А то, що людина завжди завжди помирає від хвороби. Чує людина болі, чи не чує - нема значення. Левко, висновик некоректний. Бог хоче, щоб всі спаслися. Бог хоче, щоб всі були здорові. Але не всі спасуться і не всі будуть і є здорові. Бог є всемогутній і якщо би Він хотів-так би і було, але так не є. Більшість людей хворі, у кожного є свої проблеми по здоровю. Як каже медицина, здорових нема, є недообстежені. Я хочу сказати, що вислів "Бог хоче" з точки зору людини є не те, що ми думаємо. І навіть говорити "Бог хоче" є некоректно. Людина знає що Бог хоче? Є такі слова Бога: Мої дороги не є ваші дороги. нецитата з Письма: Ісус не захотів виконати просьбу жінки, сказавши, що Він прийшов до своїх дітей. І тільки тоді, коли жінка сказала, що собаки їдять крихти, що падають зі столу господаря, Він погодився допомогти жінці. Тому з вашим "Бог хоче" не спішіть. Ви в Бога не запитували. а в Біблії такого нема. Іншим прикладом з Письма є приклад, коли жінка звернулася, Ісус відповів: скільки я з вами, стільки терпітиму вас.... Тобто вислів "Бог хоче" тут також не йде. Вибачте, що я привів не цитати, нема часу шукати, але ви добре знаєте про які місця йдеться у Письмі. Так, Бог нас всіх любить. Але не все так просто, як ви пишите.
Яка хвороба, якщо нічого не болить. Коли я приходжу до лікаря, то перше що лікар питає: "Що вас турбує?" Якщо нічого не турбує, то чого прийшов до лікаря. Я ради цікавості колись питав у свого сусіда (він є хірургом), чи людина завжди помирає від хвороби. Він був дуже здивований моїм питанням, і сказав, що далеко не завжди від хвороби, може просто так померти здоровою... Я вас не розумію, Миху. Чому висновок не коректний? А який тоді коректний висновок, по вашому? Якийсь же висновок має бути? Якщо Ісус зціляв абсолютно усіх, НІКОМУ не відмовив у зціленні, то чому не можна зробити висновок, що Той же Ісус зараз також нікому не відмовляє у зціленні? Чому не можна сказати, що Бог хоче, щоб людина зцілилася? Чи Ісус за дві тисячі років став якимось іншим, чи змінився? В ті часи нікому не відмовляв, а зараз комусь допускає хвороби, чи стримує зцілення? Як це зрозуміти, по-вашому? Чому не коректно? Я наприклад, точно знаю, що Бог хоче, щоб я не грішив, Бог хоче, щоб я мав спільність з Ним через молитву, Бог хоче, щоб я був милостивим до людей, Бог хоче, щоб я не вбивав, не говорив неправду, шанував батьків... і т.п. Чи хочете сказати, що так також не коректно говорити? Я думаю, що є цілком коректно так говорити , так само як і коректно є говорити, що Бог хоче, щоб я був зцілений...
Лазар може й мав віру, коли був живий. А коли помер? Яку віру може мати мертва людина? Вірити можуть тільки живі люди, а мертвим уже не потрібно вірити, вони бачать духовний світ таким як він є, лицем в лице...
Левку, ви щось вже заливаєте. В Англії люди йдуть до лікаря, щоб перевірити стан здоровя і щоб виявити якусь приховану патологію. Є сотні і тисячі хворіб, коли нічого не болить. А коли болить, наприклад, рак, то хвороба вже просунулась далеко. Наприклад, діабет, серйозна хвороба, а нічого не болить. Атеросклероз, який може привести до смерті бо відривається тромб. Розширення аорти, чи судин мозку. Крововилив і смерть. Але що я говорю тут. Ви ж все-одно мене не послухаєте, а будете слухати гастролерів типу Бенні Гіна і іже, які не розбираються ні в медицині ні в християнстві.
І що? Припустимо(хоча я в це не вірю), що так є як ви кажете. Скажіть тоді, будь-ласка, Ісус і Його учні даремно тратили час, коли молилися за хворих? Все одно ж ті хворі помирали від хвороби в кінці кінців... Чому ви так завзято доводите, що зціляти хворих не треба? Я просто вас не можу зрозуміти в цьому...
Левко, Ісус творив добро, а зцілення - лиш одно з них. Ви просто зациклилися на медицині. А можна ж було б за вашою аналогією зациклитися на ходінні по воді. Відкрити школу по ходінні по воді і писати все те саме, що ви пишите. Ісус ходив, вчив апостола Петра. Так можна тренувати віру і т.д. Поправка здоровя не приводить до спасіння, правильно? Ваша віра і вчення виглядає дуже однобоко. Ваша тема лиш про матеріальне і теперінє. Воно не повязане з головним у християнстві. Людина може піклуватися про своє здоровя, про своє матеріальне багатство і що? Не бійтеся того, хто погубить ваше тіло, бійтеся того, хто погубить вашу душу.
Левку, а в що ви взагалі вірите? Я не люблю хвалитись, але я маю диплом про закінчення медучилища, диплом про закінчення медінституту в Львові і в Австралії. І поскільки я щоденно вивчаю Писання то я вам не раджу зціляти хворих бо це шарлатанство. Я вже казав вам, що ми мусимо молитись про будь-яку проблему. А оте зцілення - це частина вашої релігії і тому ви в неї вчепились як сліпий за плота. А Писання каже - завжди моліться. В тому числі і за хворих. І ніде не написано про шаманські танці.
Ні не сам придумав, це є в Новому Завіті. Все земне служіння Ісуса людям це підтверджує. Ви ж самі погодилися, що Ісус нікому не відмовив у зціленні, значить Бог зажди хоче зцілити людину.
Писання такого не каже, не вигадуйте, Педро! Тобто є таке- "завжди моліться", але ніде Писання не каже- молитися за хворих. Писання каже- зціляйте хворих, кладіть руки на хворих, воскрешайте мертвих, виганяйте демонів.... Ви не знайдете ніде, щоб Ісус молився за хворих, чи щоб учні Його молилися за хворих...
Левку, за Ісуса і апостолів не буду говорити. Ви не Ісус і не апостоли. А за інше... 13 Чи страждає хто з вас? Нехай молиться! Чи тішиться хтось? Хай співає псалми! 14 Чи хворіє хто з вас? Хай покличе пресвітерів Церкви, і над ним хай помоляться, намастивши його оливою в Господнє Ім'я, 15 і молитва віри вздоровить недужого Чи Бенні Гін і інші шарлатани вам того не казали? За ВСЕ треба молитися, Левку і вірити Богу. А не шарлатанам. А на остаток, то скільки ви мертвих воскресили? І хотів би я побачити як би ви драпали від чоловіка враженого демонами...
з ваших слів виходить, що Бог хоче щоб всі хворіли, щоб їх зціляти. Я думаю, що Бог хоче, щоб всі були здорові, а не просто зціляти.