зцілення

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем plastic, 9 лют 2014.

1. Levko

Levko Well-Known Member

хворобу не використовує, бо від Нього не може походити хвороба...
    Від нього походить тільки уздоровлення.!
    Ісус, бувши повним вираженням волі Свого Отця, показав і доказав це найкраще.
    Від Ісуса виходило тільки уздоровлення, нікого Він не давав хворобу, нікого не виховував хворобою....
    дурна стаття...
    дивно, що ви, християнин і таким захоплюєтеся...:)

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

а мені дивно, що ви думаєте, що я таким захоплююся. Була стаття про лікування накладанням рук. Дав вам для інформації.

Я вже вам писав. Візьміть приклад Йови. Бог там не насилав хворобу Йові. Він просто забрав захист від хворіб. Сатана теж не міг вразити Йову. Задумайтесь чому. Чому сатана просить в Бога дозволу вдарити Йову хворобою. Чому він не робить це самостійно?

А от поясніть ситуацію. Чоловік мав план поїхати в Америку. Мав документи, квитки на літак. Все було напоготові. І тут раз - ламає ногу. Все, поїздка відкладається. Травма ноги від сатани? А потім виявляється, що літак впав в море і всі загинули. Сатана спас людину? Отже не все так просто у світі.

Ви не сварите свою дитину? Не робите їй зауваження, не проводите виховних бесід? А як Бог виховує своїх дітей? Яким чином Бог дає можливість задуматися над своєю поведінкою?

У всіх відео, що ви подаєте, всі виздоровлюються, зцілюються. Але ви самі знаєте, що це брехня. Ви прекрасно знаєте, що далеко не всі стають здоровими. Така реальність. Чому? Церква пояснює чому. А ви дивитеся на неправду і приймаєте все це за правду ТАК, як ви ХОЧЕТЕ, а не так, як воно є.

Тут можна привести притчу про блудного сина. Блудний син через страждання, через біди отримав урок і повернувся до батька. А уявіть, якщо б блудного сина взяв би до себе "добрий самарянин". Повернувся б блудний син до батька? Напевно ні. Він би добре жив у самарянина і так не навернувся до Бога. Тому і ви не можете вилікувати всіх підряд. Ви не знаєте походження хвороби. Ви б ніколи не вилікували біблійного сліпого, який став сліпим для Божої слави. Тому не варто брати на себе так багато, бо воно є неправильно. Ну й головне - при зціленні обовязково треба звертатися до Бога, а не "чувствовати" себе в режимі "бога".

• Подобається Подобається x 1
  3. Levko

Levko Well-Known Member

Про яку поведінку ви говорите, я чесно не розумію...
    Народилася дитина з хворобою якоюсь, наприклад.
    Хочете сказати, що то їй від Бога таке за погану поведінку?
    Для чого забрав захист від хворіб?
    За погану поведінку Йова?:)
    Йов же ж був праведний...

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

А сліпий від народження з Письма? Не розумієте? На славу Божу.

5. Levko

Levko Well-Known Member

Ви ж казали, що за поведінку...
    Тепер уже на славу...
    Тобто уже за погану поведінку не карає, чи як?

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

Тобто, по вашому, якщо може за поведінку, то вже неможе на славу?

Можете обмежити Бога в чомусь? Я не зрозумів питання.

7. Levko

Levko Well-Known Member

Нє, ну дивіться, як батько прийняв блудного сина.
    Він не сварив його за поведінку, не робив йому ніякого каліцтва, хвороби і т.п... А навпаки радів, що син знайшовся...
    Або інший приклад, який Ісус навів про загублену овечку. Пастир, коли знайшов ту вівцю також нічого поганого їй не робив...
    Тобто, я до того, що Бог не карає людей, не виховує хворобами, чи нещастями, коли вони відходять далеко від Нього...

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

Левко, не обовязково, щоб Бог покарав, щоб людина захворіла. Але Бог може покарати. У випадку з блудним сином, сам син зробив собі зле. Він відійшов від свого батька. Страждав? Страждав! Людина, якщо відійде від Бога теж наражається на страждання. Які? Та самі різні: зломав ногу, захворів, втратив сімю і т.д. Але всі ці біди вчать людину? Вчать! Коли блудний син почав їсти з свинями, до нього почало доходити ЩО він вартує без батька. Він почав жаліти, що покинув батька. Правильно?
    А що би було, якби він пішов від батька і йому там жилося краще, або не гірше? Він би повернувся до батька?

9. Levko

Levko Well-Known Member

Я згідний, що людина, котра відходить від Бога наражається на страждання і в такому випадку ці страждання її дійсно вчать і спонукають до того, щоб повернутися до Бога.
    Але якщо людина, наприклад, не відійшла від Бога і хворіє?
    Чому ви вважаєте, що Бог посилає їй хворобу, щоб мовляв чогось навчити її?

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Левко, я не писав, що "Бог посилає хворобу".

Друге. що до "Але якщо людина, наприклад, не відійшла від Бога і хворіє?". Відійти від Бога з однієї сторони, і здругої - не відходити від Бога, але мати гріхи. Через гріх сатана може діяти на людину. Такий реальний справ речей. Сатана не зміг в пустелі подіяти на Ісуса, чи вплинути на Нього тому що Його невразливість була у безгрішності.

11. Levko

Levko Well-Known Member

Також згідний, що через гріх диявол може діяти на людину(приклад блудного сина).
    Але якщо людина покаялася, очистилася від усіх гріхів, прийнявши Ісуса Христа як Свого Господа, (навернулася до Бога по-вашому), не грішить, береже себе у святості і тут раптом приходить хвороба від диявола. Чого в цьому випадку Бог хоче навчити людину?
    Або інший приклад, коли хвороба від диявола приходить на маленьку дитинку. Дитинка точно не згрішила.
    Чого Бог хоче дитинку цією хворобою?

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Думаю, то питання трохи відносне. Є гріхи свідомі і несвідомі. Буває, людина ніби покаялася, але щось пропустила. Буває людина вважає щось за негріх, а насправді гріх. Багато залежить від духовного рівня людини. Наприклад, в армії прапорщик послав когось куда подалі, але він не вважаєце за гріх при покаянні він навіть це не згадає, а для когось це є гріх і він покається. Або наступний варіант - начальник затримав зарплату. Ну й що? Аргумент - багато хто взагалі не платить, що таке затримати на тиждень? А насправді, це серйозний гріх.

Зверніть увагу у Письмі про сліпого. Учні запитують, чому він сліпий від народження і там є припущення: чи батьки його не згрішили...

13. Levko

Levko Well-Known Member

Ну то тоді Бог їй спочатку покаже, що то гріх, а не буде відразу наказувати.
    Так як ми, батьки, не будемо ж спочатку лупити дитину, а потім пояснювати за що її б"ємо...
    Припущення є, учні думали, що згрішили батьки, але Ісус спростував їхнє припущення , Він сказав, що не згрішили ні він ні батьки його.
    Якщо ви стверджуєте, що Бог вчить людей через хворобу, то поясніть чому цей чоловік народився сліпим і чого Бог хотів навчити його цим?

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Бог завжди показує, але чи завжди людина це бачить/відчуває. А хвороба може дати привід задуматися. Та й хворобу не завжди можна вважати наказанням. От блудний син, який відійшов від батька і дуже бідував, чи можна сказати, що це є наказання? Зі сторони, якщо подивитися, людина, яка їсть зі свинями можна подумати, що вона наказана, можна подумати: за які гріхи від неї настільки відвернулася доля.

Психіка людини така, що одним добром, жалінням, дбанням ніколи її не виховаєш. Блудний син зазнав приниження і біду і тоді зрозумів ТЕ, чого він не цінив.

Учні запитали не просто так, пане Левко. Учні - юдеї, які добре знають юдейське писання. А... Бог Той Самий... Вони знали що питали і чому питали. Тому тут не йдеться про вигадене припущення.

Так, я так стверджував. Але якщо людина захворіла, то це не є однозначна гарантія того, що в конкретному випадку Бог хотів чогось навчити.

Наприклад. Людина спішила на літак, але потрапила в незначне ДТП і запізнилася. А літак розбився. Яка тут наука? Це спасіння життя. Тобто хвороба може мати різні причини. Тому одні виліковуються, а інші - ніяк.

15. Levko

Levko Well-Known Member

Ну добре, я знаю, що ви вірите в те, що у випадку з сліпонародженим Бог допустив йому хворобу, бо хотів прославитися...

Отже, з розмови з вами я зрозумів, що Бог допускає хвороби, бо виховує ними і допускає хвороби, бо через них Бог прославляється.
    Я правильно зрозумів вас?

16. Hase

Hase зайчик

Вітаю, пане Левко, рада Вас знову читати :) Щось якись час Ви пропали з форума...сподіваюся у Вас все добре.
    По суті хворіб. Сатана і Бог тут нідочого. Хвороби і тим саме смерть беруть свій початок від Адама і Єви:
    "Через одного чоловіка у світ увійшов гріх, а через гріх — смерть" (Римлян 5:12) Люди втратили свою досконалість, тому жили перші люди ще до 1000 рoків і з кожною наступною генерацією все менше і менше. Хвороби так само, як і смертність передається спадково від батька до дітей. І не дивно, що діти народжуються з хворобами, це і є пункт нашої недосконалості і розплата за непослухання наших нащадків Бога.
    Наше тіло відповідно зроблено мудро, але воно дуже легко наражається на деструктивні речі, хоча і має власну схему відновлювання (імунна система, тощо). Тому ми можемо наше тіло тримати довший час на здоровому контролі, якщо будемо слідкувати за здоровям, а не травити його. Проте рано, чи пізно хвороби прийдуть і з ними смерть :) Така вже розплата, в крайньому разі поки!
    До речі, у Біблії є багато порад, як слідкувати та мати довше хороше здоровя.

17. Hase

Hase зайчик

То, як це розуміти, "раптом приходить хвороба від диявола. Чого в цьому випадку Бог хоче навчити людину?" Виходить, що Диявол і Бог співпрацюють??? Один робить хвороби, а другий повчає???

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

Так, але ті два варіанти не є вичерпні. Хвороби можуть бути з ініціативи людини і тут теж є море варіантів - обєктивних і субєктивних. Наприклад, по звичці курити, або зловживати алкоголем, наркотики. Інший бік ситуації - шкідлива робота, вроджена паталогія.

ви ж знаєте, що це не теорія, так сказано в Письмі

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Всі закони, за якими існує світ створив Бог. Згідні?

Людина зачепилася за камінь і падає, впавши, отримує синяк.

Людина падає, бо її притягає гравітаційниа сила, яка діє згідно закону про гравітацію. А закон придумав Бог - Творець. Ну а вже синяк на коліні ставить диявол. Співпраця?

20. Levko

Levko Well-Known Member

Нема такого в Письмі...:)
    Бог прославляється через зцілення, а не через хворобу!

а де твій аватар? :)