зцілення

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем plastic, 9 лют 2014.

1. Levko

Levko Well-Known Member

Так, Бог дав кожній віруючі, народжений згори, людині дар зцілювати, про це не тільки в Марка написано, а і в інших місцях. І не тільки зцілювати, а й робити інші діла такі як робив Ісус і ще й більші.
    Я просто не розумію що вас спокушає в тому? Про це ж написано.

2. Levko

Levko Well-Known Member

в питанні зцілення я ніколи не закликаю "хай буде воля Твоя", тому що точно знаю Його волю в цьому питанні.

3. Оля

Оля Старожилка форуму

Дякую, пане Консультант. :) Але чомусь у цей час війни найменше хочеться сперечатися з питань віри. :sad: Я вже писала Михові в приваті, що зараз у нас один ворог - диявол в обличчі Росії, якому ми, християни, можемо протистояти тільки об"єднавшись. :sad: Наші протестантські капелани зараз разом з католицькими і православними допомагають нашим воїнам на передовій і не сперечаються з питань віри, чи релігії. Наші численні українські протестантські церкви об"єдналися тут у нас в Сіетлі з малочисельними православними і католицькими церквами і ми всіма силами помагаємо доброчинним організаціям в Україні і напряму - воїнам на фронті і людям на визволених українських територіях.
    Так що, якщо тут дискутуєте, не ображайте один одного приналежністю до котроїсь з християнських церков. І не називайте нічию церкву просто якоюсь організацією. Всі, хто прикликає ім"я Боже, як Спасителя, всі ми є його дітьми.

п.с. Пане Консультант, а перед Вами я привселюдно хочу вибачитися за свої немудрі суперечки з Вами колись. Пробачте. Винна. Каюся. :sad:

• Подобається Подобається x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  4. консультант

консультант Дуже важлива персона

Пане Левку, коли Ви кажете про народженого з гори, я починаю думати, що його лелеки принесли. Не в тому питання, чи може праведна людина зцілювати, чи ні, питання в тому - за рахунок чого, чи кого вона зцілює. Ви приписуєте зцілення собі, як особисту заслугу, а це вже гординя, яка межує з богохульством. Мені було б страшно приписувати все собі, тому що Дух Святий наповнює найменшу частинку в кожній клітині мого організму, адже Він всенаповняючий і всеоживляючий, за рахунок Нього я живу і дихаю.
    Ви навіть не увляєте, що значить зцілювати когось Силою на рівні Святого Духа... . Це просто не реально для простого смертного, тому що потрібно бути Йому рівним. То хто я такий без Нього - просто самодур, який багатіє власною думкою.
    Починаю з головного ! Пані Олю, не кидайте мене в краску ... .:blush: То я привселюдно вибачаюсь перед Вами, бо як мужчина повинен був себе вести більш толерантно і стримано. Пробачте.Винен. Каюсь.
    Тепер друге.
    Стосовно церков намагаюсь не осуджувати, в кожного свій шлях. Тут просто виникла дискусія на предмет зцілення і як Ви пам'ятаєте, мені все колись "клинило" в цьому питанні, бо були непогані результати в роботі. Якби пан Левко тоді писав так, як пише зараз, напевно я в більшості погоджувався б з ним, але пройшовши певний шлях і отримавши певний досвід, на даний час я не можу погодитись з тим, в чому був переконаний колись сам. Молитва і духовна практика ставить все на свої місця.
    Стосовно Росії Бог розставить все на свої місця... .

Останнє редагування: 18 лис 2015
  5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Добре, а як ви миритесь з тим, що у молитві "Отче наш" ми закликаємо: Хай буде воля Твоя, коли для вас вона вже відома. По суті ви просите, що вже знаєте, що воно буде. Молитву, що дав Ісус, не зміниш.

Останнє редагування: 18 лис 2015
  6. Levko

Levko Well-Known Member

Не розумію вашого питання, чесно.
    Я ж написав що не закликаю "хай буде воля Твоя" в питанні зцілення, бо знаю що це Його воля...
    В багатьох інших випадках я закликаю ,як ви кажете, Його волю...

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Коротко кажучи, не думав, що в Молтві Отче наш є вийнятки.

.....Нехай буде воля Твоя (крім питань зцілення)
    Як на Небі, так і на Землі....

8. консультант

Звідки Вам відомо, яка Воля Божа? Може Бог чекає на навернення людини черех хворобу, а може вже час прийшов йти "на звіт", а Ви нав'язуєте свою волю і хочете зцілити всупереч Волі Божій... ?
    Чому крім питань зцілення? То є якраз то! Якщо Бог вважає за потрібне зцілити ту, чи іншу людину, хай буде Воля Його.

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

так виходить у Левка.
    Він ж пише: нащо просити Бога, коли Його воля вже відома?

Тому пора міняти молитву...

• Смішно Смішно x 1
  10. консультант

Тепер зрозумів.:) Левко ігнорує мене з відповідями, але я не ображаюсь, бо знаю, що в загальному він добра людина. Що зробиш, не буде ж він думати так, як думаю я і має на то право. Кожен йде своїм шляхом і в кінцевому рахунку до чогось дійде. Головне, що не пияк і не наркоман!:)

11. Оля

Оля Старожилка форуму

Я цього тижня була на похороні в баптистській церкві, де ховали 5-річного хлопчика, що помер на рак мозку. Моєї мами сусідка, що з цієї церкви, говорила нам, що мама хлопчика дуже побивалася і не могла змиритися, що дитина помре, хоч то вже була третя дитина. Так от серед проповідей в церкві була така проповідь дуже конкретна, щоби батьки прийняли смерть дитини без нарікання на Бога, бо Бог знає, чому була допущена ця смерть дитині. І цей же ж проповідник наводив приклад, що коли вони ще жили в Середній Азії, то теж в одних батьків захворів, чи потрапив в яку аварію син. Я певно пропустила, як то було. І от той батько, служитель, заявляв мало не по всьому світі, щоби молилися, щоби Бог залишив цього сина жити. І вимолили всі разом. Той хлопець виріс, почав займатися не тим, чим треба, з тюрми не вилазить, що тепер той батько плаче зі словами, що мовляв "краще би ти тоді був помер" і просить в Бога прощення за те, що хотів по-своєму.
    Так що я згідна, що не завжди оздоровлення людини є в планах Божих. Бог бачить дальше, ніж ми. Як би то нам не було прикро чути. Особливо, коли хвороба, чи смерть трапляється в нашій родині конкретно. :sad:

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Не погоджуюся Не погоджуюся x 1
  12. консультант

Левку, давайте візьмемо для прикладу ще одну версію, яку я неодноразово вже згадував.
    Джерело струму, провід та лампа. Якщо їх трьох з'єднати, то лампа світитиме, даватиме тепло і навіть може використовуватись з лікувальною метою. То завдяки чому лампа володіє такими властивостями?:) Думаю аналогія проста: там джерело струму, а тут Бог, там провід, а тут - віра та думки (тому що тільки сильна віра може направити наші думки в правильному або в неправильному напрямку і приєднати нас духовно до чогось. чи до когось або самоізолюватись) і лампа, а тут людина. Через лампу джерело струму проявляє себе, а тут Бог своїми діяннями проявляє Себе через людину. Бвльш логічного пояснення думаю Ви не знайдете... .
    Судячи по Вашій теорії, Ви самоїзольовуєтесь і навіть якщо допомагаєте якійсь людині. то не за рахунок Божої Допомоги, а за рахунок власного енергетичного потенціалу, який який властивий кожному живому об'єкту і може бути не тільки корисним але й шкідливим, залежно від того в якому стані знаходиться організм того цілителя і який стиль життя та думок він веде.
    Колись мені тато казав - "я- остання буква в алфавіті".:)

Останнє редагування: 19 лис 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  13. консультант

Лампа без джерела струму - це пустотіла річ з ниткою розжарення всередині без ніякої користі для інших. Так само й людина без віри в Бога - пустопорожня (в духовному плані) істота, яка працює, щоб мати в що одітись та що їсти, а одівається та їсть, щоб мала змогу працювати.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  14. Levko

Levko Well-Known Member

На небі нема хвороби!
    Тому як хвороба може бути Його волею на землі?

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

мій знайомий священник любить казати: ми - гралі (для сіна), що ми можемо?

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

друге не слідує з першого.

Левко, задумайтеся.

В людині є мікроорганізми. Є серед них ті, що ми їх називаємо шкідливі, але вони якось там балансуються організмом і їх кількість не перевищує критичної межі. Людина здорова.
    І тут стається переохолодження, для прикладу. Переохолодження є для тих організмів сприятливе середовище і вони множаться. Перенасичення тих організмів викликає температуру в людини. Людина хвора.

Ви називаєте теж це хворобою, даєте їй назву і розмовляєте з нею!!!!!!! Як з особою!!! Ну це ж.... просто смішно.

• Інформативно Інформативно x 1
  17. консультант

:haha:А що, на Землі вже Рай? Я щось пропустив? :) Виходить, все що відбувається на Землі не так, як на Небі, Бог до того відношення не має. Всім не таким, як би нам хотілось "парадом" керує сатана.... .:sad:
    «Тепер, будучи сокрушенний, почав він залишати свою велику зарозумілість і приходити в пізнання, коли по покаранню Божому страждання його посилювалися з кожною хвилиною» (2 Мак. 9, 11).

Останнє редагування: 19 лис 2015
  18. Levko

Levko Well-Known Member

Якраз дуже слідує.
    Коли молимося "нехай буде воля Твоя як на небі, так і на землі" то я це розумію, що нехай на землі буде так як є на небі.
    На небі нема ні хвороби, ні печалі, ні зітхання, а на землі ще є це все.
    За небо не тре молитися, там уже є досконала і повна воля Божа, а на землі ще наразі нема, ще панує в повітрі князь світу цього...

То вам смішно зараз.
    Прийде час, що для вас це буде зовсім не смішно.

До речі, це все по Писанню..
    Ісус говорив з хворобою, навіть з деревами і вони Його слухалися.
    Пам"ятаєте:
    Лук.4:38
    А як вийшов Він із синагоги, увійшов у дім
    Симона. Теща ж Симонова в великій
    гарячці лежала. І просили за неї Його.
    І, ставши над нею, Він заборонив тій
    гарячці
    , і вона полишила її. І, зараз уставши,
    теща їм прислуговувала.

Ісус говорив з гарячкою, він наказав їй полишити тіло.
    Зауважте, Ісус не став на коліна і просити Бога. щоб Він зцілив Петрову тещу, Він просто звернувся до гарячки і заборонив їй діяти в тілі.
    А ви кажете, що смішно розмовляти з недугою.
    Я тут нічого смішного не бачу. Якщо Ісус робив таким чином, то що я мудріший за Бога, щоб якось то по-іншому робити?

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Не будете, як діти, не ввійдете в Царство Небесне.

Я не можу навіть думати рівнятися з можливостями Ісуса.

20. Levko

Levko Well-Known Member

Я зрозумів.
    Ви маєте на увазі, що Ісус Бог і Він міг говорити з гарячкою, а якщо це робить людина, то це смішно.
    Не згідний з вами.
    По-перше, написано, що віруючі будуть робити ті самі діла в Ім"я Ісуса, тобто не самі від себе, а від Імені Ісуса. Я уже вам вище приводив приклад про поліцая і владу.
    По- друге, Ісус також сказав, що віруючі в Нього будуть робити ті самі діла, що і Він і навіть більші:
    Iван.14:12
    Поправді, поправді кажу вам:
    Хто вірує в Мене, той учинить діла, які
    чиню Я, і ще більші від них він учинить
    , бо
    Я йду до Отця.

Тому не бачу тут нічого смішного і дивного.
    Якщо Ісус наказував гарячці, то і я можу(і навіть повинен) це робити.
    До речі, хвороби не глухі, вони чують якось. Я сам дивуюся.
    Кажеш- "біль, забирайся геть" і вона забирається.
    Недавно молилися за одного хлопця, католика, до речі. Прийшов до нас і каже, що має рак, він розпух і ставало все гірше і гірше... Лікарі сказали іти на хімію...
    Він відмовився. Прийшов до нас з дружиною, ми поклали руки на нього, заборонили хворобі діяти в його тілі, підбадьорили його словами, щоб він не здавався. Пізніше, пишу йому по фесбуці, питаю як справи- каже, що після молитви стало набагато краще. Ще через кілька тижнів через його знайомих дізнався, що йому уже набагато краще і він уже приступив до роботи.
    Кому слава? Мені з дружиною?
    Ні! Абсолютно ні!!
    Я усвідомлюю, що сам від себе нікого не можу зцілити.
    Слава за все тільки Богу! То Він зціляє! Його Імені хвороби слухаються і втікають!

а де твій аватар? :)