Цікава теорія!!! Ще такої не чув... З вашої теорії виходить, що Павло не жив благочестиво в Христі Ісусі. Чи може я щось не так зрозумів, Педро?
Я думаю, те, що проповідує Левко - отвлєкаловка від істинного християнства. Люди приходять до церкви поправити своє здоровя, подібно, як в санаторій, забуваючи про справжні цінності.
3 Настане бо час, коли здорової науки не будуть триматись, але за своїми пожадливостями виберуть собі вчителів, щоб вони їхні вуха влещували. 4 Вони слух свій від правди відвернуть та до байок нахиляться. 2-ге Тимофія, 4
В тім то і справа, що Павло жив благочестиво в Христі і знав, що він буде переслідуваний. Тому те що він просив Христа позбавити його від переслідування - нісенітниця. І слово "колючка" аж ніяк не можете приточити до переслідування. Це фізична недуга, фізичні стаждання.
А що ви думаєте на рахунок того, про що ми говорили вище? А саме, чому євангелист Матвій(8:16-17), описуючи те як Ісус уздоровляв недужих посилається на пророка Ісаю 53.4, де написано, що Ісус узяв наші немочі і недуги поніс? Ви ж з Педром стверджуєте, що там пророк Ісая говорить тільки про уздоровлення від гріхів, а не про фізичні недуги?
Ну так. Я і не заперечую- це були дійсно фізичні недуги і страждання від переслідувань за віру в Ісуса. Але ж Ісус сказав, що сила Його здійснюється в немочах. Ісус є сильним щоб піднімати людину з будь-яких немочів, що і ставалося з Павлом завжди. Його і били киями, і каменували і ще багато іншого з ним робили, але Ісус завжди являв Свою силу в цих його немочах, Він завжди піднімав Павла, зціляв надприродньо.
7. А щоб я через пребагато об'явлень не величався, то дано мені в тіло колючку, посланця сатани, щоб бив в обличчя мене, щоб я не величався. 8. Про нього три рази благав я Господа, щоб він відступився від мене. 9. І сказав Він мені: Досить тобі Моєї благодаті, бо сила Моя здійснюється в немочі. Отож, краще я буду хвалитись своїми немочами, щоб сила Христова вселилася в мене. (2 до Коринтян 12:7-9) Левку, не ображайтесь, але це не Божий Дух говорить через вас. А дух, який боїться Христа і прагне відвести людей від Його благодаті і Його правдивої місії. Це було видно коли після посту Христос зустрів диявола.
Що я сказав такого, що ви зробили такий висновок? Хіба Ісус не зціляв Павла фізично в усіх його переслідуваннях? І що ви цим хотіли сказати?
Де таке написане, Левку? В євангелії від Бенні Гіна? Може з шаманськими танцями останнього? Шкода, що ви не бачили в цьому магічного слова БЛАГОДАТЬ. Grace, англійською. А що це таке, прочитайте вірш (пісню) і перекладіть українською. Там сказано все. Без шаманських танців. Amazing grace! How sweet the sound That saved a wretch like me! I once was lost, but now am found; Was blind, but now I see. 'Twas grace that taught my heart to fear, And grace my fears relieved; How precious did that grace appear The hour I first believed. Through many dangers, toils and snares, I have already come; 'Tis grace hath brought me safe thus far, And grace will lead me home. The Lord has promised good to me, His word my hope secures; He will my shield and portion be, As long as life endures. Yea, when this flesh and heart shall fail, And mortal life shall cease, I shall possess, within the veil, A life of joy and peace. The world shall soon dissolve like snow, The sun refuse to shine; But God, who called me here below, Shall be forever mine. When we've been there ten thousand years, Bright shining as the sun, We've no less days to sing God's praise Than when we'd first begun.
Тут написано: 2Кор.11:24-25 Від євреїв п'ять раз я прийняв був по сорок ударів без одного, тричі киями бито мене, один раз мене каменували, тричі розбивсь корабель, ніч і день я пробув у глибочині морській; Ви хочете сказати, що колючка в тілі Павла і була благодаттю Божою для нього?
Левко ця колючка для нього була тією самою колючкою, що і вона є у нас - хвороба. Ми недосконалі, дякуючи непослушності Адама і Єви, ми хворіємо, старіємо і вмираємо. В крайньому разі ще... А прошов він через побиття, знущання, тюрми, тому, що ПРОПОВІДУВАТИ слово Бога було для нього ВИщИМ чим власне здоровя та навіть життя. Це, до речі і є спасінням людей, коли ти доносиш до них ПРАВДУ від Бога. Лише знаючи правду і дотримуючись Божі закони, вони можуть мати колись змогу бути завжди здоровим і жити вічно.
Це вас так навчили думати. Насправді, там не так написано. По-перше, Павло каже, що дано йому в тіло колючку через пребагато об"явлень, щоб він не величався. Ви хворієте також, коли маєте пребагато об"явлень? Ні. По-друге, послав йому колючку не Бог, а сатана, (бо написано -"посланця сатани"). Сатана послав свого посланця, котрий бив Павла в обличчя, щоб він не величався... Павло мав чим величатися, адже написав майже половину Нового Заповіту. Ви хворієте коли величаєтеся чимось? Ні. То на якій підставі говорите, що колючка Павла- це була звичайна хвороба, котра є і у нас? Згоден.
Левко, ну якщо перевалює кількість обявлень за 1000 в тиждень, то тоді таки да! Левко, а як часто ви радієте, коли пребагато разів знімаєте джек пот в укрспортлото?
Левку, ви щораз все більше і більше заплутуєтесь і плетете нісенітниці. А що ж тоді було тою колючкою, що Христос не хотів прийняти, щоб Павло не мав забагато пихи? Це була хвороба, Левку, чи то глаукома чи мігрень. Павло не був інопланетянином чи суперменом. Він жив на землі, мав фізичне тіло, яке жило за земними законами. Як і кожен з нас. Тому кожен з нас може підхватити ту чи іншу хворобу. Ніхто не застрахований. До речі, і ви, Левку. Тож не зарікайтесь. І не вірте тим своїм брехунам-беннігінцям, які можуть якимось ритуалом вставити золоті коронки. Це страшна брехня. Це гріх! Ще раз повторюю, ми повинні молитися про Божий захист від зла в тому числі від хворіб. Але останнє слово за Богом. І ще одне. Останні події в світі показують, що кінець цього світу не за горами. І треба ще раз і ще раз перевіряти чи готові ми до кінця. І ось такі бенні гіни стараються відволікти людей від справжніх проблем. Тому, Левку, якщо ви хоч трохи маєте віри в Христа а не Бенні Гіна то уважно молитовно пізнавайте істину. Якщо ви її ще не знаєте.
Не написано там ні про яку хворобу! Це здогадки, Педро. Я вам довів, що це не була ніяка хвороба. Я вам довів також, що Ісая у своєму відомому вірші говорить про те, що Ісус забрав як наші гріхи, так і хвороби. Ви, до речі, ніяк на це не відреагували, а перевели плавно розмову на колючку Павла. Так само і ту Ви ж не можете довести, що це була хвороба, ви просто прийняли і в це вірите... Павло воскрешав мертвих, зціляв хворих при тому маючи сам мігрень, чи глаукому...! Тільки релігія мертва може таке придумати... Це також релігійна вигадка! Бог уже сказав Своє останнє слово. Він сказав, що віруючі в Нього будуть класти руки на хворих і хворі будуть зцілятися! До речі, ці слова є навіть в буквальному значенні останніми- то були ОСТАННІ слова сказані Ісусом перед тим як Він став возноситися на небо. Яке ще останнє слово за Богом має бути?!
Всі, Левку? В вашій секті ніхто не хворіє, не помирає? Живуть вічно. Як людина має померти, то кладіть на неї не тільки руки а і ноги, людина помре. Це закон цієї Землі. І згідно з цих законів жили і апостоли. Павло був хворий, Тимофій був хворий. Чи ви ще якусь нісенітницю видумаєте. Не ображайтесь, Левку, ваша релігія мало має спільного з християнством. Це язичество. Якщо не гірше. Ви останню крапку над і поставили історією з золотими коронками. Досить! Це язичество і брехня.
Раз Ісус не добавив нічого, то значить всі. Якщо би було якось по-іншому, то Ісус би сказав, наприклад, що деякі тільки будуть зцілятися, чи вибірково, чи ті на зцілення котрих є Божа воля... Це ж не я сказав, що хворі будуть зцілятися, то останні слова Ісуса. Почитайте Марка 16-тий розділ, якщо не вірите... Можливо... Але ми ж не про смерть говоримо, а про хвороби і зцілення. Ісус же не сказав, що віруючі будуть класти руки на людей і ті не помруть... Він сказав, що хворі будуть зцілятися. Померти можна і не маючи ніякої хвороби. Ісус клав руки на хворих, зціляв людей, воскрешав, але все одно вони потім помирали. Учні Ісусові цим займалися також... І не було ніяких питань для чого вони це роблять. А зараз чомусь ви з Михом готові з"їсти мене тільки за те, що я говорю про зцілення, про покладання рук на хворих... Мене це дивує, якщо чесно... Більше ви дивуєте, ніж Мих... Я зрозумів... Коли людина починає лити помиї- для мене це є показником, що по темі в неї аргументів ніяких нема... Ок. Ще про колючку Павла можна вас зрозуміти, бо там складно написано, але на рахунок Ісаї, то я вас геть не розумію. Якщо сам євангелист Матвій, описуючи як Ісус зціляв хворих, посилається на пророка Ісаю, а ви берете і кажете, що Ісая пише тільки про духовне зцілення, то як вас зрозуміти... Хто тоді з нас говорить нісенітниці і перекручує Боже слово?
Ітак є наступні факти: 1. Цитата з Біблії. 2. Факти, що люди хворіють і вмирають. 3. Є Левкові тлумачення Письма. Логіка: Цитати з Біблії не зміниш - Боже Слово. Проти факту, що всі хвлріють і всі вмирають не попреш. Левку, ваше тлумачення є брехливе. І не треба приводити цитати з Біблії, бо не в Біблії ми сумніваємося, а у Левкому тлумаченні. Є питання?