Зе проти ЗСУ

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Mykhaylo Khomchyn, 23 січ 2025.

1. Andrii Osadchuk.

“Я розумію, що Зеленський вперто буде дотримуватися свого «бойового» дрес-коду і всі найбільш віддані йому люди продовжують робити те саме, аби виглядати, як команда. Але чим далі, тим цей перформанс наносить все більшої репутаційної шкоди нам як країні. Особливо коли мова йде про нові політичні команди партнерів, які не пройшли адаптації Україною з початку 2022 року.

Напевно, всі знають, як жорстко виховані американські військові в своєму ставленні до військової форми і до того, як вона має сидіти, як кожен ґудзик має бути правильно застебнутий і як все має блищати і бути випрасуване. Зустрічають по одягу. У Вашінгтоні це взагалі культ і релігія, як треба бути вдягненим на будь-який офіційний захід. Ба більше, поріг офіційної установи там не можна переступати в прикиді туриста-студента.

Так от, я досі не вірю, що наші шановні цілком грамотні топ-керівники армії не розуміють, який внутрішній жах і, можливо, огиду відчуває професійний військовий Піт Хегсет, коли бачить перед собою ось такий візуалізований образ лідера армії воюючої країни, що виглядає, як рядовий, що вчора втік з гауптвахти. Я не маю жодного сумніву, що оцінюючи такий прикид нашого міністра оборони, Хегсет в цьому бачить загальний стан справ в українському війську, від якості планування, до якості, командування, дисципліни і оснащення. Думаю, йому достатньо одного погляду, аби сформувати свою точку зору, і, певно, він її вже сформував.

Але ніколи не пізно. Тут або звання присвоїти і одягнути військову форму, або не видурнюватися і одягнути діловий костюм, бо так далі вже ніяк не можна..». (с)

2. Andrii Osadchuk.

“Я розумію, що Зеленський вперто буде дотримуватися свого «бойового» дрес-коду і всі найбільш віддані йому люди продовжують робити те саме, аби виглядати, як команда. Але чим далі, тим цей перформанс наносить все більшої репутаційної шкоди нам як країні. Особливо коли мова йде про нові політичні команди партнерів, які не пройшли адаптації Україною з початку 2022 року.

Напевно, всі знають, як жорстко виховані американські військові в своєму ставленні до військової форми і до того, як вона має сидіти, як кожен ґудзик має бути правильно застебнутий і як все має блищати і бути випрасуване. Зустрічають по одягу. У Вашінгтоні це взагалі культ і релігія, як треба бути вдягненим на будь-який офіційний захід. Ба більше, поріг офіційної установи там не можна переступати в прикиді туриста-студента.

Так от, я досі не вірю, що наші шановні цілком грамотні топ-керівники армії не розуміють, який внутрішній жах і, можливо, огиду відчуває професійний військовий Піт Хегсет, коли бачить перед собою ось такий візуалізований образ лідера армії воюючої країни, що виглядає, як рядовий, що вчора втік з гауптвахти. Я не маю жодного сумніву, що оцінюючи такий прикид нашого міністра оборони, Хегсет в цьому бачить загальний стан справ в українському війську, від якості планування, до якості, командування, дисципліни і оснащення. Думаю, йому достатньо одного погляду, аби сформувати свою точку зору, і, певно, він її вже сформував.

Але ніколи не пізно. Тут або звання присвоїти і одягнути військову форму, або не видурнюватися і одягнути діловий костюм, бо так далі вже ніяк не можна..». (с)

3. MayorMayor

MayorMayor Well-Known Member

Як все починалося:

4. Це грьобаний сюр… Якщо хочете, то виключна ГАНЬБА теперішній владі. В річницю повномасштабного вторгнення, вертухаї ведуть до суду українського бойового генерала.

Сюрреалістична картина, від якої кипить мозок!

Як? ЯЯЯЯЯЯЯК, БЛ@ДЬ таке можливе? Ті, хто вперто відмовлявся збільшувати військо та його фінансування… Ті хто під будь-яким соусом ігнорував заклики союзників і тим самим хоч і опосередковано, але підставили всю країну під російські кулі, снаряди та ракети тепер тримають за ґратами тих, хто першими прийняв бій. Тепер вони там щось верзуть про «питання не тільки територій… коли ми говоримо недбалість, питання що в кілометрах, це важливо, але на кожному цьому кілометрі гинули люди».

Дійсно… На кожному кілометрі… Три роки тому, люди почали гинути десятками та сотнями. Житомирська траса була всипана тілами та розстріляними цивільними автівками, але це… ця… кгм… так звана ЧИЯСЬ недбалість залишається поза увагою, я вірно зрозумів? Наче ніхто і не винний в тій самій злочинній недбалості та політичній імпотенції?

Просто! Немає! Слів!
    FB_IMG_1740415495483.jpg

5. Більш ніж 65% потужностей українських виробників дронів зараз простоюють, бо не мають держзамовлень, але при цьому експорт їм заборонен!

Це вбиває цілу нову галузь, яка могла б не тільки допомагати фронту, а ще й наповнювати бюджет податками від міжнародних контрактів (обсяг втрачених продажів оцінюється в 2 мільярди $ валютних надходжень!).

Якщо державі потрібен прибуток, економічна безпека та розвиток обороноздатності, треба цю штучно створену проблему скоріше вирішувати!

От, що пише Kateryna Mykhalko з відбувшийся на днях найпотужній Міжнародній оборонній виставці «IDEX 2025» (Абу-Дабі, OAE):

“…На виставці озброєння IDEX я опинилася в зоні, де представлена росія, їх дрони. Це дивне відчуття — дивитися в очі людям, які створюють зброю, що щодня обстрілює Київ. Переді мною був великий, вражаючий стенд, який у чотири рази перевершував за масштабами те, що привезла Україна.

На стенді представлена організація «Рособоронэкспорт», яка займається експортом російських дронів. Вони відкрито пишуть: "Протестовано в інтенсивних бойових діях в Україні." Знаєте, скільки вони на цьому заробляють? У 2022, 2023 і 2024 роках це мільярди доларів. За їхніми офіційними заявами, зробленими на виставці в Китаї минулого року, йдеться про 55 мільярдів доларів. Я не довіряю росіянам, це здається завищеною цифрою, але навіть якщо вони перебільшили у п'ять разів, то все одно виходить 10+ мільярдів доларів. І ці гроші вони інвестують у власну оборонну промисловість, що перевищує річний оборонний бюджет України на закупівлю озброєнь.

Це змушує задуматися: яке місце України у світі? Яке місце нашої зброї на міжнародних ринках? росія чітко зафіксувала своє місце. Вони створюють спільні підприємства в Індії та Китаї для виробництва дронів, активно нарощують експортні можливості та захоплюють ринки збуту. А що робить Україна?

Ми заблоковані. Наші виробники офіційно не можуть навіть експортувати технології до Польщі, щоб розпочати спільне виробництво з європейськими партнерами. Це вбиває галузь. І я відповідально це кажу, бо ми вже два роки намагаємося контрольовано відкрити експорт, але все, що маємо — це вимушена релокація підприємств за кордон.

85% наших компаній уже релокувалися або планують це зробити. Ми втрачаємо галузь, а це означає, що почнемо програвати. У той час, коли росіяни нарощують експорт, заробляють десятки мільярдів доларів і реінвестують у власну оборонну промисловість, ми втрачаємо можливості.

І це, на жаль, розумна стратегія з їхнього боку. У них є власний капітал від продажів, вони не залежать від зовнішніх ресурсів і можуть вільно посилювати оборонну галузь…”

АПД: Додам тільки, що нажаль така ж сама проблема у вітчизняних виробників шоломів та бронежилетів…

https://www.facebook.com/share/p/16AagXXaMF/

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

Зеленський підриває роботу ЗСУ:

Facebook

7. Punainen Lippu

Punainen Lippu Народжений в УРСР

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

а де твій аватар? :)