Та ні. От Павло говорить, щоб хвалитися Господом. Також є" -ся" в дієслові, але це він каже робити.Те саме і з "величатися", також можна величатися Господом...
Звичайно що моє, не ваше ж... Ви також пишете своє розуміння, а не чиєсь... От, наприклад, слово "хвалитися" воно також ніби погане, але Павло його вживає і каже- "хто хвалиться,нехай Господом хвалиться." Виявляється, хвалитися Господом - це добре! Так само і з словом "величатися" в контексті місія про колючку. Павло величався тими багатьма об'явлення, які Бог йому дав, а дияволові це не подобалося, інакше чого би він йому посилав колючку. Якщо би Павло величався собою, то дияволу би це подобалося, і він би точно Павла не спиняв в цьому, бо він є зацікавлений у всякому гріху...
Згоден. Хай буде так, раз так каже Павло. А отут вже підміна понять. Вислів "величатися Господом" ви легко підмінили на "величатися багатьма обявленнями". Це вкорінь міняє смисл такого величання. Тому то Господь не забрав колючки, щоб Павло не величався.
В тому, що хвалитись Господом - це добре, немає сумніву. Але тут саме йдеться про те, що Павло отримав колючку, щоб занадто не гордився собою. 7. А щоб я не загордів надмірно висотою об'явлень, дано мені колючку в тіло, посланця сатани, щоб бив мене в обличчя, щоб я не зносився вгору. (2 до Корнтян 12:7) 7. And to keep me from being too elated by the abundance of revelations, a thorn was given me in the flesh, a messenger of Satan, to harass me, to keep me from being too elated. (2 Corinthians 12:7)
Ну добре. Якщо Павло величався собою, то чому диявол намагався його спинити, це ж йому на року, коли людина грішить?
ок. Не знаю що вам сказати... Ніби з одного боку так написано, а з другого боку воно не сходиться з Новим Заповітом ніяк! Диявол діє на людину не залежно від її справ. От немовля, наприклад, ніяких ще недобрих справ не зробило, а може мати уже хворобу...
Щось не дуже сходиться... Якщо народжене все грішне, то яка різниця, чи Павло величався, чи ні, все одно мав би свою колючку... Я не думаю, що тут справа в "грішних ділах" Павлових. А от в чому справа- не знаю...
Делиа Нокс была исцелена после молитвы во время пробуждения в Mobile, AL в 2010 г. До этого она провела 22,5 года в инвалидном кресле после автомобильной аварии. View: https://youtu.be/clhNDcMqG78
є різні гріхи, просто різні. Є аборти, а є щось там вчудив по глупості. Не можна рівняти всі грхи під один шнурок.
Не знаю, що вам сказати. Я вірю, що людина через гріх відкриває двері дияволу, і він може вражати людину, але тут з Павлом мені трохи не сходиться. Павло просить Бога забрати ту колючку. Якщо це хвороба, то мене якраз і "смущає" те що ніде немає після воскресіння Ісуса, щоб хтось з народжених згори людей просив щоб Бог зцілив. Навпаки, апостоли з силою і владою наступали на всякі хвороби, наказували хворобам. А тут Павло просить... Тому для мене це дивно...
Та чого дивно? Це те, про що говорилось від початку. Хвороби є різного походження. Ви будете праві, коли скажете: Бог хоче, щоб всі були здорові. Він може уздоровити кожного. Це також правда. Але це є ціль, а не стан. І, як не крути, останнє слово за Богом. Тут можна згадати про Гетсиманський сад, але ви скажете, що це було до Воскресіння. А як тоді бути з молитвою "Отче наш"? Хай буде воля Твоя. Тобто останнє слово за Богом. Якщо людина(неважливо хто) каже, що Бог вже сказав, тепер я буду молитись за хворого, то це означає, що ця людина відкидає Бога: Бог вже сказав: я забираю всі хвороби, все! Що ще просити у Бога? Я теж недавно був на зцілювальні молитві. І теж побачив багато чого. Комусь сильно допомогло, комусь трохи, хтось, може ще не відчув... Як Бог дасть, так і буде.
Думаю, що Бог або допомагає, або не допомагає взагалі. В Нього немає такого поняття комусь допомогти більше, комусь менше. Для того, щоб налити в банку води, потрібно відкрити кришку, для того щоб отримати Божу Допомогу, потрібно відкрити серце. Коли людина постійно свідомо живе в гріхах і не кається, вона не зможе відкрити свого серця для Бога через сумління скоєних гріхів.
Я не вірю в таке. Бог уже сказав своє останнє слово: Мар.16:17-18 Тих, хто вірить, супроводжуватимуть чудесні знамення: Моїм ім'ям вони виганятимуть нечистого, вони заговорять невідомими їм раніше мовами, вони гадюк братимуть голими руками, а якщо вип'ють отруту, вона не візьме їх. Вони(ті хто вірить) покладатимуть руки свої на хворих, і ті зцілюватимуться. До речі, це навіть в прямому сенсі останні слова, остання фраза Ісуса перед Своїм вознесенням на небо. Я думаю, що це не випадково. Цим Бог ніби підкреслив те, що Своє останнє слово Він уже сказав давно...
І моментально? От, наприклад. Прийшла людина хвора. За неї помолилися і ... процес пішов у зворотню сторону. Місяць-два, півроку.... людина оздоровлюється, чи так: молитва і тут же здорова?
З ваших слів виходить, що Бог і не приймає участі у зціленні. От ви. Кому ви молитесь, коли хочете оздоровити людину? Богові? Зміст? Бог вже все зробив(як ви кажете). Далі: Вони покладатимуть руки свої на хворих, і ті зцілюватимуться. Нема там: кожен, хто вірує, а сказано - буде супроводжуватися і все.