Зе проти ЗСУ

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Mykhaylo Khomchyn, 23 січ 2025.

1. Вчора мене публічно атакували прихильники Мар'яни Безуглої. Я розумів, що рано чи пізно це станеться, тому що я вважаю цю депутатку відкритим ворогом і послідовно критикую її антидержавну діяльність з дискредитації ЗСУ.

Я не планую влазити в срачі з недостойними людьми, тому не буду відповідати. Хоча там ціла купа цікавих сюжетів і срач стояв би вище гір дуууже довго

Але я продовжу розказувати людям правду про антидержавну діяльність цієї депутатки Слуги Народу, бо служить вона не українському, а російському народу.

Мабуть мало хто вже згадає, але саме Мар'яна Безугла була першою людиною, яка посміла публічно хейтити військових і публічно їх зневажати. Це сталося більше року тому, коли проводили спецоперацію з вигнання Головкома Залужного з армії. Мар'яні була відведена головна роль в дискредитації на той час Головкома ЗСУ Валерія Залужного. І вона взяла на себе роль торпеди, яка зібрала на себе весь негатив від звільнення популярного військового.

Тоді, рік тому, всі були шоковані зухвалістю Безуглої. Бо у суспільстві існувала мовчазна згода не хейтити своїх захисників ЗСУ.

Відчуваєте, яку скриньку Пандори відчинили тоді російські спецслужби за допомогою Безуглої? Бо пройшов всього рік і ЗСУ критикують всі – від домогосподарок до журналістів і блогерів, що набирають собі підписників на дискредитації армії. Хейт ЗСУ перестав бути крінжем і став мейнстрімом. Кожна воша тіктоківська починає й закінчує з висміювання і зневаги ЗСУ.

Я це все бачу, пам'ятаю і нікому не дам забути, яку роль відіграла депутатка Безугла у поширенні російських наративів про слабку, погану і ворожу до українців власну армію, яка, нібито, не береже людей і "неправильно" воює.

Я не вірю у співпадіння і в те, що Безугла просто ріже правду-матку, коли її рот слово в слово повторює Скабєєву, Соловйова і путіна.

А ще хочу сказати, що люблю, коли мене атакують. Слабшим це не робить. Навпаки. Видалив кілька щурів, що сиділи в друзях і шукали моєї уваги, а потім полайкали бруд про мене. І побачив, хто мої справжні друзі, а хто просто тимчасові попутники, як блохи на собаці.

Дякую тим, хто публічно підтримав. Для мене це важливо і я ціную такі відносини. Треба триматися і захищати своїх. Інакше - ніяк. Ми #переможемо А мар'яни і їх обслуга – це минуле. Після виборів це сміття буде викинуте на смітник історії і ніхто не згадає, що ця Слуга ФСБ взагалі колись була.

Підтримуємо своїх, свою армію, свою державу, своїх людей.

https://www.facebook.com/share/p/1H7CudiV1X/
    #безугла #слуганароду #ФСБ #росія #агентура #хейт #крінж #ЗСУ #Залужний #Україна #друзі #разом #сила

2. MayorMayor

MayorMayor Well-Known Member

Зелені мразі продовжують атакувати
    В. Залужного...

3. Важливе інтервʼю генерала Сергій Наєв для Українська правда про умови, в яких перебували Збройні Сили України / The Armed Forces of Ukraine на початку російського вторгнення 24.02.22.

Як українському військовому керівництву довелося діяти самостійно, беручи на себе всі ризики.

Ми були на межі втрати держави, але вистояли, величезною ціною.

https://www.pravda.com.ua/articles/2025/02/10/7497449/

4. Відповідь зеленій гупі від українця під дописом на сторінці УКУ.

Митець Київський
    Yuliya Yavorskaya ,ви вирішили пободатися зі мною, людиною, яка за 11 років на фронті побачила весь перебіг подій та має змогу порівняти? Від гумових капців та вдягнених, як махновське військо добробатів на шкільних автобусах в якості броньовиків - до "пікселя", найсмачнішого сухпая в світі, запрацювавшого нарешті ВПК, броньовиків "Козак", "Кугуар", "Новатор", БТР -3, БТР - 4 "Буцефал", пткр "Стугна", "Вільха", і тощо, тощо, тощо...
    А потім від всього перерахованого - до "простопєрєстатьстрєлять ", відведення військ, "ета єщо вопрос - кто там пєрвий начал"(Д.Арахамія), зняття з навідників БТРів доплат "за броню", продовольчі обмеження на ппд бригад (Таран саботував харчову реформу в ЗСУ і питання закупівлі продуктів перекидали з МО на місцеві громади), саботаж тис самим Тараном оборонного замовлення на ключовий перед вторгненням рік, демотивація збройних сил вже Резниковим (анонсував мінімальні контракти на 10 років), заява Данилова Кривоносу про те, що "в цій країні військові в РНБО не потрібні", та я можу перераховувати довго і нудно...
    І ви хотіли, щоб на фоні цього саботажу, посиленно створеного офісом президента, включно з його ігноруванням до останнього ДНЯ - ми вискочили, всім наваляли і без жодної втрати відійшли?
    ВИ МАЄТЕ МОРАЛЬНЕ ПРАВО ПИТАТИ З ЗАЛУЖНОГО ЗА ВТРАТИ ЛИШЕ ТОДІ, ЯКБИ ВОНИ БУЛИ ТАКИМИ САМИМИ ПРИ НАЯВНОСТІ УКРІПРАЙОНІВ, ЗАЗДАЛЕГІДЬ ПІДГОТОВЛЕНИХ ВЛАДОЮ. ТОДІ І Я Б МАВ ДО НЬОГО ПИТАННЯ.
    Зараз втрати людей не менші, і при цьому ми котимося назад. Саме цей результат вам потрібен? Четвертий рік війни, ми відступаємо, а влада неспроможна побудувати фортифікації? Покарати корупціонерів, які вкрали на них гроші? Нормалізувати ситуацію з мобілізацією?!
    У вас Залужний винен до сих пір?! І Порошенко? А так - все добре?! Ви, сука, що за істоти?!
    Вам нагадати, хто горлав про цей контрнаступ на кожному кроці?! Вам нагадати, що сам Зеленський повідомив, що плани були відомі в рф?! Вам нагадати, що все було чудово, доки ці гниди не прилізли і не почали там керувати?! Вагнергейт нагадати? А ще ми багато чого не знаємо, що скоро стане відомим. Як , наприклад, те, що нещодавно повідомив генерал Назаров.
    І тоді ви, суки, заб'єте свої пельки і краще доживайте свій вік тихо. Бо у мене до вас, виблядків, які в 2019 році здали країну зеленим підарасам, дуууже багато питань. І ви тільки пискніть щось там після війни з цього приводу.

5. https://www.pravda.com.ua/articles/2025/02/10/7497449/

Давайте відверто: це найбільш серйозна й аргументована (принаймні, досі) розповідь про те, чому армія була не готова до війни і хто в цьому винен.
    Але я хотів би звернути вашу увагу на наступне. В усьому українському документообігу є лише один документ, який зобовʼязував війська висунутися для зайняття оборонних рубежів до введення режиму воєнного стану й до Указу про застосування ЗСУ на всій території України. Це письмовий наказ командувача Силами оборони Наєва (узгоджений із Залужним). Саме цей наказ, ймовірно, врятував армію від першого (найбільш руйнівного) удару ворога.
    А відданий цей наказ був через лічені години після того, як РНБО відмовився вводити в країні воєнний стан.
    Знаєте, що сталося б 24 лютого, якби війна не почалася? Наєв був би заарештований і підданий суду. А якби в замінованій за його наказом морській акваторії підірвалося якесь цивільне судно, то сидів би до кінця своїх днів.
    Тому, зрозумійте, коли я кажу, що Залужний і Наєв врятували країну, це вам, курва, ніяка не метафора!
    К.В.

6. "Новиє ліца" можуть легко пред'явити генералам за "проєбалі" - просто показати директивний документ на розгортання та дії ЗСУ в лютому 2022;

бо армія не діє без наказу, це фундаментальний принцип.

Наприклад, коли було "розведення військ" в 2019, заборона розвідки та вогню у відповідь - це ж не генарали з власної волі робили, а отримали команду "оружиє убєрі", правда?

Тепер Наєв стверджує, що станом на 23.02.22 ніяких документів про можливий напад не отримували - ну то просто спростуйте це і всім стане ясно хто винен.

Але поки ми замість директивних документів маємо лише заяви типу "CNN хуже Скабєєвой", "розвідка ескалацію не підтверджує", "паніка нам не потрібна" та інші "шашликі", і з цим рано чи пізно доведеться щось робити.

Valeriy Prozapas

7. Світлана Самарська

Іде дискусія, хто з військових буде наступним «призначеним» винним за те, що особисто про€бав президент.
    А те, що такі чорні мітки будуть роздані - жодного сумніву. Наш найлюдяніший, в силу повної відсутності будь-яких чеснот, буде рятувати власну шкуру найганебнішими вчинками.

Але ситуація наступна.
    Попри те, що більшість суспільства аж ніяк не вирізняється громадянською свідомістю, дорослістю і відповідальністю, та ситуація зі зрадою президента і його посіпак настільки очевидна, що, аби спотворити реальність, нашому найвеличнішому довелося б знищити мільйони громадян.
    Які будуть стояти на стороні правди попри погрози бути розвішеними на парканах, попри запевнення, що куль вистачить усім, попри заклики до «Пєті» «уйняти своє стадо».

Подібні вихлопи гучно лунали рік-півтора тому. Зараз це уже не працює.

Ми все памʼятаємо:

- Розвідка у вас прекрасна, але ви далеко за океаном, а ми тут, на місці. Думаю, деякі речі ми знаємо трішки глибше про свою державу…

- Зараз активно нападають не на наші землі, а на ваші нерви;

- В травні як завжди – сонце, вихідні, шашлики, і звісно – День Перемоги. А далі літо.

- Я думаю, що Російська Федерація - це теж люди, це теж росіяни. Вони не зможуть піти війною на Україну.

І це мізер. Мізер з того, як нас, завчасно прирікши на смерть, заколисував смертельною колисковою особисто президент України Зеленський В.О., попередньо розмінувавши, роззброївши, відвівши,…………………

І який сповна заслужив найповнішої відповідальності і нажорсткішого кінця.

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

Слуги народу у спілці з ОПЗЖ (проголосували у ВРУ) виділять $0,66 мільярда терористу росії, як оплату за паливо на Хмельницьку АС.

Як вам спонсорство тероризму? Як вам торгівля на крові? У когось є ще сумніви на кого працює влада?

9. А якщо про злочинні накази почнуть ГОВОРИТИ всі генерали?

10. У широко обговорюваних нині подіях початку великої війни (і в згадуваному інтервʼю генерала Наєва) є обставина, на яку недостатньо звертають увагу (або невірно розставляють акценти). Мова про офіційний документ розвідки щодо вторгнення російської армії в ніч на 24 лютого, який так і не надійшов до ЗСУ.
    Я не знайомий із Будановим і ніколи не мав можливості поставити йому питання, як можна було, маючи такий масив інформації, «проїбати» ситуацію, заради якої він і призначений на посаду і котра є його найбезпосереднішою відповідальністю. Тим паче, що цей чемпіон із піару серед усіх керівників розвідок світу в різних інтервʼю чимало згадував про підготовку московитів до нападу, й лише коли настав час Ч, раптом, змінив платівку на «армією РФ не створено ударного угрупування».
    Проте люди з його ближнього кола розповідають, що інформації про 24.02 у них було достатньо. Лише замість того, аби дати цій інформації офіційний хід, її, як заведено у владі паяців, несли персонально до Верховного. А далі відбувалося щось подібне до ситуації з генералом Миронюком, котру я рік тому описав (щодо наради в Херсоні влітку 2021):
    - Андрєй, почєму етот гєнєрал мєня пугаєт?
    І на цьому підготовка до вторгнення, замисленого Путіним як кінець української державності, закінчувалася.
    Ну, а тепер вишенька на тортик. На засіданні РНБО 23.02 (за лічені години до вторгнення) керівник військової розвідки Буданов не підтримав введення воєнного стану, без чого відсіч збройній агресії не можлива
    К.В

11. Як добре, що всім, хто мав честь прийти до ТЦК в 2022 році - не треба ніякого мільйону, ніякої освіти та нульової іпотеки, ніякого протезування зубів, і тим більше ніякої можливості за рік виїхати за кордон.

Та і якщо тобі наприклад 27 або недайбог 34 чи 47 - всього цього тобі теж не треба, худоба стара.

"Простиє рєшєнія і результати", на які ми заслуговуємо.

12. Допис був зовсім з іншим змістом, але поки я його писав вийшла новина — влада запровадила санкції проти Петро Порошенко... ага, державна зрада.

Пʼять років розбудови ЗСУ — це державна зрада.
    Ракетна система Вільха та Нептун — це державна зрада.

Шість мільярдів гривень особистих коштів, які витрачені на допомогу ЗСУ — це також вочевидь державна зрада...

Я писав допис про черговий вантаж від Порошенко та ГО Справа Громад. Чергові тисячі ФПВ, екскаватори, прально-душові комплекси, системи купольного РЕБ, квадроцикли та зарядні станції. Ключове слово було "черговий"...

Але... але, мабуть, це буде на деякий час "останній" вантаж допомоги ЗСУ від Порошенко, адже санкції передбачають блокування рахунків. І, наскільки я розумію, благодійного фонду.

Ну, якось будемо намагатись хоч щось зібрати самостійно. Реквізити ж відомі.

Бля...
    Юрій Бірюков
    FB_IMG_1739390235041.jpg FB_IMG_1739390226596.jpg FB_IMG_1739390219028.jpg

13. "Так що, РЕБ та fpv від Пороха не буде?" (с)

Схоже, на невизначений час не буде.

Це означає, що за чергове "простоє рєшеніє" "нових ліц" хтось розплатиться кров'ю (що і відбувається вже майже 6 років)

Але майже третина українців вважає це "спробою правоохоронців покарати винних".
    _______
    Населенню не вперше кушать шашликі з самих себе.

14. Трохи дивно та незвично писати допис в таких умовах, але що ж тут вже поробиш...

З одного боку — чергова поїздка Петро Порошенко на фронт. Півтора десятка бригад ЗСУ, як завжди. Більше тисячі ФПВ дронів, під сотню зарядних станцій на 2 кВт, півсотні DJI Mavic 3T, два десятки систем РЕБ. А ще екскаватори, вантажівки, прально-душові контейнери, автономні дизельні обігрівачі, цукорки, квадроцикли. Ну, декілька вантажівок вантажу. Чергова! Поїздка! І вантаж на 51 164 537 гривень.

З іншого боку — звісно ж видно, що всі нервують. Нервують військові, нервує команда Петра Олексійовича, нервую він сам. Те, що трапилось за останню добу... ну так, а тепер розкажіть мені про необхідність тримати єдність всіх політичних сил під час війни. Чи війна в когось закінчилась? Чи може й не починалась?

З третього боку — а от платіж за наступний вантаж квадроциклів вже сьогодні банк не пропустив. Все, більше квадроциклів не буде. Ну, прнинаймі від Фонд Порошенка. А ще від МО. Ото допомогли ЗСУ...

Зараз ГО Справа Громад намагається визначити схему та формат подальшої роботи, адже останнім часом Порошенко сплачував не 50% рахунків, а десь 92-94... Як саме працювати ще поки не визначено, але все одно вантажі будуть збиратись та доставлятись до ЗСУ. Бо в нас війна не закінчилась, бо в нас запити від армійців, бо в нас відповідальність перед країною!

Ваша допомога зараз потрібна як ніколи раніше. І це ще й про розповсюдження інформації, це також величезна допомога!
    FB_IMG_1739467820401.jpg FB_IMG_1739467823690.jpg FB_IMG_1739467826985.jpg FB_IMG_1739467832670.jpg
    Юрій Бірюков

15. Дуже просто і коротко поясню, шо означають санкції на Пороха. Відтепер УСІ без найименшого вийнятку волонтери мають збирати вдесятеро більше коштів на військо. Геь УСІ без вийнятку, хто донатили, мають донатити вдесятеро більше! Знаєте чому? Бо треба компенсувати втрату найбільшого спонсора нашого війська.
    Тобто, умовний Василь, який один раз на місяць кидав десь 100грн, має кидати 1000. Іван та Марійка, які з сімейного бюджету виділяли тисячу на місяць, тепер мають знайти щонайменше 10 тисяч. І так далі. А умовна Світлана, яка збирала на місяць мільйон донатів на мавіки, тепер має збирати 10 мільйонів! Зрозуміли просту арифметику? І не факт, шо компенсуємо...
    Коли армія не отримує від міністрерства оборони ніфіга, а існує практично виключно на кошти союзників і внутрішніх спонсорів, актом відвертого саботажу є арешт коштів найбільшого внутрішнього спонсора армії.

Ну, це якшо повністю абстрагуватися від політики, а перевести все виключно на війну...

Хоч тепер доходить, на кого працює зелень?

Сьогодні він повіз на фронт 52 мільйони гривень. Можливо, востаннє.

Шо ж, котики, атягнули паски, і ВСЕ НА ФРОНТ за себе і ше за того дядька!

Росія має здохнути!

16. MayorMayor

Жиденя запише потужний гундосик. Та "прийме інституційне рішення".

17. Улюблена радіопередача, «Листи з дурки».

- Та куди мені орієнтуватись в просторі? Тим паче туман стоїть стіною і Мавіки майже нічого не бачать.
    - Так, Порошенко обіцяв моєму підрозділу дрони, зокрема на оптоволоконні які сьогодні ОЙ ЯК БУЛИ ПОТРІБНІ. Але після того, як цар Вовка наклав на нього санкції бо скоро вибори, обіцянка залишилася не виконаною. Так що, потужна дуля незламності нам, а не дрони на оптиці. Так що… Розводжу руками.
    - Хто я такий, аби якось керувати думкою суспільства, себто максимально мудрим народом? Я ж не бігборд з обіцянкою кінця епохи чогось там. Сподіваюсь, що те саме суспільство, нарешті радісно хом’яче травневі шашлики. Смачно?
    - Я не памʼятаю, аби Порошенко ігнорував застереження союзників. І за лічені тижні до повномасштабного вторгнення не країну готував до війни, а катався на лижах в Буковелі і фестивалив із кентом в колибі.
    - Та який я там військовий в свої пʼятдесят два? Так, вийшов покурити…
    FB_IMG_1739616021102.jpg

18. MayorMayor

19. MayorMayor

Враховуючи картинку вище- ну з якого дива Зелупа би опікувався військом?

а де твій аватар? :)