Відповідь: Здоров'я дітей (профілактика) А мають бути гарячими? (риторичне) "Холодні" ручки (/ніжки, /носик ) - нормальна реакція дитячого організму, який адаптується до зовнішньої температури. От тепер подумайте, чи хочете Ви погасити адапційні механізми, і вирішуйте.
Відповідь: Здоров'я дітей (профілактика) В мого малого теж постійно зимні ноги і носик. Але в хаті як правило - футболка і памперс, або і зовсім голий. Просто, кладемо одноразову пеленку а малого на неї. Причому, в нас в хаті не жарко (старий будинок). А ще я змерзлючка і сплю влітку під теплою ковдрою і накрита по вуха. То я помітила, що Левко під нею пітніє - жарко йому. То спить ненакритий або накритий пеленкою.
Відповідь: Здоров'я дітей (профілактика) Можете перевіряти ліктьовий згин і під колінцем - якщо дитині тепло, то ці місця теж теплі; а ручки/ніжки можуть бути холодними.
Відповідь: Здоров'я дітей (профілактика) Якщо дитині холодно, вона почне активно рухатись і зігрівати себе, кажуть Нікітіни, що це призводить до швидшого розвитку дитини: їй потрібно зігрітись, отже вона рухається, дитя рухається, значить швидше розвиваються м`язи і т.д. Якщо дитина весела, активна і при цьому в неї холодні частини тіла, не зважайте, як їй стане холодно - почне вередувати. Коли дитина спить, то їй повинно бути комфортно, тобто тепло, тоді варто щось одягнути і накрити, але в кімнаті має бути прохолодно. звичайно, влітку важко зробити кімнату прохолодною, тому все відповідно до погоди. Я часто з малою гуляю в одному садочку і постійно спостерігаю таку картину: є один хлопчик, якому вихователька забороняє бігати і постійно пхає йому руку під светр, чи він не мокрий, і каже йому "не бігай, бо знов спотієш і будеш хворий". Цікаво мені, чому б тому хлопчику не зняти той светр і нехай бігає на здоров`я, бо ж рух для дитини - життєва необхідність!
Відповідь: Здоров'я дітей (профілактика) Ви маєте рацію! Треба більше довіряти дітям . Вони не ляльки , а розумні живі істоти. Дитина не дасть собі замерзнути, не дасть собі бути голодною (це стосується батьків які силоміць годують дітей). А от своїм нав'язуванням не природнього стану дитині батьки, по-перше, порушуть природню гармонійність сприйняття світу дитиною, а по-друге, псують свої з нею стосунки
Відповідь: Здоров'я дітей (профілактика) Переглянула, маю зауваження. Не маю багато часу, тому буду краток : 1. Пропонувати дитині пити воду, щоб дізнатися, чи не перегрілася вона (т.зв. "второй критерий петрегрева", "если отказівается от водички - значит не перегрелась"- Комаровскій) - повна бздура. Дитині на ГВ водичку пропонувати не потрібно! 2. Його погляди на ГВ: "оптимальный интервал три часа, плюс-минус час". І ще дає критерій "достатності молока" - якщо дитина витримує між годуваннями 2 години...Бздура і одне, і друге. І взагалі, прикладання до грудей Доктор трактує виключно як годування, а це - позавчорашній день. А доктор жиш такий "прогресивний". 3. Щодо крику. Гарна фраза:"Если условия окружаещей среды нормальные - ребенок не плачет". І тут же радить не брати одразу на руки, а дати дитині 5 хвилин поплакати...А чому тільки 5 хвилин ? Може їй за 5 хвилин плачу оточуюче середовище комфортним стане ? Чим не Спок в мініатюрі. 4. Поради молодій мамі обовязково залучати чоловіка доглядати за дитиною і при цьому знаходити час "стирать мужу носки, труси, нє забивать готовить єду", тобто бути не лише "біологічною істотою", але й "соціальною" (он воно що!)...просто насмішили.
Відповідь: Здоров'я дітей (профілактика) Але ж ГВ - це, дійсно, годування . Інші його значення (спілкування, психологічний контакт матері і дитини) вторинні. І робити їх первинними не правильно . Чим старше дитина, тим більше має бути інших форм контакту, а годування - то лише годування. Напевно, він хотів застерегти . Якщо Ви знаєте, що з дитиною все добре, то не треба бігти до неї з усіх ніг. Навіть маленькі діти чудові спостерігачі і вміють застосовувати свої спостереження . Але за 5 хв все ж треба підійти. Я зовсім не зрозуміла, що Вас насмішило у цій пораді?
Ггг... З цього можна було й починати... Мені теж "різало вуха" деякими фразами, не сперечаюся. Пропоную робити поправку: у К, як я зрозумів, немає НОРМАТИВУ. І коли говорить про "2 +-" - варто читати "може". бо від нього ж я чув і "на вимогу" (не помню в которому ролику). Я сам сповідую "вільний\комфортний" підхід до здоров'я\виховання, можу порадити і таблетку (коли притисне), і відмову від таблетки. Пропоную не зациклюватися на конкретній фразі без контексту. Його книга - для здравомислящіх родітєлєй. Будьмо здравомислячими. Нє?
Відповідь: Здоров'я дітей (профілактика) ПРо крик повністю згідна. Намагаюсь не давати дитині плакати.
Відповідь: Здоров'я дітей (профілактика) Міг сказати і 6, і 4. мусів чітко вказати термін? тоді б фільм (і так не короткий) розтягнувся у 2-3 рази. Витримувати паузу, а не кидатися одразу на кожен зойк (щоб не виробляти прикрого рефлексу) - підтримую. Спок\не Спок, а Данило знає, що тре зачекати чемно секунду, і він отримає свою законну увагу (відповідь, пісяти, цукерку і т.п.) Мама-тато теж люди, мають і інші клопоти. То вже питання батьків, наскільки то регулювати, щоб не скаржитися "йой! одразу в крик..."
Відповідь: Здоров'я дітей (профілактика) Ви часто відсилаєте на рудмедсерв (чи куди там), а я Вас відішлю сюди. Там я про питання, що Вас зацікавило, писала дуже багато разів. так, а чому ? Те, як доктор трактує біологічне і соціальне. Додано через 4 хвилини Він сам собі суперечить. Бо на вимогу (у тому ж ролику) - це таки на вимогу, а не через 2-4 години. Додано через 5 хвилин Так Данилові скільки років ? А у фільмі йшлося про новонародженого: від народження до 28 днів. Додано через 10 хвилин проблеми з закачкою
Відповідь: Здоров'я дітей (профілактика) А Ви думаєте, що я над цим з певного віку "працюю"? Пропонуєте почекати до заміжжя, а потім виховувати? Знаєте, моя теща часто отримує травми. То ногу зламає, то руку. Класична причина - "до маршрутки побігла, зашпорталась". ТАК от, я проти бігання... Волію встигати подумати.
Відповідь: Здоров'я дітей (профілактика) А я - з певного віку. Коли побачила, що можна вести діалог, пояснити "чому- так". І без 5-ти хвилинних істерик якось обійшлися.
Відповідь: Здоров'я дітей (профілактика) Почитаю, дякую. А тут я повністю погоджуюсь з Левандівкою - бо батьки теж люди. І рівень Вашої турботи не = спрінтерській шридкості реакції на вимогу дитини . А те, якими будуть стосунки залежить від перших днів. А як він то трактує, на Вашу думку? Може ми побачили різний сенс в одних словах?
Відповідь: Здоров'я дітей (профілактика) Абсолютно вірно. З перших днів треба дитину запевнити, що про неї піклуються і вона у повній безпеці. Чим швидше дитина матиме цю впевненість - тим кращими будуть майбутні стосунки. Батьки мають бути дитині прикладом з перших днів. Прикладом турботи. ніжності. піклування. Додано через 41 секунду А який сенс Ви побачили ?
Відповідь: Здоров'я дітей (профілактика) Таймер ставили? Я вже постив на ЛФ анекдот про Л.Н.Толстого. Чоло можна розбити об любу тезу.
Відповідь: Здоров'я дітей (профілактика) На вимогу чи на потребу? і з якого віку. Те що стосунки закладаються з перших днів я згідна, тільки от стосунки бувають різними, залежить що хочете отримати "на виході". Я підходжу зразу. Пояснюю чому. Старша була страшенно гіперзбудлива, від найменшого подразника в дитини починалась істерика (як наслідок внутріутробної гіпоксії). Зміст давати дитині плакати, якщо все рівно сама не заспокоїться. Зараз в дитини істерик не спостерігається, переросла. Молодша дуже спокійна, і просто так взагалі не плаче, якщо вже починає плакати , то дійсно є причина. Підходити на крик немовля і брати на руки це не = потакати дитині і дозволяти все що вона хоче.
Відповідь: Здоров'я дітей (профілактика) Я не хочу довести, що саме моя думка є найвірнішою. От згадала, може в якості компромісу підійде така думка У психології існує концепція "достатньо хорошої матері". Українською цитату, нажаль, не знайшла
Відповідь: Здоров'я дітей (профілактика) Таймер? Це д-р Комаровський радить ставити таймер. Я не чекаю, поки дитина "поплаче", тому не маю потреби в таймері. Я і вела до того, що діти не знають, скільки хвилин пройшло - 5 чи 50, не дивляться ж вони на годинник ! Тому рекомендація "витримувати 5-хвилинні паузи", а тоді реагувати на плач дитини - для мене АБСУРД. Додано через 1 хвилину так отож.
Відповідь: Здоров'я дітей (профілактика) до речі, з таким підходом і Спока почитати - дуууже корисно. То ж і Комаровського можна. Але жодну систему, і жодного авторитета не раджу приймати на віру і безапеляційно.