Здорове харчування

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем kukuruzkA, 23 сер 2011.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

І як? Хоче організм цукру і солі?

2. muravey

muravey Well-Known Member

Это спорный вопрос. Моё мнение - всё хорошо и всё нужно, но в меру. Крайности в виде полного отказа от соли, сахара, мучного, мяса и других продуктов принесут не только пользу, но и вред. Чаще всего "успешные" последователи всяческих диет, связанных с полным исключением определенных продуктов из рациона, имеют очень насыщенный минералами и полезными веществами, изготовленный из высококачественного сырья и стопроцентно натуральных продуктов "остаток", который способен восполнить дефицит всех полезностей, поступающих в организм с "запрещенными" продуктами.
    Человек, питающийся тем, что есть в наших розничных сетях, такого себе гарантировать не может, и подвергает свой организм опасности в связи с отказом от некоторых продуктов.
    В любом случае, я надеюсь, что вы подошли к вопросу грамотно, и то, что вы прочитали - написали действительно хорошие специалисты. Желаю удачного продолжения эксперимента! Сам я на такое "пойтить не могу" - воли не хватит :)
    Хотя бросить курить - хватило, но еда - это же совсем другое... :crazy:

• Подобається Подобається x 4
  3. Summer

Summer Well-Known Member

золоті слова!!! то треба кожен день повторювати - як мантру

• Подобається Подобається x 2
  4. night

night Well-Known Member

перший тиждень було важкувато і не звично. Зараз почуваю себе краще ніж коли вживала цукор і сіль:)
    Цілком з вами згідна. Організм повинен отримувати всі вітаміни. Щодо солі, то вона і так присутня в достатній кількості у продуктах харчування. А те що ми солимо їжу додатково питання звички.

5. Wiktor

Wiktor Active Member

З сіллю ніби немає проблеми. Досліджувались робітники які працюють на солевиварювальних заводах (в тому числі в Дрогобичі). Там сіль стоїть в повітрі і робітники отримують її значно більше, ніж інші люди. Якихось значних різниць в захворюваності на тиск чи серце, чи нирки не було виявлено.

6. kukuruzkA

kukuruzkA Member

Чого ж це нецікаво? Хоча. Може й нецікаво ))) Але здорово.
    В мене історія трапилась на вихідних. Згоріла соковижималка. Довелося купувати нову, так як Я без фрешів ні ногою :) Придбав SATURN ST-FP 8080. Наче непогана. Віддав за неї аж 270 грн :))) Сподіваюсь побігає)

7. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Думав про це. Ніяк в мене так не виходить щоб і корисно і якісно і регулярно. Це треба жити в пансіонаті, на всьому готовому.

8. night

night Well-Known Member

Я теж так колись думала. Постійно кудись спішу, біжу, їм на ходу. А як виявилось харчуватися правильно і якісно не так вже і важко. Наведу приклад свого здорового дня:) Сніданок о 8.00 кава і зварені яйця або вівсянка. Обід 13.00 салат великий м'ясний типу Цезаря або смажена риба. Вечеря о 18.00 стейки в духовці з риби або м'яса. А вечором коли хочеться їсти фрукти. Пю багато води без газу.
    Так вже харчуюся місяці 4. Забула про проблеми з зайвою вагою, важкістю у шлунку, відсутністю апетиту або переїданням.

9. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Кава - вже нездорово.

Смажена - вже нездорово.

Шо, кожен день те саме?

Я думаю є люди, які снідають горілкою з чебуреком, обідають пивом з сигаретою і вечеряють чіпсами з шпротами і так само не мають проблем з зайвою вагою, важкістю у шлунку, відсутністю апетиту або переїданням.

10. Bambook

Bambook Persona non grata

До чого взагалі в цій темі побутова хімія? Ви що, пральними порошками харчуєтеся? Чи гелями для душу?

Щодо шкоди жирів. Шкідливі не жири, а трансжири, тобто продукти термічної обробки. Сало саме по собі шкідливим не є (в розумних кількостях), так само як і натуральне масло. Але коли ви пересмажили сало на шкварки - воно стає шкідливим. Так само, як і всмалені грінки.

Тому основа здорового харчування - поступове зменшення кількості смаженого і заміна частини тваринних жирів жирами рослинними. Не треба відмовлятися від мяса, просто памятати, що стейк однозначно здоровіший за відбивну чи котлету.
    Не варто просто переходити тна овочі, просто памятати, що сирі помідори і перець здоровіші за соус з пересмажених перцю і помідорів. Підварені абло тушковані кабачки - здоровіші за смажені.

Другий з найважливіших елементів здорового харчування - відмова від шкідливих харчових добавок (Е-шок). Насамперед - від того, що містить глютамат натрію, бо саме завдяки цій добавці нам штучне здається смачнішим, ніж натуральне.
    Коли кажуть, що їсти натуральне - менш смачно, ніж штучне, не розуміють, що насправді їдять набагато менш смачну їжу, просто смакові і нюхові рецептори обдурені глятаматом натрію.

Варто почати з цих двох речей, а далі втягнетеся, джерел інформації - безліч, просто треба захотіти...

11. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Ну ви прямо Америку відкрили.

12. Bambook

13. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Насправді це відносно теж. Головне щоб їжа згорала вся і не лишалося зайвої енергії. Сільські люди нівроку працюють і нівроку їдять, бо використовують багато енергії, на тушених кабачках довго не протягнуть. То ж їм побільше шкварок - все піде в хід. А офісний планктон звісно живе у світі гамбургерів і іншої шаурми - їм треба берегтися. Енерготрата міської людини - на дорогу до метро і від метро.

• Подобається Подобається x 1
  14. Wiktor

Wiktor Active Member

Так, це найважливіший момент. Регулярні фізичні навантаження, фізична активність є вирішальним фактором. Без цього сама здорова їжа не буде основою здоров'я.

15. Bambook

Це само собою, тільки тема про здорове харчування, а не про здоровий спосіб життя.

16. Wiktor

Wiktor Active Member

Ні, це не само собою

Найновіші наукові дослідження в питаннях здорового харчування спеціально включають питання фізичної активності в питання харчування

Ось харчова піраміда на основі 20-річних грунтовних досліджень і спостережень Гарвардського університету

Вона має кардинальні відмінності від попередніх харчових пірамід. І в основі, як ми бачимо, регулярні фізичні вправи і контроль ваги

17. Bambook

Ці дослідження вже давно не найновіші, їм уже 20 років і в США, де розробляли ту Піраміду, починають від неї відходити.
    ----

Загалом тим, хто цікавиться здоровим харчуванням і здоровим способом життя в принципі, рекомендую сайт Оксани Скиталінської:

http://100rokiv.com/

18. Wiktor

Wiktor Active Member

це не так

читайте тут наприклад

http://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa1014296#t=abstract

Changes in Diet and Lifestyle and Long-Term Weight Gain in Women and Men

Dariush Mozaffarian, M.D., Dr.P.H., Tao Hao, M.P.H., Eric B. Rimm, Sc.D., Walter C. Willett, M.D., Dr.P.H., and Frank B. Hu, M.D., Ph.D.
    N Engl J Med 2011; 364:2392-2404June 23, 2011

те ж саме

---------- Додано в 13:56 ---------- Попередній допис був написаний в 13:52 ----------

не треба псувати дискусію рекламою

до речі, на тому сайті теж приведена якраз Гарвардська харчова піраміда

19. Bambook

це не реклама. це людина, яка цілком БЕЗКОШТОВНО дає дуже незлі поради. Я особисто часто співпрацюю з Оксаною як з автором статей на тему здоровя, а окрім того - користуюся її рецептами здорової їжі. І всім рекомендую ;)

---------- Додано в 14:04 ---------- Попередній допис був написаний в 14:01 ----------

Там взагалі то як основний результат сказано про втрату ваги. Відсутність надмірної ваги - теж важливий чинник для здоровя, але все ж для мене результат здорового харчування і здорового способу життя має бути ширшим...

• Подобається Подобається x 1
  20. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Одне без другого неможливе. Найздоровіше харчування і спосіб життя - нагасатися цілий день за їжею по лісу, засмажити кавалок мнєса на вогні, нажертися і завалитися спати (кам'яний вік).

а де твій аватар? :)