ну то ваша версія, а не моя. як ви поясните: 10 Тому любо мені перебува́ти в неду́гах, у при́кростях, у бі́дах, у переслідуваннях, в утисках через Христа. Коли бо я слаби́й, тоді я сильни́й.
А яке то має відношення до мого твердження? Я про Ісуса взагалі не згадував...зцілюють і екстрасенси, і мусульмани читанням Корану, і індуїсти, і навіть лікарі...а в народі, у віруючих християн є таке переконання, на чомусь воно ж грунтується. Ну наприклад, в людини є пристрасть до алкоголю, через якийсь час зловживання вражається печінка і з'являється депресія. Людина починає задумуватись, може пора кинути і припиняє зловживання, потім взагалі вживання шкідливих напоїв, згодом кається, молиться, приходить в церкву, до Бога. Якось так..
Яка версія? Ви спитали, як я поясню те що Бог дав Павлові переслідування. Я написав, що Бог не давав переслідувань Павлові, їх дав сатана. Ключовим є - "через Христа". Я думаю, що коли ми говоримо просто про хворобу(не через переслідування за Христа), то не можна посилатися на це місце і казати, що навіть Павло хворів і тішився своєю хворобою... Я думаю, Павло тішився тим як він завжди зцілявся, ставав сильним, як Бог його завжди піднімав і укріпляв, коли він терпів переслідування за Ісуса.
А ще є чудотворні ікони, через які зцілюються віруючі християни...Є певні місця, наприклад, Лурд у Франції, Почаїв чи Зарваниця в Україні... Не думаю, що церковники просто дурять прихожан, щось в тому безперечно,є, у всякому випадку, я вірю. А ще чув про молитви про заступництво святого Шарбеля, через які багато уздоровились.
"Сестра Ліджі Пайяппіллі розповідає про своє служіння через заступницьку молитву, ділиться своїм досвідом, який отримала, зустрічаючись із різними людьми, і радить всім постійно перебувати в освячуючій благодаті, приймати Таїнства і якщо турбує здоров’я, то починати від впорядкування свого духовного життя, а тоді вже йти до лікарів." Розмову з сестрою Ліджі Пайяппіллі можна прочитати тут: Боже благословення сильніше за людське прокляття, — с. Ліджі Пайяппіллі
Цікавий у вас спосіб ухилятися від відповіді на питання - це задавати своє питання... У вас в родині були євреї? Я два рази вас просив показати місце, де написано, що Бог послав Павлові переслідування, як ви писали. І що? Глухо... Натомість- "Левко, покажи місце..." чому нема? Є. Написано ж, що через Христа були і недуги, і прикрості, і біди, і переслідування, і утиски.
Торкнулося одне слово з Писання, де Ісус сказав, що надходить князь світу цього, котрий нічого немає в Мені (Iван.14:30). Виходить, що якщо диявол нічого немає в Ісусі, і якщо Ісус живе в мені, то відповідно, і в мені диявол нічого немає, в тому числі і немає хвороби...!
Чому Ви так думаєте? (просто хочу знати причину Ваших сумнівів в цьому випадку) І скажіть, будь ласка, чи доводилось Вам особисто переживати відчуття Божої присутності? Як бачите, сестра Ліджі не каже про те, що падіння є необхідною показовою ознакою Божої благодаті... лише про те, що
Левко, я ніколи не писав, що Бог послав Павлові пересліування(хіба передавав вашу думку). Я не міг такого писати по тій причині, що не вважаю колючку переслідуванням.
От Левко... цікаво спостерігати, як ви все глибше зариваєтесь у неправді. Я розумію утиски за Христа. Павло проповідував Христа, за це його утискала влада, язичники. А що є по-вашому недуга за Христа? От у вас є недуги за Христа?
Просто пригадалось відео сеансу Кашпіровського на стадіоні, коли він клав руки і люди падали.Але чи є таке падіння при зціленні згідне з Біблією, не знаю, ще всю не прочитав... Звичайно, особливо в день Пасхи "увійдіть всі в радість Господа свого: Багаті і бідні, один з одним святкуйте! Стримані і ліниві, день вшануйте! Ті, що постилися, і ті, що не постилися, - звеселіться сьогодні! Трапеза готова: насолоджуйтесь усі!Ніхто нехай не оплакує гріхів: прощення бо засяяло із гробу! Ніхто нехай не убоїться смерті, визволила бо нас Спасова смерть; схоплений нею - подолав її"
Ок. Тепер зрозумів. А чим вважаєте? В якій неправді? А навів місце, де написано, що в Павла через те що він проповідував Христа були і недуги, і прикрості, і біди, і переслідування, і утиски: 2Кор.12:10 Тому любо мені перебувати в недугах, у прикростях, у бідах, у переслідуваннях, в утисках через Христа. Де тут я зариваюся у неправді?
Звертаємося до Письма. Те, що ми знаємо про цю колючку, походить від самого Павла в 2 Коринтянам 12:7: «І щоб я через численні об’явлення не пишався, то дано мені колючку в тіло – посланця сатани, – аби бити мене в обличчя, щоб я не величався» Є два варіанти, від кого колючка: або Бог, або сатана. Хто дав колючку, шоб Павло не пишався? Пиха - це гріх.Невже сатана подбав про душу Павла? Подумайте добре.