Жінка у різних релігіях

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем SerhijS, 3 тра 2007.

1. KabMiner

KabMiner Well-Known Member

Відповідь: Жінка у різних релігіях

Та й наше законодавство, і не тільки наше, також на основі традицій писане. Різні закони були прийняті в різні часи, що за дивне питання?
    Одночасне поховання жінки разом з чоловіком було малопоширеним в Русі (хоча таке дійсно було), але таке поховання було повязане з тим, що жінка не уявляла свого подальшого життя без чоловіка, оскільки в шлюбі вони були одним цілим.
    Стосовно того що чоловік міг вбити жінку - це вам так від кальяну здалося, насправді нічого такого не могло бути, бо це було б просто вбивство і за жінку помстилися б її родичі. Чоловік звичайно міг вбити жінку у випадку зради, чи в якихось інших екстремальних випадках, але це не було нормою.
    "Руська правда", як і будь-який юридичний акт узаконила ті відносини, які вже обєктивно склалися на той час.
    Та немає тут нічого незрозумілого. Германці більш маскулінізовані і їх жінки є більш "чоловічими", а у нас жінки є жінками.

• Подобається Подобається x 1
  2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Чого тільки народ не придумає: то жінку спалювали, бо соціальний статус мала високий, то її спалювали, бо була гарною, то спалювали, бо сподобалась монаху. Це називається язик мій - ворог мій. Фантазуймо-фантазуймо.

3. zet

zet Дуже важлива персона

Це ми просто хоч чимось намагаємося звичайнісеньке звірство пояснити, але не дуже вдається. Це так же ж важко зрозуміти, як і логіку Чикотіло, наприклад. Якимсь чином він же себе теж виправдовував, але нам того не зрозуміти й не прийняти ніколи...

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Скоріше фантазуємо на тему, якої достименно не знаємо. Не знаємо ні того, що було насправді, ні того часу, в якому все це відбувалося. Єдине, що знаємо і памятаємо - це антирелігійну пропаганду совєтских часів, мов папа римський організував вбивство Ярослава Галана. Така собі інквізиція на рівні ОБС в теперішній час. Можна обговорити, нє?

5. muhammad_islam

muhammad_islam Active Member

Вітаю всіх форумчан!
    АсСаляму Алєйкум ва РахматуЛлагі ва Баракятуг, всім хто сповідує релігію Іслам!

Хочу попросити всіх, хто пише про "нелюдьське" ставлення до жінки в Ісламі, наводити приклади з Корану та висловів Пророка, мир йому. Все інше для нас не є авторитетними джерелами.
    Посилання на те що "є такий анекдот" жодного мусульманина , а також розумну людину не задовільнить.
    У радянськи часи, коли ссср почало загарбницько-колоніальну війну проти мусульман середньої Азії та Північного Кавказу, працювали психологи, цілі інституції для того щоб скомпроментувати Іслам.
    Сьогодні цю політику наслідують Сполучені штати та Рос. федерація. Але
    навіть продивившись всі російські серіали, "клони" та ін. ви не будете знати про Іслам навіть 0,5%.
    Не треба історій про азербаджанців, узбеків та інших. Багато зних так само далеко від Ісламу, як більшість українців від православ'я. Це все одно, що я вам наведу у приклад київських повій, які носять хрестики, або ченців-гомосексуалів з Печерської Лаври та скажу "ось чому вчить християнство"!
    На весні я був у ОАЕ, та про становище жінок на Близькому Сході я можу говорити те що я бачив на власні очи. Там жінки навчаються, займаються бізнесом, водять авто - і хустка їм в цьому не заважає.
    Хто небудь з вас може сказати: "в тій країні я бачив ось таке ставлення до жінки"? Якщо ні - тоді не треба базікать!
    Я народився на Північному Кавказі, де всі і чеченці - мусульмани, і православні українці ставляться до жінок однаково. Жінка - це честь, це мати. Її кохають, її забеспечують, її захищають.

Сказано у Святому Корані: "Рай знаходиться під ногами матері"

Ми віримо: хто з мусульман загинув захищаючи віру, батьківщину, або захищаючи мусульманку, той потрапить у Рай.

Може я пишу це жорстко, але я мусульманин і я стверджую, що Іслам це єдина істина! Це моя власна думка, яку я нікому не нав'язую.

Попередні винувачення в тому що SerhijS нав'язує свою думку безпідставні.
    В Корані є аят, де сказано: "не має примусу у релігії".
    Крім цього, краще про це сказано у 109 сурі Корану «НЕВІРНІ»:

В Ім'я Всемилостивого, Всемилосердного Бога.
    1. Скажи їм: «О ви, невірні!
    2. Я не буду поклонятися тому, чому поклоняєтеся ви,
    3. І ви не поклоняйтесь тому, чому поклоняюся я,
    4. Бо й я не поклоняюся тому, чому поклоняєтеся ви:
    5. Адже ж ви не поклоняєтеся тому, чому поклоняюся я!
    6. У вас — своя віра, в мене — своя!»

P.s. Liliyah Romanova, раджу вам запитати про становище мусульманок у самих мусульманок.

Крім того пропоную подивитись одне посилання:
    HTML:
    http://www.inminds.co.uk/hijab-protest.html
    Дякую.

6. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Мир Вам, Muhammad_Islam !

Багатьом буде цікаво прочитати те, що пишуть форумляни-мусульмани.
    Але набагато краще вести розповідь у пізнавальному ключі (з цитатами, власними або процитованими тлучаменнями, прикладами).

Ось тільки фраза "NNNNNN - це єдина істина!" (устами віруючого БУДЬ-ЯКОЇ релігії або конфесії) - може тільки відштовхнути від нормального діалогу.

Колись мене за кордоном до такої міри дістали Свідки Єгови саме фразою "Тільки ми пізнали істину", що мені не хотілося би вести з ними полеміку.
    Тим більше що і Ви і я виросли в тоталітарній системі і в нас відраза до пропаганди - в крові. Погоджуєтеся зі мною ?

Ви можете заперечити, що певна кількість дописувачів-християн або атеїстів розповідає багато "байок" про Іслам ?
    Можливо так. Але майте терпіння, якщо хочете донести правдиву інформацію, якою володієте і взагалі продовжити діалог. Згодом з"являться більш змістовні запитання до Вас. (*)

З повагою.

P.S. Я народився й прожив 6 років у Середній Азії, ксенофобією не страждаю.
    Мусульмани - просто люди з традиціями та обрядами, відмінними від наших, але спокійно можна поважати одне одного і співпрацювати.

(*) Ви думаєте, нам просто щоразу доводити опонентам деякі пиатння з історії України, про наших героїв, про походження мов і т.п. ?

А Ви ж тут не єдиний мусульманин, якщо Ваше формулювання буде малопереконливим, то Ваші брати по вірі допоможуть.

7. Омар Люлька

Омар Люлька Well-Known Member

І Вам Мир, Борисе!
    Із всіх форумчан-мусульман, знання щодо Ісламу в Мухаммада самі сильні. Він раніше за нас почав цю релігію сповідувати, якщо наприклад я прийняв Іслам, в листопаді минулого року, то він вже 5 років як сказав шахаду (тобто свідчення віри).
    Кожен віруючий вважає, що істина релігія, тільки та, яку він сповідує, інакше він би її не сповідував. Хоча нав'язувати свою думку неможна, тут я з Вами погоджуюсь, це тільки може відштовхнути людину, і вона завжди закриє своє сердце. В тій сурі саме й сказано, що б ми нікому своєї думки не нав'язували.

8. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Ось саме дотримуючись цієї мудрості й треба розповідати про свою Віру. Кожному.

• Подобається Подобається x 4
  9. Олена_ua

Олена_ua Well-Known Member

Прошу мені пояснити, хто для вас є невірним?
    Якщо це стосується мене та їнших християн, то я протестую!!!!!

10. Liliya

Liliya Well-Known Member

Історія близької знайомої...
    Вона українська дівчина, ще студенткою медичного училища познайомилася з хлопцем з Марокко. Зустрічалися, потім одружилися. Звісно, вона прийняла мусульманство.
    Поїхали на ПМЖ до Дубліну. Після декількох років життя закордоном Катерина (саме та дівчина) приїхала з чоловіком та двома дітьми в гості до її батьків.
    Люди, котрі ще з дитинства її знали, побачивши її в мусульманській одежі, в хусткі, в слід їй шепотіли "Ой, бідна дівчина, певно він її ображає, знущається, на вулицю не випускає" і т.д.
    Коли мені випала нагода з нею поспілкуватися - я була приємно вражена.
    Катерина була весела, щаслива, повністю задоволена своїм життям. Красивий одяг, під хусткою зачіска, золоті прикраси, люблячий чоловік. Діточки веселі та радісні.
    Від спілкування з нею отримала максимум задоволення, її розповідь зруйнувала всі мої підозрілості і сумніви щодо її сімейного щастя.
    Зараз вони живуть в Касабланці, вона в третій раз вагітна, запросила до себе в гості своїх пристарілих батьків. Вони, мабуть, і не мріяли на старості літ побувати в барвистій Касабланці. :)

11. Melody

Melody Well-Known Member

От одне мене цікавить: чому саме жінка приймає редігію чоловіка, а не навпаки? Чи знав хтось випадки, щоби чоловік-мусульманин прийняв християнство (чи будь-яку іншу релігію) для того, щоб одружитися з жінкою, яка належить до іншої віри?

12. Омар Люлька

Мені брати, які добре володіють арабською пояснювали, що краще, це слово перекладати не як "невірні", а як "невіруючі", тобто ті хто не віре, в місію Пророка Мухуммада(савс). Так це Ви :)
    З.І.Чи можливо Ви вірите, що Мухаммад(савс) останій пророк Божий?

13. Омар Люлька

Я знаю випадки, коли чоловік, для того щоб одружитись на мусульманці приймає Іслам. Що правда християнином до цього він був лише номінальним.

14. Melody

Melody Well-Known Member

Мені цікаво, чи чоловік-мусульманин може змінити релігію задля жінки-іновірки.

15. Олена_ua

Олена_ua Well-Known Member

Я християнка і вірю в Бога.
    То як мене можна назвати "невіруючою"?
    Неприємно, коли на тебе говорять неправду, але це не моя проблема, а того, хто це робить.

16. SerhijS

SerhijS Well-Known Member

А шо падєлаєш?
    :)

17. SerhijS

SerhijS Well-Known Member

Це не мені здалося :)
    Це Грушевському та іншим історикам мабудь наснилося :).

18. zet

zet Дуже важлива персона

Это ж тогда значит, что все мусульмане неверные неверующие, с точки зрения христиан? Понятно!

19. Омар Люлька

Звичайно ні!

20. Омар Люлька

От Бог, послав останього Пророка(савс), а Ви в нього невірете, тому в цьому контексті Ви невіруюча. Я ж всвою чергу не вірю, що Ісус(ас) Бог, тому в цьому контексті не віруючий я. Нічого тут дивного та образливого немає.

а де твій аватар? :)