Зето, в цьому я на 100% переконана. Але вважаю, що треба бути об"єктивним, насамперед. В Європі Ви також можете почути (мені персонально часто доводилося), що всі українці - то злодії чи алкоголіки, але ці кліше також не відповідають дійсності. Отож, давайте говорити про дві сторони медалі.

Мене би в іслам теж ніхто не затягнув, бо я маю Бога і Спасителя, інших шукати вже не потрібно. Це для мене найважливіший стержень життя.

Маю знайомих (дівчат), які були активними "феміністками" і що би Ви думали, одна зараз в Арабських Еміратах і сестру свою туди перетягує, інша - у Франції, з чоловіком-арабом життям насолоджується (нехай деяких вірою чи переконанням не купиш, але грошима і достатками - легше простого ;),

20. zet

zet Дуже важлива персона

Мои одногруппницы - одна во Франции, вторая - в Австралии. а третья (та что в Ливан уехала) - с мужем разошлась. Сын там остался...

а де твій аватар? :)