Ви знаєте, Левку, ви все більше і більше опускаєтесь в поганьство. І я боюсь, що я грішу, контактуючи з вами. Про що ви говорите??? То ви значить звинувачуєте Бога, що він допускає хвороби, катаклізми, вбивства, нещастя, катастрофи бо він є недостатньо сильним? Я вже кілька разів наводив вам приклад апостолів Петра, Івана і Якова. Петро був чудом виведений з вязниці, Іван прожив до 100 років, а Яків був замордований відразу після створення церкви. На це не була Божа воля? Чи ми знаємо Божі плани? І чи ви рахуєте, що Бенні Гін і Знахар Левко мають більшу віру ніж ап Павло, Тимофій, Джон Буньян, жінка Біллі Греєма чи Кароль Войтила і мільйони християн які мали хвороби? Чи вони не молилися? З вірою трошки більшою ніж в вас і вашого чудотворця Бенні Гіна. Значить ви звинувачуєте мого батька, який був надзвичайно відданим християнином в відсутності віри бо помер від раку? Забагато на себе берете, Левку. Нагадую вам слова Христа - "...і чого не попросите в Бога в імя моє, ПО ВОЛІ ЙОГО, вірте і буде вам". І ще раз повторюю - "з молитвою і постом". Все інше - то від лукавого.
Відповідаю. Не вистачає віри в зцілення! Дивіться, учні Ісуса виганяли демонів, зціляли хворих, але одного разу вони не змогли вигнати демона з хлопчика. Все те саме, як ви кажете, а результат інший. Перед тим виганяли бісів, а тепер не змогли. Ісус сказав, що це через їхнє невірство. Більше причин Ісус не назвав. Якщо Ісус не назвав більше причин, то чому я маю вишукувати якісь причини, типу не Божа воля і т.п... Я раніше також вважав, що не відбулось зцілення, тому що хворий не вірив, тому що Бог не захотів зцілити, тому що ... ще там щось, але це місце з Писання про невірство учнів відкрило мені очі поставило все на свої місця. А ще я навчився ніколи не казати, що нічого не відбулося. Тобто коли я помолився за хворого, але не побачив відразу явних результатів, я ніколи не кажу і не думаю навіть що нічого не відбулося. Багато випадків було, коли людина зцілялася поступово, коли йшов процес одужання і людина ставала здорова на другий, третій день....
Не зрозумів! Для першого у вас була віра, а для наступного з таким же діагнозом - нема? А де вона ділася? то був конкретний випадок і тому конкретна причина: а цей вид демонів виганяється постом і молитвою. Якщо вони виганяли до того випадку і у них виходило, то значить і спосіб чимось відрізнявся. Наприклад, просто молитвою. І я не кажу, що в біблії "все те саме", то ви сказали, а я не кажу, бо там нема "все те саме". Я зрозумів з Письма, що випадок був чимось унікальний. Уявіть: зцілюють, зцілюють, а тут раз і.... не пішло. В апостолів немогла впасти віра, бо як бачиш плід роботи, то віра лише зростає. А знаєте чому Ісус сказав їм про маловірство? Не тому, що у них було взагалі мало віри, а тому, що коли у них не вийшло, вони розгубилися і звернулися до Ісуса: "чому у нас не вийшло" і оце якраз видало їхню невіру - вони засумнівалися. Я не думаю, що це невірство, яке закинув їм Ісус стосується факту, що у них не вийшло з хворобою, я думаю, що їх невірство - звернення до Ісуса, як безпорадників. Тобто невірство стосується не хвороби. Отже, я не бачу доказів вашої теорії і не розумію чому це місце вам відкрило очі.
А де в учнів ділася віра? Багато разів виганяли демонів, а тут не змогли? Там нічого не написано, про сумнів, безпорадників, про розгубленість, не написано також про те, що невірство стосується не хвороби і т.п. Відповідно, то ваша особиста думка, ваша теорія, ваше пояснення... Я вірю в те що написано і нічого не хочу собі придумувати і фантазувати...
А знаєтк чому незмогли? Тому що "цей вид" лікується молитвою і постом. Це місце у Письмі вказує, що випадок був неординарний. А я вам кажу про одну і ту ж хворобу. Це перший момент, який ви не можете пояснити. Другий момент. Що зробили апостоли, коли побачили, що не можуть нічого вдіяти? Вони покинули хворого напризволяще? Вони просто забули про нього? Вони сказали, мов нічого не можемо зробити - не вистарчає у нас віри і пішли? Ні! Вони покликали Ісуса і таки хворий був зцілений! А що робите ви в подібних ситуаціях?
Тобто? Якщо хворий не зцілився вашими стараннями який у вас стан? переможця, чи переможеного? якщо у вас нема сумніву, то як ви пояснюєте самому собі неудачу? Мало віри? Ви вірите у те, що у вас мало віри, але при тому вистарчає віри сказати: у мені живе Ісус?
Це точно! Так як ви не можу пояснити... По-перше, там не написано "цей вид", а "цей рід", тобто весь рід демонів, а не якийсь їхній вид. По-друге, звідки ви взяли що випадок неординарний? Є багато випадків з Нового заповіту, де описано як демони мучили людей, такі ж самі ознаки... Плюс до того, Ісус, коли посилав учнів на проповідь, дав їм владу виганяти демонів, зціляти хворих... Тобто усі демони корилися їм, не було якихось винятків, чи видів, як ви кажете.. Уявіть собі, стараюся робити те саме... Я не можу зрозуміти ніяк, що вам в цьому не подобається? Те що Ісус живе в мені, чи те, що мені не вистачає віри? До речі, то не я собі придумав, що Ісус живе в мені, так написано, що ті хто у Христа христилися, у Христа зодягнулися. Ще багато місць є де говориться, що Христос Духом живе у віруючих людях...
0980638426 марія Ні, Левко. Я розумію вам так хочеться, але не обманюйте самі себе. "Цей рід" не означає "весь рід" демонів. Ви ж декларуєте, що Ісус живе у вас, а говорите щиру неправду. Я ж визнаю, що написано "рід", а не "вид". Поправка приймається. Як то звідки? Апостоли лікують усіх підряд і тут раз і не можуть. Це вже неординарний випадок. Всі демони корилися, а тут раз і не коряться! От вам і випадок. А при чому тут подобатися? От ви кажете: - я народився згори. - в мені живе Ісус. - в мені нема достатньо віри. Воно то легко сказати: в мені живе Ісус, а от зцілити людину - то вже інше. Тому що перше є невидиме, а друге... А може друге говорить про те, чи Ісус живе у вас? От хворий не зцілився вашими молитвами. У вас живе Ісус? Я, наприклад, думаю, що зцілення - це плід наявності Ісуса у вас. І якщо його - зцілення нема, то сумніваюся, що Ісус є у вас. Вас такі питання не мучили? Написано - то добре. Але і ви самі написали: у мене брак віри, коли не можу зцілити.
Миху, в Левка якась дивна філософія. Нема віри... Так значить, коли я молюсь до Бога в щирій молитві, іноді зі сльозами... В мене нема віри? А в Левка є. Якщо я маю проблему зі здоровям, своїм чи рідних або друзів, або іншу проблему, я вручаю в руки Бога цю проблему. Яка ще може бути більша віра? Я не можу змусити Бога робити як я хочу. Одне я знаю, коли Бог не відповідає, він готує для мене щось краще ніж я прошу. Хіба що Левко може змусити Бога робити так як він, Левко, хоче...
В чому обман? Щось не можу зрозуміти... То не я декларую, то Слово декларує, я тільки з цим погоджуюсь і приймаю... 100%, живе! Можна і так сказати... Такі питання не мучили. Поясню чому. Розуміння і усвідомлення, що Ісус живе в мені я пережив ще задовго до того, як я почав рухатися в зціленні. Після того, коли я увірував і прийняв Ісуса як свого Господа, я почав помічати в собі такі нові якості, котрих раніше не було, я знав, що це не від мене, що це звідкись раптом взялося. Був неспокій всередині- став мир, була злість до людей- прийшла любов, я почав просити пробачення в людей, котрих колись образив, , прийшла сила, щоб пробачати, але найголовніше що мене вразило найбільше тоді - це було те, що я знав і відчував, що Бог для мене став Татком. Такого в мене до того не було і я знав, що то не від мене, я того не набув своїми зусиллями, воно просто раптом появилося в мені... Скажу образно про зцілення. Оце все, що я описав- це як те, що мені подарували, скажімо, машину, а зцілення- це як якась опція в машині, котру я відкрив для себе згодом. Може ж таке бути, що людина може все життя їхати на машині і не знати, що в неї є десь кнопочка, котра вмикає кондиціонер, чи радіо? Так само і зцілення. Багато християн живуть, не знаючи, що в КОЖНОМУ з них живе Сила, котра може і хоче звільняти людей від їхніх хворіб, потрібно тільки почати застосовувати цю Силу, практикувати її... Скажу тільки, що почати це робити є страшно..., я би сказав, навіть дуже страшно, але приходить момент, коли тобі уже так набридає боятися, що ти просто виходиш зі свого човна і кладеш ногу свою на воду... Хіба це означає, що ти не будеш тонути? Будеш! Петро також почав тонути коли перевів свій погляд на бурю... Але то таке, не буду далі заглиблюватися в деталі...
11 И обратился я, и видел под солнцем, что не проворным достается успешный бег, не храбрым - победа, не мудрым - хлеб, и не у разумных - богатство, и не искусным - благорасположение, но время и случай для всех их. 12 Ибо человек не знает своего времени. Как рыбы попадаются в пагубную сеть, и как птицы запутываются в силках, так сыны человеческие уловляются в бедственное время, когда оно неожиданно находит на них. (Еккл.9:11,12) 4 Или думаете ли, что те восемнадцать человек, на которых упала башня Силоамская и побила их, виновнее были всех, живущих в Иерусалиме? 5 Нет, говорю вам, но, если не покаетесь, все так же погибнете. (Лук.13:4,5) Время и случай... Если человек заболел раком то Бог в этом не виновен. Несовершенство плоти, врождённый от Адама с Евой грех и соответственно несовершенство - вот причина болезней... Ну а чудотворное исцеление... В Библии описаны такие случаи. Но на то они и БИБЛЕЙСКИЕ СЛУЧАИ а не статистика... Бог может исцелить любого от всякой беды... а может не исцелить... Вот апостол Павел всю жизнь маялся от болезни глаз. И Бог его не исцелил. Неужели Павел, апостол, был недостоен? Достойнее многих других он был. Но болел глазной болезнью до самой смерти. Неужели вера Павла была слаба? Была сильна! Но Павел болел. Так что не стоит из Божьих чудес делать панацею от всех болезней. Истинная вера подразумевает под собой веру и в печали и в радости, и в здоровье и в болезни...
7 А щоб я через пребагато об'явлень не величався, то дано мені в тіло колючку, посланця сатани, щоб бив в обличчя мене, щоб я не величався. 8 Про нього три рази благав я Господа, щоб він відступився від мене. 9 І сказав Він мені: Досить тобі Моєї благодаті, бо сила Моя здійснюється в немочі. Отож, краще я буду хвалитись своїми немочами, щоб сила Христова вселилася в мене. 10 Тому любо мені перебувати в недугах, у прикростях, у бідах, у переслідуваннях, в утисках через Христа. Коли бо я слабий, тоді я сильний. (2Кор.12:7-10) 13 І знаєте ви, що в немочі тіла я перше звіщав вам Євангелію, 14 ви ж моєю спокусою в тілі моїм не погордували, і мене не відкинули, але, немов Ангола Божого, ви прийняли мене, як Христа Ісуса! 15 Тож де ваше тодішнє блаженство? Свідкую бо вам, що якби було можна, то ви вибрали б очі свої та мені віддали б! (Гал.4:13-15) Багато біблеїстів вважає що "колючка в тіло" то хвороба, а яка? це пояснює до деякої міри Галат 4:13-15 (про очі)
Ісус багатьох не зцілив. Адже хворих в Іудеї було напевно десятки тисяч, а зцілень в Євангеліях описано тільки декілька. Не зцілювати Ісус прийшов на землю а звіщати Євангеліє і віддати свою душу на викуп грішників (виконати волю Отця) А зціляв він заради того, щоб увірували в нього, ну і з жалості... Основна ж місія Христа була - виконання волі Отця (щодо викупної жертви)
Здогадуватися можна багато про що, але ж не написано ніде, що Павло "болел глазной болєзнью" як ви кажете... Це звичайна метафора, така сама, якби сказати комусь, кого сильно любиш, що віддав би йому останню сорочку. Це ж не означає, що той не має сорочки. Так само і Павло вжив метафору про очі, але це зовсім не означає, що в Павла не було очей, чи що очі його боліли... Кого не зцілив? Конкретно можете навести якийсь приклад, коли би якийсь хворий прийшов до Ісуса за зціленням, і пішов від Нього не зціленим, чи може є якийсь приклад, де би Ісус відмовив комусь у зціленні? Але ж зціляв. Вважаєте,що Ісус щось не те робив? А зараз що змінилося? Ісус живий, той Самий, який був колись, коли ходив в тілі. І робить зараз те саме, що й колись робив- зціляє, щоб увірували в Нього як Спасителя і Месію, ну і з"жалості", як ви кажете, тобто з любові до людей...
Декларує! А що тут пояснювати? Павло сам писав, скільки ударів і від кого він прийняв, писав як його каменували, перепилювали, як він глибочині морській був і т.п.. Це все він переносив за проповідь Христа. От вам і недуги. Він тому і писав, що любо йому перебувати в цих недугах, бо то все було страждання за проповідь Євангелія. А зараз як люди трактують це місце? Захворів чоловік на щось, а йому кажуть- Павло також хворів і тішився цим, ти також так роби...