Лук.9:2 І послав їх проповідувати Царство Боже та вздоровляти недужих. Лук.9:6 І вийшли вони, та й ходили по селах, звіщаючи Добру Новину та всюди вздоровляючи. Лук.9:11 І Він(Ісус) їх прийняв, і розповідав їм про Боже Царство, та тих уздоровляв, хто потребував уздоровлення. Учні проповідували і вздоровляли. Ісус проповідував і вздоровляв...
Потрібно брати до уваги і віру самого хворого. Чому Ісус не міг зцілювати у себе на батьківщині? Віра людей не давала.
Померти від чого, Левку? Здорова людина не помирає. Я маю на увазі не помирає своєю смертю. Але тут знову питання. Якщо Бог виліковує всі хвороби (за наказом Левка чи Бенні Гіна), то чому Він допускає, скажімо, смерть від катастрофи? Чи від нещасного випадку?
Не хоче Левко нікого слухати. Бо так його навчили і це є наріжний квмінь його релігії. Я не проти зцілення. Тільки не потрібно перетворювати це на шаманський ритуал з якимось рухами, падінням і фотокамерами. І для мене абсолютно не має значення чи я є під загрозою хвороби, якоїсь катастрофи, природних катаклізмів чи побутового нещастя. Я молюсь і довіряюсь Богу. І вірю, що Бог знає, що для мене найкраще. Ще раз нагадаю, що Бог не оздоровив ап Павла від його недуги, як і Тимофія і інших, згаданих в Євангелії працівників для Христа. І на початку Дії св Апостолів. Петро чудом був звільнений з вязниці. Яків був убитий. Бог міг і його врятувати. Але Його план був інакшим. Левко спекулює, що Христос оздоровляв. Я вже не кажу, що Левко це далеко не Христос. Але візьмім один випадок. Оздоровлення біля купальні Силоам. Там був тільки один бідняк, що просив милостиню? Впевнений, що було багато, бо той ніяк не міг потрапити в воду. Христос оздоровив тільки одного... Ну може якби Левко там був чи Бенні Гін... Може б тоді усіх, гамузом. З шаманськими ритуалами, танцями, масовим падінням... Але в Бога свої плани.
Як не помирає!? А що живе вічно? Віра хворого має значення, і то велике значення. Усі хворі, котрі приходили до Ісуса вірили у те, що Він може їх зцілити. Але Бог може також зцілити і без віри хворого. От, наприклад, яку віру мав померлий Лазар, чи померла Тавіта, чи померлий син бідної вдови, котрих їх усіх Ісус воскресив? Вони ж були уже мертві і не мали здатності вірити, чи не вірити. Або яку віру мав кривий, що при Красних воротях просив милостині в Петра та Івана? Він просив грошей і навіть не думав просити, чи вірити у своє зцілення. Але Петро взяв його за руку. сказавши- що маю, даю тобі і кривий зцілився. Тому я вірю, що можна молитися за хворих, котрі навіть не вірять у те що можуть бути здорові. Педро, ви не щиро говорите і суперечите самому собі. Ви кажете, що "під загрозою хвороби, молитеся і довіряєте Богу, бо Він знає, що для вас є найкраще". Але ж ви починаєте лікуватися, правда? У вас не виникає питання чи лікуватися, чи ні, ви не молитеся і не питаєте Бога в цій ситуації, як Він краще хоче- чи щоб ви були здорові, чи хворі? Правда? Ви самі вирішуєте лікуватися і твердо знаєте, що для вас бути здоровим є найкраще! То чому якщо ви впевнені, що для вас є найкращим - це бути здоровим, кажете, що довіряєте Богу? Якщо би ви дійсно повністю довіряли Богу в питанні свого зцілення, то ви би не починали лікуватися, а дали Богу зробити цей вибір- або зцілити вас, або ні, бо, як ви кажете, Він знає що для вас є найкращим. А може Бог хоче щоб ви були хворі, а ви берете і руйнуєте Його плани своїм лікуванням... Виходить, що ви або не довіряєте Богу, або противитесь Його волі, коли приймаєте ліки...
хворіє і вмирає. Левко, тіло є похоже на механізм, який з часом старіє, зношується і рветься там, де тонше. Інколи механізм викидають, а інколи ремонтують. Людина не може померти без тілесної причини.
Левко, не завжди те, що ми хочемо і думаємо є найкраще з точки зору Бога. Ми думаємо по-людськи... а то не завжди...
Згідний, що не завжди, але наразі ми говоримо про зцілення, а тут варіантів я наразі не бачу, бачу тільки, що Бог завжди за те щоб людина була здорова... От люди в часи Ісуса хотіли бути здорові, зверталися зі своїми хворобами до Нього, і хіба Ісус комусь відмовив? Хіба якомусь хворому Ісус сказав, що для нього краще бути хворим, ніж здоровим? Нікому не сказав такого? То чому ви вважаєте, що зараз якщо людина хоче бути здоровою, то з точки зору Бога це є не завжди найкращим для неї?
Може здоровою померти. Причина тілесна, як ви кажете, може бути, наприклад, зупинилося раптово серце, чи відмовили нирки, але людина не хворіла, її не боліло ні те серце, ні ті нирки...
та нє, Левко. Здорове серце не зупиниться і здорові нирки не відмовлять. Більшість людей не знають про хворобу і живуть, думаючи, що вони здорові, а потім раз і цвинтар.
Раз і цвинтар, але ж в людини до того цвинтаря нічого не боліло, вона не мучилася через хворобу. Може ж таке бути?
єврейська відповідь- питанням на питання Я перший вас запитав чи Ісус комусь відмовляв у зціленні, тому прошу відповісти чи відмовляв, чи не відмовляв...
Супер! Отже, Бог нікому не відмовляв у зціленні, зціляв усіх, хто до Нього приходив і просив здоров"я. Якщо так, то Божа воля є завжди на зцілення, Він хоче зцілити кожного! Тобто одну причину, з того чому людина не зціляється ми виключили. Тепер уже не можемо говорити, що Бог не хотів зцілити. і що?