Я не знаю. Ви ж стверджуєте, що Ісус зціляє всіх, а тут раз і не всіх. Не може перемогти диявола? Неправда.
Ось тільки я не розумію, а з якого боку тут ви? Так Ісус зціляє і кожна віруюча людина коли має якусь хворобу, то найперше звертається до Бога. А якщо ви маєте якісь особливі сили, вищі за інших християн, то значить ви знахар? До речі, і знахарі і африканські шамани теж лікують. Ось тільки якою силою? Так скільки ви, Левку, вилікували хворих на рака?
Педро, то не Левко лікує. Лікує Ісус. Ті, що вилікувались - полікував Ісус, а ті, що не вилікувались... не знаю... мовчить, як риба в воді. Не колеться...
О! На маєш... Для чого ви, Миху, тоді спілкуєтеся зі мною, якщо нічого не хочете чути, а прикидаєтеся шлангом собі? Може ви просто не зрозуміли питання? Я змоделював конкретну ситуацію. Молиться віруюча людина одночасно за 10-тьох хворих. 5 з них зцілилося. А 5 не отримали зцілення. І от ви підходите і кажете, що то все не від Бога, бо 5 так і не зцілилося. Питання- хто ж зцілив тих п"ятьох?
вам Педро сказав ясно: зцілювати від недуг можуть і шамани, але то інша сила, не від Бога. І якщо половина не зцілюється, то яка на то причина?
Ок. Ви пишете що зцілювати можуть і шамани. Згідний. Але ж зцілювати можуть і християни? Якщо не шаман, а християнин(скажімо священник, щоб вам було ближче) молиться за зцілення десятьох хворих. 5 з них зцілилося, а 5- не зцілилося. Питання- той священник шаман?
от ми й прийшли до того, з чого починали. Навіть хвороба є з Божого допуску. Все дуже просто. А ви тут: давай я всіх підряд.
Ок. То виходить, що коли відбувається не повне зцілення, а тільки деякі зціляються, то це ж може бути Ісус? Правда? А ви казали, що якщо Левко молиться і всі підряд не зціляються, а вибірково, то це не Ісус, бо Ісус усіх зціляв.
Левко. Що каже церква? Як церква тлумачить незцілення? І як трактуєте ви? От і виходить, священник молиться, розуміючи, що кінцеве Слово є від Бога. А ви тлумачите, що Ісус вже всіх вилікував. А тепер бачимо правду: одні вилікувлися, інші - ні. Як бачимо, ваше тлумачення є невірне. От все, що я хотів сказати.
Та це я зрозумів... Про це можемо ще поговорити... Але ми не про це говорили. Ви постійно мені казали, що то не Ісус зціляє через Левка, бо не зціляються всі підряд. Я вам довів на прикладі священника, що якщо я молюся за хворих і коли хтось зцілився, а хтось ні, то це від Бога, це не шарлатанство... Ви з цим згідні?
Левко, ще раз хотів би наголосити. Є два варіанти: 1 ваш. Ісус всіх зціляв без вийнятку. І всі ВЖЕ є зцілені, бо він забрав всі недуги. 2. мій. Ісус всіх зціляв без вийнятку, але хвороби існують з Божого допуску, тому не всі зціляються. Коли людина не зцілюється, я розумію чому - на то Божа воля. А що ви скажете, коли ви молитеся, а хвороба не покидає людину? Яка причина?
Обов"язково скажу свою думку стосовно цього, але давайте спочатку може закінчимо з попереднім питанням. Ви так і не відповіли, чи ви згідні з тим, що коли християнин молиться за хворих і зціляються не всі за кого він молився, то це нормально, цей християнин не шарлатан і зціляє Ісус через нього?
Супер! Тепер уже сподіваюсь, не будете говорити, на людину, котра молиться за хворих і не всі зціляються, що то шарлатан? Ок. Тепер можемо і про це поговорити: 1. Так, Ісус забрав усі наші немочі і ранами Його ми є зцілені. Це не я придумав, так написано. 2. Нема волі Божої на хворобу! Я розумію вас, що ви вважаєте, що якщо людина не зціляється, то значить нема волі Божої на зцілення. На рахунок, того чому хвороба не покидає людину після молитви, то я вірю, і так написано, що є тільки одна причина- невірство тієї людини, котра молиться за хворого... Так і написано- через ВАШЕ НЕВІРСТВО людина не зцілилася. Але ні в якому разі не можна говорити, що то Бог допустив хворобу, чи що Божа воля є на хворобу. Я це називаю просто богохульством. Такі теорії придумали люди для самооправдання. Людина схильна завжди схильна шукати в комусь іншому причину, але тільки не в собі.
відповідно вашу теорію придумали також люди, але інші. Давайте говорити по суті питання, не звинувачувати інших. Ви кажете, що людина не зцілюється по причині, що людина, яка молиться за неї не має достатньо віри. Наводжу вам аргумент, який довидить, що ви неправі. Приходить до вас хворий і ви за нього молитесь. Наприклад хворий раком. І... чоловік одужує. Нормально? Нормально! Просто супер. Приходить до вас наступний хворий. У нього той самий діагноз - рак. Ви молитесь - не допомагає. Запитання: якої віри вам не хватає? Все те саме! А результат - інший. Про що це говорить?