зцілення

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем plastic, 9 лют 2014.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

та чого по-моєму? Я вам привів цитату. Міг сатана боротися, щоб Павло не величався?

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

у цитаті нема "і", ви самі повставляли. Я вам завдав запитання: чи мали ви недугу за Христа, як Павло?

3. Levko

Levko Well-Known Member

Тому що по-вашому.
    Там написано про посланця сатани. Не написано про посланця Бога.Правда? Отже, недуг(колючку) дав Павлові сатана через свого посланця. Я нічого не вигадую, там так написано, почитайте уважно,Миху.

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Посданець сатани. Згадайте Йову. Там теж фігурував сатана, але він уразив Йову з дозволу Бога.

Ну і логіка: невже сатана послав посланця, щоб Павло не величався? Вдумайтеся! Та ще й Павло радіє з того.

5. Levko

Levko Well-Known Member

Вдумався.
    Послав сатана колючку(недуг, чи переслідування), щоб Павло не величався Божими об"явленнями. Так написано.
    Що тут нелогічного?

Палові Бог дав пребагато об"явлень, але диявол не був зацікавлений в тому, щоб Павло величався тими об"явленнями, тому і послав свого посланця, щоб бив Павла.
    Очевидно Бог був зацікавлений в тому, щоб Павло величався Божими об"явленнями, раз Він йому їх дав. В іншому випадку, для чого Богові було давати об"явлення, а потім Павла бити за те?
    Тому Бог і сказав Павлові, що в нього є достатньо Його(Божої) благодаті, щоб справлятися з тією колючкою...
    Все логічно і зрозуміло ніби...

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

шо чесно? Ви так думаєте?

ого....

Згадалося: як не будете, як діти, не ввійдете в Царство Небесне. А ви тут про величання....

• Подобається Подобається x 1
  7. talavoda

talavoda Well-Known Member

Так. Асоціації з різноманітними шоу, де використовуються такі видимі знаки (хоча у тих випадках вони є неправдивими), можуть вселяти недовіру. Але це не означає, що падіння при зціленні (яке ще називають відпочинком у Дусі) не може бути знаком дії Святого Духа.
    Інтерв’ю з відомим екзорцистом о.Руфусом Перейра

8. Levko

Levko Well-Known Member

Та шо тут думати, так написано...

Цікаву річ для себе відкрив спілкуючись тут з вами про колючку Павла.
    Чесно, ніколи досі цього не бачив досі.
    Виявляється, величатися відкриттями про Бога - це Йому подобається!!!:yahoo:

Сатані не подобається це дуже, а Богу подобається!

Величання собою- то гріх, а величання Богом- це добре!

До речі, Павло сам підтверджує це в листах до Коринтян:
    1Кор.1:31
    щоб було, як написано: Хто
    хвалиться, нехай хвалиться Господом!

2Кор.10:17
    А хто хвалиться, нехай
    хвалиться в Господі!

Хвалитися, величатися Господом- це добре!

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

згоден.

Але про колючку якраз йдеться величання про себе, а не про Бога.
    Бог дав багато Павлу, але щоб він не велчався дано йому колючку.

Останнє редагування: 11 лис 2015
    • Подобається Подобається x 1
  10. Levko

Levko Well-Known Member

Не думаю, що там йдеться про те, що Павло величався собою...
    У Павлових посланнях навіть натяку ніде немає, щоб він десь величався собою, навпаки, Павло завжди возвеличував Христа- "живу уже не я, а Христос проживає в мені". Це видно у всіх його посланнях...
    Павло хвалився і величався саме Ісусом, а не собою.

Тепер все сходиться в уривку про колючку.
    Павло величався Богом, сатані це не подобалося і він намагався стримати його від цього- посилав колючку, котра била його в обличчя, щоб Павло перестав величатися Богом.
    Все просто і зрозуміло виявляється!!!
    Дякую, Миху, що допомогли розібратися!:)

11. derti

derti Well-Known Member

Дякую за посилання, все може бути, "правильна позиція є десь посередині" ;)

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Левко, думайте що хочете, але читайте Письмо:

Сам Павло каже: щоб я не величався!!!

А тепер ще один момент, який, доречі, я помітив тільки що. Ви стверджуєте, що колючка - це переслідування. Поясніть тоді цитату: дано мені колючку в тіло. Переслідування в тіло??????? От вислів "в тіло" говорить не про переслідування, а про хворобу.

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Не розумію вислову: Величатися Богом. Розумію "величати Бога". Поясніть.

14. Levko

Levko Well-Known Member

Ну так, все правильно.
    Сатана послав свого посланця, щоб бив Павла в обличчя, щоб він не величався, тими багатьма об"явленнями(відкриттями) про Бога, котрі Павлові відкрив Бог.
    Тобто сатана, а не Бог намагався стримати Павла, щоб він не величався тим, що йому Бог відкрив.

Величатися Богом- це розказувати який Він є великий, люблячий, розповідати про спасіння Його і т.п.. , що Павло і робив на кожному кроці.

15. Levko

Levko Well-Known Member

Поясню чому так думаю.
    По-перше, та т.зв.колючка робила якусь дію- вона била в обличчя. Так написано.
    Про хворобу не скажеш, що вона б"є в обличчя.
    По -друге, цей зворот про колючку зустрічається ще в інших місцях Писання, коли Ісус явився Савлові(Павлові) на дорозі в Дамаск.
    Як відомо, Павло до свого навернення був ревним гонителем, переслідувачем християн, церкви.

Дiї.9:5 А він запитав: Хто Ти, Пане? А Той:
    Я Ісус, що Його переслідуєш ти. Трудно тобі
    бити ногою колючку!

2. Дiї.26:14 І як ми всі повалились на землю,
    я голос почув, що мені говорив єврейською
    мовою: Савле, Савле, чому ти Мене
    переслідуєш? Трудно тобі бити ногою
    колючку!

Ісус сказав, що Савло переслідує Його і при цьому вжив зворот про колючку.
    Очевидно на той час звороти "бити ногою колючку" і "колючка в тіло" були поширені і означали саме переслідування, а не хворобу.

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

Виходить, сатана дбав про чистоту душі Павла. Цікаво....

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

величати Бога - це одне, а величатися - то величати самого себе. Не плутайте. "-ся" у дієсловах скеровуює дію на самого себе.

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

ну про переслідування тим більше, погодьтеся.

19. Levko

Levko Well-Known Member

Коли лбдина величається, хвалиться Богом, то душа у неї чиста як ніколи...Думаю, що сатана дбав про те як придушити Боже слово.

20. Levko

Levko Well-Known Member

Ісус спитав Павла чому він Його переслідує і назвав це як "бити ногою колючку". А ви кажете що не може такого бути...:)

а де твій аватар? :)