у цитаті нема "і", ви самі повставляли. Я вам завдав запитання: чи мали ви недугу за Христа, як Павло?
Тому що по-вашому. Там написано про посланця сатани. Не написано про посланця Бога.Правда? Отже, недуг(колючку) дав Павлові сатана через свого посланця. Я нічого не вигадую, там так написано, почитайте уважно,Миху.
Посданець сатани. Згадайте Йову. Там теж фігурував сатана, але він уразив Йову з дозволу Бога. Ну і логіка: невже сатана послав посланця, щоб Павло не величався? Вдумайтеся! Та ще й Павло радіє з того.
Вдумався. Послав сатана колючку(недуг, чи переслідування), щоб Павло не величався Божими об"явленнями. Так написано. Що тут нелогічного? Палові Бог дав пребагато об"явлень, але диявол не був зацікавлений в тому, щоб Павло величався тими об"явленнями, тому і послав свого посланця, щоб бив Павла. Очевидно Бог був зацікавлений в тому, щоб Павло величався Божими об"явленнями, раз Він йому їх дав. В іншому випадку, для чого Богові було давати об"явлення, а потім Павла бити за те? Тому Бог і сказав Павлові, що в нього є достатньо Його(Божої) благодаті, щоб справлятися з тією колючкою... Все логічно і зрозуміло ніби...
шо чесно? Ви так думаєте? ого.... Згадалося: як не будете, як діти, не ввійдете в Царство Небесне. А ви тут про величання....
Так. Асоціації з різноманітними шоу, де використовуються такі видимі знаки (хоча у тих випадках вони є неправдивими), можуть вселяти недовіру. Але це не означає, що падіння при зціленні (яке ще називають відпочинком у Дусі) не може бути знаком дії Святого Духа. Інтерв’ю з відомим екзорцистом о.Руфусом Перейра
Та шо тут думати, так написано... Цікаву річ для себе відкрив спілкуючись тут з вами про колючку Павла. Чесно, ніколи досі цього не бачив досі. Виявляється, величатися відкриттями про Бога - це Йому подобається!!! Сатані не подобається це дуже, а Богу подобається! Величання собою- то гріх, а величання Богом- це добре! До речі, Павло сам підтверджує це в листах до Коринтян: 1Кор.1:31 щоб було, як написано: Хто хвалиться, нехай хвалиться Господом! 2Кор.10:17 А хто хвалиться, нехай хвалиться в Господі! Хвалитися, величатися Господом- це добре!
згоден. Але про колючку якраз йдеться величання про себе, а не про Бога. Бог дав багато Павлу, але щоб він не велчався дано йому колючку.
Не думаю, що там йдеться про те, що Павло величався собою... У Павлових посланнях навіть натяку ніде немає, щоб він десь величався собою, навпаки, Павло завжди возвеличував Христа- "живу уже не я, а Христос проживає в мені". Це видно у всіх його посланнях... Павло хвалився і величався саме Ісусом, а не собою. Тепер все сходиться в уривку про колючку. Павло величався Богом, сатані це не подобалося і він намагався стримати його від цього- посилав колючку, котра била його в обличчя, щоб Павло перестав величатися Богом. Все просто і зрозуміло виявляється!!! Дякую, Миху, що допомогли розібратися!
Левко, думайте що хочете, але читайте Письмо: Сам Павло каже: щоб я не величався!!! А тепер ще один момент, який, доречі, я помітив тільки що. Ви стверджуєте, що колючка - це переслідування. Поясніть тоді цитату: дано мені колючку в тіло. Переслідування в тіло??????? От вислів "в тіло" говорить не про переслідування, а про хворобу.
Ну так, все правильно. Сатана послав свого посланця, щоб бив Павла в обличчя, щоб він не величався, тими багатьма об"явленнями(відкриттями) про Бога, котрі Павлові відкрив Бог. Тобто сатана, а не Бог намагався стримати Павла, щоб він не величався тим, що йому Бог відкрив. Величатися Богом- це розказувати який Він є великий, люблячий, розповідати про спасіння Його і т.п.. , що Павло і робив на кожному кроці.
Поясню чому так думаю. По-перше, та т.зв.колючка робила якусь дію- вона била в обличчя. Так написано. Про хворобу не скажеш, що вона б"є в обличчя. По -друге, цей зворот про колючку зустрічається ще в інших місцях Писання, коли Ісус явився Савлові(Павлові) на дорозі в Дамаск. Як відомо, Павло до свого навернення був ревним гонителем, переслідувачем християн, церкви. Дiї.9:5 А він запитав: Хто Ти, Пане? А Той: Я Ісус, що Його переслідуєш ти. Трудно тобі бити ногою колючку! 2. Дiї.26:14 І як ми всі повалились на землю, я голос почув, що мені говорив єврейською мовою: Савле, Савле, чому ти Мене переслідуєш? Трудно тобі бити ногою колючку! Ісус сказав, що Савло переслідує Його і при цьому вжив зворот про колючку. Очевидно на той час звороти "бити ногою колючку" і "колючка в тіло" були поширені і означали саме переслідування, а не хворобу.
величати Бога - це одне, а величатися - то величати самого себе. Не плутайте. "-ся" у дієсловах скеровуює дію на самого себе.
Коли лбдина величається, хвалиться Богом, то душа у неї чиста як ніколи...Думаю, що сатана дбав про те як придушити Боже слово.
Ісус спитав Павла чому він Його переслідує і назвав це як "бити ногою колючку". А ви кажете що не може такого бути...