Знаєте, Левко... Ота філософія, типу, ну якщо я - батько і зробив би так і так, ну то й Бог тим більше зробить так само. Фігня то все. Не міряйте Бога на себе.
Ну вам ж подавай виховний процес, але в рамках, в котрих ви хочете, бо інакше - крах. Хвороби мають виховний характер і Бог їх допускає. Ця прада ніяк не зменшується цитатою про сліпого, навіть, якщо припустити, що сліпота чоловіка не має виховного значення. Ну а якщо говорити про сліпого чоловікаі чому він народився сліпим, то відповідь є у Писанні - для Божої слави. Я це розумію так, як там написано, а ото ваше "Бог не міг, то абсурд і т.д." немають жодного значення, хіба для вас особисто.
Не фігня, Миху. Ми люди є образом і подобою Бога, тому маємо і якості подібні Йому... Якщо ми любимо своїх дітей, то тим більше Він любить! Бог навіть порівнює, каже, що як ви батьки хочете добра своїм дітям, то тим більше Я цього хочу: Матв.7:11 Тож як ви, бувши злі, потрапите добрі дари своїм дітям давати, скільки ж більше Отець ваш Небесний подасть добра тим, хто проситиме в Нього!
Чули що людина створена за образом і подобою, Божою. Також чули про народження згори і про те що Ісус живе у віруючих людях. Ви це читали в Писанні. То Бог так говорить про людей. То хто кого величає? Чому не можемо? Я приводив вам багато свідчень зі свого життя, з життя інших віруючих, як були подолані хвороби Божою силою...
людей, але не конкретно когось. А люди приписують САМІ СОБІ всі чесноти. Якщо Ісус не робив Собі за досягнення бути Богом, а навпаки - намагався бути людиною, то людина любить славу.
Левко, колись один чоловяга відкрив Біблію і прочитав: "ви свідки...." І сказав: О. я - свідок! З того часу появилися свідки Єгови. А ви - СЄ? Як ні? Написано ж! От так само і ви.
Що так само і ви? Свідків не рухаємо на разі. Самі знаєте, що вони до християнства не мають ніякого відношення... Я от не можу зрозуміти вашої думки. Ви сказали, що Бог говорить про людей, але не про конкретно когось. Ви ж людина і то конкретна людина, то чому ви вважаєте, що то не про вас написано? Чому вважаєте, що ви не син Божий, що ви не народжений згори, чи те, що Ісус не живе у вас? Нє, ну я розумію, що може ви і не народжені згори і Ісус не живе у вас, але чому вважаєте, що нема конкретних народжених згори людей, що нема конкретних людей, в котрих живе Ісус? Про когось же Писання говорить? То ж не просто так Ісус сказав- "вам треба народитись згори"? Не просто так Іван, звертається до християн того часу і називає їх дітьми Божими? Не просто так Павло каже християнам, що вони сини Божі? Це були конкретні люди, до яких зверталися апостоли.
Левко, чому ви не вникаєте в те, що я пишу? У вас би море питаня відпало і мені б не прийшлося повторювати одне і те ж. От вам запитання: ви свідок, чи ні? (то має безпосереднє відношення до нашої розмови)
Ой, я вас прошу... ви там сильно вникаєте в те що я пишу! Я вас два рази перепитав, що маєте на увазі " що Бог говорить до людей, а не конретних людей", а ви мені про свідків пишете... Маєте на увазі чи я є членом організації Свідків Єгови?
Цікава Вас логіка.... Роздумував над колючкою Павла. Ви стверджуєте, що колючка - це не хвороба, а переслідування. Ви стверджуєте, що Бог, як люблячий Батько, не може допустити хворобу людині. А як тоді ви поясните, що люблячий батько дав Павлу переслідування?
9 І сказав Він мені: „До́сить тобі Моєї благодаті, — бо сила Моя здійснюється в немочі“. Отож, краще я буду хвалитись своїми не́мочами, щоб сила Христова вселилася в мене. 10 Тому любо мені перебува́ти в неду́гах, у при́кростях, у бі́дах, у переслідуваннях, в утисках через Христа. Коли бо я слаби́й, тоді я сильни́й.