Так, Бог дав кожній віруючі, народжений згори, людині дар зцілювати, про це не тільки в Марка написано, а і в інших місцях. І не тільки зцілювати, а й робити інші діла такі як робив Ісус і ще й більші. Я просто не розумію що вас спокушає в тому? Про це ж написано.
в питанні зцілення я ніколи не закликаю "хай буде воля Твоя", тому що точно знаю Його волю в цьому питанні.
Дякую, пане Консультант. Але чомусь у цей час війни найменше хочеться сперечатися з питань віри. Я вже писала Михові в приваті, що зараз у нас один ворог - диявол в обличчі Росії, якому ми, християни, можемо протистояти тільки об"єднавшись. Наші протестантські капелани зараз разом з католицькими і православними допомагають нашим воїнам на передовій і не сперечаються з питань віри, чи релігії. Наші численні українські протестантські церкви об"єдналися тут у нас в Сіетлі з малочисельними православними і католицькими церквами і ми всіма силами помагаємо доброчинним організаціям в Україні і напряму - воїнам на фронті і людям на визволених українських територіях. Так що, якщо тут дискутуєте, не ображайте один одного приналежністю до котроїсь з християнських церков. І не називайте нічию церкву просто якоюсь організацією. Всі, хто прикликає ім"я Боже, як Спасителя, всі ми є його дітьми. п.с. Пане Консультант, а перед Вами я привселюдно хочу вибачитися за свої немудрі суперечки з Вами колись. Пробачте. Винна. Каюся.
Пане Левку, коли Ви кажете про народженого з гори, я починаю думати, що його лелеки принесли. Не в тому питання, чи може праведна людина зцілювати, чи ні, питання в тому - за рахунок чого, чи кого вона зцілює. Ви приписуєте зцілення собі, як особисту заслугу, а це вже гординя, яка межує з богохульством. Мені було б страшно приписувати все собі, тому що Дух Святий наповнює найменшу частинку в кожній клітині мого організму, адже Він всенаповняючий і всеоживляючий, за рахунок Нього я живу і дихаю. Ви навіть не увляєте, що значить зцілювати когось Силою на рівні Святого Духа... . Це просто не реально для простого смертного, тому що потрібно бути Йому рівним. То хто я такий без Нього - просто самодур, який багатіє власною думкою. Починаю з головного ! Пані Олю, не кидайте мене в краску ... . То я привселюдно вибачаюсь перед Вами, бо як мужчина повинен був себе вести більш толерантно і стримано. Пробачте.Винен. Каюсь. Тепер друге. Стосовно церков намагаюсь не осуджувати, в кожного свій шлях. Тут просто виникла дискусія на предмет зцілення і як Ви пам'ятаєте, мені все колись "клинило" в цьому питанні, бо були непогані результати в роботі. Якби пан Левко тоді писав так, як пише зараз, напевно я в більшості погоджувався б з ним, але пройшовши певний шлях і отримавши певний досвід, на даний час я не можу погодитись з тим, в чому був переконаний колись сам. Молитва і духовна практика ставить все на свої місця. Стосовно Росії Бог розставить все на свої місця... .
Добре, а як ви миритесь з тим, що у молитві "Отче наш" ми закликаємо: Хай буде воля Твоя, коли для вас вона вже відома. По суті ви просите, що вже знаєте, що воно буде. Молитву, що дав Ісус, не зміниш.
Не розумію вашого питання, чесно. Я ж написав що не закликаю "хай буде воля Твоя" в питанні зцілення, бо знаю що це Його воля... В багатьох інших випадках я закликаю ,як ви кажете, Його волю...
Коротко кажучи, не думав, що в Молтві Отче наш є вийнятки. .....Нехай буде воля Твоя (крім питань зцілення) Як на Небі, так і на Землі....
Звідки Вам відомо, яка Воля Божа? Може Бог чекає на навернення людини черех хворобу, а може вже час прийшов йти "на звіт", а Ви нав'язуєте свою волю і хочете зцілити всупереч Волі Божій... ? Чому крім питань зцілення? То є якраз то! Якщо Бог вважає за потрібне зцілити ту, чи іншу людину, хай буде Воля Його.
так виходить у Левка. Він ж пише: нащо просити Бога, коли Його воля вже відома? Тому пора міняти молитву...
Тепер зрозумів. Левко ігнорує мене з відповідями, але я не ображаюсь, бо знаю, що в загальному він добра людина. Що зробиш, не буде ж він думати так, як думаю я і має на то право. Кожен йде своїм шляхом і в кінцевому рахунку до чогось дійде. Головне, що не пияк і не наркоман!
Я цього тижня була на похороні в баптистській церкві, де ховали 5-річного хлопчика, що помер на рак мозку. Моєї мами сусідка, що з цієї церкви, говорила нам, що мама хлопчика дуже побивалася і не могла змиритися, що дитина помре, хоч то вже була третя дитина. Так от серед проповідей в церкві була така проповідь дуже конкретна, щоби батьки прийняли смерть дитини без нарікання на Бога, бо Бог знає, чому була допущена ця смерть дитині. І цей же ж проповідник наводив приклад, що коли вони ще жили в Середній Азії, то теж в одних батьків захворів, чи потрапив в яку аварію син. Я певно пропустила, як то було. І от той батько, служитель, заявляв мало не по всьому світі, щоби молилися, щоби Бог залишив цього сина жити. І вимолили всі разом. Той хлопець виріс, почав займатися не тим, чим треба, з тюрми не вилазить, що тепер той батько плаче зі словами, що мовляв "краще би ти тоді був помер" і просить в Бога прощення за те, що хотів по-своєму. Так що я згідна, що не завжди оздоровлення людини є в планах Божих. Бог бачить дальше, ніж ми. Як би то нам не було прикро чути. Особливо, коли хвороба, чи смерть трапляється в нашій родині конкретно.
Левку, давайте візьмемо для прикладу ще одну версію, яку я неодноразово вже згадував. Джерело струму, провід та лампа. Якщо їх трьох з'єднати, то лампа світитиме, даватиме тепло і навіть може використовуватись з лікувальною метою. То завдяки чому лампа володіє такими властивостями? Думаю аналогія проста: там джерело струму, а тут Бог, там провід, а тут - віра та думки (тому що тільки сильна віра може направити наші думки в правильному або в неправильному напрямку і приєднати нас духовно до чогось. чи до когось або самоізолюватись) і лампа, а тут людина. Через лампу джерело струму проявляє себе, а тут Бог своїми діяннями проявляє Себе через людину. Бвльш логічного пояснення думаю Ви не знайдете... . Судячи по Вашій теорії, Ви самоїзольовуєтесь і навіть якщо допомагаєте якійсь людині. то не за рахунок Божої Допомоги, а за рахунок власного енергетичного потенціалу, який який властивий кожному живому об'єкту і може бути не тільки корисним але й шкідливим, залежно від того в якому стані знаходиться організм того цілителя і який стиль життя та думок він веде. Колись мені тато казав - "я- остання буква в алфавіті".
Лампа без джерела струму - це пустотіла річ з ниткою розжарення всередині без ніякої користі для інших. Так само й людина без віри в Бога - пустопорожня (в духовному плані) істота, яка працює, щоб мати в що одітись та що їсти, а одівається та їсть, щоб мала змогу працювати.
друге не слідує з першого. Левко, задумайтеся. В людині є мікроорганізми. Є серед них ті, що ми їх називаємо шкідливі, але вони якось там балансуються організмом і їх кількість не перевищує критичної межі. Людина здорова. І тут стається переохолодження, для прикладу. Переохолодження є для тих організмів сприятливе середовище і вони множаться. Перенасичення тих організмів викликає температуру в людини. Людина хвора. Ви називаєте теж це хворобою, даєте їй назву і розмовляєте з нею!!!!!!! Як з особою!!! Ну це ж.... просто смішно.
А що, на Землі вже Рай? Я щось пропустив? Виходить, все що відбувається на Землі не так, як на Небі, Бог до того відношення не має. Всім не таким, як би нам хотілось "парадом" керує сатана.... . «Тепер, будучи сокрушенний, почав він залишати свою велику зарозумілість і приходити в пізнання, коли по покаранню Божому страждання його посилювалися з кожною хвилиною» (2 Мак. 9, 11).
Якраз дуже слідує. Коли молимося "нехай буде воля Твоя як на небі, так і на землі" то я це розумію, що нехай на землі буде так як є на небі. На небі нема ні хвороби, ні печалі, ні зітхання, а на землі ще є це все. За небо не тре молитися, там уже є досконала і повна воля Божа, а на землі ще наразі нема, ще панує в повітрі князь світу цього... То вам смішно зараз. Прийде час, що для вас це буде зовсім не смішно. До речі, це все по Писанню.. Ісус говорив з хворобою, навіть з деревами і вони Його слухалися. Пам"ятаєте: Лук.4:38 А як вийшов Він із синагоги, увійшов у дім Симона. Теща ж Симонова в великій гарячці лежала. І просили за неї Його. І, ставши над нею, Він заборонив тій гарячці, і вона полишила її. І, зараз уставши, теща їм прислуговувала. Ісус говорив з гарячкою, він наказав їй полишити тіло. Зауважте, Ісус не став на коліна і просити Бога. щоб Він зцілив Петрову тещу, Він просто звернувся до гарячки і заборонив їй діяти в тілі. А ви кажете, що смішно розмовляти з недугою. Я тут нічого смішного не бачу. Якщо Ісус робив таким чином, то що я мудріший за Бога, щоб якось то по-іншому робити?
Не будете, як діти, не ввійдете в Царство Небесне. Я не можу навіть думати рівнятися з можливостями Ісуса.
Я зрозумів. Ви маєте на увазі, що Ісус Бог і Він міг говорити з гарячкою, а якщо це робить людина, то це смішно. Не згідний з вами. По-перше, написано, що віруючі будуть робити ті самі діла в Ім"я Ісуса, тобто не самі від себе, а від Імені Ісуса. Я уже вам вище приводив приклад про поліцая і владу. По- друге, Ісус також сказав, що віруючі в Нього будуть робити ті самі діла, що і Він і навіть більші: Iван.14:12 Поправді, поправді кажу вам: Хто вірує в Мене, той учинить діла, які чиню Я, і ще більші від них він учинить, бо Я йду до Отця. Тому не бачу тут нічого смішного і дивного. Якщо Ісус наказував гарячці, то і я можу(і навіть повинен) це робити. До речі, хвороби не глухі, вони чують якось. Я сам дивуюся. Кажеш- "біль, забирайся геть" і вона забирається. Недавно молилися за одного хлопця, католика, до речі. Прийшов до нас і каже, що має рак, він розпух і ставало все гірше і гірше... Лікарі сказали іти на хімію... Він відмовився. Прийшов до нас з дружиною, ми поклали руки на нього, заборонили хворобі діяти в його тілі, підбадьорили його словами, щоб він не здавався. Пізніше, пишу йому по фесбуці, питаю як справи- каже, що після молитви стало набагато краще. Ще через кілька тижнів через його знайомих дізнався, що йому уже набагато краще і він уже приступив до роботи. Кому слава? Мені з дружиною? Ні! Абсолютно ні!! Я усвідомлюю, що сам від себе нікого не можу зцілити. Слава за все тільки Богу! То Він зціляє! Його Імені хвороби слухаються і втікають!