Жінка у різних релігіях

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем SerhijS, 3 тра 2007.

1. tradakad

tradakad Well-Known Member

Відповідь: Жінка у різних релігіях

:) довго думали? чи ще якісь питання? - може й відповідь придумаєте одразу? :) - трохи допоможу. у жінка мають бути закритими деякі частини тіла, та якраз саме ті, що є відкритими при зайняттях тими видами спорту про які Ви писали (до речі - у чьоловіків теж є такі частини , що мають бути закритими. і це не тільки те, про що Ви одразу подумали прочитавши попереднє речення) - тобто це не значить, що наприклад жінкам не можна плавати. ім не можна ОГОЛЯТИСЯ.

до речі погляньте в гуглі наприклад запит "muslim+swimsuit" на першому місці виводить
    "www.muslimahswimwear.com Excellent Swimsuit for Muslimah. Now Everyone Can Swim!"

а на другому наприклад

"Islamic Sportswear and Swim WearAhiida swim wear and sportswear, the new concept in Modest Sports Apparel for today's modern Muslim female.
    www.ahiida.com/ - 6k - 18 Jul 2007 "

тобто плавають мусульманські жінкі, і ніхто їм цього не забороняє...

2. Олена_ua

Олена_ua Well-Known Member

Слово "невірний" несе у собі негативний зміст. Це означає, що мусульмани сповідують негативне ставлення до християн, як до невірних, а себе вони звичайно причислили до вірних/віруючих, білих і пухнастих.

3. SerhijS

SerhijS Well-Known Member

Ну дик…! :)

4. zet

zet Дуже важлива персона

Ну, и где тут про равноправие женщины? Не вижу...
    Я хорошо помню семейное фото одногруппника. На фото жара. Папа и братья в легких рубашечках с коротким рукавом и рядом вся в черном, закупоренная по самые брови, мама.. Просто жуть....

5. tradakad

взагалі то питання Миха було не про рівноправ"я , а про те чьому не існує жіночих команд Ірана та Ірака з плавання та атлетики (так здається?) взагаліто про Ірак - я не впевнений чи існує зараз хоча б олімпійська збірна Іраку , не буду казати чьому в мене такі сумніви - гадаю це зрозуміло всім.. а стосовно саме Іранського спорту - ось наприклад http://www.iranmania.com/ - тут і про жіночий спорт і про багато чього інше, а взагали "google rulezzz" :) (це не Вам особисто, це так, ремарка)

а стосовно рівноправ"я - питання на питання - а де тут нерывноправ"я - чи чоловіки на тому фото були у шортах?

6. zet

zet Дуже важлива персона

Они были в легкой белой одежде, а женщина в плотно черной и руки тоже закрыты по самые кончики пальцев, одни глаза торчали из-под черного платка... Сами б они в таком пожарились...

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

ну так так, але на Оліпіяді шось не видко, я ж не про одежу.

8. tradakad

так все ж таки - по вірі дається чи це казав Іса (мир йому)?

чи хтось знає слова які казав Ісус (мир йому), та які не написані в Біблії?

Ісус (мир йому) це Бог - чи хто? яким чином могла існувати примірення з собою? Ісус і Бог це одне й те саме чи ні?

9. tradakad

Ви вважаєте, що ті люди примусили вдягти ту жінку одяг саме чьорного кольору?

10. zet

zet Дуже важлива персона

Для этого есть общественное мнение сформированное именно религиозными пристрастиями. В Украине женщина всегда была все-таки в другом положении в обществе, так вот пусть так и остается. В Ираке одно. а у нас - другое.. Меня беспокоит именно повышенная активность мусульманского мира не на своей территории. Всему свое место, и пусть все остается на своих местах. Вы просто не задумываетесь о взаимопрникновении культур. Чем больше будет мусульманский мир идти к нам, тем быстрее эмансиапция прийдет и к ним. Но сейчас об этом не хочется вам думать, вообразили себя пророками среди неверных... Ну-ну, готовьтесь к бикини. в общем, если не измените свою политику проникновения, тогда дождетесь "ТОГДА МЫ ИДЕМ К ВАМ!!"..

• Подобається Подобається x 1
  11. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

дія рівна протидії, нє? або будь-який процес, для рівноваги, потребує свій еквівалент в зворотню сторону?
    І ще - не слід свідомо порушувати рівновагу, що самостійно встановилися сторіччями - це викличе лише непотрібні збурення, коливання коло точки рівноваги, і з часом - все одно поверне до існуючої точки рівноваги ;)
    --
    І тільки трупи на шляху цих збурень нагадуватимуть прийдешнім поколінням про хибність шляху предків ;)

12. tradakad

так все ж таки - суспільна думка чи РЕЛІГІЙНА НОРМА?

а можливо навпаки? чим більше дехто йде на Іслам тим більшу викликає протидію...

:) гоовтесь к бикини? будемо готуватися, але Ви (це абстрактно) вже отримали хіджаб :)

13. zet

zet Дуже важлива персона

А вы находитесь на Иракском форуме или все-таки на Львовском? Это вы агитируате не на своей исторической территории.
    А я хорошо помню слова моей знакомой мусульманки, Намизы: "О, теперь я поняла почему наши идут замуж за русских и украинцев".. :)
    Вот когда Мих, например, пойдет агитировать на исламский форум в Марокко, Ираке и т.д., тогда вы будете правы, а сейчас это вы провоцируете противодействие...

14. Омар Люлька

Омар Люлька Well-Known Member

Ва алєйкум ас-салам!
    Ти брате звичайно правий, я невдале слово підібрав. Словом "молитва" я хотів показати повищений статус цього поминання.

15. zet

zet Дуже важлива персона

Служил мой дедушка в Иране, то там тоже девушки, как только не было своих мужчин на улице, то "личико показывали"... :) Лучше поосторожней, а то ведь всякой твари божьей хочется свободы, а тем более человеку - женщине..

16. Омар Люлька

Ну от, так що там перівірять було?
    Миху, я розумію, що вцій ситуації ніхто нікому нічого не доказати. Але мені здається Ваша інтерпритація показує Ісуса(ас) не в найкращому світлі...
    Якщо, він(ас) не мав права їй допомогти, тоді його вчинок можна пояснити так. Вона його прохає про допомогу, але він(ас) не має на це права, тому страється відійти, його мучають сумніви, тому він ходе сам не свій, його учні починають прохати, він з останіх сил намагається відмовитись, але бачивши, що вона заради дочки йде на всякі образи, і сам преступає заборону. ІМХО, поступає благородно.
    У Вашому варінті, він(ас) прийшов допомогти всім людям, чомуж тоді потрібна була ціла вистава? Адже людина страждала! Назвав би відразу собакой, та б щось відповіла він(ас) би і врятував дочку. Так ні ходив чомусь, аж поки учні не стали прохати. Якщо ж припустити, що він(ас) знав що в неї в серці твориться, то можна заявити він поступав аморально (зауваженя, я засуджую вчинок, а не людину).

17. Омар Люлька

Ну щож, нашли ще одне протиріча в Євангелії, порівняйте з Матв. 10:5-6, а ща загляньте в Дії 11:1-15, чому Петро почав оправдовуватись, якщо Ісус(ас), прямо сказав йти до всіх народів?

18. Омар Люлька

Так він(ас), що не знав яка в неї віра? Для чого він над нею знущався? Чи це теж тільки християнин знає?
    Навіщо? Кожен відповідає тілька за власні гріха, і ношу важчу, ніж людина, може понести Бог не дає...
    З цим він(ас) не впорався.
    Ну і в чому, це примирення виразилось наведіть історичні приклади. В багатьох релігіях бог помирав і восресав, якби хоча б одна із них була істиною, це вже якось по діяло б...
    Доречі коли до Толстого звертались "Христос воскрес!", він відповідав "та не воскресав він, не воскресав!".

19. Омар Люлька

Добре, тоді сприймайте без перекладу це слово, тобто як кяфір, що означає не мусульманин. Це слово нейтральне, і негативний відтінок появляється після перекладу.
    А Ви вже, Олено, знеєте що в людських сердцях чинеться? Звідки Ви знаєте, хто з нас і як ставиться до християн?
    З.І. Так які народи буде бити Ісус(ас)? Напевне не білі і пухності?..

20. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Wrong! Якраз з цим він впорався на 100%!
    " Бо так бо Бог полюбив світ що віддав свого сина єдинородного, щоб всякий, хто вірує в нього не загинув, а мав життя вічне"( Єв. Ів. 3:16). І він не винен, що такі як Ви не віруєте в нього а шукаєте собі "пророків" які можуть завести тільки до грузовика зі взривчаткою.

а де твій аватар? :)