Жінка у різних релігіях

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем SerhijS, 3 тра 2007.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Відповідь: Жінка в ісламі

Ви про це знали ще до 6 століття? зрозуміііів!

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Іслам - ісламом. Під звичаї тамтешніх людей може він і підходить. Та таки підходить, бо його утворив місцевий чоловік Мухаммед. Але як іслам підійшов для словянина - для мене повна загадка, яку я не в стані розгадати.
    СергіюС, що Вас таки звабило в ісламі? БУТИ ІНШІ, НІЖ ВСІ?

• Подобається Подобається x 1
  3. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

А я думаю, що жінка сприймається, як предмет, що належить чоловікові. Нащо їй переживати якусь насолоду, головне, що чоловік переживає. :ireful1: :ireful1: :ireful1:

• Подобається Подобається x 2
  4. Liliyah Romanova

Ну, скажіть. Більшої дурниці не чула!
    Поясніть, що за фізичні причини, я щось не розумію.

Те, що мусульманки самі собі одягають хіджаб, то відомо. Коли саме? З того, що знаю, то від першої менструації.
    Про те, що жінки ходять у мішках (інакше це назвати важко), то я думки такої, що там саме дядьки стоять. Чому б інакше почалися арешти тих, котрі мають "неправильний" хіджаб.
    А хіджаб тепер перейшов у деяких країнах у шалик, з-під якого волосся видно і спереду і ззаду. Мусульманки тоді виглядають просто як манекенниці, гарно і з викликом, ані краплі скромності. ;)
    Ви - точно ні.
    У мене враження, що KabMiner сам новонавернений.

5. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

навіть відповім.
    --
    Не зовсім в курсі, чому навчають у недільних школах - та й мова не завсім про це.
    Є типові традиції, притаманні певним релігіям - я б таки не порівнював стрибання через вогнище та обрізання, - і можу вам навести приклад язичеського свята, що святкується і надалі поруч з релігійним - паска.
    --
    З вами сперечатися марно - якщо ви дійсно програєте суперечку6 то у вас виникне розчарування, що ви помилилися, свідомо вибравши іслам. Ну бо якось не є (історично так склалося) іслам притаманний європейцям - але то ваш вибір, і ви його відстоюєте.
    --
    Знов таки - визнайте, що в питанні "жінка в ісламі" вас таки загнали на слизьке. Ваша опонентка таки помиляється -
    - і доволі принципово. Бо жінка в ісламі - це робоча худоба, що належить чоловікові. Як майно.
    --
    Чи написано в корані, що жінка не повинна йти перед чоловіком - лише позаду?

6. Liliyah Romanova

Щодо прав жінки у християнстві. Якби не християнство, то би й не було кращого ставлення, не було би революції. Не було би рівності, яка є сьогодні.

КабМінере, проілюструйте рівність у язичництві.

7. Liliyah Romanova

Дякую, afterstep, пригадали.

Під час молитви, жінка ДЕ знаходиться???
    І так само удома. Під час молитви жінка позаду стоїть. І молитву вона може провадити лише тоді, коли є вона і доньки, якщо є син, то молитву провадить син. Та-а-а, апостол Павло би був невимовно щасливий. І чого то чоловіки собі думають, що то саме вони мають жінці казати, що і як робити. По-моєму, то саме їм треба казати, що робити, бо самі вони мало до чого доброго додумаються.
    (Можете спихати на фемінізм, але по-перше, мої слова всіх чоловіків не стосуються, а по-друге, обурення викликає саме спілкування з деякими чоловіками, яких і чоловіками не варто називати, звичайни мужлаї.:sad:)

Щодо позаду, то у МП матушка завжди має позаду батюшки йти. І обручку батюшка не носить, бо він із церквою заручений.

8. SerhijS

SerhijS Well-Known Member

А як християнство підійшло до слов'ян? Здається Володимир нікого не питав. В Дніпро або …

9. Liliyah Romanova

Миху, вже давно відійшли часи, коли всі поляки були римо-католиками, західні українці греко-католиками, східні - православними. Сьогодні нарешті є дні вільного вибору. Україна та Польща ще дуже консервативні, Росія - не менше, але і на них прийде усвідомлення, що багато поляків уже є в індуїзмі та ісламі. А є, миху, чорні греко-католики. Є навіть у Перемишлі чорний диякон. Я своєму татові часто пвторюю, що українець не дорівнює греко-католик, а тим більше не дорівнює християнин. Саме ця свідомість допомагає мені бути толерантною.

Я є в тій релігії, яка дозволяє мені бути вільною у моїй вірі, почуватися не приниженою дурними правилами та застарілими жидівськими традиціями, не завжає мені бути з Богом. Я можу цілувати ікони, а можу не цілувати, можу не цілувати руку священику і ніхто мені нічого не скаже, можу критикувати свю церкву за деякі застарілі практики.

Можливо, якби я була чоловіком, я би вибрала православ'я, або мусульманство. Але я, на щастя, не чоловік. А для мене, як жінки, найкраще підходить саме моя церква, з усіма її недоліками. Я люблю її традиції і люблю те, що вона дає мені свободу.

10. Liliyah Romanova

Поясніть мені, панове чоловіки (з консервативних релігій), чому жінка має бути позаду чоловіка, чому вона має покривати голову, чому не може приступати до причастя чи до храму, чи до кровоточивої ікони у дні менструації? Чому над жінкою треба читати молитви на очищення після шлюбу, після першої шлюбної ночі, після народження дитини?.. Чому жінка не може заходити до усіх приміщень храму? Чому існує бабинець?

Чого боїться чоловік у храмі, що він так себе відокремлює від жінки? Що за дивна боротьба з власною слабкістю та невмінням контролювати гормони? Аби жінка не спокушувала чоловіків, останні придумали усі ці правила, аби захистити себе перед її спокусою, яка сидить так насправді у голові самого чоловіка, а не у природі жінки. Жінка має стояти позаду, аби чоловік міг зосередитися на молитві до Бога і не думати про свою пристрасть до жінки.
    Священослужитель не може служити, якщо попереднього дня він кохався зі своєю дружиною, аби це не заважало йому молитися до Бога. Чоловік має вибирати чи хоче бути одруженим, чи бути священиком. Бо хто його знає, яким він буде відданим чи не відданим церкві священнослужителем, якщо церква дозволить йому одружитися.

Невже страх може так сильно опанувати усі сфери, і тільки ці правила, а не боротьба зі страхом, можуть допомогти? Властиво, нащо тоді з чимось боротися, нащо ставати духовно дозрілим, навчитися контролювати себе, якщо легше почати контролювати жінку, яка у своїй любові може зробити все, як померти за іншу особу, так і вбити.
    Страх перед внутрішньою, духовною силою жінки, змушує заховати її подалі від себе?

Чому змій у раю спокушував Єву? Бо якби він спокусив Адама, то спокусив би ЛИШЕ Адама. А спокусивши Єву, він спокусив одразу обох. Ось вам і анекдот про головний біль. Це аргумент, який можна вміло використати, навіть якщо він не є правдою, але він є захистом для жіночої волі. Вона не скаже прямо: "я не хочу", вона скаже м'яко, аби не вразити надто сильно чоловічу гордість. Змій мав спокусити Єву, якщо хотів мати обох.

11. SerhijS

Так.
    Та ви що? Не може бути?:p
    Ви мабудь давно не бачили жінок-селянок, чи жінок які виконують брудну і важку роботу в нашій державі де жінка не худоба.
    Права жінки вибили самі і християнство тут ні до чого, воно лише погодилося.
    Чим саме?

12. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

почитайте шкільний курс - доволі гарно висвітлено побутові особливості в ісламських республіках. не подобається вам радянське чтово - почитайте англійське, не пригадую точно - здається Оруел. Початок 20-го століття.
    --
    Такий собі анекдот... Афган6 іде жінка6 за нею - ішак6 а вже за ними - душман.
    Зустрічний і каже йому - що ж то жінка йде попереду - чого коран порушуєш?
    - Як коран писали - тоді мін ще не було....

13. Liliyah Romanova

Ха-ха! А в ісламі би жінки собі то право вибили??? Чи з них би його геть вибили? :sad:
    Ви про арешти жінок та дівчат-мусульманок чули? Арештують за те, що не такий хіджаб. Замало голову прикриває. От вам і рівність, і права.

14. Liliyah Romanova

Апостол Павло говорив "най мовчить жінка у церкві", що жінка має або покрити волосся, або голову поголити. А нащо покрити? Аби чоловіка не спокушати. В мене враження, що чоловік то така натура, що чого не побачить, то додумає, і все одно спокуситься, то чого жінки мають через чоловічу слабкість мордуватися?

15. SerhijS

Жінка то велика спокуса! :D Хто проти?
    По Павлу, жінка повина покривати голову на знак його влади над нею.
    Мене просто дивує вільне ставлення до Писань деякими християнами. Не подобається що написано не буду виконувати, подобається буду. А церква толерую цьому аби не втратити паству.

• Подобається Подобається x 1
  16. Liliyah Romanova

Церква не може змінити того, що Павло написав. А оскільки жінка чоловікові рівня, то те, що Павло казав, то його інтерпретація. ;) Бачите, ви вже дивитеся з точки зору ісламу, тому не розумієте цього. Павло - не Ісус.

Чесно, я Павла взагалі колись майже не читала. Вважала, що в нього проблеми з жінками були, того він таке написав. Точно погану тещу мав. І не поважала я його.

17. Liliyah Romanova

18. SerhijS

Факти правда кажуть, що жінки набагато частіше приймають іслам. І не лише для шлюбу.

19. SerhijS

А Ісус взагалі нічого не писав.
    Ви хіба християнка?

20. SerhijS

Це що?

а де твій аватар? :)