Зеленський і КО - 2

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем medwedo berlogsoni, 15 лип 2019.

Статус теми:
Закрита.
  1. FB_IMG_1618222181496.jpg

2. Lanktocha

Lanktocha Well-Known Member

Перше, що згадав з творчості Шевченка, поема "Катерина":
    Кохайтеся чорнобриві,
    Та не з москалями,
    Бо москалі лихі люде
    Роблять лихо з вами

В десятий раз одна і та сама таблиця, нічого дивного, просто нема нової методички, а заробити пиріжок треба.

Цікаво, кричать про ріст цін, несправедливе підняття, можливо, ріст зарплат і пенсій так само з цим пов'язаний, інших факторів не бачу, але, що коли зростали ціни за Порошенка, то зростали "патріотично" і тільки тепер "по-зрадницьки"?

3. Я повторю і в 11 раз. Мені не жалко і вам неприємно
    FB_IMG_1617524279230.jpg

4. Lanktocha

Lanktocha Well-Known Member

На пам'ять вчити не збираюсь.
    Як я казав, нових методичок ще нема.
    Були якісь переваги у правлінні Порошенка, для когось ще молодість і здоров'я, але минуле це минуле. Не треба таких аргументів, як старий пердун-совкодрочер плаче за совком і кидається на незгідних із піною з рота.

5. medwedo berlogsoni

medwedo berlogsoni Das stud nemödik a del binos gudikum.

Таке часто буває. Хоча у відомій радянській пісні було сказано "Песню нельзя сочинить - песни рождаются сами", але у кожної пісні є людина-автор, або навіть двоє.
    Наприклад, "Повій, вітре, на Вкраїну" вважається народною, хоча у неї є автор - Руданський (той що писав пречудові гуморески про попів, хрести, наприклад, Горох або Циганський хрест.

• Подобається Подобається x 1
  6. medwedo berlogsoni

Погоджуюся, але частково. Дійсно, у Шевченка множина від слова "людина" буде "люде".
    Але за радянських часів цю поему дещо перебрехали.
    "Москалі - чужі люде". Погодимося, що це - сильніше, ніж нейтральне "лихі".
    Ось факсиміле дореволюційного Кобзаря.
    Кобзар Катерина.JPG
    Kobzarʹ : Taras Shevchenko , Nikolaĭ Ivanovich Kostomarov, Mikhail Osipovich Mikeshin : Free Download, Borrow, and Streaming : Internet Archive
    Видання 1876 року, Прага

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Медведо, не тупи. Сильніше, слабше...
    Факт один: можна так, а можна так. І це не помилка!

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

Класне фото: або у чувака ззаді кулі відскакують від голови, або то десь під Києвом постановка.:)))
    ©-служба Президента України/Reuters Президент України Володимир Зеленський 9 квітня 2021 року відвідає позиції збройних сил поблизу лінії фронту з підтримуваними Росією сепаратистами на Донбасі.

9. Silver bullet

Silver bullet Well-Known Member

та звісно, Зеленський не може там бути, тому що порохоботам таке не тре..
    Ви таки притирені.

10. Їхав з Привозу 12 трамваєм, хвилин 15 слухав дискусію одеситок 50-80 років (розмовляли 6 жінок, у кожній кожна теза в яблучко). Передаю мовою оригіналу:
    - Ля, ты посмотри на нее, не голосовала.. А кто ж его выбрал тогда?
    - Сейчас все говорят, что за Зеленского не голосовали...⬇️ https://t.co/7x89YGzLXc
    - Так он же наркоман. Я это видела еще на стадионе.
    - Да они все там в Квартале наркоманы
    - Еще бы! Членом по пианину бацать, это ж как обкуриться надо!
    - А кортеж его видели? Километр! Его же не объедешь!
    - А говорил, поц, если закон нарушит, то сам уйдет. Как же!
    ⬆️- Он и Конституцию уже вдоль и поперек нарушил, а уцепился за власть не оторвешь!
    - Он на второй срок намылился!
    - Говорил коррупцию поборет, а сам ее возглавил вместе со своей администрацией.
    І вишенька на торті:
    - Да Порошенко по воровству по сравнению с Зеленским младенец! https://t.co/UNik5wv5IG

11. 20210413_181802.jpg

• Подобається Подобається x 1
  12. О Булю вирахували:

View: https://twitter.com/h_kharkov/status/1381962834314022913?s=19

13. medwedo berlogsoni

Дивимося правила.
    Правила Форуму

Я вже помітив давно, що Хомчин - свиня. Це - зайвий доказ того, що я був правий. О пів на другу ночі особисті дані інших учасників форуму може шукати тільки свиня. Риється, риється... П"ятачок ще не стерли, Хомчине?

14. medwedo berlogsoni

Миху, це - не помилка граматична, але це - перекручування того слова, яке написав поет.
    От про що мова.
    Шевченко написав "чужі люде", і так і потрібно цитувати, хоча "лихі люде" вживається дуже часто, але це - не слова Шевченка.
    Можна вставити "москалі - добрі люде", "москалі - файні люде", "москалі - сині люде", "москалі - білі люде", "москалі - чорні люде", "москалі - вищі люде", "москалі - нижчі люде"... По-вашому, "можна так, а можна так".

Учіть краще Сосюру, його вірш "Сталін" (як Ви, до речі, на нього вийшли, коли шукали, чим мене "зрізати"?)

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

А ми не обговорюємо ні Шевченка, ні Сосюру.
    Ми обговорюємо кличну форму. Я вам і без Сосюри привів приклади.

Ось це і треба було довести.

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

Може, чи не може....

про фотку скажіть.

17. medwedo berlogsoni

Де Ви бачили тут кличну форму? До речі, зараз кажуть "кличний відмінок"
    Коли я говорив "немає граматичної помилки", то мав на увазі виключно "лихі люде"-"чужі люде". Тут кличним відмінком і не пахне.

А те що можна так і можна так... Так "мужичьйо необразованноє" (С.П.Голохвастов) все що завгодно перекрутить.
    Можна сказати "Послухай, Петро", а можна сказати "Послухай, Петре". Зрозуміють і так, і так. Але в першому випадку це буде наближено до прокацапського суржика, а в другому - правильна літературна українська мова.
    Ви ніде в українській літературі не знайдете звертання "циган", лише "цигане". А в російській звертання буде "Эй, цыган, подь-ка сюда", бо в них не існує кличного відмінка.

18. 20210413_181802.jpg

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)