зцілення

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем plastic, 9 лют 2014.

1. Levko

Levko Well-Known Member

Нічого я не ісковєркал.
    Тобто, сатана як і Бог був зацікавлений в тому, щоб Павло позбувся того недоліку величатися?
    Якщо не знаєте, то чого розкидуєтеся словами направо і наліво, обзиваючи невідомих вам людей шарлатанами?

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Покажіть де я вживав слово "шарлатан" по відношенню до вашої церкви.

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Сатана завжди зацікавлений нашкодити людині, щоб звести її з правильного шляху і це не тільки може бути хвороба. Бог же використав Сатану у позитивних цілях. Почитайте Йову. Там Сатана вдарив Йову хворобою з доброю ціллю? Напевно він був впевнений в тому, що Йова зневіриться і відвернеться від Бога. У Бога була інша ціль. Так само у випадку з Павлом. Бог і сатана мали різні цілі.

4. Levko

Levko Well-Known Member

Як різні?
    Написано, що сатана хотів зупинити Павлове величання, тобто хотів, щоб Павло перестав грішити, через те і послав свого посланця в тіло.
    Що тоді хотів Бог?:scratch_one-s_head:
    Щоб Павло величався грішив?

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я не знаю, може ви дійсно не розумієте що я пишу і навіть мої слова на свій лад тлумачите, а може не хочете розуміти. От вам джерело: нейтральне біблійне товариство. Почитайте уважно.

Пояснення Біблійного товариства:
    Павло тричі звертався до Бога, щоб забрати хворобу, але Бог не забрав. Ясне діло, у ваших відеосеансах все з першого разу і все позитивно. Де Павлові до ваших цілителів. Я не довіряю тому цим відео.

6. Levko

Levko Well-Known Member

Може й не розумію... Через те і задаю вам так багато питань.
    Але все таки я не розумію чому диявол намагався зупинити Павла у його величаннях, якщо величатися то гріх?
    І як таке може бути, що і Бог і диявол хотіли одного й того самого- щоб Павло не величався?
    Не може бути такого в принципі, щоб і Бог і диявол були за одне, це абсолютно протилежні особистості.
    Тому то я і не згоден з вашим тлумаченням...

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Дві речі, які я хочу написати.
    1. Є кран, через який тече вода. Відкрив кран - потекла вода, закрив - не тече. Вода хоче текти постійно, бо є тиск. Але текти воді є можливим тоді, коли відкритий кран. Зрозуміло?
    То була аналогія.
    А тепер по суті. Сатана постійно намагається пошкодити людині. Постійно. Але пошкодити людині він може у двох випадках.

- людина грішить і тоді сама на себе накликає біду. Тобто через гріх Сатана може вдарити людину. Не для того, щоб людина не грішила, типу ага, на тобі за гріх, а тому, що Сатана має можливість через гріх діяти на людину. Якщо людине не грішить, Сатана немає доступу до неї.

- з допуску Божого. Так, як то було з Йовою. Або скажімо з Павлом. Щоб виправити недолік Павла - величатися.

Тобто кран в руках Господа і людини, але найперше в руках Господа.

От і вся премудрість.

Зверніть увагу. Павло тричі просив Бога. І не отримав. А Павло був апостолом, бачив Самого Бога! Але не отримав.

Останнє редагування: 17 бер 2016
  8. Мих

Мих Дуже важлива персона

Друга річ.

То абсолютний блуд.

Бог і Сатана не є абсолютно протилежні особистості.

Чому? Тому що обєктивно дві абсолютні протилежні особистості апріорі є рівні між собою. Сатана не є рівня Богові. Він всього-навсього є Його творивом. Тому навіть рівняти нема що.

9. Levko

Levko Well-Known Member

Хто вам таке сказав?!
    Де ви таке вичитали?!
    Що не отримав?
    Господь сказав, що достатньо є Божої благодаті в Павла, щоб перемагати Божою силою ті всі гоніння, які він мав...

Як не є?!!
    Ісус сказав, що князь світу цього(диявол), в Ньому(в Ісусі) нічого немає.
    А ви доводите, що диявол співпрацює з Богом, типу дозволу питає, чи шкодити людині, чи ні..., що Бог використовує сатану у Своїх цілях...:mocking: Оце є справжній блуд, Миху...

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Де там пише про гоніння ? Самі придумали?

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я тут безсилий в тому, що ви нерозумієте. Це доля.

Бог не є антиподом Сатани, абсолютною протилежністю по одній причині: Сатана не є рівний Богу. Сатана не є творцем, він є творивом. Відчуваєте різницю? А ви прирівняли Бога з Сатаною.

Друге. Я ніколи не доводив співпрацю Бога з Дияволом. то вам би так, може, хотілося, але воно так не є. А те, що Бог використав Сатану у своїх цілях не є співпрацею. півпраця передбачає добровільну домовленість. Сатана приклався до того, щоб Ісуса розіпяли, він хотів знищити Його. Але саме смерть Ісуса на хресті обернулося спасінням для всього людства. Сатана прагнув смерті і перемоги над Ісусом, в результаті сам програв. То ж хіба можна тут говорити про співпрацю?

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

А ви в цьому сумніваєтесь?

Сатана, що спокушав Ісуса в постелі не мав до нього доступу, тому намагався спокусити його на гріх. Якби Ісус погодився на славу і всі багатства світу, це дало б можливість впливати Сатані на Ісуса. Проте Ісус не прийняв пропозицій, Сатана залишився ні з чим.
    Людина, яка грішить - віддаляється від Бога і стає жертвою нечистого. Проста логіка.

13. Levko

Levko Well-Known Member

А де там пише про хворобу?
    Самі придумали?

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

колючки в лице більше схоже на хворобу, ніж на переслідування, нє?

15. Levko

Levko Well-Known Member

Так, тут згідний. Так і написано, що якщо би сатана був знав у що це обернеться йому, то не розіп' яв би Ісуса.
    З Павлом ситуація трохи інша.Написано, що для того щоб Павло не величався Божими об'явленнями, то сатана дав йому в тіло колючку...
    Сатана що хотів, щоб Павло перестав грішити?

16. Levko

Levko Well-Known Member

Як кому.
    Мені,наприклад, більше схоже на гоніння...

Ісус одного разу спитав Павла:"Павле, чому ти Мене переслідуєш?Трудно тобі бити ногою колючку?"
    Тут бити колючку=переслідувати.
    Тому більше схиляюся до того що колючка в тілі Павла також означає перпслідування, гоніння...

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

Сатана просто хотів шкодити Павлу: не більше, не менше.

18. Levko

Levko Well-Known Member

Ну так. Тому і гнав його...

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

а чому лице?

20. Levko

Levko Well-Known Member

напевне по лицю били...
    А взагалі то думаю, що то зворот просто.
    Так як кажуть "народився в сорочці", наприклад...

Останнє редагування: 19 бер 2016
а де твій аватар? :)