Левко, є ще один момент. Я б хотів вернутися до того, що "Ісус живе у мені" і про зцілення. Коли апостоли не могли вилікувати чоловіка - вигнати демонів, то вони, на відміну від вас, не могли казати: Ісус живе у мені. Тому що Ісус жив поряд, а Дух Святий сходив на них далеко після воскресіння. Отже що ми маємо і в чому проблема? Апостоли не могли вилікувати і вони покликали Ісуса і хворий був зцілений. У вашому випадку і за вашими словами Ісус є у вас, кликати вже не треба. Але хворий не зціляється. В апостолів не вистарчало віри і вони покликали Ісуса, а тут Ісус ніби живе у вас і у вас далі нема віри? Це повна нісенітниця. Ісус живе у вас, а ви далі в чомусь сумніваєтесь? ТАКЕ МОЖЛИВО? Я читаю Письмо і не пригадую, щоб апостоли після зішлення Святого Духа не могли когось вилікувати. І вже після зішлення Святого Духа апостол каже : не я живу, а Ісус живе у мені. Які там сумніви у вірі????? Левко, то є серйозний прокол у вашому розумінні. Ви вірите у Всемогутнього Бога і стверджуєте, що Він живе у вас, а віри нема? Як таке можливо? Я думаю, ви забагато собі внушили і вірите в це. Як вам заявки? Я народився згори. Господь живе в мені. В мене нема віри. Ото третє говорить, що ви просто вихвалятеся. Зі сторони так виглядає. Або погодьтеся, що хвороба - також Божий допуск. Інакше виглядаєте смішно. Цар, але голий.
Коли я кажу, що віри нема, чи недостатньо віри, то я не маю на увазі, що не вірю в Бога, чи сумніваюся, що Він живе в мені. Я маю на увазі, що в мене недостатньо віри в те, що Бог через мене може зробити те чи інше зцілення, чудо. Супер! Нарешті зрозуміли! Саме так і є!!! Не можу з цим погодитися аж ніяк!!! Уже сто разів писав, що якщо би хвороба була Божим допуском, то Ісус, коли ходив по землі в тілі також допустив би комусь хворобу, не вилікувавши когось! Але Ісус зціляв усіх абсолютно, хто просив в Нього зцілення. А як відомо, Ісус був найповнішим вираженням волі Свого батька, Він Сам казав, що робить тільки те, що робить Його Батько.
Та то не пояснення. Бог Є Бог. Захотів - допустив хворобу, захотів - забрав. Так, як сліпому. Спочатку допустив, а потім вилікував. Але ви і в це не вірите, бо воно суперечить вашій теорії.
Я не вірю в такого Бога! Той Бог, Котрий є моїм Татком не є такий як ви пишете. Він є люблячий Бог. Я своїй дитині ніколи не допустив би щось погане, навпаки, стараюся вберегти і застерегти від усього поганого. Чому не пояснення? Ісус є Бог! Ну хіба що Ісус не є вашим Богом, тоді для вас це не пояснення...
Ну так... якщо дитина не хоче йти в садок, до школи, мити за собою посуду, прибирати, а тато наполягає, то кому потрібний такий тато? Тато повинен робити тільки те, що з точки зору дитини є добре.
Левко, ви мудріші за Бога. Ісус показував зціленням, що Він є всемогутнім Богом і зцілював всіх, навіть тих, на яких був допуск хвороби від Бога. Чому ж нє? То по-вашому виходить, що Ісус би не зцілював, бо Бог допустив. Ніби Ісус не є Той Самий Бог.
Я не кажу про виховний процес. Я своїх дітей караю, але коли я їх караю, то вони точно знають за що. У вашому випадку ви приводите приклад про зцілення сліпого. Якщо по-вашому, то був виховний процес, то за що той чоловік ніс покарання, якщо ні він ні його батьки не згрішили?
Я ж не з Богом зараз сперечаюся а з Михом ніби... Це неможливо, бо Ісус Сам казав, що царство поділене само проти себе не встоїть. Якщо Отець допускав хворобу, а Ісус зціляв, то в цьому випадку Ісус йшов би проти Свого Отця. Але ж самі знаєте, що Ісус робив тільки те, що Отець Йому казав робити...
А я кажу про виховний. Божий промисел. Багато людей знайшли Бога в інвалідному кріслі. Інакше не доходило, не було часу. Правда, у кожного є свій випадок.
Левку, ви можете не вірити в такого Бога, яким його подає Біблія. Так, я згідний, Бог є люблячий Бог, бо він Сина свого послав на смерть за наші гріхи. Але... В 2й Світовій війні було вбито 75 000 000 людей, в 2004 році від цунамі загинуло 250 000 людей. В війні з Росією на Донбасі загинуло 10 000 людей. Люди гинуть від воєн, катастроф, ураганів, епідемій і тд. То що, виходить, Бог не є любов? Чи може щось інше? Може через непослух Адама, Бог нас помістив на цю Землю з отакими законами? Будь-який вихід з цих законів називається чудом. Коли чудо робиться щодня воно не є чудо. Так, іноді Бог може відповісти на нашу молитву. А може і не відповісти в формі, як би ми хотіли. А, до речі, ви не боїдесь, що на "чудо" з коронками чи видовженням кінцівок Бог вам скаже як Христос сказав сатані - не спокушуй надаремне Бога?..
Ок. В чому тоді провинився чоловік, котрий сліпим народився? Написано, що ні він ні батьки його не згрішили. Тобто він народився не винним. В чому полягав виховний процес? Хочете сказати, що то Бог їх помістив в інвалідне крісло? Такого не буває! Ісус для вас є Богом? Вірю, що є. Тоді чому Ісус нікому не допустив хворобу? Міг же Ісус когось не зцілити і сказати, що така воля Моя?
Наразі інших не рухаємо, про інших пізніше поговоримо... Отже, в чому полягав виховний процес для того сліпого? В чому Бог його виховував, якщо він народився сліпим?
та чого, бо я так хочу? Просто, не логічно якось виходить. Ви кажете, що виховний процес був для інших, для фарисеїв. Це так якби я бив свою дитину, котра ні в чому не провинилася, щоб навчити чогось другу дитину, котра завинила. Абсурд? Нє? Так в чому ж був виховний Божий процес для сліпого?
Отже, я так зрозумів, ваша теорія виховного процесу зазнала краху... Уже про виховний процес не згадуєте... А Письмо не абсурд. Те що ви говорите, що Бог допускає зло, щоб потім прославитись- оце є справжній абсурд. Я, наприклад, як люблячий батько ніколи не допущу своїй дитині щоб хтось їй завдав якоїсь кривди, щоб потім вилікувавши її здобути собі цим славу. Тим Більше Бог, який є Любов. Бог не допускає зла, щоб потім прославитись! Є певні закони , які Бог створив. З самого початку Бог усю владу на землі віддав людині. Людина мала владу навіть над архангелом сатаною, котрий був скинутий з неба. Але одного разу людина добровільно передала свою владу сатані. Ісус прийшов заплатив ціну за гріх, чим вернув людину у її попереднє становище, тобто Ісус вернув людині ту владу, котру вона мала з самого початку, в тому числі і над сатаною...