дивний зворот. Родився в сорочці означає родився не такий як всі - щасливчик. Я не можу приклеїти лице до переслідування.
А як вам такий зворот, коли на дуже активну дитину кажуть, що в неї шило в одному місці? Це ж не означає, що в дитини проблема з прямою кишкою... Так само і "колючка в тілі", чи "бити в лице" не означає, хворобу тіла...
Зв'язок дуже простий. Як шило в дупі дитини не має ніякого відношення до хвороби тіла тієї дитини, так само і колючка в тілі Павла не має ніякого відношення до хвороби тіла Павла!
шило в дупі говорить про те, що дупа не хоче сидіти - щось її коле. Цей вислів загальновідомий. І ви напевно його чули. А переслідування - колючка... А чому в лице? А-а, били по лицю... Цікава версія...
Те саме! Фразеологічний зворот, як кажуть фільологи... Якщо ви не зрозуміли, то був жарт, що били по лицю... Насправді я нижче написав, що це зворот...
зате має пряме відношення до переслідування. Розсмішили. Левко, я то розумію, що це фразеологічний зворот, але яким чином він торкається переслідування?Шило в дупі говорить, що не може всидіти на дупі. А чому лице? Я, наприклад, розумію, що він відчував дискомфорт на лиці, інакше б про лице не йшлося б. Шило в дупі не дає всидіти на місці. А тут лице.
Левко, цікава стаття. Зцілення накладання рук і без всякої релігії і віри в Бога. Може у вас так само? Чи можна лікувати руками?
2Кор.12:7 А щоб я через пребагато об'явлень не величався, то дано мені в тіло колючку, посланця сатани, щоб бив в обличчя мене, щоб я не величався 2Кор.12:8 Про нього три рази благав я Господа, щоб він відступився від мене. Сьогодні читав послання до Коринтян і звернув увагу знову на це місце. От ви, Миху, кажете, що Павло величився, тобто грішив. А чому Павло не каявся за за свій гріх величання? За гріх треба каятись, а не робити те саме. Та й Бог не докоряв Павлові, що він величався, не говорив Павлові, щоб він покаявся за свій гріх величання... Бог сказав, що дав Павлові достатньо благодаті, і що в ньому є сила Христова, щоб перемагати всякі колючки: 2Кор.12:9 І сказав Він мені: Досить тобі Моєї благодаті, бо сила Моя здійснюється в немочі. Отож, краще я буду хвалитись своїми немочами, щоб сила Христова вселилася в мене.
Левко, у вас є відчуття, що слова, які ви написали і цитата з Письма трохи про різне говорять, чи нема?