В Новому Завіті все зовсім по-іншому. Я думаю, що як в Новому Завіті уже уже не можна керуватися принципами "око за око" і "зуба за зуба", так і не можна зараз застосовувати історію Йова в контексті хворіб і зцілення. В часи Йова ще не була принесена жертва за гріх, Ісус ще не був розп"ятий, смерть ще не була переможена, диявол ще не був поражений...
В Старому Завіті також нема "око" за "око" і "зуб" за "зуб". Це був давній маленький епізод. І що змінилося в Нового Завіту в рамках нашої дискусії? Бог почав більше людити? Ні. Бог перестав кекрувати всім? Ні. Як тоді так зараз Бог міг/може недопустити хворобу. Як тоді, так і зараз Бог може вилікувати будь-яку хворобу. Що змінилося? Наскільки я зрозумів, у вас теорія наступна: Диявол гадить, Бог прибирає. Але це все дрібниці, головне, щоб вашій "науці" не зашкодило. ---------- Додано в 19:06 ---------- Попередній допис був написаний в 19:00 ---------- Левко, а ви в адекваті? Причім тут НЗ, СЗ ?
А до чого ви почали про Йова? Чомусь мені постійно приходиться вертати вас до теми нашої розмови. Ви ж не свідок, Миху! Отже, ми з вами говорили про сліпого від народження, котрому Ісус відкрив очі. Я вважаю, і можу це довести легко, що Божої Волі не було на те, щоб людина народилася сліпою Ви, наскільки я зрозумів, вважаєте, що це була Його Воля, що чоловік народився сліпим. Чи не так?
А що? Вас свербить? Старий Завіт - не Боже Слово? та бо ви, ніби з просоння. Я вам про те, що слова "допустив" і "покалічив" є різні, а ви про НЗ і СЗ. ---------- Додано в 22:01 ---------- Попередній допис був написаний в 22:00 ---------- Так написано.
Де написано, що те що чоловік народився сліпим було Божою Волею для нього?! Написано тільки"щоб діла Божі з"явилися на ньому": Iван.9:2 ...Не згрішив ані він, ні батьки його, а щоб діла Божі з'явились на ньому. Якщо написано, "щоб з"явилися", то значить спочатку тих діл Божих на ньому не було, а отже, те що чоловік народився сліпим не було ділом Божим, не було Його Волею. Все ніби логічно... А ви як думаєте?
На ваше запитання можу дати дві відповіді: 1. Чоловік народився, бо була на те воля батьків і Воля Божа 2. Народився сліпим, бо на це була воля сатани, котрий прийшов на землю, щоб красти, вбивати і губити, як і написано : Iван.10:10 Злодій тільки на те закрадається, щоб красти й убивати та нищити. Я прийшов, щоб ви мали життя, і подостатком щоб мали. А ви вважаєте, що на те, щоб чоловік народився сліпим була Воля Божа?
Секта вас добре зазомбувала. Сліпого вбивали, нищили, крали? Ви про що? При чому тут Івана 10:10? Левко, програвати у дискусіях треба вміти, як і визнавати своє я нікчемним, а не строїти з себе знавця Писання і супер лікаря. Ви є звичайний шарлатан, як видно з останнього вашого дорису. Не хочу більше витрачати часу у дискусії з фанатиком власного Я.
Я щось не те сказав? Поясніть тоді. ---------- Додано в 18:56 ---------- Попередній допис був написаний в 18:55 ---------- А на це питання можете відповісти?
2. І спитали Його учні Його, говорячи: Учителю, хто згрішив: чи він сам, чи батьки його, що сліпим він родився? 3. Ісус відповів: Не згрішив ані він, ні батьки його, а щоб діла Божі з'явились на ньому. (Від Івана 9:2,3) Я не знаю що тут можна додати. Чому він народився сліпим? Щоб діла Божі з'явились на ньому. Звідси висновок: З Божої волі.
О!!! Так би й відразу, а то щось тягнули і тягнули не знати чого.... Тепер дивіться що виходить. Якщо з Божої Волі хвороба і з Божої Волі звільнення від хвороби, то виходить, що царство поділилося. А згадайте, що Ісус відповів, коли йому фарисеї казали, що Він виганяє демонів силою сатани. Він сказав, що царство поділене супроти себе не встоїть. Тобто, пояснив, що такого не може бути... Це перше. А друге, це те якщо з Божої Волі хвороба, то виходить, що Ісус йшов проти Волі Божої, він звільняв людей від хворіб... Такого також не може бути, бо Він говорив, що нічого не робить Сам від Себе, а тільки те, що робить Отець.
Левку, давайте на хлопський розум. Почнемо від самих початків. Це один сліпий? Чи ми живемо в світі, де тисячі і мільйони сліпих, калік, понівечених. Де панують хвороби, злочинність, зло. Не зважаючи на якому економічному ступені стоїть країна. Чому? А тому, що ви забули, що ми далеко не враю. Вернімось до Буття 3-го розділу. Через те, що ми послухали сатану а не Бога, ми, в особі Адама, дістали копняка під зад з раю. І Бог вигнав нас на землю, яку він прокляв. Тобто в царство сатани. Де якраз і панує оце зло. І Христос своєю смертю дав нам можливість знову повернутись додому, в рай, до Бога. Пригадуєте Павла? Якщо ми маємо надію лише цьому житті, то ми є найнещасніші з усіх людей. Приходиться переносити і хвороби і невдачі і боротись зі злом. Читайте Біблію, Левко. І не дивіться на шаманство Бенні Гінна.
І це все на що ви спромоглися?! Я щось не те сказав? Це не брєд, Миху. Брєдом і богохульством, є якраз те, коли говорять, що хвороби, чи якісь нещастя стаються з Божої Волі... Ну так, Христос дав можливість, ми увірувавши в Ісуса, повернулися додому в Його Царство, але і далі продовжуємо себе ототожнювати з тими кому Бог дав, як ви кажете, копняка під зад, продовжуємо себе ототожнювати зі світом...? Забуваючи те, що ми увірували в Ісуса, то стали дітьми Божими! Забуваючи те, що коли ми увірували в Ісуса, то Бог нас усиновив і що ми "вже не чужі й не приходьки, а співгорожани святим, і домашні для Бога! (Еф.2:19) Забуваючи те, що Ісус "визволив нас із влади темряви й переставив нас до Царства Свого улюбленого Сина." Кол.1:13 Не написано, що "переставить", а уже "переставив". Переставив як тільки ми прийняли Його своїм Господом і Спасителем. І тепер все старе минуло, бо хто у Христі Ісусі, той створіння нове( 2Кор.5:17). В принципі, що мені вам пояснювати, ви це самі добре знаєте, просто чомусь наразі ще не приймаєте те, що "хто родився від Бога, перемагає світ. А оце перемога, що світ перемогла, віра наша. А хто світ перемагає, як не той, хто вірує, що Ісус то Син Божий?" 1Iван.5:4 Я Бені Хіна я не слухаю, так написано здається...