Я сам колись думав так як ви, що смерть завжди від хвороби. Але коли спитав лікаря, про це, то виявилося, що далеко не завжди смерть від хвороби. Людина може померти і не хворіючи перед тим... Я такого не говорив і такого не написано. Написано чітко, що не Бог послав колючку в тіло Павла, а сатана послав свого посланця. А у яке зцілення вірите?
я теж питав лікаря. справа навіть не в хворобі, а в причині смерті. Завжди є причина. Тромб - не є ніби як хвороба, але відірвався і все. Причина мусить бути.
Значить то була проблема тіла - хвороба, а не переслідування. Тим більше, що там пише, що колючка била в обличчя, що остаточно говорить не про переслідування. Може у Павла були проблеми з очима?
А саме? От наприклад, у вас якась хвороба, прийшла людина віруюча, поклала на вас руку, помолилася і ви стали здорові. То правдиве зцілення, чи не правдиве? Не заперечую, причина завжди є, але не завжди хвороба є причиною. Давайте спочатку вияснимо хто послав ту колючку- Бог, чи сатана?
Ну так, виходить, що Сатана дбав про праведність душі Павла. Ви не знаходите? Адже величатися - це гординя.
А якщо впевнені в людині, тобто точно знаєте, що вона не шарлатан, а християнин? З тексту чітко зрозуміло, що сатані не подобалося те що Павло величася Божими об"явленнями, тому він вирішив перешкоджати йому. Гординя- величатися собою, а величатися Божими об"явленнями виходить, що не гординя...
А ви як думаєте? До чого? А відповідь лежить у книзі про Йову. Йова був праведний в очах Господа. Павло теж був праведний в очах Господа. Чи не так? Чи міг Сатана просто вдарити Йову хворобою? У Біблії сказано, що для того, щоб вдарити хворобою Йову, Сатана звернувся до Бога за дозволом. А тому, у випадку з Павлом очевидно, без дозволу Бога Сатана теж би не зміг вдарити хворобою, чи щось погане заподіяти Павлові, ось чому сказано: "щоб не величався". Бог допустив колючку Павлові, щоб той не величався. Ферштейн?
Ха, якщо сповідатися - то ви можете йти і до грішного священника. А як лікуватися - то хочете гарантій Мих, ну ви і даєте
Ігоре, все пояснюється дуже просто. Священник наділений правом сповідати, давати шлюб і всяке інше. Він або має право то робити, або немає. Нема такого: погано дав шлюб, чи погано посповідав, бо на сповіді все залежить від людини, що сповідається. Тут або має право, або немає. Лікар - інша справа. Лікарі є різні, самі знаєте. А мова йде про зцілення. Якою силою діє на хворого той, що лікує? Це ж не медицина. Тут діють невидимі сили. Які невидимі? Ніхто не знає. От Левко каже: віруючий. Знаю бабок, які виливають віск, ворожать, але запитай - віруючі!!
А якщо не бабка, а людина котра НЕ зливає віск і НЕ ворожить, а просто молиться за зцілення в Ім"я Ісуса Христа? В якій людині ви можете бути впевнені, що вона не шарлатан, а зціляє Божою силою? Чи ви ні в кому не впевнені, нікому не довіряєте?
Ні не ферштейн, звичайно. Якщо сатана бив Павла в обличчя, щоб той не величався, то значить сатана хотів, щоб Павло перестав грішити, щоб став кращим... А це нелогічно! Диявол абсолютно не зацікавлений у святості людини, а, навпаки, зацікавлений в тому, щоб людина грішила і якомога дальше віддалялася від Бога. І до того ви ж самі колись казали, що сатана не є на службі в Бога...
А якщо людина з моєї церкви і має такий дозвіл то чому ви таку людину називаєте шарлатаном? Ну звичайно, маєте на те право, але просто цікаво звідки у вас така впевненість?
нелогічно, бо ви мою думку ісковєркалі. Сатана завжди готовий вдарити праведну людину, але у праведної людини є захист від Бога. Але маючи недолік величатися, Бог допустив дію Сатани, щоб не величався, тобто на його ж благо.
Нє. Я просто не знаю ні вашої церкви, ні людей. Церков понастворювалося дуже багато, кількість їх росте. Вникати у суть кожної, а тим більше людини - нема на то ради. Я довіряю церкві, в якій я є. А інші мене мало обходять.