Без бжуха можна. Але тоді прийдеться ше і замість того шоб їсти - кулінарні книги читати. А здоровим від читання нє. Воно ж зір зриває.
Для мене вести здоровий спосіб життя, це не пити, не палити, робити фізичне навантаження, багато ходити-гуляти( 2 в 1-і навантаження, і свіже повітря). А що до здорової їжі, то це не можливо, бо навіть в селі вона не здорова, все кропимо теж хімікатами. Просто можна себе обмежувати в якісь дуже вже не здоровій їжі.
Про тіло Тіло - це те з чим ми себе дуже сильно зв'язуємо. І дуже часто ототожнюємо. Нам здається, що воно повністю підпорядковане нам. Хоча, очевидно, більшість процесів нашого організму відбуваються без нашого відома. В основному знання про своє тіло, якими володіє людина - це лише вершина айсбергу. Незважаючи на те, що вчені досить глибоко пізнали грубе фізичне тіло, багатьом - це не цікаво і не представляє якоїсь цінності. Адже є лікарі, які "повинні" у цьому розбиратись. Виходить, що ми віддаємо своє тіло, своє здоров'я в руки чужих людей. Ми не знаємо який рівень кваліфікації цих людей, які методи вони застосовують, якими принципами лікування керуються. Та й зрештою ми звертаємось до них, в основному, лише під час хвороби. Зрозуміло, що людина у наш час не в змозі повністю унезалежнетись від лікарської допомоги, але степінь перекладання відповідальності сягнув того рівня, коли ми не знаємо що і як їсти, коли спати і, навіть, вибачте, як сходити в туалет. І я не перебільшую. Доказом цього є "здоров'я" людей. Оцініть, яка кількість ваших рідних і знайомих регулярно вживають ті чи інші таблетки. Для тих кому за сорок (чи може вже тридцять) нормально у розмові поскаржитись на здоров'я. У кожного в запасі є якась болячка, а то й не одна. І багато людей вже приймають це, як норму. Де ви бачили здорову людину? Це ж музейний експонат. Фраза "Бути здоровим" звучить для багатьох, як утопія, ознака ідеалізму, або зацикленості на своєму тілі. Але ж оговтайтесь! Відсутність проблем із тілом - це ваш нормальний стан, який визначає стан свідомості! Ну не може хвора людина сприймати світ із радістю. Правильно говорили: "У здоровому тілі здоровий дух". Якщо нас болить зуб, про що інше ми можемо думати? Чи можемо сконцентрувати свої думки на чомусь сторонньому? А що говорити про серйозні хвороби? Першим кроком на шляху до зміни такої свідомості, на мою думку, є прийняття відповідальності. Відповідальності за своє тіло і здоров'я цього тіла. Якщо усвідомити важливість цього питання, постає багато нових завдань. Зрозуміти як весь цей комплекс працює, що вимагається від мене, які існують методи роботи із тілом, як впливає стан свідомості на здоров'я і навпаки, зрештою, що таке традиційна медицина і що лежить в її основі, що таке хвороба і для чого вона потрібна? Цей список питань можна і треба продовжувати. Наразі ситуація виглядає так, ніби, ми вже давно живемо поряд із чимось на чому нам залежить, але досі нічого про це не знаємо. Давайте визначимо пріоритети і почнемо поступово управляти цим кораблем без капітана. і знову звідси ) Успіхів!
Дуже добре сказано! Добавлю: "...Никто за нас ничего не сделает! Ведь самое важное в этой борьбе – это начать менять не соседа, а себя самого! Каждому по силам, как минимум, отказаться от употребления такой отравы как алкоголь, табак и другие наркотики. И каждый, отказавшись от этого яда, уже начнёт свою, пусть маленькую, но эффективную борьбу. Т.к. одним только своим отказом от этих ядов человек нанесет тройной удар по нашему общему врагу, который уже практически открыто нас уничтожает: во-первых, сохранит своё здоровье и даст здоровое потомство, во-вторых, нанесёт удар по доходам нашего врага, в-третьих, не потраченный на отраву ресурс может быть пущен на созидание. И теперь представьте, что будет, когда откажется от ядов каждый, осознавший необходимость противостояния нашему истреблению. Хотя бы каждый, кто прочтёт эти строки. В пересчёте на денежный эквивалент, это будет очень разрушительным и точным попаданием нашего «ответного залпа» по тыловой службе нашего врага. И когда все (или большинство) поймут, что это всего лишь отрава в красивой упаковке, и откажутся полностью от приобретения/употребления – наш враг окажется разоружённым, хотя бы по одному виду вооружений..." Джерело
Не можна не відзначити все зростаючий останнім часом інтерес до здорового способу життя. Рано чи пізно починаєш замислюватися, що спосіб життя, який зараз ведеш, погано впливаяє на твоє здоров'я. Найчастіше людина починає замислюватися про свій спосіб життя і здоров'я, коли наздоганяє якась проблема, з'являється хвороба чи нездужання. Турбота про своє здоров'я не має бути проблемою, турбота про своє здоров'я повинна бути образом життя. Адже для того, щоб бути здоровим протірбно вести здоровий спосіб життя. Здоровий спосіб життя- це людська діяльність,що стосується збереження і зміцнення здоров'я, все, що сприяє виконанню людиною своїх людських функцій через діяльність з оздоровлення умов життя — праці, відпочинку, побуту. На мою думку, основні елементи здорового способу життя: 1. Правильне,збалансоване харчування; 2. Достатня рухова активність 3. Сон 4. Медитація(щоб доясягти внутрішньої гармонії); 5.Правильне мислення та правильні вчинки. Будьте здорові та проживіть здорове, повноцінне життя!
А я майже два роки назад кинув фітнес-центри, де мучився і куда заставляв себе ходити - і почав бігати. Спочатку тоже мучився, а потім неочікуванно пішло. Бігаю три рази на тиждень по 10 км. Думаю, від бігу повний позитив у всьому, за єдиним вийнятком - не знати, чи воно дуже позначається на суглобах, колінах.... Але то напевно як в кого.
Цей рецепт буддисти придумали давно. Тільки шо пусто не бігали, а робили шось осмислене - там дрова кололи, чи займалися у-шу.
Шось ти вічно як закрутиш раком з підвивертом. Отой набір придумали буддисти, то шо заре офісний планктон цього нахапався і думає шо Америку відкрив, то ні. Мій прадідо навряд чи був буддистом. Можеш не відповідати.
Не тупи, Джекi - тисячам поколiнь ще до буддистiв був вiдомий цей рецепт здорового життя. А твоi поцiновувачi золотих болванiв хiба пункт 4 "хитромудро" додали, ти й тiшишся.
Люба баба з самого забитого села тобi той рецепт назве, крiм медитацii. Думалку включай i зливай воду. I взагалi, на свiже повiтря вийди, вiкно вiдкрий, зроби шось для твого здорового способу життя - цiлодобове сидiння онлайн на користь тобi не йде, маршал Диванноi сотнi.
Ой,як би то було все так легко,як написано.Особливо правильно і здорово харчуватись,в наш час не кожен зможе,підеш на базар чи в магазин,витходиш звідти з пустим гаманцем.Ніби нічого не купив ,а грошей то вже нема.Здорово харчуватись зараз просто нереально.А так бульби наварив чи макарону і вже ситий))))))))Дешево і сердито.І потім можна виконувати всі наступні пункти))