Я маю пояснювати? Ви бачите одне, а вірите в протилежне, а я маю пояснювати? В подібній ситуації я б сказав наступне: я чогось не розумію у Письмі і я б задумався над тим, а чи правильно я розумію Письмо. Левко, якщо ви бачите, що людина хвора, але не вірите в те, що бачите, то яка гарантія, що ви дивитесь в Біблію і бачите те, що там написано?
Це віра! Так! Ви поясніть, що написав Ісая! А то ви тільки говорите, що я не правильно розумію, а щоб самому пояснити, то нема... Я розумію вас. В цій ситуації віри не потрібно докладати. Відповідно нічого і статися не може. Ісус каже- ви бачите хвору людину? Кладіть руки на неї і будете бачити її здоровою, бо Я взяв уже її немочі і болі її поніс. Доказом того, що я дивлюсь в Біблію і дійсно бачу що там написано є уздоровлення самого хворого.
як ви можете бачити хворого, коли ви не бачите хворих у лікарні? Ви просто бачите те, що хочете бачити. Я взагалі не розумію, для чого ви займаєтесь оздоровленням, якщо Ісая сказав, що всі недуги забрано. Блєфуєте?
То ваше пояснення слів Ісаї? Я просив вас пояснити як ви розумієте те що пророк Ісая написав про Ісуса: Iс.53:4-5 Направду ж Він немочі наші узяв і наші болі поніс, а ми уважали Його за пораненого, ніби Бог Його вдарив поразами й мучив... А Він був ранений за наші гріхи, за наші провини Він мучений був, кара на Ньому була за наш мир, Його ж ранами нас уздоровлено!
Що тут не ясно, Левко? - Ісус приніс спасіння? - Так. - Всім? - Так. - Всі спасуться? - Ні. Є заперечення? Так само з хворобами та немочами. А тепер скажіть ви. Якщо хворих в лікарні нема, то яка роль виші покладання рук? Сказано: забрав всі хвороби. Ви ж то буквально розумієте.
Насамперед неясно чому Левко вчепився саме до хворіб. яких за його словами нема. Це дуже характерна риса сект - вирвати щось з Писання, трохи перекрутити і з піною на губах відстоювати. А що, власне, є? Ісус сказав - чого не попросите в Отця в імя моє, ПО ВОЛІ ЙОГО, і буде вам. Коли я вірю в Христа, то я маю надію дістати допомогу у всіх моїх нещастях і проблемах, а не тільки в проблемах зі здоровям, які становлять лише 5-10% від усіх моїх і загальнолюдських проблем. Лиш треба молотися, а Бог знає як дати допомогу. Візьмімо Дії Апостолів. Петро попав до вязниці. Церква молилася. Петро був чудом звільнений. Був заарештований і Яків. Церква не молилась? Впевнений, що молилась. Але, на жаль він був вбитий Чому? Ми не знаємо планів і промислів Божих. І руки Левка чи шамана Бенні Гіна тут не при чому.
Що мені не подобається з того, що пропонує Левко... 1. Піар. Все знімається на відео, нумерується(зцілення №...). Ясно, що далеко не все вдається вилікувати, але невдачі не входять у картотеку піару. Якщо би людина дійсно мала дар зцілення від Бога, вона б не піарила самого себе на відео. 2. Другим моментом є те, що мене сильно здивувало, при зціленні - цілителі від Левка не звертаються до Бога. Вони вважають, що Бог вже все зробив і тепер тільки їх руки є необхідним інструментом для зцілення, замикаючи на собі всі заслуги виздоровлення.
Але, Миху, це зовсім різні справи. Так, я вірю, деякі люди мають дар лікування. В Африці є місцевості де ніхто не бачив зроду лікаря. Його роль виконують шамани. І доволі успішно. Це явище мало місце і серед американських індійців і аборигенів в Австралії і навіть мольфарство в Карпатах. На мою думку, Бог ніколи не лишає людину без допомоги і тому надає людям дар зцілення. Але це не має нічого спільного з християнством. А християнство це: 14. Чи хворіє хто з вас? Хай покличе пресвітерів Церкви, і над ним хай помоляться, намастивши його оливою в Господнє Ім'я, 15. і молитва віри вздоровить недужого, і Господь його підійме, а коли він гріхи був учинив, то вони йому простяться. 16. Отже, признавайтесь один перед одним у своїх прогріхах, і моліться один за одного, щоб вам уздоровитись. Бо дуже могутня ревна молитва праведного! (Якова 5:14-16) Ви бачите тут якесь шаманство? Ні, це просто молитва. І Бог її почує і оздоровить хворого. Завжди? Якщо на це Його воля. Я бачив "оздоровлення" Бені Гіна. Миху, то є смправжнє страшне шаманство. І страшно дивитися, бо там люди керуються далеко не Святим Духом. А яким? Ви знаєте, Миху.
Дивно... І я ж про те ж саме кажу... Я не казав, що хворих в лікарні нема... Я казав, що Ісус забрав усі немочі і хвороби. Вас дивує, але воно так є. Свіжий приклад. Їздили сім"єю на ці вихідні в село, вирішили ще заодно відвідати тітку. Прийшли до неї, а вона не може ходити, каже, що уже кілька тижнів її нога болить. Ми питаємо- ви молитеся? Каже- так молюся, прошу Бога, щоб зцілив мене. Ми кажемо- Бог уже давно забрав ваші немочі і хвороби на хрест, вам треба просто заборонити цій болі в ногах в Ім"я Ісуса і подякувати Богу за своє зцілення. Ми поклали руки на її ноги, наказали болі забиратися з її тіла в Ім"я Ісуса! Питаємо - ну як? Вона каже- ну то треба час... щоб пройшло ... Ми кажемо- вставайте на ноги і пробуйте ходити. Вона боязко почала вставати, встала і тут почала ходити по терасі з круглими очима. Каже- в мене нічого не болить!! Як ви це зробили? Ми кажемо- то не ми зробили, то Ісус зробив, ми просто наказали хворобі забиратися в Ім"я Ісуса... Богу за все слава!!!
Все дуже просто....То як вода в трубах. Міська управа уже давно потурбувалася, все зробила для того щоб у водопроводі була вода, але я не зможу нею скористатися поки не відкручу кран. Так само і зі зціленням- Ісус уже дав нам зцілення, але віруюча людина має сказати слово, щоб воно відбулося...
Я такого не казав... Говорив про те що Ісус уже дав усім людям зцілення, заплатив ціну за це... Так написано, я не вигадав собі. В людини є вибір- повірити, чи не повірити... Я наприклад вірю і рухаюся по цьому слову, кладу руки на хворих і бачу як вони реально зціляються... Також проголошую це слово у своє життя, чи життя моїх дітей, дружини, коли приходять якісь хвороби... Не всі віруючі приймають це слово про зцілення... Чому? Тому що диявол спотворив слово, і заставив віруючих повірити в брехню, типу "хвороби від Бога", чи "Бог вчить чогось людину хворобами", або що "Бог хоче прославитися допустивши хворобу, а потім вилікувавши людину"... і т.п...
От ви такого не казали - так ви пишите і тут же говорите зворотнє. Ісус вже заплатив. Так? Так. В людині є вибір: вірити/не вірити. Людина повірила - віруюча. І при тому хвора! Що далі?
Людина повірила в те що Ісус заплатив за її гріхи, навернулася до Бога, стала віруюча, але людина не прийняла, не повірила в те що Ісус забрав її немочі і хвороби, тому і не протистоїть хворобам, котрі приходять і атакують...
Ну так. Ісус забрав всі хвороби, а ви заборонили хвороби. Супер! Я думаю, Левко, що на цій веселій ноті можна закінчувати дискусію, бо це вже починає змахувати на діагноз на Кульпарківській. Ви хоть розумієте ЩО пишите? Людина навернулася до Бога, стала віруюча, а от в тому місці людина не повірила Богові. Браво. Вірити у явну брехню можуть лише зазомбовані. Господь ніколи не говорить неправду. І якщо людина хвора, то вана хвора, а як здорова, то здорова. Ви ж просто брешете і свою брехню оправдовуєте "великою вірою". Я думаю, хвора людина просто не зможе довести вам, що вона хвора, ви її просто не почуєте, бо ви впали в прилість(поцікавтесь про цей діагноз). Тема закрита.
Ок. Ви мене не розумієте, бачу, зовсім... ...або не хочете зрозуміти... А чому, наприклад, моя тітка, про яку я писав кількома дописами вище зцілилася? Я ж зробив все неправильно, молився неправильно.... Хто її зцілив? Чому нога, на котру вона стати не могла кілька тижнів, раптом після "неправильної молитви" стала здорова? Можете сказати?
Як казав один лікар, насмарк лікують тиждень, а якщо нелікувати, то через сім днів він проходить сам.